Preko MTS mobilnog 38 miliona čestitki

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Preko MTS mobilnog 38 miliona čestitki

Post od MB maneken »

Autor: Tanjug | 01.01.2008 - 22:04
Korisnici tri mreže Mobilne telefonije Srbije - u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, poslali su u novogodišnjoj noći 15 miliona čestitki, saopštila je večeras Mobilna telefonija Srbije.

Poslednjeg dana prošle i prvog dana ove godine, korisnici najbrojnije mreže mobilne telefonije u regionu razmenili su do 15 čsova gotovo 38 miliona SMS poruka.

Korisnici Mobilne telefonije Srbije su od 20 časova 31. decembra do tri časa 1. januara razmenili 10.754.002 čestitki i lepih želja za 2008. godinu, a 30.611 poruka je poslato uz fotografiju.

U mreži mobilne telefonije Crne Gore su istovremeno najlepše želje oko ponoći razmenjene putem 552.409 SMS čestitki i 292 MMS poruka.

Korisnici mreže mobilne telefonije Repeublike Srpske poslali su tokom najluđe noći 2.448.609 SMS i 4.876 MMS poruka.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=25401

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

lepo od njih još kada bi častili svoje korisnike za trud od 10m sms :chytry:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Meni su neke mms poruke koje sam slao MTS-ovim korisnicima 01.01. u kasnim popodnevnim časovima još uvek na čekanju... :(
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

ja sa m:tel-a RS oko 23 sata nikako nisam uspjevao da pošaljem MMS :disgust:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Stoned Ryder napisao:još uvek na čekanju...
U svakom slucaju one su ti naplacene i uracunate u ove milione poslatih ;) .

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

Nisu, ja nisam korisnik MTS-a! :P
Inače, da napomenem da su mms poruke koje sam slao korisnicima drugih mreža (čak i inostranih) isporučene bez nekih prevelikih zadržavanja...
Only the good die young,

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Stoned Ryder, te koje su ti na cekanju najverovatnije nisu stigle tamo gde su namenjene!
ja sam i sa mts-a i sa telenora slao i mms i sms i tamo gde mi jos uvek stoji cekanje izvestaja te poruke nisu stigle iako su su te osobe dostupne!
e da naravno da su mi naplatili! :x

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Stoned Ryder napisao:sam slao korisnicima drugih mreža (čak i inostranih) isporučene bez nekih prevelikih zadržavanja...
I u Americi se zale:

Amerikancima novogodišnje SMS poruke kasnile čitav dan

Zabrinjavajuće iskustvo

Tokom novogodišnje noći u SAD skoro polovina poslatih SMS poruka u Los Anđelesu nije isporučena onima kojima su bili namenjeni tokom naredna 24 časa. Ovo je i definitivna potvrda da su Amerikanci konačno otkrili SMS kao način komunikacije, ali i da su mreže nedovoljnog kapaciteta da bi izdržale toliku navalu poruka.
Naravno, kašnjenje novogodišnje čestitke ne znači smak sveta, ali bilo je proteklih godina trenutaka kada je brzi kontakt s porodicom, prijateljima ili voljenom osobom bio od vitalnog značaja - 11. septembra 2001. godine nestanak struje 2003, ili udar uragana Katrina 2005. godine.
Ovo je bio primetan problem sa običnim telefonskim linijama, ali će izgleda postati još veći problem s tekstualnim porukama. Mobilni operateri kažu da već rade na proširenju kapaciteta, ali je pitanje da li mogu da odgovore skoro duplo većem broju mobilnih telefona u SAD koji je od 2001. i 128 miliona uređaja porastao 2006. godine na 233 miliona.
Analitičari kažu da su izgleda Amerikanci tokom 2007. godine potrošili više novca na mobilne telefone nego na račune koje su napravili običnim aparatima. A sve više korisnika koristi svoj mobilni da bi slao SMS ili video poruke, proveravao elektronsku poštu, ili pristupao Internetu.
Ovo može biti zabrinjavajuće u hitnim slučajevima. Mnogi, tokom napada od 11. septembra, nisu imali signal na mobilnim nekoliko dana i nisu mogli da komuniciraju s rodbinom, zbog čega opisuju to kao zastrašujuće iskustvo.
Inače, tekstualne poruke koriste drugi sistem prenosa od poziva na mobilni telefon, pa stručnjaci smatraju da bi možda mogao da se napravi sistem koji bi razlikovao informacije kako bi se stvorio poseban sistem koji bi ljudi koristili u hitnim slučajevima. V. T.

http://www.danas.co.yu/20080109/commedia3.html#2

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

I Telenor je objavio podatke o broju poruka koje su korisnici ove mreže poslali u novogodišnjoj noći:

"3. januar 2008. - Ukupno 27,6 miliona tekstualnih poruka (SMS) prošlo je kroz Telenorovu mrežu u Srbiji tokom novogodišnjeg slavlja i prvog januara 2008., što je za 18 odsto više nego prošle godine.

