Samostalno prevodjenje

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Tralala
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2008. 00:09

Samostalno prevodjenje

Post od Tralala »

Da li neko zna kako i kojim programom moze da se samostalno prevede jezik na mobilnom telefonu? Ne da skinem pa downloadujem ceo gotov recnik nego rec po rec samostalno. Tip telefona je nebitan.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Tralala, Tip telefona je nebitan ?????!!!!! :uhuh: :uhuh: :blinky: :wacko: :wacko:

Pa tip telefona koji zelis da "prevedes" je najbitnija stvar. Od toga o kome telefonu se radi, odnosno do nejgovog firmvera, zavisi da li je i kako moguce "prevesti".

U principu koji god da je telefon u pitanju takva intervencija zahteva zahvate na firmveru (trebace ti barem hex editor) ili na resource fajlovima. Ovakav zahvat je sve osim trivijalnog.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Tralala,

U principu moguce......jednom se jedan kolega inace vrlo dobar serviser zainatio da prevede LG 8330.....jer LG-3G nisu imali ni jedan sw sa srpskim.Elem toliko je velika muka da je to trajalo mesecima,i opet se neke reci nisu mogle resiti nikako.......dakle besmisleno je to raditi !!!!! :smutny:

pozz,

Tralala
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2008. 00:09

Post od Tralala »

Ok ciljala sam na to ne da je tip nebitan bukvalno nego da bi mi objasnjenje za bilo koji tip bilo od koristi,makar da imam nesto s cime bi mogla da radim :dry: Ali eto recimo da je Nokia 6280 u pitanju..

I ako je to tako preterano komlikovano da li u tom slucaju moze da se uzme vec gotov prevod i edituje i na koji nacin?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Tralala, ne bih ni pokušavao da se zezam s tim na tvom mestu. Mislim da je suviše komplikovano, barem za nas obične smrtnike (neprogramere). To tvoje je S40, jedan od najbolje podržanih software-a, tako da potreži u temi o flashovanju (menjanju firmwarea) da nađeš malo više informacija, ali za početak treba da menjaš Product Code, staviš za neko od susednih tržišta koja imaju podršku za Srpski, i onda ga pustiš da skine update. Mislim da ćeš se snaći, a ako ne pitaj opet tj. tamo.

:)
Poslednja izmena od gargamel4 u Sub, 02. Feb 2008. 02:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ma to je laganica (zavisi naravno od fona) ali ja sam preveo ceo wm6 za mpx200 sa ruskog .

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

darkado, To si verovatno odradio u pauzama tokom prevodjenja Windows Viste na klingonski ?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

lol, nije nikakav problem prevesti. samo malo hexa i malo restoratora + se gomila stringova ponavlja tako da je vishe nego jednostavno
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Znam da je nekada prevodjenje bilo sala komika na Sljamsung T100, i ja sam imao kompletno izeditovane firmware-ove... ono, sala komika, ali... sada, ma necu da se zezam, nemam ni vremena, ni volje da sve opet uchim...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori