Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

vladimir13, svaka ti cast... Nego mene interesuje samo gde si nasao da pise off ? :blinky: :uhuh: imas samo od 1 do 4 da biras tonove

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

nije adapter oštećen, jer sam 2 različita adaptera probao i dve različite kartice od 4gb , sad sam gledao po netu na raznim forumima i stvarno izgleda da n73 ne podržava više od 2 gb , zaista šteta jer za 2.400 dinara može da se kupi 4 gb kartica , možda će to omugućiti sa nekim novijim softverom :(
16 godina na forumu MOBILNISVET

tata78
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:48

Post od tata78 »

Ima fora na Motoroli, ne znam da li bi radilo i na N73. Motorola E1 rokr podrzava max 1gb, ali kada se kartica od 2 GB formatira na nekoj drugoj Motoroli koja podrzava 2 ili vise onda radi i na E1. Mozda bi ovo moglo da se uradi i za Nokiu.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

neće , formatirao sam karticu od 4gb na 6120 i radi savršeno a kad je ubacim u N73ME piše "kartica oštećena" :smutny:

glumac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Feb 2008. 20:18

Post od glumac »

Cao svima , hteo bi da kupim N73 i zanimaju me neki podaci : kako da prepoznam original , sta dobijam od standardne opreme uz aparat , i koja je rezlika izmedju N73 i N73ME ,Hvala

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

glumac, pa prelistaj malo komentare, pisalo se o tome... Nema veze da li je telefon sa neke mreze skidan ili nije, to nije znak da li je original ili nije ili da je jedan manje originalan od drugog ili kako vec. Svi su oni proizvedeni u pogonima Nokie s tom razlikom sto su neki radjeni u Evropi, drugi u Aziji, treci na Marsu itd. A sad ako tebe interesuje kako da nadjes onaj koji je proizveden u Evropi e to je vec problem... Moraces na oci prodavca ili prodavacice, a ako je gazda tu onda i ne pokusavaj, da skines zadnju masku, pa bateriju i onda ces ugledati cari jedne nalepnice na kojoj ce pisati Made in ....... Nema ti drugog nacina. Ali ja i dalje ne vidim cemu to? Jedina razlika je u softveru sto se da srediti za pola sata u kucnoj radinosti a o cemu imas citavu raspravu na 30 i nesto, skoro 40 strana ako me secanje ne vara. Ako ti jos nesto nije jasno ti pitaj pa ce ti neko objasniti...
P.S. I sl. put prelistaj malo teme pa onda postavi pitanje... Malo je onih koji ce ti odgovoriti na pitanje na koje su odgovorili toliko stotina puta pre nego sto si ga i ti postavio... A meni je trenutno dosadno pa evo filozofiram :D

Edit:
Umalo da zaboravim, od standardne opreme dobijas sve sto pise u kompletnom testu za N73 odnosno N73ME a na tebi je da izvuces bas sve to od prodavca posto manje vise svi zakinu po nesto
A razlike su samo softverske prirode, naravno pored cene, i u tome sto sa ME verzijom dobijas ako se ne varam 2GB mem. karticu i crnu masku

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Trebalo bi da se dobije od 2GB ali kao sto sam saznao na nokijinom sajtu ne isporucuju se na sva trzista ME verzije sa 2GB, negdje ide od 512MB, negdje od 128MB, negdje od 1GB. Znaci sve zavisi od tržišta.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Koliko ja znam za evropsko trziste bi po pravilu svuda trebalo da ide 2gb,a to sto ne ide kod nas svuda od 2gb to je zato su vecinom na trzistu svercovani telefoni.Kad kupis original pakovanje sa original kutijom i svim dodacima ide i 2gb
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

zoreli, problem je najverovatnije u tome što telefon ne podržava adapter, nije sporan kapacitet kartice.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Miškoni napisao:problem je najverovatnije u tome što telefon ne podržava adapter.
Ne bih rekao, jer koristim 2gb mikro sd sa adapterom.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pa i ja koristim micro sd 2gb sa mini sd adapterom , e sad hteo sam uzeti 4gb karticu i jeftinija varijanta mi je bila micro sd (2.181 din.) ... neverujem da bi mi neki prodavac u BGu raspakovao mini-sd 4gb samo da vidim dali N73 podržava :unsure:

uuu tek sad videh u Pakomu PQI Mini SD Card 2GB - (sa PDV-om): 823 din. (10 evra)

nevermind
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 02:35

Post od nevermind »

imam problem kada upalim telefon on vidi karticu i sve na njoj normalno ali kad udjem u music player pise closing applications i posle toga ne cita memorijsku uopste kao da je ni nema. sta da radim i sta se desava? instalirao sam na njege neke teme jel moguce da je virus?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

nevermind, to ti je ram memorija puna,nije virus tj. jos ih nema.Probaj da restartujes fon i da sa nekim od programa Handy Taskman ili Best Taskman pogasis aktivne aplikacije koje ti zauzimaju ram.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

nevermind
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 02:35

Post od nevermind »

Sale_M, nije bilo aktivnih aplikacija, mislim da je jedna od tema pocela da brljavi, napravio se i neki NEF folder pa sam lepo pobrisao sve sa kartice i sad radi ko podmazano. :) a sto se virusa tice ima ih moj drug je u skoli slucajno rasirio jedan preko bluetootha koji ti tako redom poziva sve brojeve iz imenika :ohmy:

Milijas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:57

Post od Milijas »

Sta mislite da li mi se isplati da sad kupujem ovaj tlefon???Imao sam ga pre godinu dana,ali su mi ga tada ukrali... :cry:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Pa za ove pare tesko ces naci bolji model sa extra funkcijama i dobrom kamerom. Ukoliko ti symbian ne igra glavnu ulogu pogledaj k800i. Ukoliko ti kamera ne igra glavnu ulogu pogledaj pogledaj 6120 ili E51. ;)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Milijas, pogledan i E61 :wink: Mislim da se vise isplati al tvoja je poslednja

Milijas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:57

Post od Milijas »

nije to fon za mene...(E61)Razmisljao sam da uzmem 6120 ali mu je losa kamera i dosta mu je manji ekran od N73...a symbian mi dosta znaci..

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Milijas , symbian 9.2 na 6120 je mnogo bolji od 9.1 na N73 , ali kamera i mp3 su daleko bolji na N73 ... pa razmisli

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

znam da je bilo ranije ali nemam vremena da trazim ...
naime odlepio mi se dzojstik (slomio verovatno:) )
koliko bi kostala popravka i sta konkretno tu treba da se menja (samo on ili cela tastatura) ?

Odgovori