Nekada sam bio apsolutno protiv mixa plejera-telefona, ali od kad mi je plejer na samrti pa sam napravio ovaj iskorak i uzeo w950i više nisam toliko mada i dalje odgovorno tvrdim da (verovatno da ne sahrane jednu profitabilnu industrijsku granu i ne seku je dok sede na njoj) se telefoni još nisu toliko ozbiljno približili plejerima, posebno ne onim boljim. Na prste dve ruke se mogu prebrojati oni ozbiljniji telefonski kandidati za dobre plejere u čemu prednjači SE a prati ga Nokia sa (svega) 2 komada (N91 i N81), a i to nije izuzetno nego je samo ok. I dalje se bolji DA čipovi i izlazni stepeni stavljaju u plejere.
Da me ne shvatite pogrešno treba da postoje, i dobro je da postoje i da postoji mogućnost izbora posebno kome je nošenje što je moguće manje gadgeta prioritet, ali u nekim situacijama i zasebni plejeri imaju veliku prednost. Što se kvaliteta zvuka tiče ta razlika iako realno postoji veoma je subjektivna stvar, i mnogi ljudi je i ne prave, a onda opet ako njima kvalitetniji uređaj nije potreban glupo je i da daju dodatne pare za njega.
miodrage, mislim da sam jedini osim tebe na forumu koji ima od prilike jednak profesionalni muzički staž, ali to što ti ne čuješ tu razliku nema veze sa muzičkim obrazovanjem nego sa punoćom i realnošću reprodukovanog zvuka (ni jedan uređaj ti neće reprodukovati falševe, ali umanjene ili prenaglašene neke delove frekventnog spektra, pucketanje ili piskutanje na uštrb nečeg drugog hoće

). I veruj mi da kad počneš da praviš tu razliku, to uopšte nije dar (gift), već prokletstvo (sve više para trošiš na to).
madness, probao si Shurke? Ili ih imaš? I? Jel vidiš razliku u odnosu na CX 300? Ja tačno znam šta im zameram i šta je to što može da se ispravi na njima (malo toga ali dobro) a šta ne može, ali su trenuno ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta, i u trenutnim finansijskim okolnostima apsolutni maksimum koji sam spreman da dam za taj tip slušalica.