Nokia N80

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Hvala.

Za flesh imam jedlog lika da mu uradi jer mi komp nece odma prepoznati bilo koji USB prikljucak pa moram peske sve da postavljam. A onda to sprecava direktnu vezu sa mobitelom ili bilo kojom flash memorijom. Ma kompliovano, tako sam hteo update na k750 uraditi i flash ali nisam mogao. Resenje mi je reinstalirati xp ali ne radi mi se sada. Tako da cu ga morati ovih dana testirati na ovome kjem jeste sw. Rado cu ti se javiti na PP. hvala na ponudi, jer znam da cu jos negde zapeti.

Jos samo nest, verovatn oje bilo ali posle cu da listam (nemojte m izameriti9 mozel gif kao animacija ? Postavio ja ali se ne mice i dali ima theme editor za ove 9.1 symbian ako ima da nadjem pa da napravim sebi nesto.

Evo imam pokoj prob. Nadam se da ce mi neko odgovoriti:

01. Posto nemam trenutno kabl, sutra cu uzeti i kabl i CD. Pa sa kompa prebacujem na k750 pa sa njega preko BT na n80 neke sitnice. E sad ja sam nesto ulazio uopcije i sada kada mi neko hoce poslati preko BT pise da ukucam njegovu sifru. Kada ukucam onda on treba moju. Gde da to podesim ? Koliko vidim to nije gde su BT podesavabnja. A recimo ja kada neko msaljem sve ide kako treba. i nsiam siguran ali sada mi se nekada pojavi neka ikona kao od 4 kocikice sastavljena kocka. Bude pored BT signala a nekad i pored crtica za bateriju skroz gore pri vrhu.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

napalm death, cestitam ti na kupovini :wink:
1.gif animacije nisu moguce na ovoj symbian platformi
2.Postoji theme editor,postavicu ti link kasnije
3.Sto se tice trazenja sifre prilkom slanja preko bluetootha,nije pravilo ali ponekad trazi sifru za koju mozes upisati bilo sta a kasnije ti vise nece traziti.To ima veze i sa kojim se modelom povezuje,ali nista strasno.
4.Sto se tice te kockice nisam siguran,ali moguce je da je to Wifi signal.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mogu se gif fajlovi videti na telefonu, i postoje razliciti editori za teme. Nisam cackao ali vrlo verovatno da moze da se napravi animirana tema. A te cetiri kockice jesu WiFi. I gledaj da ti stoji ugasen posto jede bateriju :wink:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Sale_M, hvala hvala.. ma malo me i pocinje zabrinjavati.. kolik osam trazio ne mogu nisat konkretno naci a i slao mi je prijatelj sa w300 i sve je bilo ok.. ja nesto cackao, ponovo podje da salje kada ne moze., taj prob sa sifrom.. dodjem kuci kad ne mogu ni sa k750.. ma sigurno sam nesto ukljuco ali ne znam sta

Azimuth, ma predpostavlja sam da jeste nesto, (to za kockice) malo mi samo cudno reko sada ga ima sada ga nema.. pogledat cu.. a bas cu pogledati da nadjem neki editor.. mada nije nuzno za gif ali nebi skodilo

evo jedna malo veca provala da se stidim ali ajde.. nije me stid ovde pitati:

ne mogu naci podesavalja za zvona telefona, znaci koja je melodija, jacinu i slicno,.. isto tako i za sms.. nema u opcijama kod sms.a a kada idem u podesavanja telefona tamo ne nadjem nista u vezi melodija.. melodije sam postavio tamo gde su mi smestene pa ono.. koristi kao - pa za melodiju zvona
pa gde se nalaze ta podesavanja :oops:

P.S. nisam jos procitao svu temu o n80.. pa veceras cu pa nadam se da cu naci sve odgovore

EDIT: i da jos nesto.. znam da ima jos nesto.. skinuo sam neke teme. .s neke stranice.. .sis, prebacim na fon i podje instalirati i javi gresku kao nesto da palikacija nije ispravna.. e sada jesam li ja poslao neki pogresnu temu, jeste za nokiu ali ne znam jeli za n80

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

napalm death, ton melodije,poruke i ostale stvari se nalaze u opciji Profiles-Personalize
Moguce je da si pogresnu temu instalirao,kad trazis temu ona mora da bude za symbian 9.1 i u rezoluciji 352x416 piksela :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Vecina aplikacija i tema ti je u .sisx formatu a onih u .sis i nema toliko puno. Ali kao sto rece Sale_M, trazi konkretno za 9.1 i N80 i aplikacije, i igrice i teme i nece biti nikakvih problema

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Sale_M, ah gore levo stoje profili.l. ni jednom ih nisam video.. hvala puno ;)

am jenostavno sam trazio za n80.. evo sada jo jednu skinuo ipise da aplikacija nije u redu, instalacija moze stetiti telefonu.. pita da nastavim a ja reko ajde da opalim.. kad pise tema nije kopatibilna sa telefonom, instalacija nije moguca

a vidim na par tema se likovi zale da se na n80 ili jos kojim mobitelima, ne moze se instalirati tako da moze biti i do samih tema da nisu u redu.. ma zabavit cu se oko tpga posle jer mi se fon sada puni, dok sam ga danas cackao ispraznio se jadnik :)

i samo jos jedna sitnica.. to kada pise instalacija moze ostetiti telefon, u kojem smislu.. mislim je jeli moze nest ostetiti pa da se nekim resetom moze vratiti u normalu, il sta vec.. ili je potrebno flesovati.. mislim koliko je to ozbiljno da znam da se ne zezam

