Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, u zdravlju ga koristio i neka te telefon dobro sluzi!!!
Evo prvih pitanja: :)
1.Kakav je kvalitet zvuka na sluskama???
2.Sta si dobio u full pakovanju?
3.Jel poklopac za bateriju deluje cvrsto ili je krkha plastika?

Kad sam ja kupovao 6630 prvo su se pojavile informacije da moze da podrzi max 1GB a sad na Kingstonovom sajtu pise da moze podrzati max 2GB!!!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Spyker, kako ti se cini njegova tastatura u odnosu na N91?

pozdrav .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

IDzO, nisam kupio u original kutiji, jer poznajem vlasnika prodavnice, i bilo mi glupo da kupim u nekoj drugoj, ali sam dobio sve od opreme, i nam da me nije prevario. Dobio sam punjac, tv-out, slusalice, cd, neka uputstva, karticu od 2gb, uloske za slusalice. Mislim da je to...

Sto se tice zvuka... Uh... Mogao bih dosta da pisem... Kvalitet je dosta dobar... Mada, ja sam mislio da necu moci da osetim razliku sa n91... Ali n91 je na 60% glasniji od n82 na max... Nemojte me pogresno razumeti, ne kazem da je zvuk slab, vec da je n91 i posle toliko vremena ostao neprikosnoven.... Znaci vuk je nadprosecno kvalitetan (opet ne kao na n91), a prosecno jak (ovde nije ni blizu kao n91)... Sutra cu porediti sa Walkman serijom, za n91 sam znao da nema sta da trazi, sutra ce biti zanimljivo...

Poklopac dobro stoji, ne mrda, ne kvrcka, rekao bih i da je kvalitetan... Svakako nije los, ali ne mogu da tvrdim da je odlican, mozda neka sredina...

milann, tastatura je u odnosu na n91 mozda malo meksa, iskren da budem udobnija je bog malo veceg razmaka, ali rekao bih da sam bre kucao na n91... Moguce je da cu poboljsati brinu kada se naviknem, ali za sada je n91 brzi (ali kao sto rekoh na n82 je prijatnije kucati)...

To bi bilo to, sto se tice ostalog, muzicki player je odlicno uradjen, funkcija rotate me radi odlicno, nemam apsolutno nikakvih zamerki, kameru necu ni da komentarisem, svi znate da je perfekcija... E, da, samo da naglasim, da iako sam ocekivao odlican blic, ostao sam zaprepascen! ono je toliko jako da to nije humano... Znaci, iz jednog ugla do drugog ugla sobe (nekih 5m) bez problema dobaci, sve se vidi savrseno... Znaci, daleko bolji od k800, koji ima odlican blic, na n82 je jenostavno daleko bolji... Tu sam jako prijatno iznenadjen...

Telefon je jako brz (daleko brzi od n91), ne baguje uopste, zvuk na spikerfonu je dobar, mozda za nijansu jaci od n91... Ali je na n91 bio nekako puniji, prijatniji... Ali opet, nemojte me pogresno shvatiti, svi znamo da je n91 izuetan muicki telefon, i kada poredim n82 sa njim ispadne da je n82 los, NIJE, i on je dosta dobar, samo je problem sto je n91 bolji... Kada bih ga poredio sa nekim normalnim telefonom, imao bih samo reci hvale...

I, da, jos uvek mu nisam nasao ni jednu zamerku... Jeste da bi zvuk mogao biti glasniji, ali nema veze, i ovako je dovoljno glasan...

Ako vas interesuje jos nesto, samo recite...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Spyker, vrlo dobar review,koliko vidim samo pozitivni utisci sto ce nas koji smo zainteresovani za njega posebno prijatno iznenaditi :) Interesuje me kakav je ekvilajzer u muzickom plejeru,da li je kao na n91 i jel doprinosi promeni zvuka kad se slusa muzika?Koliko drzi baterija kad se malo vise koristi(malo fotografisanja,snimanja videa,malo muzike,razgovor i poruke)?

EDIT

Da li mozes da uporedis kvalitet i jacinu zvuka na slusalicama u odnosu na n73 music?Ko odnosi pobedu?
Poslednja izmena od Sale_M u Pet, 25. Jan 2008. 16:32, izmenjeno 1 put ukupno.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Sale_M napisao:kocapro, nisi dovoljno upucen,kartice od 8gb postoje,samo nisu dostupne siroj javnosti,ali ce biti u neko dogledno vreme.I ono nije bilo kakav sajt,nego sajt gde se testiraju najnoviji modeli N serije+razne ostale novosti za nokijine symbian modele
zashto ne bi bile dostupne, ko hotje da pljune 100-150 evra mozhe da ih kupi

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, a jesi li pokusao da pokrenes aplikaciju "Maps" na njemu? Kako to funkcionise kod nas i da li u njemu postoji mapa Srbije?
Sto se tice tog zadnjeg poklopca, kad sam tel cackao neki dan u prodavnici, izgledao mi je nekako krhko tj da bi ta plastika mogla lako puci, ali o5 cisto sumnjam da je loseg kvaliteta!!!

