Meni se dopada ovo sto daje Nokia N9 8GB u standardnom paketu sa Maps aplikacijom, tu ima mapa Srbije sa pozicioniranjem i to mi je dovoljno za sada. Koliko sam shvatio postoji mogucnost navigacije uz doplatu mada nemaju jos uradjeno navodjenje za Srbiju ali nema veze. Svidjelo mi se na ovom Nokia Maps programu sto mogu da pretrazujem mapu slicno kao sa PlanPlusem - ukucam grad, drzavu i adresu i on mi to da na mapi. Medjutim, od prekljuce mi ni to ne radi za Srbiju i Crnu Goru, poludio sam! Za sve druge zemlje radi, cak i za Albaniju, ali za SCG odjednom ne. Mogu da sam manuelno zumiram mapu i nadjem ono sto i treba, dakle mapa i dalje postoji ali da mi on to nadje putem njegove pretrage odjednom nece. Jel imao neko problema sa ovim, ima li to veze sa Nokia serverom (posto N9 8GB koristi GPRS za neke stvari u Maps aplikaciji) ili sa samim telefonom? Uzasno me nervira ovo jer je radilo a sada odjedno cvrc
Rijesio sam problem sa Map Loader-om, uspjesno sam uploadovao mape, tu je sve ok. Ali, uvijek ono ali, pretrazivanje Srbije i Crne Gore mi i dalje ne radi. Instalirao sam i djevojci na njenoj E65 Maps i ona moze normalno da pretrazuje SCG...
Koliko ja znam jedina upotrebljiva rutabilna mapa Srbije (i CG) je Garminova uz Garmin XT mobile. Pre neki dan je izasla nova verzija 1.5. Probavam je vec nekoliko dana i zadovoljan sam kako radi.
Sve su one upotebljive, ali ova koju je sander pomenuo jedina (najverovatnije) rutabilna, a što se funkcionalnosti tiče zaista je drastično bolja od ostalih pomenutih, i to zato što jedino Garmin ima predstavništvo i zato što su sami rutirali Srbiju za razliku od ostalih koji su samo preuzeli kakve takve mape.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Pardon, pobrkao sam pojmove, rutabilna znači da kada se odrede tačke A i B, da program iscrta putanju (čak i kroz jednosmeene ulice) do cilja. I TOMTOM ovo radi ali ima velikih mana. On je prvenstveno zamišljen da vodi kroz ulice i nema mogućnost prikazivanja lokacije koja nije u nekoj ulici. Ukoliko je posmatrani grad dobro kalibrisan, probaj da uđeš u neki park, stadion ili nešto slično, i videćeš o čemu pričam. Obavezno si u najbližoj ulici. Daleko bilo da čovek krene u neko planinarenje ili tako nešto - i ćao. Na jednom od srednje malih grčkih ostrva sam letos video šta znači loša kalibracija. Put koji obzirom na stanje tu sasvim sigurno stoji već 25 godina i kojim sam vozio mi je stalno pokazivao 300-400 m dalje i predlagao mi neke putiće koji postoje i neke koji ne postoje ne bih li po njemu izašao na taj pomenuti put kojim već uveliko idem. Lično mislim da je Garmin ovo mnogo bolje i detaljnije odradio (a posebno je privlačno sada kad više ne mora da se plaća 600€). A za boravak u prirodi postoje varijante sa isrtavanjem na karti putanja gde je čovek prošao, kao i planiranja unapred. Na to sam mislio ali sam se pogrešno izrazio
U tu svrhu: planinarenje i sta ti ja znam sve, imas Nokia Sports Tracker. Belezi ti sve, gde si bio, kojom si brzinom gde ishao, potrosnju kalorija, nadmorsku visinu...
Imam instaliran i TomTom i Garmin. Garminova najnovija mapa je izasla pre par dana i ima sve ispravke u ulicama koje su se desile u medjuvremenu. Intenzivno na otklanjanju gresaka su ucestvovali taksisti i nisam do sada primetio neke (velike) greske. TomTom-ova prednost za sada je samo u brzini, ali ako se ubrzo pojavi nove mape za njega za ove prostore stvar bi mogla da se kompletno promeni u korist TomTom-a. Za sada Garmin.
1. Da li je mozda neko koristio mape koje se mogu skinuti sa Nokia.com?
2. Kako je uradjena Srbija?
3. Da li je ova mapa bolja od tomtom-ov Eastern Europe 608?
Ja sam ti odgovorio u temi o N70 ali vidim da je obrisano.Na nokia mapi Srbija je uradjena solidno i veci gradovi su detaljnije uradjeni,dok su neki gradovi samo locirani i nista vise.Tom tom mapa eastern europe 608 na kojoj ima srbija je bolje i detaljnije uradjena
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
nokia mape su totalno istrpovane...
meni one u opste nisu radile na n70me
sad koristim kao neki garmin, medjutim ni on redi.. ima mapa, ima sve al kad se krecem, on vidi brzinu kojom se krecem, ali mi to ne pokazuje na ekranu, nego se tripuje da stojim...
jerkann, mape za smart com su u ogf2 formatu a ubacujes ih tako sto preko pc suitea udjes u file menager-memory card-documents-smart com i u njemu imas folder maps u koji samo iskopiras mape. miodrage, postoji Novi Sad u nokia maps Ili nisi dobro pogledao ili ti je losa verzija mape
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Da li neko ima iskustvo sa SmartCom programom na symbian telefonima tacnije na N70. Imam jedan problem, pri povezivanju sa bluetooth-om ne pronalazi mi modul. Istovremeno koristim i tom Tom i on mi radi savrseno.
inace imam GPS modul marke BLUMAX.
gameforce, , probao sam u connect naravno. Nigde mi ne pise da li je conneckt-ovan ili nije, samo u donjem levom uglu gde pise GPS crvena slova predju u zelena.
Ja mislim da je problem u tome da kad hocu da pronadjem moj modul u GPS device, telefon ga ne pronalazi.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.