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Nemoj da te to brine,to je jednostavno u samom sistemu telefona da kod pokusaja instaliranja pojedinih aplikacija on izbacuje takvu poruku i to uglavnom kad su u pitanju java aplikacije i pojedine teme,ali obzirom da virusi ili nesto slicno ne postoje za ovu verziju symbian-a,nemas razloga za brigu.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma nisam misleo na virus vec reko jeli moze nesto zabagovati ozbiljnije i slicno... ajde hvala vam puno da vas vise ne tusim.. probat cu ostalo sam a ako bas negde zapnem javim vam se da mi priletite u pomoc :)

poz ;)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

napalm death napisao:... mozel gif kao animacija ? Postavio ja ali se ne mice..
Mozes preko programa AnimSprite pokrenuti neke manje gif animacije na desktopu. Moze i vece, ali ce ti sama animcija pokriti informacije koje imas u standby(mreza, bateija, sat itd..)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

oko toga cu se posle zabaviti, jos sam negde procitao da ima neka aplikacija a evo i gore kolega rece da moze u nekim theme animatorima.. a ima i toga, mozda bi mi ugrozila vidljivost

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Pre ce biti da te program upozorava da aplikacija nije kompatibilna zbog toga sto je rezolucija ekrana na N80 natprosecna u odnosu na... pa sve ostale Symbian 3rd edition Nokie pre nje,i meni je izbacivala povremeno takva upozorenja i ignorisao sam ih!
Pozdrav 8)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma samo opusteno, nece ti nista biti sa telefonom. Slobodno teraj sa isntalacijom takvih aplikacija/tema ili cega vec :wink:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Aha ... ok.. sada vise ne brinem, tnx :)

A evo snoc sam na letio na jednu temu, tacnije dve. I normalno sam instalirao i ostavio. A ova jedna od ove dve je bas extra i jako jako fine ima ove ikone.

Nego, kada idem preko imenika i kada idem na melodiju, ne vidim opciju da dodelim melodiju kontaktu. Pa jesam li ja to nesto preskocio ili mi treba neka aplikacija.

I znate li mozda gde ima neka malo bolja igra da da je skinem da probam. Na fonu imam zmiju, crve i neke dve sa kartama. E sad dami je jednu malo da malo vidim kako mi se fon ponasa po tom pitanju.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Da bi dodelio melodiju kontaktu moras provo da udjes u zeljeni kontakt pa options i tu imas opciju za dodelu melodije.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

E ja sam bio samo na kontaktu a nisam ulatio u njega. tNX

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Evo mene opet:)

01.A, ne mogu da nadjem gde da se gasi WiF. I cini mi se da se samo pali kada koristim BT i nesto prebacujem. Jeli to kada idem medju opcije, pa medju veze i bezicni LAN. Pa mi recimo tamo stoji

Prikazi Dostupnost: da
Skeniranje mreze: Na 5 min

E jeli ja trebam ovo prikaz dostupnosti staviti na: nikad. Mislim ako hocu da ustedim bateriju

02. Negde sam citao (mislim na temi za 6120) da se mogu razvrstati slike po folderima i video klipovi. E sada neki tvrde da ne mogu neki tvrde da mogu. I jos neki kazu da je moguce da se taj folder nalazi u glavnom meniju, mislim da se postavi tamo (tako nesto)

E sad kako ej to izvodljivo na n80. Kako da razvrstam po foldrima slike-klipove. Ok ono da recimo razvrstam na albume. Ali cinimi se da su albumi samo precicaza sliku-klip a recimo opet mi slika ostaje u onom klasicnom folderu gde sve ide s kamere.

03. ne mogu da nadjem memoriju telefona. Sada kada nesto uslikam ili sta vec pise mi da mi je memorija puna. Na kartici imam jos oko 55 MB a mem telefona veze nemam kolika je. Recimo jedino znam da je manja od 4 MB jeste kada upalim kameru, prebacim dase snima na mem telefona, e pise mi da samo mogu jos 4 slike opucati. A slika je oko 800 kb tako da.. Mislim generalno koji fajlovi su mi na kartici a koji na fonu. Znam da ima 128 ali mi je dostupno oko 40 MB interne.

Nadam se da me razumete posto sam presao sa k750 na ovo. E sada sve mi se svodi na nagadjanje pa reko, cinimi se da sve fajlove koje sam prebacio idu na telefon. Posle iz inboxa prebacim na karticu jel tako. Ali fajlovi su mi jos u inboxu. Jesul to dupli i jeli to to sto mi zauzima mem telefona ?

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

napalm death napisao:...Jesul to dupli i jeli to to sto mi zauzima mem telefona ?
Jesu dupli i slobodno ih možeš obrisati.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

1. Da, tu se gasi i treba da ti stoji stalno ugasen a po potrebi ga palis.
2. Mogu se razvrstati po folderima ali u glavnom ostaju i dalje, pa ako obrises sliku iz glavnog automatski se brise i iz foldera koji si napravio, obrnuto je sve ok. Nisam probao preko nekog od file menagera jer nemam potrebu mada moguce da tako moze da se odradi to.
3. meni>options>memory details>phone memory/memory card ili meni>tools>memory

Sto se tog poslednjeg pitanja tice, pretpostavljam da ih preko BT-a primas pa zavisi da li si podesio da ti poruke stizu na mem. telefona ili na karticu. Jesu dupli, brisi slobodno..

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ok. Hvala vam.

Znaaci uvek ce slike i lipovi stajati svi u glavnom folderu.. hmm.. ajde ok.

Samo jos nesto, treba mi program gde cu staviti samo par brojeva da me moze dobiti, znaci ostali off samo njih par on. Ne trazim program nego samo pitam kako se zove da znam stada trazim. Mislim da je "white list" nesto tako, znam da je "black list" za zabranu odredjenih kontakata.

Odgovori