Telenor Internet vs mt:s 3G net
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
skeptichni chicha, HSDPA nemam, to stoji, ali moj E61 je 3G uredjaj i trebalo bi da postigne makar kakvu takvu brzinu. Prvo sto nisam mogao da izadjem na redovan internet, tek iz svakog 5-6. pokusaja. Sa Mondo portalom nisam imao problema. Jeste, kao malo sam gledao B92 i RTS2 na ekranu mobilnog. cudna mi kupusa. Gledam SkyNews, CNN, Family Channel kad god hocu na njemu preko WiFi (IRL Vimio Live TV aplikacija). A drugo, video sam sta je prava moc 3G mreze, kad sam u septembru bio u Moskvi. Eeee, ono je vec nesto. Znachi, zatrebala mi je neka pesma i kad sam je nasao, nasla se na mom telefonu brze nego sto sam uspeo i da se snadjem - 5 sec mi je trebalo. Mada i tamo 3G ponegde stuca. Ali mnogo manje nego tu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
APN 3GMondo, ili kako vec beshe. Pa TV se gleda preko Mondo portala, to sam ti rekao da je radilo. Nisam mogao recimo da odem na lupam CNN.com, ili F1.com preko 3G AP-a, kapish? Samo preko GPRS-a, a to mi nije nikakva fora.
Zato lepo kuci koristim WiFi, i recimo Truphone i Palringo je zakon. Ni njih nisam mogao preko 3G da nateram da rade. E o tome ja pricham, i zato ja kazem da je kod nas 3G djubre. Dok to ne srede, ali srede tako da svuda radi, i da je odredjena teritorija kompletno pokrivena, bez obzira na to sto sam ja u pokretu, dotle cu da ih pljujem. A verni sam Telekomov korisnik. Ali sve sto ne valja pljujem i pljuvacu. Ne pricham napamet, imao sam prilike da vidim kako bi to trebalo da sljaka.
Zato lepo kuci koristim WiFi, i recimo Truphone i Palringo je zakon. Ni njih nisam mogao preko 3G da nateram da rade. E o tome ja pricham, i zato ja kazem da je kod nas 3G djubre. Dok to ne srede, ali srede tako da svuda radi, i da je odredjena teritorija kompletno pokrivena, bez obzira na to sto sam ja u pokretu, dotle cu da ih pljujem. A verni sam Telekomov korisnik. Ali sve sto ne valja pljujem i pljuvacu. Ne pricham napamet, imao sam prilike da vidim kako bi to trebalo da sljaka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil fan
OK nisam siguran da sam shvatio (dakle nix kapish
)
Mislim ja trenutno ima na raspolaganju karticu koju ne moram da plaćam pa ga upravo sada i koristim (da dakle upravo sada sam na netu preko mobilnog telefona) i radi ko sat OK ne gledam CNN boli me uvo za njih ali YouTube je OK
Valjda znaš da se 3gmondo APN se i ne koristi za konekciju samo za TV i ostalo na Mondou ni zašta drugo. Ti bi sa tvojim telefonom trebalo da koristiš gprsinternet APN skoro uvek?

