Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Nije da se ljutim, ili da se bunim, ali jer ne bi bilo glupo da je imam 6120, i odem u temu od n70 i pitam da li treba da se baterija puni 3x12 sati....
Danas sam procitao kompletan test ovog modela u casopisu Mobil Mega koji je od strane urednika ocenjen maksimalno.Bas pise za Gps da bas brzo hvata poziciju,tastatura je okarakterisana kao dobra i da je samo potreban kratak period prilagodjavanja.Jedino sto mene nije odusevilo je da je zvuk okarakterisan kao malo slabiji od n73 i n95,ali nije pisalo da li samo na zvucniku ili i na slusalicama
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Sale_M,i ja sam citao isti test... kaze da je slabiji od N73,al da je tu negde sa N95,al posto se ne moze zakljuciti na cemu(sluske ili zvuckink) rekao sam da Spyker proba i da nam kaze OCU OVAJ TELEFON!
Evo kopiranog posta sa jednog foruma gde je clan testirao N82 i 73 i dosao je do sledeceg zakljucka:
Sound comparison between N73ME and N82:
1. Sound quality - N82 is better
2. Listening to a headset - N82 is louder
3. Listening to an external speakers (altec lansing) - N82 is louder
4. Listening to phones built-in loudspeakers - N73 is louder
IDzO, bravo majstore!! svaka cast na clanku.Ako je ovo tacno u sta ja verujem,jer ne bi bilo logicno da n82 koji High Tech uredjaj i top model nokie ima slabiji zvuk od n73,onda sam ja izgleda sve blizi njegovoj kupovini u skorije vreme
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Sale_M, ali to je njegov licni osecaj i zakljucak koji je izneo tako da se ovo ne treba uzeti kao 100% tacno! Mada o5 sa druge strane mozda je i lik upravu!
Iz nekih ostalih clankova se dalo procitati da je zvuk na sluskama N82 i 95-ice podjednak!
Jedino nam ostaje da jos neko sa foruma - ko ima prilike i mogucnosti - isproba kvalitet i glasnocu zvuka (sluske i zvucnik) na 82 i 73 i razbije tu neizvesnost!
IDzO, koliko se secam zvuka sa n73me u poredjenju sa n95 8gb podjednaki su.ja uz 8gb koristim sluske od w880 i zvuk je zaista bolji,kvalitetnije od orginalnih n95-icinih sluski.mada sam ja ubedjen da n82 ima isti zvuk kao n95 i n95 8g.preko zvucnika neznam.
Sad sam citao test kamera na GSM areni... Sunce ti kalaisano,kakav blic ima N82
Ovo je stvarno perverzija... ko da je svetlo u sobi...
BTW,IDzO mislim da samna nekoj od ovih reklama video karticu od 8 Gb...
sve sto je IDzO, napisao je apsolutno tacno. zaista n82 ima tisi zvucnik od n73, i ekran je slabije osvetljen nego na n73, i nema onu fensi led diodu koja trepce kao na n73
Sto se tice zvucnika meni nije toliko bitno ako ima tisi zvucnik od n73,jer je na n73 gromoglasan,pa je verovatno na n82 zadovoljavajuce jacine.Meni je bitnije da je zvuk na slusalicama makar u rangu sa n73 a bilo bi dobro da ima i bolji od njega.
ja u intervalima koristim N73ME oko godinu dana i veoma sam se obradovao izlasku N82 kao nasledniku , kako imam i 6120 upoznat sam i prednostima 9.2 symbiana (stvarno je dosta brži a i generalno mnogo bolji od ovog 9.1 na N73) e sad mnogo mi smeta što N73 ne podržava veče kartice od 2gb a recimo tu N82 nema limita (može i 8gb ) , sad je u čitavoj priči pitanje dli se isplati sad prodati N73 za nekih 150 evra (toliko idu polovni) i dodati 260 evra za N82 , stvarno je mnogo , a dobiti bolji softver i bolju kameru (mp3 u sluškama kažu da je približno isti )
zoreli, pa ti bi trebao najbolje da znas da li ti se isplati....
tj ako ti znaci kamera na telefonu ili ti n73 ne obavlja posao u potpunosti,svakako da se isplati....
+ naravno ako imas tih 250-260e viska
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.