SE K530i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

juce sam malo cackao ovaj telefon, sta ja znam nije los, mada ja ga ne bih nikad uzeo, mada ima ga moja drugarica tako da je za nju taj telefon odlican.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kljun, kako ti se cini konstrukcijski,jel ok odradjen,znaci ne skripi ne klima se itd???
:lol: :lol: :lol:
Oni mamuti u cc mts-a ovde u Ns imaju samo dumy makete,pa stvarno.....
D500&E71

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Dobijaju li se slusalice u paketu sa ovim telefonom? Ako se dobijaju, kakve su? Narucio sam preko mt:s-a, ali nisam nigde nasao sta sve ide od dodatne opreme.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

loki13 nije lose odradjen, mada onaj poklopac za bateriju se vec poceo klimati, mada ta drugarica i ne cuva bas telefon pa i nije ni cudo. :D ovako nista jos nije skripalo, bar do sada.
mezzano ta drugarica, koja ima K530, je uzela fon u Telenoru, i dobila je:
USB, Punjac, slusalice, neke knjizice.
sto se tice slusalica, one su standardne, nisu HPM-70, znaci ne dobije se adapter za 3.5mm, nego sasvim obicne sluske, stavio sam ih na moj P990 i OK se cuju, mada opet za moje potrebe slabo.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Kljun, hvala ti! :)
Pod "USB", mislis na USB kabl, jel da?
Valjda je isto i kod mt:s-a. A ima li nekog diska sa softverom, ili da skinem sa neta?

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mezzano, da misli na usb (data) kabel,a za cd mislim da ti nece trebati jer ti se telefon (najverovatnije) prijavljuje na komp kao mass storage.
Mada trebalo bi i cd da ide u paketu...
Ajd ako ga uzmes preko mts-a javi utiske,posto ga i ja merkam....
:oops:
D500&E71

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

mezzano, loki13, za cd nisam siguran, verovatno ide, mada i nema potrebe za cd-om, provericu pa cu vam javiti.

danchi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 20:08

Post od danchi »

Evo i ja da se umešam, i kod MTSa se dobije isti paket, uključujući i CD, uzela ga nedavno kao jedini pristojan u tom trenutku, nisam puno očekivala, ali tel. me prijatno iznenadio. Mali minus je što nema screensavera, tj. ekran se skroz zatamni, ne vidi se npr. ni sat, ni propušteni pozivi dok ne aktiviraš tastaturu. Isto tako ne uspevam da prebacim podatke preko kabla sa telefona, samo sa kartice, bar uz ovaj softver što ide uz njega, nisam imala puno vremena da probam druge. Znači, računajte na dodatni trošak za karticu. Usput M2, 1GB je u Comtrade-u i Tehnomobil-u oko 2100 din. I na kraju lični utisak, vrlo elegantno izgleda, mnogo bolje nego na slikama - a bili mi ranije ružni skoro svi SE :wink:

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

danchi danas sam namestao drugarici, koja ima gore spomenuti K530, USB i sve radi normalno, ubacis USB u komp i prikacis ga na fon i on ce da trazi drivere i onda ubacis CD i snimis, i posle snimis PC Suite i ima da radi.
inace u S.M. 2GB kosta 2000 din.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Juce sam dobio telefon, sve pohvale mt:s-u i postexpress-u na brzini. Narucio sam ga 17-og oko 16h, stigao mi je juce ujutru.
U posti, otvara mi postar paket, da izvadi one ugovore, da potpisem, kad u kutiji pored SE K530i, koga sam narucio (na moju zalost, 'warm-silver', a zeleo sam da bude 'black', ali sta da se radi) i jedna Nokia 1110i?! :blinky: Pomislih da je doslo do greske, pa su mi poslali onu kombinaciju sa 2 telefona na post paidu, i prvo sto mi padne na pamet je da kazem postaru da vrati to i da necu da preuzmem.
Pitam ja njega, koliko to kosta? On pogleda i kaze mi 7080 din. Ok, to je ono sto sam odluco da platim. Pogledam kuci detaljnije onaj ugovor, za K530 sve u redu, cena, paket.. a na drugom racunu, za Nokiu pise, 3700, meni se digne kosa na glavi, pomislim da ce to da mi uracunaju u racun! Kad u dnu vidim, "oslobodjeno naplate potrazivanja od korisnika", lepo s njihove strane :) . E, sad ne znam da li to salju svakom ko naruci ili sam ja bio neki jubilarni narucilac.

