Nokia 6500 slide
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Za DEKIJA: Imama resenje! Problem je u tome sto je poklopac baterije zaduzen za davanje kontakta sa karticom (znam da zvuci glupo) i to bas onaj deo poklopca (ispupcenje) ispod optike (a iznad CZ natpisa sa unutrasnje strane poklopca). Probaj malo da "oblikujes" poklopac tako da to ospupscenje nalagne (pritisne) kontakt izmedju optike i mem. slota. Isto tako ako malo jace drzis (pritisnes) telefon u tom delu, procitace ti karticu. Javi sta si uradi. Pozdrav, Miki
milos123,
tako je!!! Ja sam taj problem delimično rešio onim lepljenjem izo.trake preko MC slota ali ovo je prava stvar
Znači maksimalno ispupčiti taj deo maske ali i zakriviti gornje krajeve da bi maska lepo legla, bez praznog hoda - ovo gurati napred:

Neverovatno ali RADI

Znači maksimalno ispupčiti taj deo maske ali i zakriviti gornje krajeve da bi maska lepo legla, bez praznog hoda - ovo gurati napred:

Neverovatno ali RADI

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Pinocio - ne! Izgleda da nije fora u "pritisku", probao sam to i sa prstima i itd na MC slot i ništa - al'kako stavim onako "zakrivljenu" masku - voila, eto mc kartice, no problem. milos123 je 100% u pravu (fala bogu da nije sw bug
).
Malo faktova oko kvaliteta music player, AAC 190kbps (Nokia) format definitivno suck (užas) - mp3 192Kbps format rules (velika razlika)

Malo faktova oko kvaliteta music player, AAC 190kbps (Nokia) format definitivno suck (užas) - mp3 192Kbps format rules (velika razlika)

Misterija "nestanka" memorijske kartice je i definitivno rešena

ova mala izbočina je zadužena da "gura" kontakt sa MC, kada se skine zadnja maska - MC nestaje, ali ako (recimo) čačkalicom gurnete taj kontakt pojavljuje se
Zašto je ovako urađeno
ko zna, bezbednost možda - ali menjanje MC "na živo" (hot swap) više nije neka filozofija, čudno. Uglavnom, to je to 
Samo da neko ne shvati pogrešno ovo "krivljenje" maske, ništa se tu spolja ne primećuje, maska idealno naleže bez "kvrckanja", pozz

ova mala izbočina je zadužena da "gura" kontakt sa MC, kada se skine zadnja maska - MC nestaje, ali ako (recimo) čačkalicom gurnete taj kontakt pojavljuje se

Zašto je ovako urađeno

Samo da neko ne shvati pogrešno ovo "krivljenje" maske, ništa se tu spolja ne primećuje, maska idealno naleže bez "kvrckanja", pozz
Vlado,da li je tvoj utisak sad o telefonu potpun!?Jel sve ostalo ok?
Pitanje za sve ostale,moze li neko da mi na pm posalje neku prodavnicu u NSu,gde ima legalno da se kupi 6500 slide.Ja sam zvao sve firme cije sam adrese nasao na nekom letku,koji pokazuje zasto je bolje kupiti original telefon,kod kojih se navodno u NSu moze naci originalna Nokia.Bio sam vise nego zaprepascen,pa pola tih likova s kojima sam pricao nema pojma sta ja trazim cccc
Ovaj jedan trazi u kompjuteru,da vidi ima li taj tel,drugi kaze cenu od 11000 dinara... treci pita nekog kolegu.... bruka ljudi...
Pitanje za sve ostale,moze li neko da mi na pm posalje neku prodavnicu u NSu,gde ima legalno da se kupi 6500 slide.Ja sam zvao sve firme cije sam adrese nasao na nekom letku,koji pokazuje zasto je bolje kupiti original telefon,kod kojih se navodno u NSu moze naci originalna Nokia.Bio sam vise nego zaprepascen,pa pola tih likova s kojima sam pricao nema pojma sta ja trazim cccc

Ovaj jedan trazi u kompjuteru,da vidi ima li taj tel,drugi kaze cenu od 11000 dinara... treci pita nekog kolegu.... bruka ljudi...
Pinocio, sve ostalo je OK
Mala preporuka - adapter za sluške (ko želi da promeni ove fabric, jako poželjno)

levo su "no name"(naške, 50 din, pijaca, buvljak, - nemoguće otvoriti slajd), desno Hama, (200 din, pijaca, buvljak, Merkur itd, - moguće otvoriti slajd).

Mala preporuka - adapter za sluške (ko želi da promeni ove fabric, jako poželjno)

levo su "no name"(naške, 50 din, pijaca, buvljak, - nemoguće otvoriti slajd), desno Hama, (200 din, pijaca, buvljak, Merkur itd, - moguće otvoriti slajd).

dodatno pitanje....
drugar mi je imao nokiu N91 i kaze mi (posto je i ona imala metalno kuciste),da je vec na tom modelu bilo primenjeno resenje sa tim kontaktom na poklopcu baterije.I on cim bi skinuo poklopac baterije,telefon bi izgubio iz vida hard disk i vratio teme na fabricke.Pa me zanima samo jedno dodatno pitanje... kod njega telefon nije gubio taj kontakt sem eto kad on skine poklopac,a kakav je slucaj kod 6500?Jel i ona samo gubi kontakt kad se skine poklopac ili i u toku koristenja samog fona?

Ovako, Pinocio, pratio si temu fala bogu
, sve sistemsko što je na MC (melodije, teme...) će se resetovati na default kad se izgubi veza sa MC. Veza sa MC je već objašnjena - vremenom zadnja maska se malko "ispravi" (metal) pa dođe do gubljenja kontakta, ali ako taj deo maske poguraš napred (kontakt da legne
) nećeš imati nikakvih problema 100% 
Edit:
Malo "plastičnije" - moja 6500s je u startu radila super sa MC, posle par dana je počela da brlja (recimo lupnem čvrgu mobu a MC nestane), ali odkad sam "namestio" masku - OK.
rega, nema opcije za time-answer-slajdom, kako bre 2-3 sekunde
, valjda 0,5 

Edit:
Malo "plastičnije" - moja 6500s je u startu radila super sa MC, posle par dana je počela da brlja (recimo lupnem čvrgu mobu a MC nestane), ali odkad sam "namestio" masku - OK.
rega, nema opcije za time-answer-slajdom, kako bre 2-3 sekunde

Poslednja izmena od Vlada Zem u Pon, 24. Dec 2007. 07:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Hvala na odgovoru Vlado, ali ipak je kod mene više od 0,5s. Šta ću kad je tako, zvao sam ortaka koji drži servis, kaže da je to ok ali da ipak ne bitrebalo da bude 2s,mada mi jie rekao da ne postoji nova verzija softvera osim V 03.80, pa kaže pošto je novi model i relativno se skoro pojavio da sačekam još malo pa da probam da uradim update. Ako imaš još koju informaciju bio bih zavalan a i ovako se zahvaljujem