Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Pozdrav iskusnoj ekipi,a uz pozdrav i jedno pitanje za iskusne forumashe.
Kupio sam telefon Nokia 7500 i naravno super je dizajn i kvalitet zvuka,medjutim,problem sa fotografijama-u najvecoj rezoluciji ( a i u ostalim rezolucijama) -fotosi katastrofa-doduse sobno svetlo,veche,automatski blic (sa i bez) fotosi su ocaj.Moje pitanje -da li je ovo normalna pojava kod ovih telefona ili sa mojim nesto nije u redu-da tragedija bude veca-telefon je trebao da bude poklon za novu,ali slike katastrofa pa raspolozenje palo.
Hvala unapred na odgovorima i jos jedan pozdrav !!!
P.S. Evo i fotos jelke bez poklona uslikane sa Nokiom
Gazda, to sa kamerom ako je i problem najcesce je softwerske prirode,sto bi se reklo ne uzbudjuj se previse,sve se da rsiti jednim flashom....
Takodje moram da ti napomenem da ta kamera od 2 mpx kod nokije je slabijeg kvaliteta (u smislu fotografija) nego ista kod npr SE (ako dodamo jos autofokus onda je tek razlika )
Probaj da nedjes negde na netu slike sa 7500,pa uporedi....
@loki13,hvala ti puno na info,ali bas mi je glupo da telefon sa fabrickim soft. iz telekoma-nikad flesh,koji je pod garancijom-flesnem-ali avaj,ako se mora......A znas li moze li se popraviti opcija sa update-om preko neta sa njihovog sajta-trenutna verzija soft. V 04.62 od 21.09.07- ili su ga ovi telekomchichani satrli namerno A sto se tiche njegovih fotosa-ubio sam se trazeci i ne nadjoh ih nigde.Ako neko ima jos koji info nek mi kucka-hvala svima
Gazda, pa postojanje af kod se k750 ga i dan danas svrstava medju najbolje telefona sa 2mpx kamerom (sto se tice kvaliteta slika...),dok 7500,6233,6300 imaju sasvim prosecne kamere od 2mpx...
Mislim da upadetom neces nista naskoditi telefonu,tako da nema razloga da ne probas!
Bio danas u telekomu,rekli da ce ga zameniti al tek 4.1.2008-do tada necu da ga drndam pa ako i sledeci ne bude kako treba onda sam se izgleda debelo za...bo izborom telefona.Hvala ti na savetima do sada,a ako naleti jos neko sa slicnim problemom neka kaze,mada su mi u telekomu rekli da se niko do sada nije zalio na njega - videli su sliku ovde sa foruma-priznaju da je ocaj.
Pogresi covek--svakom se desi--SRECNA NOVA GODINA !!!!
Gazda, pogledaj u temi "Slike s mobilnog telefona" neke fotose sto sam ja postavio sa 7500 pa uporedi sa onima sa tvog telefona. loki13, je u pravu kad kaze da kvalitet i nije neki, ali da bi se ipak izvukao maksimum potencijala kamere na 7500 ako slikas napolju vreme mora da bude osuncano ili sa puno "svetla". Vodi racuna da ti svetlost dolazi sa ledja...
Telefon nemoj da menjas ako ga nisi uzeo bas zbog kamere...
Uf ,pa kako da kazem,u stvari i jeste kamera vrlo bitna stavka na telefonu za nas,pogotovo slikanje deteta u raznim situacijama nam je omiljena. E sad kad si i tako to rekao izgleda da je kamera na tom tel -ocaj .Ajd dok nisam otisao da zamenim tel. sta mislite o SE w660,koji je takodje u ponudi mozda on ima bolju kameru ? ili da ostanem pri nokiji.to su jedina dva nazovi "normalna" telefona u ponudi od strane telekoma ostalo ili je 5 puta skuplje ili krsh.
Gazda,
a sto ne bi uzeo SE K800 za iste pare?
Ista cenam a kamera neuporedivo bolja(neces naci nista bolje za tu cenu), dizajn po mom misljenju simpatican i originalan.
Ne bih ti to rekao na ovom podforumu ali vidim da se razmisljas i dalje cim si spomenuo SE iznad. Pozdrav http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1027 ... sson/K800i
Max013, covek je rekao iz ponude mts-a,a koliko je znam k800 nije bio nikad u ponudi mts-a!!! Gazda, sto se tice w660,njegova kamera je mozda nekih 10-tak % bolja od iste na prizmi,znam to jer sam uporedjivao slike sa w850 i nokie 6233...
Ako ti je vec toliko bitna stavka kamera,onda bi bio najbolje da preskocis telefone,nadji neki digitalac i bices neuporedivo srecniji i zadovoljniji jer oni preva barem 10X bolje slike od mobilnih...
Npr imas nikon coolpix L10 5 mpx za 8000 din (naravno nov sa garancijom)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.