MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ako je barem 50% istina od ovg sto je skeptichni chicha, nabrojao,bice extra...
Jos kada bi i mt:s kao i telenor uveo da se uz svaku tarifu moze uzeti telefon,tak bi to bilo extra extra...npr n95 da uz npr mix500 kosta npr 30.000 din (sa pdv-om)...
Da ne ide samo uz mix1000,bel1000,fresh4000....
D500&E71

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Jel zna neko dali u mts-u imaju u ponudi famozni se p1? i uz koje je tarife dostupan? :chytry: :chytry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

2 nove tarife u postpaid ponudi mt:s-a
mt:s kontakt i mt:s kontakt +
vishe o ovome na mt:s sajtu...
Sve u svemu vrlo povoljan internet preko telefona, pogotovu u kontakt + tarifi, za 1500 din se dobija 500MB saobracaja. e to mi se vec svidja. Jos da su dali malo vishe minuta, tipa 120 a ne 50 mislim da bih koliko u roku od odmah postao korisnik. Ovako, jos njet.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Trenutno, cini mi se da najlosiji albanski operater ima bolju ponudu telefona u postpaid ponudi nego MTS. Moram da priznam da mi nije bas potpuno jasna ta logika - da se prvo rasproda ono na lageru, pa posle ubacujemo nesto novo.. Pa ko ce pri cistoj svesti, a da nije neko ko telefon koristi za razgovor iskljucivo, da kupi N 1110i (i slicno) za 1 dinar, i da se zarobi 2 godine? Ili neki insajder polako "gradi" teren za privatizaciju, ili MTS spao na najnize grane, ili nesto trece.. Sta god da je, nisam siguran da je mnogo pametno, pogotovo imajuci u vidu ofanzivu pre svih VIP-a, a onda i Telenora. Verovatno MTS misli da ce konstantno da zivi od "stare slave" i velikog broja starih korisnika, sto ne samo da je pogresno, nego se i kosi sa osnovnim zakonima biznisa. Inace, i korisnicki centar im je najneprofesionalniji od svih (moje iskustvo). Srpska posla... :dry:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Najavili su od 21-og:

N95 uz bel 1000 23.000+pdv, uz fresh 4000 20.000+pdv.

Nokiu 2630 i 6500 slide

Samsung c160

Motorole f3 i v9 razr2

SE k770i, w910i i k850i

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Da ali N95 samo preko expressa... No ionako od kada poklanjaju 1110 uz svaki naručeni telefon rade opet sedam dana u nedelji ...
BTW imao sam priliku da vidim jako interesantnu fotku gde su slikali kutije koje čekaju na post expres da ih pokupi (ako se ne varam iz pošte im dolaze dva puta dnevno) ono šta da kažem naslagane tako da prekriju ceo jedan zid nekih hiljadu komada i to u Nedelju, kako li je radnim danima mogu samo da zamislim :wacko:

Što se P1 tiče pa to je rasprodato još prošle godine.....[/quote]

MB maneken
Banned

MT:S: Rešenje za vezu bez priključka

Post od MB maneken »

mt:s Vam predstavlja novu uslugu mt:s kontakt koja Vam omogućava multifunkcionalno i efikasno rešenje za telefonsku i Internet komunikaciju bez fiksnog priključka.

Uz uslugu mt:s kontakt dobijate uređaj i SIM karticu preko kojih se povezujete na mt:s mrežu. Zahvaljujući povoljnijim tarifama i mogućnosti planiranja i kontrole troškova, mt:s kontakt je najefikasniji saveznik za sve vrste komunikacija koji su vam potrebni.

mt:s kontakt obuhvata više različitih funkcija:
- korišćenje fiksnog telefona preko mobilne mreže,
- povezivanje na Internet po brzinama do 35 puta većim od dial-up konekcije,
- bežično povezivanje uređaja (računara, PDA, mobilnih telefona) u jedinstvenu mrežu,
- povezivanje uređaja putem kablova i
- primanje i slanje SMS poruka sa računara.

mt:s kontakt pakovanje sadrži:
• Komunikacioni uređaj
• Kabl za napajanje
• LAN kabl
• Instalacioni CD
• Uputstvo za korišćenje.

