Zamisli ti odes na benzinsku pumpu da sipas gorivo i u rezervoar stane 34 litra i sad odes do kase i oni ti umesto 34 litra naplate 60 litara sa recima "DA ZAOKRUZIMO".
Sad ti njima pokusaj fino i lepo da objasnis sta ima da mi zaokruzite kada sam sipao 34 litra a ne 60 litara. A oni ti isto tako lepo i fino odgovore, pa gospodine ako vam naplatimo tacno koliko ste potrosili imacemo manji profit.
Tako da je ovo cisto izivljavanje kada nema drzave da stiti korisnike.
BTW A ovakvo PILJARSKO zaokruzivanje nije dostojno za Telenor, ovo je BRUKA i SRAMOTA za jednu "ozbiljnu" firmu.
Ne samo za Telenor, nego za sve nashe operatere. Ali sta cemo kad smo stoka, i kad sve trpimo. Ovaj narod je sam svoj neprijatelj. Ne mozemo da se slozimo, pa to ti je. Nemamo mentalitet poput "zapadnjaka" koji svaki cent mere gde ce da im zavrsi. Kod nas se daje sakom i kapom. Ovde je najnormalnija stvar da nekoga pozoves u grad na picence, mezence... i sve sam platis. Na zapadu se to vrlo retko srece, obicno svako plati svoje, pa cak i kod parova koji se duze vreme zabavljaju. Jednostavno, takvi su.
MB maneken, svaka cast za primer... Pogodio si ono sto je poenta, jos nam samo fali za uspostavljanje razgovora primer, i onda se vidi kakve su oni budale...
Ako su vec uveli zaokruzivanje, onda je to trebalo da urade na nekim paketima ali ne na svim. Trebalo je da korisnicima ostave mogucnost da biraju. Moglo je da bude npr: na jednoj strani-vise cene minuta ali obracun na sekundu, a na drugoj strani-nize cene minuta ali obracun na minut. Pa kome sta odgovara a ne ovako...
Aleksaboy, to sam ja vec naveo u jednom postu na prethodnoj strani. mogu da se postave dvojako: ili da naprave gomilu paketa gde ce negde poruke biti takoreci dz, drugde tarifiranje na minut, na trecem na sekund, pa onda net za male pare, pa da uvedu recimo PTT (to bi bio jedan od najboljih poteza)...
Ovo zaokruzivanje bi bilo odlicno za operatere samo pod uslovom da operateri SINHRONIZOVANO uvedo identicno tarifiranje recimo 60/1.
I ovi sto pricaju da MTS ne bi imao stete zato sto je u sustini POSKUPEO ili ne razumeju ili slepo veruju u nesto drugo.
Pa suludo je reci da ako nesto poskupi od toga operater moze da ima SAMO KORIST.
Da je to tacno, MTS ne bi uopste reagovao akcijama kada se VIP pojavio!
AquaZX, oni ako urade nesto dobro, oni razglase na sve strane, a ako je nesto lose, kao sto je ovo, naaravno da nece reklamirati i samim tim malo ljudi i zna, tako da je daleko veca korist po njih...
MB maneken napisao:
BTW A ovakvo PILJARSKO zaokruzivanje nije dostojno za Telenor, ovo je BRUKA i SRAMOTA za jednu "ozbiljnu" firmu.
Aman šta tu ima nedostojno
Svaka ali svaka firma ima kao cilj samo jedno SVOJ PROFIT i ništa više. To što se ponegde borba oko para, u reklamama, uvija u ukrasni papir brige za korisnike društvo i šta sve ne je samo to, dakle uvijanje surove borbe za pare u lepo pakovanje. Ili kraće rečeno nijedan operater (a ovde mislim znatno šire od ovog našeg ubogog pašaluka) neće uvesti nijednu pogodnost za korisnike koju NE MORA da uvede.
Šta konkretno mislim o 60+1 tarifiranju već sam rekao u temi o mt:s verziji pa ne bih da ponavljam.
BTW ako već neko hoće da poredi ovo sa točenjem goriva neka ode na pumpu i traži da mu sipaju 1 (jedan) litar goriva....
Ja iskreno odavno nisam sipao benzin pošto sam ekološki tip pa vozim na gas (kad ima ekološku cenu ) i tu sam siguran da ne oče ispod određene količine a nekad se to odnosilo i na benzin, dizel ...(beše 5 litara minimum)
Ja kritikujem poteze za koje smatram da su pogrešni, makar dolazili i od strane mog poslodavca. Kao što sam i na Telenorovom forumu napisao: Dva pametnjakovića uvela sistem tarifiranja 60+1, pa i treći nije hteo da ispadne najgluplji!
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!
skeptichni chicha napisao:pumpu i traži da mu sipaju 1 (jedan) litar goriva...
Kao sto mi razgovor traje u proseku trideset-cetrdeset sekundi, tako u uvek sipam izmedju 33 i 38 litara , a da sipam litar nije prakticno i to dobro zna "Telenor".