HVALA TI ZA INFORMACIJE!!! :wink:

Samo podgrejavas narod da qpi ovaj telefon!!! :):):)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Hvala Spyker, , konacno pravi review od strane nekog korisnika N82. Meni licno, po pitanju dizajna, samo se ne svidja resenje za otvaranje poklopca za kameru. Deluje mi dosta jeftino. Na k850 je extra to odradjeno.

edit: Moze li neka fotka u totalnom mraku sa blicom? ;)

pozdrav

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

valjda blicem? :wink: .. kakav je video? ekran? jel mozes da ga poredis sa n73?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Sale_M, equalizer je dosta dobar, ima 6 automatskih podesavanja, i naravno, mogu se praviti nova.

Inace, doprinosi promeni zvuka, ali zavisi kako kad. Recimo izmedju default i rock moda skoro da i nema razlike, dok se paljenjem bass booster-a dobija osetna razlika.

Ipak, i u ovom pogledu n91 ostaje ne prikosnoven, kod njega je EQ bio izuzetno precizan, i najsitnija promena se mogla osetiti. Promene u modovima su bile izuetno jasne, i potpuno su menjale doivljaj. Ne kazem da ih nema kod n82, ali nisu ni blizu toliko izraene, osim u bass modu, dok je kod n91 svaki mod prica za sebe.

Za bateriju zaista ne znam jer sam ga tek kupio. Mislim da ce lako izdrzati jedan dan, sto je po mom koriscenju za ovakav telefon odlicno. Naime, tri- cetiri sata price, pedesetak poruka, jako mnogo muzike... Baterija je definitivno daleko bolja nego na n95, i sigurno nece biti problema da izdri jedan dan. Ja svoje telefone punim svako vece iz navike, ali mislim da bi n82 sa onakvim prilicnim koriscenjem mozda i idrzala dva dana... Znaci prosecnom upotrebom bi to bilopreko dva dana. NAPOMINJEM da je ovo moja procena, jer imam telefon od jce uvece, i zaista nisam siguran, ali mislim da je ovako kao sto sam napisao.

Sto se tice poredjenja sa n73, ne mogu nista da kazem... Mogu da pricam napamet, ali ne zelim da Vas mozda slazem... Takodje, zvuk na slusalicama cu tesko uporediti jer n73 nema 3,5mm a n82 ne podrzava slusalice od n73... Mozda i nekako uspem, ali za sada nista... Logicno bi bilo da je vuk poboljsan, jer je ovo ipak novi model i direktan naslednik, ALI TO NE MOGU DA POTVRDIM, tj. samo kaem sta je logicno.

IDzO, probao sam. Iskreno, nikada je necu koristiti jer je preskupa. Naime, ti kada udjes u aplikaciju, pokazana ti je planeta emlja. Sto vise zumiras, on ide na internet i ko zna sta radi, ali ja nisam stigao ni do Evrope, a on je vec skoro megabajt skinuo (sto je 60din). Mogu samo da zamislim sta bi bilo da sam Srbiju zumirao. Mozda nekada probam cisto da vidim sta ce se desiti, ali ga sigurno necu cesto koristiti, osim ako ne budem imao neku wifi mrezu u blizini.

Sto se tice poklopca, sta znam, evo bas ga drim u ruci, nije bas kao na n91 (citajte perfekcija- metalni), ali s obzirom kakve su nove Nokije(lose izrade), ovo je super. Iskreno ne vidim sta bi moglo da se zezne na njemu, i siguran sam da nece predstavljati problem. Po meni jedino sto moze da bude problem je onaj glupavi drzac za SIM karticu, koji nokija vec dugo koristi u svojim aparatima. Znaci, nije nesto da je n82 los, vec sve nokije sa tim glupim metalnim dracem, najeim se svaki put kada vadim i stavljam karticu. Doduse, isti je i na n91, i posle sest meseci nije bilo apsolutno nikakvih problema, ali ne znam ni sam, deluje mi dosta lose (opet napominjem nije kod n82 samo los, nego uopste kod svih nokija, ovaj je potpuno isti kao i ostali, tako da je ovo pre mana upucena Nokiji nego konkretno ovom modelu)

Pozdrav, i samo napred sa pitanjima...

Edit: izvinite Milane i Galee, nisam video Vase postove

Poklopac za kameru uopste nije los. Nije ni vrhunski, ali siguran sam da nece biti problema sa time.

Sto se tice slika u mraku, one su nenormalno dobre, kao i da je normalno svetlo. Evo, ovo su dve slike moje sobe u mrklom mraku, ni trunka svetlosti. Daljina od mene do zida je 6m, a slika je kao da je pola metra, zaista je blic izuzetno jak...

Slika

Slika

Inace, poredjenje sa n73 je u svakom segmentu smesno. Ekran je osetno bolji, cistiji. Kamera takodje. Video je odlican, rekao bih da nema razlike sa n95.
Poslednja izmena od Spyker u Pet, 25. Jan 2008. 18:24, izmenjeno 2 puta ukupno.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

Spyker, pogledaj sta ti je sa slovom Z, nesto ti baguje.. cas ga ima, cas ne.. :wacko:

ocekujemo slike sa telefona..