Zahvaljujući uređaju i SIM kartici, preko kojih ćete biti povezani na mt:s mrežu, dobijate izuzetno povoljne tarife za telefonske pozive i za mobilni Internet.

U ponudi Mobilne telefonije Srbije su dva paketa: mt:s kontakt i mt:s kontakt +, namenjena pravnim i fizičkim licima kao optimalna rešenja za vezu bez priključka.

Uspostava veze se tarifira 1,90 dinara(bez PDV-a). Obračunski interval je 1 sekunda, za vreme dok korisnik troši minute uračunate u pretplatu odnosno 15 sekundi, za sve ostale pozive.

Uređaj se prodaje zasebno ili u paketu uz dvogodišnju pretplatu na uslugu. Cena uređaja uz ugovornu obavezu na 24 meseca je 14.999,00 dinara (sa PDV-om), a bez ugovorne obaveze 27.140,00 dinara (sa PDV-om).

Usluga je namenjena kako novim, tako i postojećim prepaid i postpaid korisnicima i dostupna je u svim mt:s poslovnicama. Više informacija na

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2039&Type=1

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

MB maneken, evo 22. je, i ništa :unsure:

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

kako nista???
evo na mts express ima samsung L760, G600 i nokia N95 i to po mnogo prihvatljivijim cenama nego do sada kod telenor-a i vip-a
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

A jel' ste primetili da je kod ovih novih 'kontakt' paketa cena minuta u mrezi i cena ka fiksnoj telefoniji ista...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Jeste ,cene prema fiksnoj mrezi su jeftinije nego prema ostalim mobilnim mrezama . Juce sam bas video prvi put ovu ponudu mts kontakt . I ucinila mi se zanimljivom , bez obzira sto sam od avgusta prosle godine postao neprijatelj sa post paid paketima 8)

Nego mene interesuje nesto ovde . Sinoc sam snimio stranicu da bih je imao i dobih ovo :

http://w14.easy-share.com/15729011.html - ima 26 kb

Snimio sam celu stranicu pa ko hoce da vidi da ne lazem :oops: , ali se odnosi na to da im se ta ista stranica danas razlikuje :

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2118

Izbacen je deo gde se govori o nekom uredjaju koji je potrebno kupiti da bi moglo da se koriste ovi paketi :

Slika

A bas sam se danas spremao da pitam vas , koji to uredjaj moze da bude ali posto su to izbrisali sa sajta , morao sam ovako da prikazem . Znaci koji je to uredjaj da li znate ? To mu dodje najverovatnije nesto kao kod Telenora onaj Mobilni high-speed modem , jel tako ?

http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3626

Ako je tako , onda mi se cini da je mts-ov mnogo skup .Ali sto jeste , jeste , mts kontakt plus paket ,uz 1500 dinara bez pdv-a , daje 500 MB potrosnje , pa to moze da bude zbog toga .

I druga stvar ako vam je jasna , vidim da je cena 0,09 i 0,10/10 kb . Sta mislite , jel to cena ZA 10 kb ? Cisto da budem siguran . Ispadne da je na primer 1 MB protoka onda u mts kontakt + tarifi 9 dinara bez pdv-a . To mi izgleda vrlo primamljivo 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

I jeste, to je ta cena. To jeste primamljivo, i to jeste pre svega NET paket. No ono sto se meni ne svidja je mala kolicina razgovora koja je ukljucena. Ja nisam neki trosadzija, ali mislim da bi trebalo da je ukljuceno barem 120 min, i 100 SMS-ova. Da jeste, bio bih vec korisnik istoga, ovako, cekacu jos.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ok , thanks miodrage . Razumem , da je 120 minuta na primer bilo bi jos lepse . Mene odbija na primer cena ovog uredjaja koji je 27 hiljada ako nece covek da se obaveze .

