MTS novosti
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
deki-deki, naravno da moes da "obnovis" ugovor u smislu da potpises da se slazes da ostanes na paketu na kom si jos 2 godine. Naravno ogranicenje je ponuda telefona koja ide uz tvoj paket. A sto se kodiranja telefona tice, to se odnosi samo na mrezu a nikako na broj, znaci ti taj telefon mozes da koristis samo sa 064/065 karticom. Mada, koliko sam cuo, vecina telefona nisu kodirani tako da rade i na ostale dve mreze
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 22:56
Pozdrav svima!
Interesuje me jedna stvar,pa rekoh da priupitam ovde.Kakvi,tj kakvog su zapravo kvaliteta telefoni koje MTS daje?Npr,ja sam jaaaaako zainteresovan da uzmem preko njih 6500slide,medjutim na vise mesta sam cuo,nacuo da njihovi telefoni zapravo na neki nacin su fus(na koji nacin ne znam).I druga stvar,sta se sve dobija uz telefon ukoliko ga uzmem preko telekoma?da li ide TV kabl,slusalice,mem kartica..?
Uopste,da li su ti telefoni preko mts-a vredni kupovine?
pozdrav!
e da i jel postoji garancija kod njih na telefon?
Interesuje me jedna stvar,pa rekoh da priupitam ovde.Kakvi,tj kakvog su zapravo kvaliteta telefoni koje MTS daje?Npr,ja sam jaaaaako zainteresovan da uzmem preko njih 6500slide,medjutim na vise mesta sam cuo,nacuo da njihovi telefoni zapravo na neki nacin su fus(na koji nacin ne znam).I druga stvar,sta se sve dobija uz telefon ukoliko ga uzmem preko telekoma?da li ide TV kabl,slusalice,mem kartica..?
Uopste,da li su ti telefoni preko mts-a vredni kupovine?
pozdrav!
e da i jel postoji garancija kod njih na telefon?
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
telefoni kod mts-a su odlicnog kvaliteta, samim tim sto su to legalno uvezeni telefoni, u originalnom pakovanju, sa garancijom ovlascenog uvoznika. znaci sve ono sto pise na sajtu nokije (npr.) da ide u paketu, uz telefone kod mts-a se dobija upravo to. licno sam do sada tri puta uzimao telefone, a znam i nekoliko ljudi koji su uzimali i niko do sad nije imao problem, naravno, u pitanju su tehnicke naprave, uvek postoji procenat kvarova, a postupak garancije ne zavisi od mts-a...
-
- Povremeni posetilac
-
- Povremeni posetilac
-
- Mobil fan
Pa atraktivni modeli se brzo prodaju sta je tu neobično, dok se ti premišljaš oni koji požure kupe i tvoj primerak telefona, dakle ako oćeš telefon nema razmišljanja i samo brzo na potpisivanje ugovora....
Naravno oni koji razmišljaju obično ne uzimaju telefon uz dvogodišnju robiju ali to je već neka druga tema
Naravno oni koji razmišljaju obično ne uzimaju telefon uz dvogodišnju robiju ali to je već neka druga tema

