Sony Ericsson u 2008. i glasine o novim telefonima.

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
iphoneforever
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 01:58

Post od iphoneforever »

otvorio sam novu temu o xperia x1 fonu. mislim da treba posvetiti ovommodelu jednu stranu, jer je zaista jedinstven. a moj monitor ima 65k pa mu nista ne fali. ja mislim da svi monitori imaju toliko boja. stvar je rezolucije...

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Evo je tabela izlazaka novih se telefona: http://bp2.blogger.com/_h5hOmDEy1n4/R8r ... 0-h/se.JPG
a evo i moguceg koncepta se c802 http://bp0.blogger.com/_h5hOmDEy1n4/R8v ... h/c802.jpg
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

bloody
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 11. Mar 2008. 20:57

Post od bloody »

Xperia bi bila savrsena da nema onu mutavu qwerty tastaturu, bila bi jos tanja.
Kome jos treba hardverska qwerty tastatura kad na onolikom ekranu isto imas sasvim solidnu virtualnu qwerty tastaturu!

Kao drugo ko kaze da window mobile ne moze da podrzi 256k colours?
A sta je onda ovo
http://www.phonearena.com/htmls/LG-MS25 ... _2507.html
VANZEMALJAC?

Sa 5mp kamerom i bez hardverske qwerty tastature xperia bi bio najsavrseniji telefon do sada!
Ali SE nebi bio SE kad nebi napravio telefon sa nekim propustima!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Uopste se ne slazem... Nisi probao kako je tesko kucati bez hardverske tastature...
Ako je tebi lepo da nabadas po ekranu sa prstom ili olovcicom onda nemam sta da kazem :shock:
WM podrzava 65k boja...

Ma jestee, i sa bt 3.0 i da ima ekran VGA rezolucije... Telefon je savrsenstvo, 5mp kamera u telefonu je glupost, ova kamera je sasvim dovoljna.I telefon je za poslovne ljude, a ne za slikanje...
Bolje da si to rekao za nokiju, SE uvek napravi telefon da izgleda sto je moguce bolje, ne moze da napravi savrsen telefon i nikad nijedna kompanija nece napraviti savrsen telefon.

Nokija je gora sto se toga tice, nabudzi telefon do kraja i stavi bateriju od 950mAh :shock: Primer n95 i n96...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

bloody
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bloody »

Sto se tice dosadasnjih nokia tu se slazem, ali ne znam da li si cuo da nokia zajedno sa simbian-om sprema telefon koji se moze nazvati "The Perfect One" takozvani "Symbian S60 Touch" pogledaj malo na YouTube-u, e to ce biti savrsen telefon!

Inace ja ne volim Nokie ali ako ovo izadje a Sony Ericsson ne izbaci do tada nesto sto ce parirati toj S60 Touch Nokii, bogami ja menjam veru sa Sony-ja na Nokiu! :unsure:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

bloody, to je samo obicni koncept ko zna da li ce tako nesto biti, i kad ce biti... Nemoj odmah da hvalis, ne znas ni kakve ce opcije imati, niti kakva ce baterija biti. I n96 je bio cudo od telefona, niko nije spominjao bateriju, kad je predstavljen svi su videli kako je dobar telefon :shock:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kakve bre price o savrsenom telefonu. Ne postoji savrsen uradjaj na svetu a kamoli savrsena tehnicka stvar. Moze sad aneko izbaciti mobitel sa 22MP ( i ako pikseli nista ne znace nego chip ali necemo sad) da iam neki CPU 2 GHz itd itd i biti ce savrsen koji mesec dok ga neko ne pretekne tako da necemo o tome.
I da. Davno je nokia izbacila koncept nekog 4G telefona pa nikada nije izasao.

Sto se tice qwerty tastature ocito nikada nisi kucao na njoj. Svaki telefon da moze ugradio bi qwerty tastaturu ali nisu svi toliko veliki. Cak neki poput HP iPaq telefona okreci dusplej da bi dobili sirinu i stavili qwerty. http://www.pdadb.net/img/ipaq_900.jpg

Ili recimo htc s710 koji je meni jedan od naj drazih telefona i kubio bi ga odma da sam ga nasao novog. a mozda ga i uzmem ako mi se prizi prilika. Koji ima isti mehanizam kao i Xperia. Dakle ako vec imas poveci telefon zasto ne ubaciti qwerty tastaturu koja je vise nego odlicna. Dok recimo iPhone nema nikakvu... ali je on svakako samo da ce neko qurci i reklamira u kaficu dok je xperia poslovan telefon.