Mislim ja trenutno ima na raspolaganju karticu koju ne moram da plaćam pa ga upravo sada i koristim (da dakle upravo sada sam na netu preko mobilnog telefona) i radi ko sat OK ne gledam CNN boli me uvo za njih ali YouTube je OK
Valjda znaš da se 3gmondo APN se i ne koristi za konekciju samo za TV i ostalo na Mondou ni zašta drugo. Ti bi sa tvojim telefonom trebalo da koristiš gprsinternet APN skoro uvek?
-
- Mobil fan
-
- Mobil fan
- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
- :: iPhone 14 Pro
Uskoro dolazim u Bgd na desetak dana, pa sam pogledala da li Telenor ili MTS imaju u ponudi pre-paid mobilni broadband i sa razocarenjem zakljucila da postoji samo post-paid varijanta i to po cenama visim nego u DK. Ja ne znam ko njima pise cenovnike, ali... Npr, ja sam na "trojci" i mob. broadband brzine do 1Mbit/s placam 199DKK mesecno (ca. 2100 din.) i za te pare imam pravo na 10GB up/download-a. Najveca brzina koju oni imaju u ponudi je 7,2Mbit/s i ona kosta 299DKK. Uz sve pakete se moze dobiti i Huawei E220 modem ili Huawei E630 PCMCI kartica.
Stoga - kada je mob. broadban u pitanju - palac dole i Telenoru i MTS-u, a ja cu da se kacim preko modema kao pre vise od 10 godina.
Stoga - kada je mob. broadban u pitanju - palac dole i Telenoru i MTS-u, a ja cu da se kacim preko modema kao pre vise od 10 godina.
-
- Mobil fan
Eh ako uporedimo ponudu u npr Americi i tvom operateru "palac dole"
Nemam ništa protiv ni tvog operatera ni protiv tebe samo nije vreme porediti babe i žabe tj zemlju SRB i Dansku, ne ide nikako mislim možda ima nešto trulo u državi Danskoj ali zemlja SRB je trula do bola
Mislim razumem ja tebe apsolutno ali takve usluge našim operaterima očigledno nisu dovoljno interesantne da bi ih razvijali
Misli ako bi se mt:s-u moglo još i prigovoriti da "gedžovani" od rukvodioca ni ne znaju šta je to Norvežani i Habsburzi bi očigledno morali da budu bar malo upućeni u problematiku.
Što se tvog primera tiče pa valjda imaš LapTop i WiFi pa lepo sedneš negde u gradu popiješ kaficu i završiš šta ti treba

Nemam ništa protiv ni tvog operatera ni protiv tebe samo nije vreme porediti babe i žabe tj zemlju SRB i Dansku, ne ide nikako mislim možda ima nešto trulo u državi Danskoj ali zemlja SRB je trula do bola

Mislim razumem ja tebe apsolutno ali takve usluge našim operaterima očigledno nisu dovoljno interesantne da bi ih razvijali

Što se tvog primera tiče pa valjda imaš LapTop i WiFi pa lepo sedneš negde u gradu popiješ kaficu i završiš šta ti treba

- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
- :: iPhone 14 Pro
Ono sto je mene najvise razocaralo je cena. Umesto da misle na korisnike i da sto vise korisnika moze da priusti njihove usluge, oni su nabili cene pa neke stvari kostaju vise nego na zapadu. A standard u Srbiji i u EU nije isti. Npr. taj isti Telenor u DK se zove Sonofon i nudi mob. broadband brzine 3,6Mbita/s za 299DKK (10GB up/download), sto je povoljnija cena nego u Srbiji.
Mislim da njima nedostaje prava konkurencija. DK ima 5 mil. stanovnika i desetak mobilnih operatera, koji se otimaju za korisnike i takmice ko ce da ponudi povoljnije i primamljivije pakete. Jedna od posledica konkurencije je da je cena minuta toliko niska da se gotovo i ne isplati imati fiksni telefon, pa zato 75% firmi u DK ne koristi fiksnu telefoniju.
I, naravno da imam laptop sa WiFi, ali imam i dvoje sitne dece, a i moji ne zive u centru...
Mislim da njima nedostaje prava konkurencija. DK ima 5 mil. stanovnika i desetak mobilnih operatera, koji se otimaju za korisnike i takmice ko ce da ponudi povoljnije i primamljivije pakete. Jedna od posledica konkurencije je da je cena minuta toliko niska da se gotovo i ne isplati imati fiksni telefon, pa zato 75% firmi u DK ne koristi fiksnu telefoniju.
I, naravno da imam laptop sa WiFi, ali imam i dvoje sitne dece, a i moji ne zive u centru...