K800i
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
MilančeBGD a sto mislis da taj CID53 nece biti probijen? ja bas mislim suprotno, tu su hakeri da odrade posao.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Bice kad tad uglavnom uskoro nece...
To je isto kao i sa w810i CID50, zastita je probijena, telefon radi sa XS++ mogu se menjati drajveri i sl. i moze se uraditi flash, ali patchovanje nije pocelo nikad i niti ce...
Tako ce isto biti i sa CID53 u to sam uveren 90%
Samo sto onaj ko ima w810i CID49 ima i dalje, a ovde je problem sto ce onaj ko ima CID52 dobiti CID53.
Prvo su svi DB2020 modeli imali CID49 ali znalo se da ce biti novih CID, i sacekalo se malo, tad je krenlula masovna upotreba CID52, oni koji su imali CID49 uradili su update na CID52 i tu su stali, razbijena je zastita, patchovanje krenulo, napravili se patchevi i to je to, tesko da ce neko sad opet praviti patcheve posebno za CID53 i za neku novu verziju softvera.
Evo i sad je veliki problem, krenulo je pravljenje patcheva za k800/k810 za verzije R8BA024, ali posle nekoliko dana SE izbaci 2 verzije softver R8BC004 i R8BF003 i svi patchevi su morali da budu ponovno napravljeni za nove verzije sto je veoma velik posao...
To je isto kao i sa w810i CID50, zastita je probijena, telefon radi sa XS++ mogu se menjati drajveri i sl. i moze se uraditi flash, ali patchovanje nije pocelo nikad i niti ce...
Tako ce isto biti i sa CID53 u to sam uveren 90%

Prvo su svi DB2020 modeli imali CID49 ali znalo se da ce biti novih CID, i sacekalo se malo, tad je krenlula masovna upotreba CID52, oni koji su imali CID49 uradili su update na CID52 i tu su stali, razbijena je zastita, patchovanje krenulo, napravili se patchevi i to je to, tesko da ce neko sad opet praviti patcheve posebno za CID53 i za neku novu verziju softvera.
Evo i sad je veliki problem, krenulo je pravljenje patcheva za k800/k810 za verzije R8BA024, ali posle nekoliko dana SE izbaci 2 verzije softver R8BC004 i R8BF003 i svi patchevi su morali da budu ponovno napravljeni za nove verzije sto je veoma velik posao...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
MilančeBGD ok, sad su mi neke stvari jasnije, nisam znao to da se za svaki CID moraju pravti novi patchevi, taj CID mu dodje kao neka zastita.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- MilančeBGD
- Expert
CID i jeste zastita 
Sad znaci ocekujemo i nove verzije setool, i xs++, takodje sad ce i serviseri moci da ugrabe neku vecu paru i na db2020 platformi koja ce imati novi CID...
Stvarno glup potez SE, zamislite sad neko ko ne zna za ovu vest i uradi update i pogleda kad ono CID53, uh ja mislim da bih se ubio
Najveci problem je sto vracanje na neki stariji CID nije moguce, da je moguce svi koji su imali k750i cid49 vratili bi na cid36(jer za cid36 je postojalo vise stvari), svi koji imaju w810i cid50 i sad kukaju zato sto nemaju patcheve zele da stave cid49 ali naravno to nikako nije moguce.

Sad znaci ocekujemo i nove verzije setool, i xs++, takodje sad ce i serviseri moci da ugrabe neku vecu paru i na db2020 platformi koja ce imati novi CID...
Stvarno glup potez SE, zamislite sad neko ko ne zna za ovu vest i uradi update i pogleda kad ono CID53, uh ja mislim da bih se ubio

Najveci problem je sto vracanje na neki stariji CID nije moguce, da je moguce svi koji su imali k750i cid49 vratili bi na cid36(jer za cid36 je postojalo vise stvari), svi koji imaju w810i cid50 i sad kukaju zato sto nemaju patcheve zele da stave cid49 ali naravno to nikako nije moguce.
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Ne bih bas rekao da je ovo glup potez SE-a,jer njima i nije bas u interesu da im se probija zastita na telefonima pa da mogu da se moduju,menjaju sistematski fajlovi...pa su zato napravili novu zastitu
Al kao i uvek i ovaj CID 53 ce biti "probijen" u buducnosti i tako u nedogled,odnosno klasicna igra macke i misa izmedju SE-a i hakera!

Al kao i uvek i ovaj CID 53 ce biti "probijen" u buducnosti i tako u nedogled,odnosno klasicna igra macke i misa izmedju SE-a i hakera!

- MilančeBGD
- Expert
Imam problem sa softverom.Skinuo sam ovu poslednju verziju R8BF003.Kada pozovem nekog na ekranu mi pise operator ne nudi sifrovanje, prenos nije bezbedan, a malo posle poziva pise nemate pristup mrezi.Tako isto je naravno i kod telenora, i na mtsu (inace sam na vipu).Mnogo mi je potreban telefon i ne znam sta da radim rekao mi je drug da neki patch to sredjuje ali ne zna kako se zove.Da li neko mozda zna kako da resim ovaj problem.Unapred zahvalan.VIdim da milancebgd dosta zna pa ako bi on mogao da mi pomogne.pozz
- MilančeBGD
- Expert
- MilančeBGD
- Expert
Ovo je vec drugi problem sa tim, znam da se neko vec javio da od kako je stavio ovu verziju da dobija tu poruku(ili si to bio ti
)
Meni jedino sto pada napamet jeste da iskljucis 3G(ako vec nisi) pa probaj da li se onda pojavljuje problem...
Sad sam listao malo po google i ima dosta linkova sa tim problemom, ali evo jedan clan je zvao SE i pitao zbog cega se to desava i evo odg.
Today, i called up the Sony Ericsson helpdesk and one guy informed me that this is because I am using a very old SIM card whereas the phone software is new which requires ciphering. I checked using another SIM card and this error dint come. I think I'll get my SIM replaced & then check again.

Meni jedino sto pada napamet jeste da iskljucis 3G(ako vec nisi) pa probaj da li se onda pojavljuje problem...
Sad sam listao malo po google i ima dosta linkova sa tim problemom, ali evo jedan clan je zvao SE i pitao zbog cega se to desava i evo odg.
Today, i called up the Sony Ericsson helpdesk and one guy informed me that this is because I am using a very old SIM card whereas the phone software is new which requires ciphering. I checked using another SIM card and this error dint come. I think I'll get my SIM replaced & then check again.
- MilančeBGD
- Expert
- MilančeBGD
- Expert
kovac, postoji tema za SEUS...
A da si pogledao nekoliko postova gore, lepo sam napisao da se update preko SEUSa ne radi jer ces dobiti CID53...
Citaj malo, nemoj da te mrzi, jedno je update jedno je flash...
Dancsi, http://www.sendspace.com/file/x73y28
A da si pogledao nekoliko postova gore, lepo sam napisao da se update preko SEUSa ne radi jer ces dobiti CID53...
Citaj malo, nemoj da te mrzi, jedno je update jedno je flash...
Dancsi, http://www.sendspace.com/file/x73y28
- MilančeBGD
- Expert