- shocky
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
- :: Samsung A52s
Da ne otvaram novu temu a ne znam gde da postavim pa sam odlucio ovde da pitam.
Zanima me za ove dodatke Postpaid extra za kupovinu SMS-a i poziva. U MIX paketu posle potrosenih besplatnih poruka i besplatnih min, sa ovim pretplatama npr: 300sms 210din sto izadje oko 1.5din. Meni se to trosi dok se ne potrosi 300sms-a i racuna mi za svaku poruku 1.5din ili idu tu neki skriveni obracuni?
Isto pitanje vazi i za MIX.
Zanima me za ove dodatke Postpaid extra za kupovinu SMS-a i poziva. U MIX paketu posle potrosenih besplatnih poruka i besplatnih min, sa ovim pretplatama npr: 300sms 210din sto izadje oko 1.5din. Meni se to trosi dok se ne potrosi 300sms-a i racuna mi za svaku poruku 1.5din ili idu tu neki skriveni obracuni?
Isto pitanje vazi i za MIX.
-
- Mobil fan
shocky, obrati pažnju na jednu sitnicu... a to je vreme kada aktiviraš dodatak u toku meseca, dakle da ponovim, ako je aktivacija:
u prvoj trećini meseca dobija se pun dodatak uz punu cenu
u drugoj trećini meseca dobija se 2/3 dodatka uz 2/3 cene
i
u trećoj trećini meseca dobija se 1/3 dodatka uz 1/3 cene
Ovo obično zaborave da napomenu a pošto ne postoji način da proveravaš koliko od tog dodatka još uvek imaš mogao bi da se iznenadiš.... obično neprijatno
u prvoj trećini meseca dobija se pun dodatak uz punu cenu
u drugoj trećini meseca dobija se 2/3 dodatka uz 2/3 cene
i
u trećoj trećini meseca dobija se 1/3 dodatka uz 1/3 cene
Ovo obično zaborave da napomenu a pošto ne postoji način da proveravaš koliko od tog dodatka još uvek imaš mogao bi da se iznenadiš.... obično neprijatno
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 28. Feb 2008. 17:32
- Kontakt:
kupio sam pre neki dan nokiju 6500 classic u telekomu. nije "fuš", nema kineska slova i ne ynam odkud pojedincima informacija da telekom prodaje "fuš" telefone? cak je bila izgrebana malo maska, i bez problema su mi je zamenili u telekomu. ne verujem da telekom ima interesa da uvaljuje nešto bez veze...
-
- Povremeni posetilac
Ja sam doneo tu informaciju par postova ranije.Tj mozda je neko i pre mene.Naime od servisera u BG-u dobio sam info da servisiraju telekomu telefone,tj da ih flesuju,dekodiraju..tako mi je receno.zbog toga sam pitao.e sad,nisam tvrdio da je to tacno.Medjutim.ti si licno imao srece sa maskom.Znam lika koga su jos pre za neku nokiu(mislim da je 6230 u pitanju) vrteli oko 40ak dana za garanciju jer je telefon bukvalno sam od sebe crko.na kraju posle tih 40 dana rekli su mu da moze da odabere telefon koji zeli,medjutim uz jednu caku.Naime oni nisu imali 6230 vise da mu zamene samo,rekli su kako ne mogu da porucuju i rekli mu da odabere neki drugi iz palete.On je vaaaljda nisam siguran za njegovu nokiu u startu platio 8-9 hiljada dinara+paket naravno.Telefon je na reklamaciju odneo posle 3 dana jer je tad riknuo.Oni su njegov telefon posle 40 i kusur dana kada su mu rekli da ne mogu da ga zamene,vrednovali 3000 dinara.Poneli su se kao da su na pijaci.Uzasnut sam bio time kad sam video i cuo.Jos su na kraju poslali pravnika njihovog da se on ''obracuna'' sa ovim likom.Ne bih verovao da nisam bio prisutan.Ne kudim telekom generalno jer sam i tenutno njihov korisnik,postpaid naravno.Samo..Monopol je cudna stvar..boli ih uvo za sve..
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
ceki, evo da te prosvetlim. Danas sam uzeo devojci i sebi taj paket, cena je 11800 sa pdv-om i mozes da biras koji ces paket osim onih najmanjih tj bel 50 i mix onaj najmanji. Ja sam uzeo 2 mix500. Pretplata bi trebala da bude oko 550-600 din sa 150min i 150 sms-ova free i jos u narednih godinu dana izmedju ta dva broja se pozivi NE naplacuju, znaci bez obzira na duzinu poziva placas samo uspostavu veze sto naravno ne ulazi u pretplatu nego se dodaje na racun. Telefoni su u full pakovanju sa sve 2 para slusalica uz svaki, krpica, punjac, cd, usb i imei na kutiji, garancija je 2 godine...
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
9.999 dinara (bez PDV-a) dva postpaid broja, LG Shine i LG čokolada .
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=20313
--->
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=20313
--->
-
- Mobil fan
Jooooj jel možda neko treba i da poveruje u ovu pričuString Of Life napisao:.....Naime od servisera u BG-u dobio sam info da servisiraju telekomu telefone,tj da ih flesuju,dekodiraju..tako mi je receno.zbog toga sam pitao.e sad,nisam tvrdio da je to tacno.Medjutim.ti si licno imao srece sa maskom.Znam lika koga su jos pre za neku nokiu(mislim da je 6230 u pitanju) vrteli oko 40ak dana za garanciju jer je telefon bukvalno sam od sebe crko.na kraju posle tih 40 dana rekli su mu da moze da odabere telefon koji zeli,medjutim uz jednu caku.Naime oni nisu imali 6230 vise da mu zamene samo,rekli su kako ne mogu da porucuju i rekli mu da odabere neki drugi iz palete.......

