zeznuo sam qtek 9100
zeznuo sam qtek 9100
kao sto se vidi iz naslova uspeo sam da zeznem qtek9100. to sam uradio tako sto sam pokusao win upgrade , sa 5 na 6. sve je islo lepo dok na 99% komp nije prijavio neki eror ( sad ja kontam da je stari softver izbrisan, a da novi nije upisan ). od tog trenutka, krecu moje muke. kada upalim telefon, na ekranu su samo 3 boje ( crvena plava zelena ) i 2 reda : ipl 2.17.0001 i spl 2.17.0001. pokusao sam sa ubacivanjem novog softvera, ali sada ne mogu da povezem telefon i komp preko activesync-a.
jel neko zna sta treba da radim ? ako nema takvih ljudi, koji servis radi takve popravke ?
jel neko zna sta treba da radim ? ako nema takvih ljudi, koji servis radi takve popravke ?
HTC Desire S
zaglavljujem kod povezivanja telefona i kompa, na telefonu stoji USB, sto znaci da je povezan sa kompom, komp nadje novi hardver, ali activesync ne prepoznaje... skinuo sam jedno milion wm6 verzija, ali sve prijavljuju da ne vide telefon...
izgubio sam boga pitaj koliko zivaca, idem sad da ga nosim u neki servis, pa ako ni oni ne mogu da srede to, vracam se na moj lepi k800i , a qtek bacam u kontejner.
izgubio sam boga pitaj koliko zivaca, idem sad da ga nosim u neki servis, pa ako ni oni ne mogu da srede to, vracam se na moj lepi k800i , a qtek bacam u kontejner.
HTC Desire S
pa ima li proverenije od htc-a tj qtek-a ?
i to nije telefon nego pda
salim se...
realno, ja sam kriv za kvar.... popravio sam telefon, puko dva soma, jbg.. svaka skola se placa... ( e sad posto sam ga platio od para koje su bile namenjene za poslednju ratu za exkurziju opet sam u problemu al telefon je vazniji
)

realno, ja sam kriv za kvar.... popravio sam telefon, puko dva soma, jbg.. svaka skola se placa... ( e sad posto sam ga platio od para koje su bile namenjene za poslednju ratu za exkurziju opet sam u problemu al telefon je vazniji

HTC Desire S
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
bOOdala dobri su oni tj htc ovi samo montiraju oklope i to je to mada ako on dolazi sa wm5 neka wm5 i ostane na njemu ili pak neka ode negde gde ljudi znaju kako se to radi.
ja sam prelistao sve moguće stvari i pitao sve koji nešto znaju za taj update na motoroli pa tek kada sam imao sve potrebno pristupio sam time.na svi sreću sve je lepo išlo
ja sam prelistao sve moguće stvari i pitao sve koji nešto znaju za taj update na motoroli pa tek kada sam imao sve potrebno pristupio sam time.na svi sreću sve je lepo išlo
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
@djolem: upste nisi morao da nosis u servis, to si mogao od kuce da uradis sam. nemoj da si toliko nervozan, ovde ima puno ljudi spremnih da pomognu samo treba malko da sacekas.
Za ubuduce da znas, ako ti se to desi, treba u AS da iskljucis USB konekciju, udjes u bootloader i onda iz MTTY flashujes rom koji zelis. Naravno, treba da ti telefon bude CID unlocked (ili da ima naflashovan SoftSPL kod G4 Wizarda)
Za ubuduce da znas, ako ti se to desi, treba u AS da iskljucis USB konekciju, udjes u bootloader i onda iz MTTY flashujes rom koji zelis. Naravno, treba da ti telefon bude CID unlocked (ili da ima naflashovan SoftSPL kod G4 Wizarda)
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Ili nemojte raditi nista na telefonu dok ne iscitate uputstava na netu. Jedina stavr koja mene odbija od nekog Qtek telefona su cene dodatne opreme koja je papreno skupa za ove modele i to delimicno zato sto je raritet na trzistu, ali uglavnom zbog bezobrazluka nasih prodavaca.bOOdala napisao:djolem89, VeNoMLjudi,uzimajte prowerene marke telefona!!!
5130+Koss the plug....
Pre nego sto flesujete qtek9100 treba da se proveri da li je cid otkljucan a to znaci da moze da primi bilo koji wm5,wm6..itd skinete sa xda developrs mali program mtty zatim kliknes na active sync-connection settings i skines kukica sa allow usb connection. Zatim stavis qtek 9100 u bootloader mode stisnes kameru i ok i soft reset sa olovkom kad se dobije 3boje kiknes na mtty zatim na usb i ok.potom ces dobiti cmd> ili usb> zatim kucas komandu set 32 pa enter ako na kraju vidis level=FFFF to znaci da je cid zaljucan i to je upravo ono sto se tebi desilo krenuo si da flesujes cid zaljucan qtek 9100 i stao ti je na 99% i ostao u bootloader i to sam ti ja mogao da resim za sekund ....ako na kraju pise level=0 to znaci da je cid otkljucan i mozes da flesujes bilo koji wm5,wm6..itd. rom.
Ako je cid zaljucan level=fff potrebno je uraditi instalaciju hard spl(otkljucati cid na qtek9100) sad postoji besplatno resenje i za g3 i za g4 wizard 9100 na xda developers. Pa ako nekom treba pomoc tu sam.

Ako je cid zaljucan level=fff potrebno je uraditi instalaciju hard spl(otkljucati cid na qtek9100) sad postoji besplatno resenje i za g3 i za g4 wizard 9100 na xda developers. Pa ako nekom treba pomoc tu sam.

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
djolem89 ovako kada se ubaci 6ica na 9090 on ne može da se ugasi već samo može da ode u standby
nikakve razlike bitne nisam primetio.
ali sa ono iksperijom i onim iphone menijem...to je već nešto drugo.

nikakve razlike bitne nisam primetio.
ali sa ono iksperijom i onim iphone menijem...to je već nešto drugo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Meni se to desava na qteku 9000 tj uopste ne mozes da ugasis telefon osim da mu skines bateriju.djolem89 napisao:pa jesi dostupan onda dok je telefon na stend baju?
Sve normalno funkiconise dok je na stand by-u, primas pozive i sve. Ovde ima neko kao "power" dugmence koje ga za seknd budi iz stand by-a.
PozZ