Sve sto vam treba za Htc uredjaje qtek,spv mda,xda (servis)

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
icebreaker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 02. Apr 2005. 23:48

Post od icebreaker »

Znaci, cao... E ljudi fala na savetima.Bili su vise nego korisni. Nista od 9600, moracu da se odlucim za nekog drugog qtek-a Pozz :)
Eeee, da znate kako je kupati se u zaladjenom jezeru...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Jedno pitanje u vezi qteka 9100 kada npr dva sata je beo ekran sa raznim bojama duge pa se posle sam vrati u normalu,rekao bih da je to flet riknuo.Dal zna neko koliko kosta i gde moze da se nabavi?

TNx
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

gsmhacker
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Okt 2007. 20:56

Post od gsmhacker »

Sto se tice flet kabla kod 9100 mnogo je skup menjao sam coveku prosle nedelje i cena je 75eur. Pa ako hoces mozes mi ostaviti telefon da pogledam telefon i narucim flet,jer postoje dve vrste flet kabla kod 9100, gold i black flet kabel. Pa ti odluci i kontaktiraj me na pm ako zelis.. :|

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Grandpa napisao:Cekaj, pa TYTN je quad-band tako da nije problem sa frekvencijama. Jedina razlika kod WW i US modela je to sto za 3G koristi druge frekvencije, .
sigurno je mislio na cdma verziju koju koristi verizon u americi

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

gsmhacker hvala ti na informaciji,pretpostavio sam da je takva cena,raspitao sam se malo i nasao sam na jos nekim forumima da ljudi imaju problem al nije ni flat niti lcd.Recicu drugaru pa ako ga interesuje cucemo se preko PM,posto je moj qtek da kucnem u drvo ispravan.

Imam jos jedno pitanje dal moze nekako da se zameni onaj touchscreen posto je malo izgreban?I koje su cene kucista za qtek9100 al original da pise qtek i dal idu dugmici svi ?

Hvala

gsmhacker
Banned

Post od gsmhacker »

ma 99% je flet kabel ako displej beli i ima duge..pa se vrati posle odredjenog vremena, imao sam takvih slucajeva. original full kuciste za htc 9100 oko 45-55eur full. Sto se touchscreen-a tice za qtek9100 nije skup oko 15-20eur,samo nevidim da je to pametno raditi i nevidim ko ce ti to zameniti. Menjao sam touchsreen na qtek9100 ali to je mukotrpan posao i razni serviseri to naplacuju po 20eur i vise.Ja ti ga mogo nabaviti touchsreen za 9100-15eur ali zamenu necu da vrsim...poslacu te kod coveka koji to radi pa se ti sa njim dogovori oko cene ugradnje. :uhuh: :uhuh:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Hvala ti,za flet drugar kaze da mu je puno i smatra da ne vredi qtek toliko.Tebi hvala jos jednom .

krle92
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 09. Mar 2008. 23:49

Post od krle92 »

moze li mi neko reci da li je problem sa aplikacijama za qtek 9000 odnosno da li na njemu rade wm prog. za ostale modele posto on ima rezoluciju ekrana 640x480 a ostali uglavnom 320x240,ako ne rade da li ima programa koji rade i pod ovom rezolucijom,interesuje me neko ko je sve ovo isprobao,znaci da je siguran.Ja pretpostavljam da moze ali mozda preko pola ekrana ili tako nesto ali hocu da budem siguran.Takodje zanimaju me utisci i vase misljenje o ovom telefonu

genius75
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 13. Jan 2008. 08:42

Post od genius75 »

@krle92

PDA je fenomelan, još ako uspeš da ugradiš u njega 128MB memorije, fantazija. Ima WiFi, BT, IR, GPRS i 3G konekcije, rezoluciju 640x480 (i da svi programi rade, mada oni koji nisu napravljeni za visoku rezoluciju su malko kockasti, ali rade preko celog ekrana), tastatura. Najnoviji ROM koji se pojavio za njega je Windows Mobile 6.1, tako da iako je pda "discounted" kako kažu, za njega ljudi još uvek razvijaju rom-ove. Od WM6 pa nadalje nažalost ne radi VideoCall (sa WM5 radi), ali zato ima podršku za SDHAC kartice (neki čak kažu da su uspeli 16GB da stave i da radi). Ako imaš u firmi exchange server, radi ti i pushmail (nešto kao SMS, ne proveravaš mail, nego ti on sam stiže). Uglavnom pogledaj sam na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=357

krle92
Novajlija
Novajlija

Post od krle92 »

hvala hvala 90% ga uzimam u obzir dolazi i 9600 ali ekran640x480 i jaci procesor pobedjuju inace trenutno imam p990i ali poceo je da me smara pomalo

gsmhacker
Banned

Post od gsmhacker »

