kolicina zracenja
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
kolicina zracenja
imam nokiu 6630 i ovih dana sam se dao u potragu za nekim malo savremenijim modelom.tehnicki i softverski sam izdvojio nokie E51 i 6120 ali sam takodjer procitao da im je nivo zracenja 1,40 za prvi tj.1,18 za drugi.po svim testovima je to malo puno izgleda tako da sam sad u dilemi.
SAR vrednosti su bezbedne do 2.0 (ako se dobro secam). To sam procitao na netu.
Ako si se vec odlucio za neki model iz E serije trebao bi pogledati i E61 (178E) ili E61i (289E)
Ako si se vec odlucio za neki model iz E serije trebao bi pogledati i E61 (178E) ili E61i (289E)
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
nije to zracenje,pravo radioaktivno zracenje,ovo zracenje o kojem pricate je u vatima po kilogramu i izrazava kolicinu energije koju upija jedan kilogram tkiva objekta (u slucaju mobilnog telefona, your head). To upijanje energije se odrazava zagrevanjem....znaci malo zagrevanje tkiva,e sad to nekom jako skodi nekom ne,ja naprimer pricam po 2h u komadu sa mob telefonom i nista,dok se nekom manta posle 5 minuta,uglavnom to ne treba da te brine toliko....bar po meni
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 06:20
-
- Novajlija
mitrasevic-nisam inao namjeru vrijedjati E51 dapace obrnuto,htio sam da ga kupim.ako odes na testove mobitela ovog sajta izaberi kompletan tekst nokie E51 i zadnji pasus je posvecen skretanju paznje da E51 zraci mnogo vise nego ostali fonovi.taj tekst me i ponukao da podijelim to sa vama i cujem vasa misljenja....................budi pozdravljen. 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ajde sada malo priche i sa medicinskog aspekta od vaseg cika doktora
Elem, talasi koje koriste mobilni telefoni su u domenu mikrotalasa (ne znam tacno koje talasne duzine), znachi isti koje koristi i mikrotalasna pec, doduse nekoliko hiljada puta manje vrednosti. Mikrotalasi mogu da prodru u tkivo do 2 cm i da ga zagrevaju na taj nacin sto odaju energiju okolnim atomima, oni pocinju da osciliraju i time se zagrevaju. Tkivo koje se u razgovorima zagereva je mozdano. Pouzdanih dokaza o nastanku tumora mozga zbog previshe priche mobilnim telefonom nema jos uvek. Postoje odredjene teorije, i radjena su neka ispitivanja, ali nista konkretno jos nije zakljuceno. Ta studija mora da bude dovoljno duga >10-15 godina, mora da obuhvati veliki broj ljudi i to mnogo onih koji puno pricaju mobilnim telefonom.
Nije loshe povremeno tokom razgovora menjati stranu na kojoj drzite telefon. Ili o hoce, "plavi zub" sluske i vozi Misko!

Nije loshe povremeno tokom razgovora menjati stranu na kojoj drzite telefon. Ili o hoce, "plavi zub" sluske i vozi Misko!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Novajlija
Talasna dužina telefona na kojoj rade telefoni u Srbiji je 900 MHz, a 3G na slično kao mikrotalasna 2,4 GHz, i zato imaju mnogo manji domet (znate ono pokrivenost samo u gradskim sredinama, ok to jeste zato što su samo tu postavljeni predajnici, ali i zato što je potrebna mnogo gušća mreža). A što se jačine tiče mikrotalasna radi na preko 20A(mpera), a telefoni na nekoliko m(ili)A.
Ako pričaš normalno, što je vrlo rastegljiv pojam (definiši ga sam) onda je sve u radu, a ako misliš da pričaš mnogo kupi BT, handsfree, ili bakarni šlem
.

Ako pričaš normalno, što je vrlo rastegljiv pojam (definiši ga sam) onda je sve u radu, a ako misliš da pričaš mnogo kupi BT, handsfree, ili bakarni šlem

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Ja ne zelim da otvaram ponovo pricu,iz prethodnih komentara je sve objasnjeno,ali jos neko pitanje,ramisljam da uzmem nokiu e71,ali sam procitao da malo ima vece zracenje,mislim nisam nikad obracao paznju na to i nisam cuo da je to bilo upitno kod bilo kog mobilnog,do ovog sada,kad bas kazu u reviewu,he he ,evo u tekstu:
Na kraju treba dodati i znatno veće zračenje, koje je poraslo na čitavih 1.4 W/kg što je i očekivano zbog smanjenih dimenzija. Da podsetimo, E61 ima SAR vrednosti 0.79 W/kg, dok prva verzija E61i je imala 0.9 W/kg (RM-227) a najnovija svega 0.57 W/kg (RM-294).
e sad mene zanima,koliko je bilo zracenje onih starih nokia npr 3310 i tako i sad kad pricam mob zraci i to je ok,ali me zanima da li on zraci i kada npr. pisem poruku,mislim znam da zraci,ali posto je relativno udaljen,da li je to bas zanemarljivo?

Na kraju treba dodati i znatno veće zračenje, koje je poraslo na čitavih 1.4 W/kg što je i očekivano zbog smanjenih dimenzija. Da podsetimo, E61 ima SAR vrednosti 0.79 W/kg, dok prva verzija E61i je imala 0.9 W/kg (RM-227) a najnovija svega 0.57 W/kg (RM-294).
e sad mene zanima,koliko je bilo zracenje onih starih nokia npr 3310 i tako i sad kad pricam mob zraci i to je ok,ali me zanima da li on zraci i kada npr. pisem poruku,mislim znam da zraci,ali posto je relativno udaljen,da li je to bas zanemarljivo?

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
Ja koliko znam da je obično najmanji SAR na Samsunzima i Nokijama ( SE ima najveći )
Sa Samsunzima me nikad nisu bolele uši tokom priče dok na Nokiji možda malo, a na SE čim uhvatim fon, to je samo ako je moralno pričati sa njim.
Nekad koristim BT slušku dok šetam jer mi je daleko praktičnije rešenje nego li da pola sata vadim telefon iz džepa i sooper je
A što se tiče SAR-a za Nokiu 3310 = 0,96 W/kg
Sa Samsunzima me nikad nisu bolele uši tokom priče dok na Nokiji možda malo, a na SE čim uhvatim fon, to je samo ako je moralno pričati sa njim.
Nekad koristim BT slušku dok šetam jer mi je daleko praktičnije rešenje nego li da pola sata vadim telefon iz džepa i sooper je

A što se tiče SAR-a za Nokiu 3310 = 0,96 W/kg
Poslednja izmena od djolex u Uto, 19. Avg 2008. 22:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia Lumia 630