Samsung G800 - 3X opticki zoom

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Samsung G800 - 3X opticki zoom

Post od Lobachewsky »

Posto podforum Samsung retko ko posecuje Slika, rekoh da otvorim ovde.
(Polu)salim se. :) Otvorio sam je ovde jer Samsung G800 ima opticki zum, xenonski blic i 5 Mpix kameru. A takva kombinacija nije mala stvar. Opticki zum nije mala stvar :) I zato, G800 se tice svih telefona, ne samo Samsunga. Sharp je imao telefone sa optickim zumom, ali zato 5 Mpix... eeee :)

Slika

General
Network HSDPA / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Announced 2007, October
Status Available
Size Dimensions 101 x 51.1 x 18.8 mm
Weight 134 g
Display
Type TFT, 256K colors
Size 240 x 320 pixels, 2.4 inches
Ringtones
Type Polyphonic (64 channels), MP3
Customization Download, order now
Vibration Yes
Memory
Phonebook 1000 entries
Call records 30 dialed, 30 received, 30 missed calls
Card slot microSD (TransFlash), buy memory
- 160 MB internal memory
Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD No
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN No
Bluetooth Yes v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0
Features
Messaging SMS, MMS, Email
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS reader
Games Yes + downloadable
Colors Black
Camera 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, video, xenon flash, 3x optical zoom
- Java MIDP 2.0
- MP3/AAC/AAC+/e-AAC+/WMA player
- Stereo FM radio
- Face Detection
- T9
- Bluetooth printing
- Document viewer (Word, Excel, Power Point, PDF)
- Built-in handsfree
- Voice memo
- TV out
Battery Standard battery, Li-Ion

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam ovaj telefon video na netu i proucavao malo slike i video i neke reakcije , i mogu da kazem da , ne govoreci mnogo o ostalim funkcijama nego o kameri samo , ovaj telefon razocarava .

A zasto ? Zato sto definitivno , ako je sudeci po slikama koje sam video na raznoraznim forumima i na raznim review-ima , ima lose slike i los video i ako je neko mislio da ga kupi zbog kamere , ima da se razocara . Slike su mu dosta losije od G600 , a video je losiji nego na primer na mom samsungu P850 - 320x240 sa 15 frejmova . Hocu da kazem , jeste uveli su 3x opticki zoom , ali su slike mnogo losije od ostalih samsunga sa 3 Mpix ( bez optickog zoom-a ) i ispada da su na ustrb optickog zoom-a , zeznuli kvalitet .

Ostale funkcije su mu klasika , da kazem , osim pohvala za EDGE i HSDPA i naravno za xenon blic .

Ovo je moje misljenje i iskreno voleo bih da nisam u pravu . Voleo bih da neko ko ga bude kupio a clan je foruma , da me kasnije sa primerima demantuje . Ja na primer , da razmisljam da kupim G600 ili G800 , definitivno bih izabrao G600 . Odlicne ostre slike i vrlo ubedljiv kvalitet , i plus koristan video u 640x480 rezoluciji . A opticki zoom , sa ovakvim slikama kakve sam video od G800 ne sluzi nicemu . Nit face detection . Pretpostavljam da su mu senzor tako los stavili , da je to sramota .

Molim vas , domaci vlasnici G800 , demantujte me ubrzo sa primerima , jer sam se razocarao sta je samsung uradio sa ovim telefonom .

8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

vlada1970, ako mozes postavi neke slike od G800, bas me interesuje kakve su.. Ako su bas tako lose kao sto kazes, verujem da ce se to poboljsati nekom narednom verzijom softa.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

milann, pa ima na netu na raznim stranama . Na primer , na - http://www.flickr.com/search/?q=samsung+G800&m=text - ima da se nadje pristojnih slika . Moguce da su vlasnici izabrali bas dobre slike koje ce da postuju , jer ipak tamo se ne pravi review .

Onda imas za mene najgore slike na - http://www.mobile-review.com/review/sam ... 0-en.shtml - .

Pitaj Mr.Gugla za jos primera . Ima ih dosta .

Ako je moguce toliko popraviti drugacijom verzijom softvera , onda jedva cekam da vidim primere .

PM.po
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 23:43

Post od PM.po »

A da li je konacno moguce prebaciti Java aplikaciju preko BT-a, USB-a?
Sto se tice ostatka telefona: G800 je sigurno ostvario napredak u odnosu na starije modele kako u dizajnu, tako i u funkcijama.

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

Samo da se pohvalim, malopre sam uzeo ovaj fon :oops: :D , za sad sam odusevljen g800 deluje stvarno fenomenalno.
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

aj vidi da okacis neke slike sa njega.. kako je odradjen? slajd ne sumnjam da je los, al ipak moram da pitam, kakav je?

cestitam na qpovini..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od goxee »

Okacicu slike sutra, samo gde bi mogao da ih uploadujem, a da ne radi resize automatski?

