Telefon napravljen od bambusa

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Telefon napravljen od bambusa

Post od Dexter »

Slika

Kada vam neko pomene reč "tech" verovatno odmah pomislite na metal, plastiku, staklo... nešto što je hladno, sjajno i izveštačeno. I takvi uređaji jesu popularni.

Ali šta je sa onim ljudima koji od uređaja pored funkcionalnosti, efikasnosti i prenosivosti zahtevaju i toplinu i prirodnost? Njima će se sigurno dopasti Chute Smartphone-telefon napravljen od bambusa.

Telefon je dizainirao Majkl Laut, dizajner industrijskih proizvoda, i ono što je uspeo jeste da u spoljašnjost telefona "ugradi" vedro raspoloženje i dodir prirode.

Ono što se nalazi unutar telefona je za sada nepoznanica, jer se proizvođač kompanija Chute, fokusirala samo na predstavljanje spoljašnjeg izgleda. Ipak, pretpostavka je da telefon poseduje sve funkcije koje današnji standardi zahtevaju.

Maska telefona, koja je napravljena od bambusa, izuzetno je izdržljiva. Čak je izdržljivija i od standardnih plastičnih maski modernih telefona.

Telefon je i znatno lakši, a ne treba pominjati koliko je značajan u zaštiti okoline, jer je bambus u potpunosti razgradiv. Ipak, poslednju reč imaju kupci i finansijska isplativost Chute telefona videće se kada se bude pojavio u komercijalnoj prodaji.

Izvor: Mondo

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Prelep je ! mnogo lepo izgleda... al sta to znaci? ako ga koristim godinu dana,raspasce se ??? :D :D :D strasno :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Ako se pokvasi ili bude na vlaznim mestima omeksace materijal i raspasce se :lol:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

nece ako ga dobro zashtite .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Meni izgleda prilicno dobro.Ne verujem da je ceo izradjen od bambusa,vec samo ukrasena spoljasnost,a kao sto je receno,bambus je veoma cvrst,posebno ako se dobro obradi,tako da izdrzljivost maske nije problem :wink:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Sjajno . Dizajn mi se svidja do egg's-a :oops:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Samo da ga ne pojedu crvi :) Svidza mi se...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Dexter, wau . . . de si nasao ovo telefon je bas prelep (bogami bice i cena prelepa ^^) ja sam video telefon na netu Alien vs Predators....ono izgleda ko igrackica za decu :S i video sam od Sony Eriksona Sony Playstation telefon kad sam vido bilo je :blinky: ispada kao psp samo sto mozes da zoves i furas SE telefon. . .
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Odgovori