Kucati po disleju je vise nego uzas. Dakle probaj sve to pa posle proceni sta je bolje.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

To napalm death, i meni je najdrazi s710, ili mozda s730 stvarno oba telefona su :o Nisu telefoni vec bre kompIjuteri :P

bloody
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bloody »

MilančeBGD, operativni sistem je skoro doveden do sameog kraja samo je preostalo jos da nokia odradi harware! Sto se tice dosadasnjih nokia, istina je da su zaje*ali stvar sa baterijom ali meni ne predstavlja nikakav problem i da punim bateriju svaki dan, ono sto se meni nesvidja kod nokije jeste sam interfejs, izgled i ,najvise, neposedovanje touchscreen-a. ne znam za vas ostale ali ja sam veliki ljubitelj touchscreen-a! To je ono sto me privlaci najvise kod sony-ja!
Inace do sada sam imao dva telefona sa touchscreenom (p910, w950) i najcesce koristim virtualnu qwerty tastaturu za unosenje teksta (tako najbrze kucam).

A sto se tice kamere meni je i ta oblast izuzetno bitna, jer po meni kamera na telefonu sluzi da uhvatis lepe trenutke kada ti nije foto aparat pri ruci. 2mp je malo, 3mp je koliko da se zadovoljis a 5mp je idealno jer vise ti i ne treba za telefon! "napalm death" je u pravu kad je rekao da je bitan chipset, ali ovi chipseti sa 5mp su savrseno dobri za jedan telefon!

Tako da po meni mob bez 5mp ne isplati se kupovati jer ces ubrzo primorati sebe da ga promenis kad izadje tel sa istim fukncijama, kao na primer sa Xperi-nim, ali samo sa 5mp a onda ces reci sabi a sto da ga nekupim kad je dobar kao Xperia a ima jos bolju kameru!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa to je samo OS koji jos nije zavrsen... Dok oni hw naprave...
Uopste nisi upravu, malo se informisi pre nego sto nesto napises... Nijedan telefon sa 5mpx nema dobar senzor, tj. dovoljno velik da podrzi sve te pixele.K850i ima 5mpx, a senzor je skoro isti kao na k800i.
3mpx je dovoljno za jedan telefon... Cak je i 2mpx dovoljno ;) Necu da se ponavljam, pisao sam o tome u temi slike sa mobilnih telefona, ako te zanima citaj...

bloody
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bloody »

Ne znam mozda i nisam u pravu ali ja primecujem ogromnu razliku izmedju slike od k800 i slike od n95 neuporedivo je bolja n95!

Ja planiram uskoro ili da kupim LG Viewty ili da sacekam SE G900, to su po meni telefoni najblizi savrsenom telefonu. Jer ja vise volim da mi telefon ima sto veci ekran nego da mi umesto jos pola ekrana bude qwerty tastatura! Istina je da G900 nije ceo u ekranu ali je skoro savrsen sa funkcijama!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

To je zbog softvera kamere koji nokija ubacuje... :roll:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kako bre mislis da je nokia usavrsila software ? Na tome se jos dosta dosta ima raditi. Kolka je ozbiljnost xperie govori cinjenica da su ubacili ne symbian vec wndows mobile 6.

Niko nije rekao da su beskorisni veliki ekrani i tuchscreen vec kucanje na njemu tekst umesto na tastaturi mislim da je smesno.

