GPS navigacija
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Vlada Zem, pa ne treba telefon da cita .tar format nego sama java aplikacija.
Samo ubaci kompletan .tar fajl u recimo "others" i pokreni trekbuddy pa nadji taj .tar fajl preko njega.
Ja sam tako radio na 3 nokije 6233 i na svaku je citao kompletne mape bez greske!
Cak ne moras ni da stavis to "allways alowed", sve slicice se spoje u jednu veliku mapu, doduse napravi se blagi zastoj kad prelazi sa slike na sliku ali to otprilike traje jednu desetinu sekunde...
Samo ubaci kompletan .tar fajl u recimo "others" i pokreni trekbuddy pa nadji taj .tar fajl preko njega.
Ja sam tako radio na 3 nokije 6233 i na svaku je citao kompletne mape bez greske!
Cak ne moras ni da stavis to "allways alowed", sve slicice se spoje u jednu veliku mapu, doduse napravi se blagi zastoj kad prelazi sa slike na sliku ali to otprilike traje jednu desetinu sekunde...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Vlada Zem, Pa nadji neki PC arhiver kao sto je 7Zip, obelezi folder Set, set i map fajlove i napravi tar fajl od njih (pogledaj temu o trekbuddy na Siemens/Benq) ili skini moje mape sa filefront sajta koje su vec u tar formatu:
http://hosted.filefront.com/tomashokenberi/1983485
A ako odes na sajt http://gm2tb.awokenmind.de/ tamo mozes da konvertujes google mape u trekbuddy mape u tar formatu.
http://hosted.filefront.com/tomashokenberi/1983485
A ako odes na sajt http://gm2tb.awokenmind.de/ tamo mozes da konvertujes google mape u trekbuddy mape u tar formatu.
U pravu si gallee. Poslednja informacija koju sam ja imao (mada to i nej tako sveže) je da su mape, konkretno Srbije bile oko 200 jura. Moguće je da se nešto menjalo, mada me mrzi da proveravam, a ko ima love da se igra ima zvaničan sajt i predstavništvo u Beogradu.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Vlada Zem, ja sam odavno presao na symbian platformu tako da, hvala Bogu, vise ne moram da se zezam previse sa javom, postoje vrhunski gps symbian programi
Ali evo pogledao sam sad taj link sto si ostavio i zvuci jako dobro za jedan java program ali nesto ne bih da ga probam jer sam procitao da se mape skidaju iz telefona preko samog programa, sto bi mi bilo malo preskupo sada...

Ali evo pogledao sam sad taj link sto si ostavio i zvuci jako dobro za jedan java program ali nesto ne bih da ga probam jer sam procitao da se mape skidaju iz telefona preko samog programa, sto bi mi bilo malo preskupo sada...

Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
posle nedelju dana koriscenja garminmobile xt na nokia 6110 navigator odlucio sam da podelim utiske sa svima koje interesuje kako radi navigacija!mapa je SCG i glasovno navodjenje na srpskom!prvi problem kad se pokrene program je taj sto vise puta nemoze da pronadje satelite nego sto moze!znaci ako vam bas u nekom momentu zatreba navigacija tesko da ce vam ova biti od pomoci!mada je zadnjih dana stalno oblacno pa je mozda i to malo uticalo!drugo,ne prepoznaje vam bas svaki put jednosmerne ulice a kada mu jednom promenite rutu skroz se pogubi pa vam kaze npr. da skrenete desno gde uopste nema ulice itd.!trece,u beogradu u centru je nemoguce koristiti navigaciju posto nemate signala sa satelitima verovatno zbog visokih zgrada!u novom sadu je malo bolja situacija!baterija traje jedva 2 sata dok radi navigacija pa stalno mora biti na punjacu u kolima!brojeve kuca ima u opciji ali kad dodjete u tu ulicu on vam kaze npr. za 300 metara ste na cilju sa desne strane a ja vec stigao ispred kuce sa leve strane!sve u svemu navigacija je samo za igranje i nista drugo!
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
zoranns, svi problemi koje si naveo nastaju od pozicije koju ti daje tvoj interni GPS prijemnik a ne program sam kao takav.
Pokušaj da mu pronadješ bolje mesto npr na sredini instrument table u kolima.
Prijem signala u gradu, izmedju zgrada, je problem i za najbolje i najsavremenije GPS prijemnike na svetu.
Moje iskustvo je da GarminmobileXT radi na N95 sasvim korektno.
Tačno je da poneke ulice nisu baš UpToDate što se tiče smera ali to nije rešeno ni na jednom programu koji sam probao.
Pokušaj da mu pronadješ bolje mesto npr na sredini instrument table u kolima.
Prijem signala u gradu, izmedju zgrada, je problem i za najbolje i najsavremenije GPS prijemnike na svetu.
Moje iskustvo je da GarminmobileXT radi na N95 sasvim korektno.
Tačno je da poneke ulice nisu baš UpToDate što se tiče smera ali to nije rešeno ni na jednom programu koji sam probao.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nemam iskustva sa internim GPS-ovima, ali sam koristio svoj externi Nokia LD-3W uparen sa svojim E61, i nigde u BGD, NS, Moskvi, Pesti, Subotici nisam imao problem. Ni na jednom jedinom mestu. Signal se gubio iskljucivo U zgradama, ili podzemnim prolazima, ali nakon izlaska bi se opet uspostavljao u roku od najvise 5 sec.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!