Nokia N95 8GB
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Nema sanse!!!!! 2 dana plafon i to ako je koriscenje prosecno! Barem tako pise u vecini testova koje sam procitao na netu! I to nisu bile verzije koje su demo ili primeri pre finalne verzije i prodaje nego bas oni uredjaji koji su u redovnoj prodaji!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Mozda i moze ako se iskljuci 3g i smanji kontrast ekrana na minimum,jbg IDzO, malo je cudno da baterija od 1200 mah ne moze da izgura 3 dana bez obzira na zahtevnost funkcija telefona 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Na tolikom ekranu ako smanjis osvetljenje neces nista ni videti!
:):) Pitanje kolika ce onda biti vidljivost jer je i ovako svetao ekran! Mada o5 mozda sve bude OK!
A jesi li citao Eldarov test ovde na Mobilnom-svetu?

A jesi li citao Eldarov test ovde na Mobilnom-svetu?
-
Nesto malo sam citao,nisam procitao ceo test,mada cini mi se da sam procitao da je trajanje baterije 2 dana,ali nemoj zaboraviti da nove verzije softvera mogu uticati na duze trajanje baterije i preko 20%
Ma uostalom videce se vreme ce pokazati

Stefan33, ne bih ti znao objasniti to u vezi GPS-a.
Jesi li pokusao naci odgovor u temi za GPS ?
Jesi li pokusao naci odgovor u temi za GPS ?
-
Nisam znao da je izasao Tom Tom koji radi sa internim gps prijemnikom u n95.Stefan33, pro googlaj malo da nadjes neki forum gde to ima objasnjeno
Evo jednog isecka iz testa a tice se baerije na N95 8 GB
Nokia N95 Nokia - N95 8Gb
GPS-navigacija 3.5 časa - 3 časa 50 minuta
Video (H.264), režim zvučnika 2 časa 51 minut - 4 časa 8 minuta
WEB-surfovanje (preko EDGE) 3 časa - 3 časa 24 minuta
Wi-Fi (non-stop upload podataka) 3 časa - 3 časa 21 minuta
Muzika (preko slušalica) 8.5 časova - 9 časova 50 minuta
Kao što možete videti novi model uopšte nije mnogo bolji po pitanju trajanja baterije od osnovnog modela – i ponavljam da ovo gotovo sigurno znači da ćete morati bateriju da punite svako veče, što znači da proizvođač nije načinio značajna unapređenja kada je u pitanju ovaj odeljak.
Proizvođač je za bateriju koja postoji kod modela Nokia N95 8Gb naveo da može korisnicima da obezbedi 6 sati razgovora (GSM mreže, prethodni model 4 časa) i do 280 sati u režimu mirovanja (prethodni model 220 sati). Ukoliko više koristite karakteristike koje nudi ovaj model baterija uređaja će vam omogućiti autonomiju u trajanju od 1.5 dana uz približno 1.5 časova poziva, proveru elektronske pošte na svaki sat (preko Wi-Fi ili EDGE) i 3 sata slušanja muzike. Uz prosečnu upotrebu, baterija telefona će trajati 2 do 3 dana, ali teško iznad ovoga. Iz moje perspektive, Nokia N95 8Gb je jedan od onih telefona koji treba da punite svake večeri. Vreme koje je potrebno da se baterija u potpunosti napuni je nešto duže od 2 časa, dok se 80% napunjenosti baterije postiže za 1.5 časova.
Nema sumnje da je 1.5 dan trajanja baterije modela Nokia N95 8Gb značajan rezultat, ali i dalje će najveći broj korisnika ipak morati da puni bateriju telefona svake večeri.
Aparat koristi Li-Ion-sku bateriju (BL-6F) kapaciteta 1200mAh, dok se Nokia N95 isporučuje sa 950mAh Li-Pol jedinicom (BL-5F) što znači da 8Gb verzija ima 25% više snage što pruža više rada, ali ovde su dodati još neki novi potrošači energije kao što su unapređeni ekran i snažniji zvučnici.
Nokia N95 Nokia - N95 8Gb
GPS-navigacija 3.5 časa - 3 časa 50 minuta
Video (H.264), režim zvučnika 2 časa 51 minut - 4 časa 8 minuta
WEB-surfovanje (preko EDGE) 3 časa - 3 časa 24 minuta
Wi-Fi (non-stop upload podataka) 3 časa - 3 časa 21 minuta
Muzika (preko slušalica) 8.5 časova - 9 časova 50 minuta
Kao što možete videti novi model uopšte nije mnogo bolji po pitanju trajanja baterije od osnovnog modela – i ponavljam da ovo gotovo sigurno znači da ćete morati bateriju da punite svako veče, što znači da proizvođač nije načinio značajna unapređenja kada je u pitanju ovaj odeljak.
Proizvođač je za bateriju koja postoji kod modela Nokia N95 8Gb naveo da može korisnicima da obezbedi 6 sati razgovora (GSM mreže, prethodni model 4 časa) i do 280 sati u režimu mirovanja (prethodni model 220 sati). Ukoliko više koristite karakteristike koje nudi ovaj model baterija uređaja će vam omogućiti autonomiju u trajanju od 1.5 dana uz približno 1.5 časova poziva, proveru elektronske pošte na svaki sat (preko Wi-Fi ili EDGE) i 3 sata slušanja muzike. Uz prosečnu upotrebu, baterija telefona će trajati 2 do 3 dana, ali teško iznad ovoga. Iz moje perspektive, Nokia N95 8Gb je jedan od onih telefona koji treba da punite svake večeri. Vreme koje je potrebno da se baterija u potpunosti napuni je nešto duže od 2 časa, dok se 80% napunjenosti baterije postiže za 1.5 časova.
Nema sumnje da je 1.5 dan trajanja baterije modela Nokia N95 8Gb značajan rezultat, ali i dalje će najveći broj korisnika ipak morati da puni bateriju telefona svake večeri.
Aparat koristi Li-Ion-sku bateriju (BL-6F) kapaciteta 1200mAh, dok se Nokia N95 isporučuje sa 950mAh Li-Pol jedinicom (BL-5F) što znači da 8Gb verzija ima 25% više snage što pruža više rada, ali ovde su dodati još neki novi potrošači energije kao što su unapređeni ekran i snažniji zvučnici.
-
Ja verujem da moze da drzi 3 dana ali bas uz racionalno koriscenje a i Stefan33 je to potvrdio.Meni je to bitno u slucaju kad ne bih koristio skoro nista od funkcija osim razgovora i poruka
Sale_M, ali cemu onda davati 500+ eura za telefon koji ce se koristiti samo za razgovor i poruke? Za to je sasvim dovoljan i 1110. 
Za ovakav fon 2 dana je super a o5 iskoristis vise opcija od razgovora i sms-a!

Za ovakav fon 2 dana je super a o5 iskoristis vise opcija od razgovora i sms-a!
-
IDzO, lepo sam napomenuo u tekstu "Meni je to bitno u slucaju u kad ne bih koristio skoro nista od funkcija osim razgovora i poruka" jer se desavaju i ti trenutci bez obzira koji je telefon u pitanju

ljudi imam problem sa fonom,desava mi se da kad snimam pocne da secka i to bas dosta i nakraju zakoci.i samo pomaze vadjenje baterije.to mi se ranije nije desavalo.radio sam master reset i opet isto.dal nije do neke aplikacije?nesto razmisljam da mu ubacim softwer,mada je novi u njoj.sta mi je ciniti?
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1