Znam i da norvezani ovde nisu dosli da budu socijalna ustanova, ali ne moraju korisnike da prave magarcima sa tim "DA ZAOKRUZIMO", ako sam pricao 34 sekunde neka mi naplati 34 sekunde POSTENO.
Samo je zalosno sto drzava ne spreci da nas ne sisaju vise kao ovce. Kao sto ti ako nesto ukrades, znas da ces dobiti po usima od drzave, tako i Telenor treba da zna ako potkrada svoje korisnike da moze dobiti po usima. Pa da vidis da li bi im palo na pamet da kradu od svojih korisnika i naplacuju ono sto nije potroseno.
MB maneken napisao:
Kao sto ti ako nesto ukrades, znas da ces dobiti po usima od drzave
Sta ces dobiti? NISTA!!!
Radi se o tome da cak i da te uhvate u kradji, dobices prekrsajnu, a ne krivicnu prijavu, i ako je steta napravljena manja od 15000 dinara, nece ti biti ama bas nista. Proci ces sa nekom opomenom ili sl. Nazalost to je realno stanje. Mesto da se lopovu na licu mesta sece ruka (e to je prava kazna )
MB maneken napisao:
....
Znam i da norvezani ovde nisu dosli da budu socijalna ustanova, ali ne moraju korisnike da prave magarcima sa tim "DA ZAOKRUZIMO", ako sam pricao 34 sekunde neka mi naplati 34 sekunde POSTENO.
....
Pazi poenta mog posta je bila da i na pumpi imaš neku minimalnu količinu ispod koje neće da ti prodaju, naravno problem je što ovde ne mogu da ti kažu "Pričaš manje od minut? E nemožeš da pričaš!" već jedino mogu da ti zaokruže tarifiranje tog prvog minuta.....
I naravno to jeste definitivno poskupljenje (ali "mudro" ograničeno na određenu kategoriju korisnika) ali definitivno nije lopovluk, naime obevestii su te o tome.
"i na pumpi imaš neku minimalnu količinu ispod koje neće da ti prodaju"
Nije valjano poredjenje. I na trafici ne mozes da dopunis manje od 50 dinara kredita. Ali bi trebalo da ti se omogući da potrošiš onoliko koliko platiš. Poređenje bi bilo kao da recimo sednem u auto, odem do prodavnice i onda mi dođu iz pumpe i istoče gorivo iz rezervoara pod izgovorom, izem ti vožnju za koju ne potrošiš manje od litre goriva! Ili zakačiš se preko dial-upa na 2 minuta da skineš poštu, a provajder ti zaokruži na pola sata ili sat.
U svakom slučaju, zaokruživanje na minut je klasična otimačina i ništa više!
skeptichni chicha napisao: da i na pumpi imaš neku minimalnu količinu ispod koje neće da ti prodaju
Da ima ogranicenje na tri litra, ALI to je iz tehnickih razloga a ne radi stvaranja veceg profita tj. nije im cilj da prevare korisnika i naplate tri litra a ne sezdeset litara tj. naplatili su ti koliko su ti sipali. Tu nema PILJARSKOG zaokruzivanja!
BTW Ovo norvesko zaokruzivanje nije lopovluk, nego je legalna kradja nad korisnicima jer nas po zakonu podkradaju. Preciznije nema zakona pa kradu u mutnom.
Takodje stvari mogu da se sagledaju iz jos jednog ugla. Ako npr. ukljucite minute minder, i nakon njegovog signala prekinete vezu, pricali ste 60+ nesto sec, i naplaceno Vam je tacno koliko ste pricali. Ovim potezom, operateri zele svoje korisnike da nateraju da menjaju svoje navike u koriscenju mobilnog telefona, da bi vise razgovarali, da im razgovori vishe ne budu (E, jesi kuci? -Aha -Klik --- Zvoni fixna linja) Ako korisnici malo pricaju, eto nevolje operateru, ako puno pricaju, eto blagostanja operateru. To je cela filozofija. Sa zaokruzivanjem na minut ce da pokusaju korisnike da navuku na to da se opuste, i da znaju da imaju da pricaju ceo minut, jer ce im se to svakako naplatiti, pricali 5 ili 55 sec. E a kad je tako, ajde onda da pricamo ceo minut, da iskoristimo sto se placa. I tu lezi zamka, a to je navikavanje na duze razgovore mobilnim telefonom, sto sam vec napomenuo u postu, eto duzih razgovora, eto blagostanja za operatera.
MB maneken napisao:
Da ima ogranicenje na tri litra, ALI to je iz tehnickih razloga ...
Ma koji crni tehnički razlozi ako može da izmeri 4 litre može i dve ili jednu Zašto se to ne radi je off topic (možda na nekom auto forumu da pričamo o lopovluku na pumpama ) Poenta je da svuda imaš nekakva ograničenja min. količine uostalom provajder formira politiku cena a na korisnicima je da to pihvate ili ne .
BTW neko bezobrazan bi to mogao da predstavi kao suštinsko pojeftinjenje tipa imaćeš manje raygovora dužih od minut pa ćeš manje para da potrošiš na uspostavu veze
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.