Kapiram da bih na primer ovakav paket uzeo da kad odem na plac pa da mogu da posaljem mail , potrazim nesto sto mi treba od informacija ili iskontaktiram nekog na chatu i slicno . Ili za bilo kakav vikend ili eventualno more . Pa uz lap top da mogu da budem u kontaktu . Net kablovski imam kod kuce , tako da mi za kucu ne treba . Tako da dam 27 hiljada da bih imao net kad nisam kod kuce a kad nije moguce ni na kakav drugi nacin posteno da se konektuje , mislim da je mnogo . 8) Ipak mi je izgleda normalnije da bas preko telefona pogledam mail , potrazim nesto itd. , bez obzira sto je tad skuplje .

Mislim da ovakve net pakete niko nece ni da pogleda , kad se i ako se u Srbiji nadje neki pametan investitor i uvede WiMax . Taj ce da zaradi milione garantovano . 8)

Samo par repetitora mu treba da pokrije ceo Beograd . To je za mene prava stvar .Pa ce onda stvarno biti moguce mnogo komfornije surfovanje net-om na ovakvom :

Slika

ovakvom :

Slika

ili cak ovakvom mestu ;) :

Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mene takodje odbija uzimanje uredjaja. Bogu hvala to imam. Meni samo treba paket, i nista drugo. Ostalo me NE interesuje!

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Meni ovo u mts-u lici na homebox sto nudi VIP u Hr.
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=22312564&idnews=389142

Samo sto je kod nas to proglaseno za fiksnu telefoniju (zbog zakonske regulative) ali preko GSMa i moze se koristiti samo s jednog mjesta/adrese kao i fiksni telefon, a kod vas ne vidim tu obavezu.
Kod nas se mora uzeti taj uredaj iako je to mobilni telefon sam u malo povecem :-) pakiranju, a unutra je normalno gsm dio i gprs/umts dio.

Po toj logici kod vas bi se mogla uzeti samo SIM kartica i koristiti sa bilo kojim mobitelom.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

vlada1970 napisao:Tako da dam 27 hiljada da bih imao net kad nisam kod kuce

Za one ljude koji iz nekih razloga ne mogu da dodju do fiksnog telefona, ovo je bolje od nemanja nicega.

npr. ako imas vikendicu u planini, samo poneses sa sobom ovo i kao da si kod kuce sto se tice telefona ;)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

A ima i ovo:

mt:s brzi mobilni pristup Internetu

Kao prvi operator u regionu, Mobilna telefonija Srbije u saradnji sa kompanijom Cisco uvodi najsavremenije rešenje za velike poslovne sisteme, mala i srednja preduzeća za povezivanje računara i prenosnih uređaja u jedinstvenu računarsku mrežu i na Internet preko 3G – HSDPA mreže mt:s pod nazivom mt:s internet pristup.

Izborom ponuđenih paketa, preduzeća svojim zaposlenima omogućavaju da istovremeno na bilo kom mestu komuniciraju s klijentima ili da međusobno razmenjuju dokumenta i povezuju se na Internet, a cena paketa se kreće od 8.800 dinara do 18.400 dinara.

U okviru usluge mt:s internet pristup ponuđeni su sledeći paketi:

Internet, obuhvata ruter Linksys i predviđen je za mrežu do 6 računara. Mesečna pretplata iznosi 8.800 din (bez PDV-a) po ruteru za flat paket (fair use policy 10 Gb).

Internet plus, sadrži ruter Cisco 1841 i predviđen je za mrežu do 25 računara. Mesečna pretplata iznosi 14.400 din (bez PDV-a) po ruteru za flat paket (fair use policy 25 Gb).

VPN + internet, uključuje ruter Cisco 1841 Security bundle i predviđen je za povezivanje do 25 računara u jedinstvenu mrežu koji mogu da se nalaze i na međusobno udaljenim lokacijama. Mesečna pretplata iznosi 18.400 din (bez PDV-a) po ruteru za flat paket (fair use policy 40 Gb).

Fair use policy podrazumeva definisanje limita za mesečnu količinu podataka kako bi se osigurala kvalitetna usluga za sve mt:s korisnike.