Slajd je savrsen, Nokia moze samo da sanja ovakav slajder.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

goxee, uploaduj na www.imagevenue.com i uzmi drugi link iznad kojeg pishe "Hotlink a clickable thumbnail on a Forum or Message Board Use the second link if this one fails" ali posto ima dva linka namenjena za forume , uzmi onaj sa velikim URL . Kopiraj ga celog iz zagrade i postuj , i mi cemo dobiti malu sliku ovde na koju cemo kliknuti i otvorice nam se velika ne-resize-ovana fotka .

8)

Bas bih voleo da vidim kako su ti ispale . Napravi ako mozes fotke preko dana a i sa vestackim osvetljenjem , znaci u sobi itd. I ako mozes u totalnom mraku da bi videli kako radi xenon .

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

vlada1970, samo mala ispravka :wink:

Slike postovati u temu "Slike sa mobilnih telefona" a ne ovde .
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , jeste . Pardon gameforce :wink:

goxee, ovde postuj slike - viewtopic.php?t=6267 - . 8)

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od goxee »

Evo slika koje ste trazili, mislim da moze to bolje ali nemam sad vremena da detaljno isprobavam, videcu za koji dan

viewtopic.php?p=133660#133660

PS: Jedno glupo pitanje, jel zna neko kako se trajno gasi T9? :oops:

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

Post od djemba87 »

Ja bih naijskrenije zamolio nekoga da mi kaze kolika li ce mu cena biti krajem maja.uglavnom do pocetka leta,i takodje bih zamolio admine ovog sajta da ne brisu ovaj post,jer me stvarno nteresuje ovo pitanje,kao i pretpostavljam ostale clanove,dakl cena ovog modela za nekih 3-4 meseca,hval unapred!

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

goxxe: kako se cuje muzika preko ugradjenih zvucnika, ima li teme i kakve su tj. da li mogu da se prave direktno na fonu ili sta vec, kako drzi baterija, kakav je video??
hvala unapred
A N D R O I D

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od goxee »

@ dojlimi, Zvucnici bi mogli da budu glasniji, a kvalitet zvuka je dobar. Sto se tema tice nije mi stvarno jasno sto Samsung to izbegava, dakle, ne mozes ubacivati nove teme. Baterija... pa recimo 3 dana. A sto se tice videa vec su me pitali na 4umu to, ali ni ja jos nisam snimao video sa ovim telefonom, ali sam obecao da ce biti ovih dana pa cu postaviti. Ovo sto sam na netu nasao cini mi se da je sasvim dobro.

@ djemba87, pa cisto sumnjam da to neko moze precizno da prognozira sada, ali recimo oko 300e

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

Pogledajte ovde slike koje pravi G800. Po meni dosta, dosta lose :uhuh: Opticki zum mu je dosta los, pomislio bih da je digitalni da mu na poklopcu ne pise optikal 3x

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

Post od djemba87 »

Ja koliko ovde vidim ljudi nisu nesto zadovoljni ovim telefonom,ja sam ga drzao u ruci pre neki dan,telefon je stvarno ludilo po izgedu,jeste da je malo ali malo glomazniji ali mu to ne skodi,i telefon kao telefon je extra.Uzecu ga samo da se malo spusti cena,dajem n73 i doplatu za njega cim budem bio u mogucnosti da za normalne pare dobijem ovo cudo,pozdrav!

zex_bp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 02:37

Post od zex_bp »

jel zna neko kako mogu da promijenim sliku, koja ce da mi stoji u pozadini(u pitanju je ZIVA SLIKA, tako bar u telefonu nosi naziv-nalazi se u folderu pozadine). meni ne odgovara ovaj motiv, gdje mogu da nadjem drugachiji motiv zive slike!? jel zna neko neki link gdje ima?

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

Posto podforum Samsung retko ko posecuje , rekoh da otvorim ovde.
(Polu)salim se. Otvorio sam je ovde jer Samsung G800 ima opticki zum, xenonski blic i 5 Mpix kameru. A takva kombinacija nije mala stvar. Opticki zum nije mala stvar I zato, G800 se tice svih telefona, ne samo Samsunga. Sharp je imao telefone sa optickim zumom, ali zato 5 Mpix... eeee mislim da ni jedan nema opticki kvalitetan kao sharp 903,cak ni n93i znam iz licnog iskustva.tako da mislim da nista nije poseban ni taj na g800,ali je ipak za pohvalu!
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

pa ja ne vidim da je neko pohvalio g800.. malo su ga ispljuvali, ne samo na ovom forumu..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Odgovori