Sto se tice kamera sve ti je milan rekao tako da ne duplam tekst. xperia je formalno ubacila kameru pa je vise nego dovoljno 2mp a ne 3mp. Ako ti je bitna kamera onda uzmi nesto drugo ali jos nije izasao telefon koji opravdava sami prefiks "pikseli. Ali dosta ljudi se pali na to pa ce uskor izaci i 7mp, 8mp i 10mp ali kvalitet slika je jako los. Cak i g900 nije opravdao kameru (pogledaj temu o g900)

MilančeBGD, da oba telefona su odlicna, bitne razlike nemaju samo sto s710 im oko 200 MHz procesor a s730 ima 400 MHz (sto je vise nego odlicno) i 3G je telefon. Bitne razlike "na papiru" nisam primetio a mozda ih ima inace ali svejedno. I ram-a imaju isto. Kao sto si rekao , to su vise racunari.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

E da se i ja umesam :oops:
LG MS25 kao i LG KS20 ima ekran sa 262 144 boje ali ako se malo bolje informises shvatices da telefon prikazuje samo spektar od 65K tj WM je sposoban da prikaze samo 65K ili 16M. To sto telefon ima 262 144 je marketinski trik za takve kao sto si ti koji ne bi kupili fon koji ima 65K ekran

Ja sam kuckao na fonu bez tastature i jedino je problematicno kucati dok si u autobusu u svim ostalim nije nista sporije od kucanja na klasicnom fonu (cak sam imao i mogucnost prikaza standardne numericke tastature koju sam koristio dok sam u pokretu) ali je qwerty ipak najbolji a X1 je pravljen za ljude koji ne kuckaju poruke vec izvestaje i tome slicno a to na ekrunu je malo zamorno.

Sto se tice kamere na telefonima slazem se sa Milančetom. Za aparat je bitna optika, cip i softver koji to obradi. Softver mogu da stave na telefon ali prva dva malo teze a da telefon poprilicno ne naraste.

bloody
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bloody »

A da li moze xperia da makar i priblizno napravi sliku kao i K800?

A sto se tice boja meni licno ne smeta ni 65k ali na tom spektru boja se vidi razlika kad se na nekoj slici prelivaju boje na primer slika neba tu se najvise vidi, dok sa 256k to nemozes da vidis!

Probaj da uradis sledece:
na tvom kompu stavi (ako koristis xp) default pozadinu.
e sad verovatno koristis 32-bit spektar boja. Prebaci na 16-biti idi na apply i pogledaj malo u nebo na pozadini i obrati paznju na lagane prelaze i reci mi jel vidis razliku.
Ako vidis e o tome ti ja pricam!
Tako je isto na telefonima.
Imao sam priliku da uporedim dva ekrana iste rezolucije jedan 65k drugi 256k i isto je se videla ta razlika!

A sto se tice 16m to je previse i nepotrebno, samo jos jedan gutac baterije vise! Ali kazem da je 256k optimalno za mob!
Poslednja izmena od bloody u Sre, 12. Mar 2008. 07:59, izmenjeno 3 puta ukupno.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

LittlePrince, tako je :) Dovoljno je pogledati neki ozbiljniji sajt o mobilnim telefonima i lepo je navedeno da ima 262K ali da prikazuje 65K
bloody, pa cim budem saznao koji cip x1 koristi znacu da ti kazem nesto vise...

btw. te fore sa bojama, sad je kao IN imati 16 mil. boja :disgust: pa dosta ljudi ne zna da odavno postoji tel. sa 16 mil. boja, secam se da je u vreme k750i skoro pre 2 godine bio u prodaji panasonic model sa 16mil. boja...
Svi misle da telefoni sa ekranom od 16mil. boja imaju bolji prikaz, ali ja mislim da nije tako, vise mislim da na to utice odnos rezolucija-fizicka velicina displeja...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ljudi sve je to lepo i 16mil. boja al meni licno posle svih telefona najprirodnija slika za oci i rad jeste na Sharp mobilnim.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Evo pojavi se SE w890i u prodaji i to kod nas,po mnogo bezobraznoj ceni od 500e :o :o :o :o ,pa skuplji je od w960i...sada su nasi prodavci stvarno preterali!!!! :x
D500&E71

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

loki13,opusteno.Nisu preterali jer dok ima ovaca ima i vune tj. ovce sluze za šišanje.Neki budzovan ce se naci i kupice telefon jer,mislim,ipak ce prvi imati taj telefon u gradu.Bitna je to stvar.
Linux&Android

Odgovori