Pa ljudi sve qtek,xda,spv,mda proizvodi Htc ,nepostoji proizvodjac qtek zato vas molim kad mi trazite da vam nabavim masku nepitajte da li pise qtek jer to nema nikakve veze. Evo ovako recimo qtek 9100 proizvodi htc nepostoji proizvodjac qtek!!! Recimo kad dolazi sa orange mreze htc qtek 9100 se zove mda vario...itd.Recimo qtek 9000 je isto sto i spv m5000...samo kad dolazi se razlicitih mreza tako se i zovu xda,spv,mda i maske su razlicith boja...itd,,,Recimo xda orbit crne boje je isto sto i htc p3300 samo je o2 mreza trazila od htc proizvodjaca da malcice uradi drugaciji dizajn i da bude crn za njihovu mrezu i dali su mu naziv 02 xda orbit unutra je procesor i sve isto od htc p3300 tako i za druge modele.....ovaj administrator sajta mogao bi da stavi proizvodjaca htc i njihove modele,a ne qtek!!! . :D :D :D

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

gsmhacker ja sam te pitao za masku jer imam sve papire i dokumenta od telefona gde pise Qtek itd,znam ja ko proizvodi i da je sve to isto samo drugi naziv.Al ako je vec qtek na papiru i placam masku hocu da bude onakva kakvu zelim.Uostalom nabavio sam celo kuciste za 15 eura sa nazivom Qtek i to "Oridjinal"

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

gsmhacker znam ja sam da potrazim,ne moras ti da mi dajes linkove a i dosta sam se informisao.Ti si pokazao koliko si kulturan kad neces ni PM da odgovoris :dry: Uostalom ja sam vec narucio od jednog prodavca na ebay kog ljudi hvale daj epovoljan i da prodaje dobru robu,nece mi biti zao i 15 eura a kad mi stigne maska za 10tak dana onda cemo nastaviti raspravu da ne idemo u off.

gsmhacker
Banned

Post od gsmhacker »

Nemam ja sta vise sa tobom da se raspravljam kupuj gde hoces i gde ti je bolje i jeftinije ja imam svoje kupce vec 8godina hteo sam samo da ti pokazem link i cenu prave maske za qtek9100 a za 15eur nemozes ni original bateriju da kupis a ne masku za qtek 9100 ili vec kuciste jedino kao sto sam ti rekao ako je skinuta sa crknutog qtek9100. Ne ebay kupujem vec 10godina tako da malo vise znam od tebe a da nepricam o htc uredjajima i njihovim delovima ,kroz moje ruke je proslo.... mnogo htc uredjaja.... Ziv bio ti radi svoj posao i ja cu svoj,pozdrav a sto se tice pm prodao sam zadnju maksu prosle nedelje a dobavljac mi je van zemlje narednih 15dana!!. :D :D :D :D :)

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

gsmhacker, koliko je zamena fleta na qtek 9000 ?????? :blinky: :blinky: :blinky: :blinky:

krle92
Novajlija
Novajlija

Post od krle92 »

gsmhacker jedno pitanje za tebe,kupio sam polovan qtek9000 i kada je dosao kod mene imao je oko 40%baterije to sam se malo igrao sa njim i odjednom se iskljucio kada sam ga ukljucio baterija je bila oko30% i cim sam ga malo cackao opet se ugasio kada sam ga stavio na punjac radio je sasvim normalno i napunio sam ga do 90% skinuo sam ga i koristio 1h ali se onda opet ugasio kada ga upalim baterija je 50%,sta mislis da li je problem do baterije jer na punjacu normalno radi ili je softverski problem,inace na njemu je wm 6.1,ako znas sta je u pitanju reci i koliko bi kostalo da se sredi

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

krle92, To je verovantno zbog baterije, instaliraj battery status.

Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja

krle92
Novajlija
Novajlija

Post od krle92 »

pa sad sam na xda sajtu pronasao neke teme u vezi toga,i uglavnom je baterija.moze da se kupi nova a moze i da se nesto praazni pa drzi u frizideru ali ipak sam za ovu prvu kombinaciju samo me interesuje cena a to moram videti sa gsmhacker-om,hvala evo i neceg zanimljivog ko je imao slican problem znaci sva moguca resenja
http://wiki.xda-developers.com/index.ph ... tteryIssue

genius75
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 13. Jan 2008. 08:42

Post od genius75 »

@krle92

ne vredi nikakav frizider i ostale zezancije. Kupi ti novu bateriju i bices miran (oko 20-tak €). Ona varijanta sa "reformatiranjem" baterije, kada je praznis pa punis do kraja, pomaze ali ako je baterija novija, pa joj produzi trajanje za sat-dva. Ali ako baterija ima preko 2g, samo nova.

@gsmhacker
Kad stize roba? Imam narucene neke stvari.

krle92
Novajlija
Novajlija

Post od krle92 »

pa i ja sam to odlucio,nego svidelo mi se ima zanimljivih ideja,svakako cu a kupim novu ali cu i da pokusam nesto sa ovom,ne kosta me nista,samo da ulovim gsmhacker-a ima li neko neki njegov broj ili neki drugi kontakt

Zaključana tema