Mislim serviseri koji Telekomu servisiraju telefone

Telekom niti servisira niti ima nekoga ko mu servisira telefone samo ih prosleđuje do ovlašćenog uvoznika, zastunika, distributera šta već koji od proizvođača ima na našem tržištu a oni onda imaju svoj servis u kome se to servisiranje obavlja.
Na stranu što mt:s nikada nije imao 6230 u ponudi ali ukoliko dođeš u prva 3 dana a telefon ti je neispravan zameniće ga za isti model (i to na licu mesta) naravno pod uslovom da neispravnost nije delo samog korisnika (što se da relativno lako utvrditi) A tako radi i Telenor i VIP.....
Nema tu nikakvih vrednovanja telefona, trange frange zamena i sličnih specijaliteta na koje smo navikli kod naših vajnih prodavaca i servisera mobilnih telefona....Slanje pravnika na obračun je pa u najmanju ruku

Dakle ljudi dajte batalite ovakve FUD priče, odavno već ima puno ljudi koji su kupovali telefone na ovaj način (iako se meni to i dalje ne čini previše mudrom odlukom) pa se jako dobro zna kako ide reklamacija neispravnog telefona kupljenog kod Operatera
Naravno odmah moram da se ogradim pošto je baš mt:s imao slučaj da je jedan model aparata menjao drugim modelom. U pitanju je naravno zloglasna Nokia 6080 a kako se pijačari kod načih operatera najbolje ilustruje upravo taj primer naime dotični model je menjan modelom Nokia 6120

Ne ne problem sa kupovinom aparata od operatera (bilo kod od postojećih ili budućih) nije u samom paketu tj u aparatu pošto se tu apsolutno radi o originalnom pakovanju kakvo dolazi upravo od proizvođača tj distributera, niti u servisu problem sa takvim načinom kupovine je ugovorna obaveza pa kolika god da je .....
-
- Povremeni posetilac
Skeptichni chicha,nisam izneo nista sto bi odmah,na prvu,moglo da se okarakterise kao FUD post.naime,ovo za servisera,radi se o serviseru ovlascenog nokia uvoznika,ali i pored toga,ja nisam rekao da sam mu poverovao,naveo sam to cisto radi toga da se vidi sta se prica.
Drugo,u pravu si,nije model 6230,rekao sam da MISLIM da je taj,ali pogresio sam,bio je model 6120.Sve ostalo sto sam napisao,stoji,stojim iza toga.
Ja nemam ni jedan razlog da blatim Telekom,samo sam iznenadjen tim njihovim postupkom.Nemam razlog jer sam i sam njihov korisnik(BEL1000 paket) od samog njegovog pojavljivanja.A i uzeo sam pre neki dan 6500c kod njih jer slide modela vise nije bilo.
Zaista,ja sam bio iznenadjen njihovim postupkom i to je jedini i prvi put da sam cuo i zapravo video isto,da se tako nesto radi u tako velikim kompanijama.
Jos jednom,mislim da nije bilo potrebe da kazes da je moj post FUD,ali ok,svako ima pravo na svoje misljenje.
#edit:
zaboravih da napomenem i ovo posto vidim da je i to izazvalo cudjenje.Nisam rekao da su telekomovi serviseri servisirali telefon.Vec da je Telekom preuzeo telefon sa sve kutijom,dodacima koji su isli uz telefon,i rekli da ce,tj. da su ga prosledili serviserima(firmi koja to radi za njih).Lose je shvaceno ono sto sam izneo.
Pozdrav!
Drugo,u pravu si,nije model 6230,rekao sam da MISLIM da je taj,ali pogresio sam,bio je model 6120.Sve ostalo sto sam napisao,stoji,stojim iza toga.
Ja nemam ni jedan razlog da blatim Telekom,samo sam iznenadjen tim njihovim postupkom.Nemam razlog jer sam i sam njihov korisnik(BEL1000 paket) od samog njegovog pojavljivanja.A i uzeo sam pre neki dan 6500c kod njih jer slide modela vise nije bilo.
Zaista,ja sam bio iznenadjen njihovim postupkom i to je jedini i prvi put da sam cuo i zapravo video isto,da se tako nesto radi u tako velikim kompanijama.
Jos jednom,mislim da nije bilo potrebe da kazes da je moj post FUD,ali ok,svako ima pravo na svoje misljenje.
#edit:
zaboravih da napomenem i ovo posto vidim da je i to izazvalo cudjenje.Nisam rekao da su telekomovi serviseri servisirali telefon.Vec da je Telekom preuzeo telefon sa sve kutijom,dodacima koji su isli uz telefon,i rekli da ce,tj. da su ga prosledili serviserima(firmi koja to radi za njih).Lose je shvaceno ono sto sam izneo.
Pozdrav!