:roll: :wink:

izvinjavan se, u isto vreme smo pisali, on edit ja post..

Spajker ;) ..
Poslednja izmena od Gallee.. u Pet, 25. Jan 2008. 18:27, izmenjeno 1 put ukupno.
N-Naravno..!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee, primetio sam, ne znam koji mu je djavo... :uhuh:

E, da, ove dve slike koje sam malo pre postavio su sa automatskim podesavanjima, a i kvalitet nije nesto, slikao sam ih na brzaka da ih okacim, a i nisam se nesto koncentrisao pa da slika ispadne ne znam ni ja kakva. Vise sam slikao da se pokae koliko je jak blic. Mada, iako se nisam trudio, slike su dosta dobre (s obzirom da je mrkli mrak)...
iPhone + CX300

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, meni nije jasno to oko tih mapa i gps-a kako funkcionise! N82 ima ugradjen GPS a kako on funkcionise i kako se pokrece, koliko se to moze iskoristiti kod nas? Nije mi sad nesto potreban GPS nego cisto pitam kako radi!

Uf moraces napisati utiske o bateriji!!! :)

Sa ovakvim tvojim koriscenjem (slicno mojem ali bez toliko sati razgovora) bas bih voleo da vidim koliko moze da izdrzi! Po mojoj nekoj slobodnoj proceni ne bi trebao imati problema sa baterijom barem dva puna dana korisceja!
A jel telefon gasis nocu, ostavis ga ukljucenog sa mrezom ili ukljucenog u offline modu?

Slike su odlicne! Blic siba ko lud!!! Stvarno su extra odradili kameru!
Poslednja izmena od IDzO u Pet, 25. Jan 2008. 18:30, izmenjeno 1 put ukupno.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

jel ostaju otisci na masci?

:wink: :)
N-Naravno..!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee, otisci ne ostaju. P.S. sada ce ti biti 1000. post... :wink:

IDzO, drzim ga ugasenog. Za gps nemam pojma, pogledacu kasnije...
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

IDzO, imas temu za GPS, pa probaj tu da nadjes svoj odgovor..

Spyker, koliko zauzima u proseku slika? jel koci telefon kada je kartica napunjena, ne mislim skroz ali bar 3/4?

Spyker, znaci mogu da kazem da ulazim u ekipu experta? wow, sad sam ponosan :wink: :oops:

:wink: :)
N-Naravno..!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Extra su fotke 8) Da li si mozda koristio nocni mod za njih?

gallee, u nekim literaturama pise blicom,a negde blicem pa me je to uvek zbunjivalo. Ali hvala ti za ispravku :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Spyker, sto ce tice aplikacije Maps i konekcije na internet to se podesava u samom programu.Trebalo bi da kad udjes u aplikaciju program trazi internet konekciju koju ti tad onemogucis.Ako hoces da koristis navigaciju i da pregledas mape,prvo moras da ih ubacis sa kompa pomocu programa Nokia Map Loader,sto je potpuno besplatno.Ako budes imao neka pitanja u vezi toga samo napred :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee, ne znam zaista koliko zauzima, tj. znam, ali mi je jako cudno... Obicno zauzme manje od 1mb, ali nikako mi nije jasno kako toliko malo ( s obzirom kakva je slika)...

milann, ma jok, samo usao u kameru i skljocnuo... Cak je i blic na automatski, znaci, nista nisam pipnuo... Moze to jos mnogo bolje, probacu kada budem imao vremena... Ali, i ovako je odlicno, iako sam samo "opalio"...

E, da, da napomenem da je baterija izuzetna, naime od ujutru od 8, pa do sada, ne ispustam ga iz ruku, ipak je novi telefon, znate vec kako to ide, jos uvek je puna, tj. nije igubila ni jednu crticu, znaci da ce verovatno izdrzati preko dva dana...

EDIT:
E, ovako, baterija mi je negde 40% puna, znaci, ipak igleda da ne moe da izdrzi dva dana... Ipak, s obzirom kakva je na n95 a i da sam navikao da punim svako vece, ovo mi ne smeta, i po meni nije neka ozbiljna mana...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, jel moze baterija da izdrzi 2 puna dana koriscenja? Jesi li probao GPS ?

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

IDzO, baterija po mom koriscenju NE moze dva dana... Ali kao sto rekoh, nije mi problem, navikao sam da punim svako vece, i da moze duze, opet bih punio jer mi je postala navika...

Sto se tice gps-a, koristio sam samo ono a merenje razdaljine i brzine kada sam se vrcao iz BG-a, nista vise nisam probao... E, da, probao sam i nokijinu aplikaciju sport tracker, i naravno da nije radilo... Kasnije cu se raspitati kako se ona podesava, posto je fenomenalno uradjena...
iPhone + CX300

Odgovori