Najbolje/najkorisnije aplikacije za OS9.1,9.2,9.3 (S60v3)

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Sale_M, ozbiljno ? hahah ... Joj sale ja umal' da vratim telefon... Eo poso da ga vratim u prodavnicu, kad procita tvoj post pa necu evo .... Hvala ti najljepsa :) ehehhehehehehe

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:27

Post od vlady »

hvala svima na pomoci. :) Instalirao sam skyecaller i mislim da ce biti bolje :.
Problem sa fscaller sto je u njemu uvek pisalo da je enabled a posle restarta telefona se iskljuci i ako pise enabled.
Sto se tice cClock-a mislim da sam se zeznuo zato sto sam ga instalirao na memorijsku karticu umesto memoriju telefona, cak zbog toga sam morao da uninstalliram poslednja dva programa koja sam instalirao na mem karticu zato sto mi nije radio usb rezim sa pc om (mislio sam cak da je odapeo usb port na telefonu).. Nisu svi programi za mem karticu :)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

vlady, instaliraj skyecaller PRO ako vec nisi taj, PUNO je stabilniji od obicne verzije a ima i opcije da dodelis posebnu melodiju svakome u imeniku ili da dodelis video klip za zvono...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

meni lično je bolji FSCaller , a što se tiče ponovnog pokretanja aplikacija šta je teško uključiti par aplikacija ... ili ... što stalno restartujete telefon , baš nerazumem :? ... ja telefon uopšte ne isključujem ako baš nećeš neželjene pozive noći kreiraš grupu pozivača npr "važni pozivi" instaliraš BestProfiles i on ti sam u određeno vreme dana ili noći prebacuje profile i odrediš lepo u kom profilu koje grupe pozivača će da rade i to je to :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vlady, ja sam instalirao cclock na karticu i radi savrseno od prvog momenta kao i Large Time 1.02.
zoreli, imao sam FSCaller, sada vec mesecima imam Skyecalller Pro, i mislim da je ovaj drugi mnogo bolji. Sam se pali, slika je mnogo veca, daje vise podataka na ekran nego FSC.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Da li ima neki program koji ce gledati broj poslatih poruka, ali da recimo ako poruka ima 220 karaktera da je racuna kao dve poruke, tj. da mogu da znam koliko sam potrosio poruka, posto ovi u mts-u ocigledno nemaju pojma, a ja sam uzeo dodatak sms600, i nemam pojma koliko sam poruka potrpsio i koliko mi je ostalo...
iPhone + CX300

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

E ovako, ja jako malo vremena koristim symbian telefon ali vec vidim prednosti koje on ima...
Za ovih par nedelja skinuo sam stotine programa a trenutno u telefonu su mi po meni najkorisnije:

cCam
HandyTaskman
irRemote
iSkootSkype
Killer.Mobile.BlackBaller
mig33 beta (java)
Opera 8.65
Opera mini (java)
Resco.Photo.Viewer
Nokia maps (sa mapom Srbije i Crne Gore)
Media Safe
vbagx (emulator za game boy advance)
Advanced.Device.Locks
FactBook (java)
Bing (java)
DivX Player
rotate me
weather (java)
Ultimate.Voice.Recorder
SkyeCaller.Pro
Super Bluetooth Hack (java)
SignSis
Handy.Clock
Screenshot
Animated Sms (predobar program ali izbrisacu ga jer nenormalno trosi ram memoriju)
Reboot
FExplorer
LCGJukebox (ali ipak vise koristim fabricki ME player)
SlovoEd
SMSScheduler
Bestkeylocker
cClock
CoolSMSPlus
Nimbuzz (java)
Remind Me
Private.Call.And.Sms.Guard
Best.CallRecorder
Best_Alarms
ThemeDIY
Mobiola.WebCam.USB
WorldMap (java)
Jimm (java)
TomTom (ali brisem ga jer zauzima puno memorije a sa nokia maps-om sam prezadovoljan)

Sve u svemu, nisam pogresio sto sam se vratio na symbian posle duuugo vremena(zadnji koji sam normalno koristio bio je 6600, 6630 ne racunam jer sam ga jako brzo prodao)

mirza82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 02:36

Post od mirza82 »

vlady,
Zbog nekih programa tel nece u offline modu da udje kad ga prikljucis na Usb.
Moras, ako imas instaliran Best Taskman da kroz njega ugasis te programe i njega tad ugasi isto!
Ne moras da brises programe koje si instalirao i koji nisu dozvoljavali telefonu da se prebaci u offline modu!

