Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ipak je N82 najbolji camera phone na svetu
Pa dpkle cu slusati ove gluposti na ovom forumu, pa ljudi, nemoj te pricati na pamet, idite na SE-ov japanski sajt, ima telefoa koji su bolji ne samo od n82, vec i od njenog naslednika, jer su tamo telefoni skoro dve generacije ispred...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

pa kaze onaj lik da na razdaljini do 2m moze da parira digitalcima. skrenuo je paznju na to da domet blica na Canonu je oko 4m. tako da u toj razmeri od 2m gde N82 pravi odlicne slike je za svaku pohvalu!

Sto se tice one bele N82 - samo je bela sa zadnje starane a ne i sa prednje, a za crnu su najavili da ce biti potpuno crna!
E sad kako ce izgledati kad se pojavi...
Spyker napisao:SE-ov japanski sajt, ima telefoa koji su bolji ne samo od n82, vec i od njenog naslednika, jer su tamo telefoni skoro dve generacije ispred...
Istina!!!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa pazi, kada je kod nas bio najbolji telefon 6630, kod njih je bilo nekoliko telefona sa 3mpix, 3Xoptickim zumom, vga ekranom i vga videom... Kod nas tako nesto jos uvek nema... A TO JE BILO PRE 4 GODINE!!! Kod njih je pre par meseci napravljen telefon koji meri zagadjenje, vlaznost vazduha u prostoriji, a najbolje je sto dunete u njega i kaze vam da li je potrebno da operete zube... :D
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

ne nego ti na skali pokaze koliko ti smrdi iz usta.. o5 gresis!! salim se ja malko naravno.. :lol: :wink:
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

ma gde smo mi bre od tih Japanaca!!???!!!?? necemo ih sustici u narednih 10 god u tim tehnologijama
citao sam negde clanak o mobilnim tel koji su namenjeni za evropsko trziste i uglavnom rekose da u narednih godinu i po do dve vecina tel ce imati standardnu kameru od 5mpx

ali ni to nije neko cudo od tehnike gledajuci na tehnicka dostignuca kod Japanaca!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

no da se mi vratimo ovom telefoncicu..

kakva mu je tastatura za poruke?
N-Naravno..!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

citao sam u par testova da i nije komplikovano kucati poruke posto se covek navikne! e sad sve zavisi od osobe do osobe. ima dosta mesta sa prste tako da ne dolazi do konfuzije!

mada o5 na drugom sajtu sam citao da je komplikovano kucati poruke! meni se ipak cini da je to sve stvar navike.

Spyker je rekao da on bez problema kuca poruke na njegovoj N91 a posto su identicne tastature ne verujem da se vlasnici N82 nece navici!

Slika
Slika

Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija i kvari izgled foruma!
Poslednja izmena od IDzO u Pet, 04. Jan 2008. 19:25, izmenjeno 1 put ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Tastatura na n91 je super, znaci, nema sanse da kucam brzo ni na jednom telefonu, kao sto mogu na n91... E, sada, ovde su tasteri malo razmaknuti u odnosu na n91, sto je po meni ipak malo i mana, jer mi je ovo idealno... Mada, ne sumnjam da je tastatura super, i da je se jako lako navici na nju... Evo, imam tri telefona sa raznim karticama za zezanje, i nijedan od njih (w800,6230 i s55) nije ni blizu kao n91...
iPhone + CX300

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

eventualno da su ove tastere za meni i taster C i ova 2 iznad podigli jos gore onda bi mogli staviti vece tastere. ali o5 ne bi bio postignut izgled koji su zamislili!

to sto su razmaknuti je mana. lik koji ga je testirao kaze kad igra neke igrice ne moze da se navikne sta da klikne ((kad treba 6 on stiska 3 ili 9) mada kad je navikao na vece tastere ne moze covek odmah da se prebaci na ove sicusne)! ali nece se narod navaditi na njega da bi igrao igrice na njemu po ceo dan!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

sve je stvar navike.. ja sam sa 6630 koji ima tastaturu i obliku meseca (bukvalno), sto nikako nije normalno, kucao bolje nego na bilo kom drugom fonu, jednostavno navika..

mnogo mi se svidjaju tasteri za zvanje i prekidanj razgovora, nasli su se na pravom mestu!
N-Naravno..!

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

meni je kompletniji telefon nokia n 95 8 gb od nokia n 82,mislim da je velika prednost ekran od 2,8 inca u odnosu na 2,4 inca ,a kamere su im iste ,n 82 mislim da ima samo bolji blic
Forever !!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

N82 ima xenon blic a 95 LED
N82 nema posebne tastere za muziku (ovo navode kao manu) a 95 ih ima
Baterija od N82 se pokazala u nekoliko testova izdrzljivija od one u 95
I naravno razliciti je velicina displeja

to su isti tel u razlicitim oblicima

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

kocapro napisao:,mislim da je velika prednost ekran od 2,8 inca u odnosu na 2,4 inca
Meni je na primer velika prednost to sto N82 ima kvalitetniji prikaz, bas zbog te velicine displeya. I plus bih dodao to sto N82 ima poklopac za kameru, a ima i mogucnost hot-swap za razliku od N95 8GB.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

na kraju krajeva,ko se bude dvoumio izmedju ova dva telefona,presudice izgled definitivno,onaj kome se vise svidja n95 8gb uzece taj drugi ce uzeti n82,jer su to skoro indeticni telefoni,u drugom pakovanju... 8)

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

..koliko sam ja video i koliko se razumem mislim da je kvalitetniji displej na Nokia N 95 8 gb i n 95 8 gb mi je pravi muski telefon :)
Forever !!!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A da li se zna kada ce n82 u crnoj verziji doci na nase trziste?
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

hoce naravno samo je pitanje kad..
N-Naravno..!

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

kocapro, uzmi neku sliku u rezoluciji 640x480 i pogledaj je u originalnoj velicini, a onda je pogledaj u full screen-u i onda ce ti biti jasno zasto N82 daje kvalitetniji prikaz.
Nokia E50

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, crnu su najavili za pocetak 2008. takva je prica bila i sa belom N82 i eto izasla je .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee napisao:hoce naravno samo je pitanje kad..
Ja nisam video da sam pitap DA LI ce doci nego KADA CE doci...

Da li bi cekali da izadje crna, da sada hocete da uzmete telefon? I, koja Vam je uopste lepsa?

Odgovori