Sto se tice telefona, sasvim dobar aparat, rekao sam da mi malo lepse izgleda crni, ali sta je tu je. Displej je dosta veliki, barem ja do sada nisam imao veci. Mana mu je, za sad, po meni, mala tastatura, odnosno previse zbijeni tasteri, pa stvaraju dosta problema prilikom kucanja (cak i meni, iako imam tanke prste), definitivno nije telefon za ljude sa vecim rukama.

Kamera je ok, na dnevnoj svetlosti su slike, po mom misljenju, odlicne, a vec pri slabijoj svetlosti, kvalitet im znatno opada.

Uz telefon se dobijaju, slusalice, USB kabl, disk sa PC Suite i punjac.

Jos jedna mana mu je sto se zvucnik nalazi sa donje strane, pa kad je telefon na nekoj podlozi koja je ravna, jacina zvona, koja i onako nije Bog zna kako visoka, opada za 60%.

Zadnja strana mu je gumirana, nema nikakvog skripanja, krckanja, pucketanja... Odlicna je zavrsna obrada.

Kad ga jos malo proucim, ako nadjem nesto interesantno, javicu se. Ako neko ima neko pitanje, slobodno neka pita.

Pozdrav.

Djacic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 23:47

Post od Djacic »

jel moze nako da okaci ona dva fajla potrebna za flash k530i?

i da,jel su MOZDA ti fajlovi kao za k800?
hvala :)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Koju memorijsku karticu da uzmem? U kojoj radnji u Nisu da pazarim (gde su najjeftinije)? Da li isto radi i sa 1GB i sa 2GB, ima li razlike u brzini otvaranja fajlova?

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mezzano, k530 koristi memorisy stick micro iliti krace M2 kartice,najeftinije su ti od prozivodjaca sandisc (2gb oko 40e,1gb oko 25e...),dok imas i original sony M2 kartice,ali one us nazalost dosta skuplje!
Sto se tice kvaliteta,podjednako su dobre i sandiskove i sony-eve....tako da bi moja preporuka isla na stranu sandiskovih koje su dosta jeftinije.
Za radnje ces ipak morati sam da se snadjes....
Pogledaj u Pakomu!
D500&E71

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

loki13
Kakvog su kvaliteta PQI kartice, posto su slicne cene kao i SanDisc? :| :| :| :| :| :| :|

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mezzano, pa na svaku karticu dobijas garanciju od minimum 3god (ili 2.... :dry: ),pa ako budes imao ikakav problem ti je mozes lepo zameniti,tako da sa te strane nemas neku posebnu brigu...
A sa firmom PQI jos nisam cuo da je iko imao problema....
D500&E71

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Čemu služi onaj gumeni kružić na zadnjoj strani, iznad objektiva, pored natpisa "2.0 mega pixels"? Koliko sam mogao da primetim, nije mikrofon.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

mezzano to je ja mislim za dodatnu antenu, za jaci prijem signala, to ima svaki sony ericsson model, taj gumeni kruzic bi trebalo da ima rupicu, i u tu rupicu gurni nesto i izvadis taj gumeni kruzic i tu stavis dodatnu antenu.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Hvala kljun! Verovatno je za to, vidjao sam to na ranijim modelima Ericssona, ali nisu imali te gumice, nego su bile otvorene rupice, zute boje, ali ni tada nisam znao cemu sluze

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mezzano, to ti je za dodatnu antenu u kolima (najcesce),gde se u taj kruzic utkne kabel od extrene antene,sve se to lepo uklapa kad kupis original SE car cit (dodatna antena,kablovi + drzac za telefon....)
D500&E71

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Do juče mi je u telefonu bila stara, prepaid mts kartica koja ima logo YU MTS, pošto mi nova, postpaid, još uvek nije bila aktivirana. Danas sam stavio novu i odmah sam se iznervirao. Mnogo mi se vise svidja ovaj novi log mts-a, posebno zbog toga sto nema prefiksa YU, tako da sam jedva čekao da vidim kako će izgledati na prostranom displeju, kad je nastupilo razočarenje. SonyEricsson ima one smajlije koji se učitavaju čim otkucaš određene znakove, tako mi je stigla poruka od mts-a u kojoj je na kraju pisalo "vaš mt :wacko: ", ali na to nisam obraćao posebnu pažnju, niti sam tražio način da to isključim (kod Nokie ima opcija da se isključe smajliji, tako da se u poruci vide kao, npr. :-)), međutim kad sam danas video da mi je logo opreatera mt :wacko: , potražio sam opciju da isključim smajlije, ali je nisam našao. Zna li neko, ako ikako može, kako da isključim to njesra i da mi logo bude mt:s?

Odgovori