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Sensei kako si uspeo sa nokia mapsom ja kada odem u uploader map nece da se instalira kako ubacujes mape jel moze malo pomoci.Jel mogu da koristim sa kompa net na kompu :shock:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

markosvaba, jel mozes da koristis sa kompa net na kompu?!
Naravno da mozes, net se koristi na kompu uglavnom sa kompa :wacko: :wacko: :wacko:
Lako se ubacuju mape u nokia maps, skines program map loader, povezes mob na komp, povezes se na net i pokrenes map loader, onda samo preko njega odaberes koju mapu hoces(ja sam samo srbiju i crnu goru), i sacekas dok je program skine i posle sam ubaci na memorijsku karticu.
Poslao bi ti ja mapu SCG ali spor mi je net a ona zauzima oko 7mb.

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Malo sam se zeznuo hteo sam da kazem dal mogu da koristim net sa kompa na fonu ?

Jel ima neko mapu SCG
Skinem ja N map loader ali kada se instalira nesto sa microsofta skida i nece kaze retry i cancel

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

markosvaba, ne smijes postovati zaredom, koristi opciju izmeni da dodas sta hoces.
Kolko vidim ove mape sto si okacio link su za program smart2go, on je takodje nokijin ali mislim da ne mogu mape od njega da se koriste u nokia maps, ako gresim neka me neko ispravi.
World map je POLITICKA mapa svijeta, znaci sve drzave sa granicama i najvecim gradovima...
Neka ti neko ko ima brzi net posalje folder "cities" sa memorijske kartice, tu se nalazi mapa SCG.
Folder je 7,46mb velik ili 6,05mb kad se rar-uje.

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

A kako da ubacim kada ne mogu izbaci mi da framework ne moze da skine kada ocu da instaliram nokia map uploader

Malo sam se zeznuo hteo sam da kazem dal mogu da koristim net sa kompa na fonu ?
Ako neko ima da mi posalje neka mi posalje na markokuz@hotmail.com ili na msn marko@miljakovac.co.yu

E sada sam ukapirao program smart2go je nokia maps kao i na nokiinom sajtu isti program a ne znam dal je ista mapa i kako da je ubacim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

markosvaba, jeste, to je isti program, i mape su iste. e sad, radi se o tome da mape mogu da se ubace samo preko Map Loadera. Instalis .NET Framework 2.0 posebno. Odes na Microsoftov sajt, ili Symantec, nadjes i to je to.
Net sa kompa na fonu? Naravno da moze. Jedna varijanta je preko Bluetootha, imas o tome napisano na forumu, druga varijanta je ako ti fon podrzava WiFi da napravis WLAN, a treca varijanta je kada spojis fon sa kompom (preko kabla), odaberes opciju IP Passthrough. Nikad nisam isprobao, ali kazu da je prosto ko pasulj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

miodrage, ne mora da se koristi map loader da bi se ubacila mapa u nokia maps.
Ja sam u svoj telefon koristio map loader i tako ubacio mapu SCG, ali posle toga sam samo kopirao folder "cities" sa svoje memorijske kartice na jos 3 druga telefona i svima radi odlicno, a nikad nisu ni vidjeli program map loader!

Nego da se vratim na naslov ove teme, nisam primjetio da je neko spomenuo program SpotOn S60 a meni je dosta koristan, ima opciju da vam non-stop svijetli displej kao i da vam non-stop svijetli LED flash(kao program torch)

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

uspeo sam :lol: :lol: :lol:
skidam stavljam na karticu e sada kada stavim na karticu sta onda :( :( :(
Kako ubacujem U maps

Moze adresa za net(kompov) na fonu

E uspeo sam i da se lociram i gps radi imam bluetoot na kompu zato lol

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

miodrage napisao:[ a treca varijanta je kada spojis fon sa kompom (preko kabla), odaberes opciju IP Passthrough. Nikad nisam isprobao, ali kazu da je prosto ko pasulj.
Da li mozda znas ili mozes da saznas koja su podesavanja i nacin da bi koristio internet konekciju sa kompa na telefonu preko usb kabla.U pitanju je n73

EDIT

Nasao sam na netu tutorial za IP Passthrough koga interesuje evo i link
http://allaboutsymbian.com/forum/showthread.php?t=48901
Ovo je korisno samo za one koji imaju dinamicku ip adresu.Ko ima staticku kao ja :( morace da trazi od provajdera da mu dodeli jos jednu Ip adresu
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Post od SE »

Evo sta se meni pojavi kada pokusam da ucem u program, ijako je telefon(N73) pikopcan na USB.

Slika

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

SE, to se i meni dešavalo pa sam to rešio ubacivanjem mem.kartice u card reader.
Tako je prošlo bez problema :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

SE jel ti telefon prikacen na Phone mode ili Mass storage mod?
ovde kaze da treba da bude mass storage mod.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Odgovori