Prednost m:ts internet pristupa je u tome što korisnici plaćaju samo operativne troškove mesečne rate za korišćenje servisa putem telefonskog računa i pritom nemaju nikakva kapitalna ulaganja.

mt:s se pobrinuo i da poslovni korisnici, uz sve navedene pogodnosti, mogu da se posvete svojoj osnovnoj delatnosti, budući da im 24 časa, 7 dana u nedelji nudi usluge help deska koji će odgovoriti na sve njihove potrebe i zahteve.

mt:s, vodeći operator na tržištu Srbije u poslovnom segmentu, po prvi put je ponudio poslovnim korisnicima sveobuhvatno rešenje koje podrazumeva svu neophodnu opremu i podršku u dimenzionisanju, konfigurisanju i održavanju računarske mreže jednog preduzeća. Nova usluga sastoji se u tome da više zaposlenih, pomoću Cisco rutera sa 3G modulom, u istom trenutku na bilo kom mestu mogu da komuniciraju sa klijentima, kolegama ili međusobno, da razmenjuju dokumente i pretražuju internet brzinama prenosa do 2 Mb/s u downlinku i 384 kb/s u uplinku.

Cisco ruteri za 3G modulom poseduju Ethernet priključke za povezivanje računara i štampača u jednu računarsku mrežu, a pomoću integrisane bežične pristupne tačke (Wireless access point) omogućavaju i dodatno bežično povezivanje različitih uređaja – desktop i laptop računara, PDA i mobilnih telefona. Zahvaljujući mobilnoj data kartici, koja je sastavni deo nove ponude, korisnici sve uređaje priključene na Cisco ruter integrisanih servisa (ISR) mogu da povežu na Internet preko mt:s 3G - HSDPA mreže. Posebnu pogodnost imaju i korisnici koji već koriste Cisco opremu za međusobno povezivanje računara, budući da se veoma jednostvano mogu povezati na Internet preko 3G - HSDPA mreže mt:s.

U želji da poslovnim korisnicima olakša rad u najvećoj mogućoj meri, mt::s uz podršku sertifikovanih Cisco stručnjaka otvara help desk koji će 24 časa, sedam dana u nedelji biti dostupan korisnicima kako bi odgovorio na sve njihove potrebe i zahteve. Ta pogodnost proizlazi iz još jedne prednosti novog rešenja, pošto je realizovano pomoću opreme samo jednog renomiranog proizvođača. Naime, i kod korisnika i na strani Mobilne telefonije Srbije nalazi se najsavremenija Cisco oprema.

Naročita pažnja posvećena je bezbednosti računarske mreže ugrađivanjem firewall-a u sve rutere, što u kombinaciji sa postojećim sigurnosnim rešenjima na računarima omogućava bezbednu i pouzdanu komunikaciju.

Nova usluga korisnicima će biti dostupna od decembra, a do kraja godine i gotovo u svakom mestu u Srbiji, budući da će do tada sva veća mesta sa preko 5000 stanovnika biti pokrivena 3G - HSDPA signalom mt:s.

http://www.naslovi.net/search.php?q=mt% ... _option=on

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

A ne ljudi ovo je nešto kao http://www.telenor.co.yu/?section=business&page=4204 mada vidim da je Telenor opasno iskorigovao cene posle pojave mt:s kontakta :lol:

Ono što je sigurno je da mt:s nudi ovaj uređaj http://www.4g-systems.biz/en/index.php?act=2&menu=1_0
A naravno može da se kupi sim kartica sa tarifom i bez samog uređaja kao i uređaj bez ugovora :wacko:
vlado1970, tebi bi verovatno više odgovarao 3Gnet paket (ekvivalent onoga što si naveo kao link ka Telenoru) Naročito što je kampanja sa povećanom količinom podataka u pretplati produžena do juna mada odavno više nigde nemaju ni E 220 ni E 630 modeme :? Naravno ako imas dovoljnao dobar telefon (čitaj održava HSDPA :wink: ) ne treba ti ništa sem kartice...

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Sta mislite hoce li MT:S ubacivati u svoju ponudu opet neke nokiine telefone...nisam stigao da kupim 6120 :cry: :cry:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Evo i zvanicne ponude na sajtu

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=32810&Type=2

Kazu da su prvi u regionu ako ne i u Evropi.

A evo i dodatnih usluga

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=32819

:o

Odgovori