Samo u satu najvećeg SMS saobraćaja – između 1 i 2 ujutru 1. januara – poslato je 2,35 miliona poruka.

U redovnim okolnostima, Telenorova mreža omogućava promet od 500 SMS poruka u sekundi, a za novogodišnje praznike bila je proširena tako da omogući 800 SMS u sekundi.

Korisnici Telenorove mreže poslali su i više 40 360 multimedijalnih poruka (MMS). Gotovo 780 000 tesktualnih poruka i 1635 multimedijalnih poslato je prijateljima, poznanicima i rođacima u inostranstvu."

http://www.telenor.co.yu/?section=about&page=5340&pn=1

Inače, MTS i Telenor zajedno su daaaleko od pojedinih svetskih operatora. Recimo, u Indiji je u noći između 31. decembra i 1. januara poslato preko bilion poruka, a na Filipinima celih 1,39 biliona!!!
Only the good die young,

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Preko MTS-a 186 miliona čestitki
BEOGRAD - Kroz najbrojniju mobilnu mrežu u zemlji - mrežu Mobilne telefonije Srbije (m:ts) tokom novogodišnjih praznika prošlo je rekordnih 186 miliona SMS i MMS poruka.
Korisnici mt:s su poslednjeg dana decembra i prva dva dana januara 2009. godine razmenili ukupno 185.960.932 čestitke putem SMS poruka.
U novogodišnjoj noći, od 20 časova 31. decembra 2008. godine, do 8 časova 1. januara 2009. godine, razmenjeno je blizu 38 miliona čestitki i lepih želja za narednu, 2009. godinu. Samo u periodu najintenzivnijeg SMS saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutro, kroz mt:s mrežu je prošlo 9,3 miliona poruka.
Kao i ranijih godina, najviše poruka korisnici su razmenili upravo 1. januara, kada je kroz mrežu mt:s prošlo 79,3 miliona SMS poruka.
I pored rekordnog broja poruka za novogodišnje praznike, uz povećanje od 33 odsto u odnosu na prethodnu godinu, u mreži mt:s nije bilo zastoja ili slučajeva otežanog telefonskog saobraćaja, saopštio je „Telekom Srbije“.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Samo za godinu dana broj poslatih poruka sa se povecao PET puta :o Da mi je neko pricao ne bi mu verovao.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

MB maneken napisao: I pored rekordnog broja poruka za novogodišnje praznike, uz povećanje od 33 odsto u odnosu na prethodnu godinu, u mreži mt:s nije bilo zastoja ili slučajeva otežanog telefonskog saobraćaja, saopštio je „Telekom Srbije“.
To sto je meni stigao samo svaki 6-ti SMS se znaci uklapa u normalan rad bez zastoja?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

MB maneken, kako misliš 5 puta ?
U mts-u za 33% više a u telenoru 18% više, gde piše da je 5 puta više nego prošle :blinky: :blinky: :blinky:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Zanima me koliki je propustni kapacitet za sms poruke u MTS mrezi? Telenor je objavio da je kod njih, u redovnim uslovima, 500 sms/s.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

mp3mp3 napisao:gde piše da je 5 puta više nego prošle
U prvoj poruci, tj. podacima od prosle godine pise:

Poslednjeg dana prošle i prvog dana ove godine, korisnici najbrojnije mreže mobilne telefonije u regionu razmenili su do 15 čsova gotovo 38 miliona SMS poruka.

A u podacima za ovu godinu pise:

Korisnici mt:s su poslednjeg dana decembra i prva dva dana januara 2009. godine razmenili ukupno 185.960.932 čestitke putem SMS poruka.

kada pomnozis 38.000.000 sa brojem 5 dobices priblizno 185.960.932 eto odakle mi PET puta.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

MB maneken, a jel su tu uracene i neisporucene, a naplacene, SMS poruke (5/6 poruka koje sam ja poslao)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Nemam pojma, probaj na zvanicnom forumu

http://forum.mtsmondo.com/index.php?showtopic=2848

a verovatno jesu.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

MB maneken, u poruci od prosle godine pise "Poslednjeg dana prošle i prvog dana ove godine" a u podacima za ovu godinu pise " poslednjeg dana decembra i prva dva dana januara 2009. godine". Dakle, ove godine je obracunat dan vise, pa stoga ti ono "pet puta vise" ne drzi vodu. Plus, ova cifra je nabildovana jer da nije bilo promocije "1000 poruka za 200 din." ljudi ne bi toliko slali.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

ne znam sto su racunali i drugi dan ove, ko jos salje tada cestitku. tako da mislim da su podaci drugog dana nove zanemarljivi.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

MB maneken,
I pored rekordnog broja poruka za novogodišnje praznike, uz povećanje od 33 odsto u odnosu na prethodnu godinu, u mreži mt:s nije bilo zastoja ili slučajeva otežanog telefonskog saobraćaja, saopštio je „Telekom Srbije“.

Odgovori