Promene kod "Prenesi"

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

miodrage napisao:mislimd a korisnici i te kako imaju prava da se bune, ali s obzirom na pomenute clanove u ugovoru, ne mogu nista da postignu.
Pa ti imas pravo da se bunis protiv cega god pozelis u zivotu, ali pitanje je gde mozes nesto da postignes.
miodrage napisao:Nazalost, ovo je ipak Srbija, i ljudi nisu svesni toga sta znachi biti kupac ili potrosach. U svetu je politika sasvim drugacija. Svi se odmah uzbune kad cuju da je neko nezadovoljan, pitaju sta je problem, da li mogu nekako da to isprave... to je trzisna utakmica. Dok god se kod nas ne probudi svest gradjana o tome da oni upravljaju zbivanjima na trzistu a ne nasa 3 operatera, dotle cemo da vidjamo ovakvu samovolju. Bilo gde u svetu, ovim potezom operater bi izgubio trenutno oko 30% svojih korisnika, jer tamo ljudi tacno zele da znaju na sta odlaze njihove krvavo zaradjene pare.
Kakvi bre ljudi, kakav svet? Je l' 60/1 nas izum, toga nema u svetu?
I gde poredis nezadovoljstvo kod nas sa nezadovoljstvom u svetu, pa ovde ljudi nisu nikad zadovoljni. Kad je bio BEL, "a sto su podeljeni minuti 4:1, to je bas glupo", kad uvedu mix "a sto je tako skupa uspostava veze", kad bi se sve to promenilo nasli bi se takvi kao ti koji bi rekli "jeste, ali ipak je to postpaid..." :D Ako je kol centar dzabe "a sto se tako dugo ceka", ako dobijes odmah "pa kakav je to nacin da mi uzmu 10 dinara za to"... Kome ti (da si operater) ovde da ugodis, i KAKO?
miodrage napisao:E iz ovakvih razloga (a i jos mnogih drugih, navedenih u ranijim postovima) sam ja i dalje prepaid, i lakse mi je da dam i malo vishe novaca, ali da imam tacnu kontrolu nad svime.
bwahahahaha :D:D izvini ali nisam mogao da odolim :D
tacno, "mozda" te deru, "mozda" vam menjaju uslove jos gore nego na postpaidu ali "ti imas kontrolu"... :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E znao sam da ces ti Vojkane prvi da se javis, znachi, osetio sam te :D Ja se slazem da je tesko svima ugoditi (tj. to je nemoguce) ali ovde se niko nizasta i ne buni, takav smo narod, cuti se i trpi, kao cuti, dobro je dok nije gore i sl. E pa nije tako!!!
vojkan22 napisao: izvini ali nisam mogao da odolim
tacno, "mozda" te deru, "mozda" vam menjaju uslove jos gore nego na postpaidu ali "ti imas kontrolu"...
Mene iskreno ne dere niko, i da, ja imam kontrolu nad svojim racunima. Ti i ja smo vec polemisali o ovome, i mozemo jos do u nedogled, ocito da se nikad ni u cemu necemo sloziti i to je to. Stoga i necu da ulazim u nova razglabanja sa tobom, jer bi to bilo kontraproduktivno. Reci cu samo to, da je postpaid toliko dobar, ne bi vishe od 60% korisnika mobilne telefonije bilo prepaid.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

pa telenor prepaid paketi su mnogo gori od postpaid-a...
recimo, u tarifama Poruke, Posle 4, Olimpijski tarifiranje se vrsi prema broju utrosenih minuta! dok jedini preostali (Prica) ima tarifiranje 60+1... o cenama da ne pricam.
postpaid ili prepaid? definitivno postpaid!

sto se tice promena Prenesi paketa, mislim da je bolja kombinacija koju je uradio mts (ukinuto prenosenje, povecan broj min i sms poruka, a tarifiranje 60+1 se radi tek nakon potrosenih besplatnih minuta..). bar meni vise ovako odgovara..
make. believe

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

miodrage napisao:E znao sam da ces ti Vojkane prvi da se javis, znachi, osetio sam te :D Ja se slazem da je tesko svima ugoditi (tj. to je nemoguce) ali ovde se niko nizasta i ne buni, takav smo narod, cuti se i trpi, kao cuti, dobro je dok nije gore i sl. E pa nije tako!!!
hehe :)
Ne bune se zvanicno, ali to je zato sto bi uglavnom islo na njihovu stetu (promena broja). Ali zamisli da se bune, a bunili bi se za sve ovo sto sam nabrojao + jos milion stvari, pa to bi bio opsti haos. Ovde bi svako hteo da se ugodi bas njemu, a velika vecina je odavno izgubila kontakt sa realnoscu. Malo li si puta i ovde na forumu procitao izjave "a sto ne bi minut u mrezi bio dinar i po, oni ionako nemaju neke troskove tu" i sl bisere.
Meni recimo mnogo vise od ovog (prakticno) poskupljenja smeta njihovo obrazlozenje. Poskupelo pa jbg, sta da se radi, niko se nije bunio kada je pojeftinilo ili kad je mobtel sa 60/1 presao na sekundno tarifiranje na postpaidu, a i to su bile promene tarifiranja. Ali oni bre kao da se takmice u disciplini "ko ce da smisli nebuloznije obrazlozenje a da mu prodje". Posto sve moze da prodje, mogucnosti su neogranicene :D

Ne znam da li si upucen, Telenor je slao ovakvo pismo:
"Postovani,
U skladu sa kretanjima na trzistu i zelji da svojim korisnicima ponudi sto bolje uslove, Telenor je unapredio ponudu i dodatno je prilagodio Vasim potrebama.

Tarifni paket PRENESI sada Vam omogucava jos vise minuta i poruka u okviru iste mesecne pretplate.

Kao korisniku PRENESI xx paketa, sada Vam na raspologanju stoji xx minuta razgovora i xx SMS poruka, sto je xx vise nego do sada. Cena minuta i SMS poruka u Vasem paketu ostaje ista, kao i Vase mesecno odrzavanje.

Od 12. marta, pozivi u tarifnim paketima: Jedna cena, Moje vreme, Vise price i Prenesi se tarifiraju po broju utrosenih sekundi, nakon prvog minuta razgovora.

Vas Telenor"
Samo jos fali "E da, " na pocetku boldovane recenice. :roll:

Ili da po njihovim istrazivanjima prosecan razgovor traje duze od minuta. Zivo me zanimaju detalji o tom istrazivanju...

E to je po meni mnogo veci problem jer otkriva kakav stav oni imaju prema korisnicima, a to sto ces da platis parsto dinara mesecno i nije neki problem ako posmatras siru sliku, gledaj nam vajnu politicku elitu koja ti kroji sudbinu, gledaj cene ulja koja su otisle vise od 50% gore za 3-4 meseca, gledaj benzin, gledaj stanje na berzi, u investicionim fondovima... :D
miodrage napisao: Mene iskreno ne dere niko
Postoji (znacajno) jeftinija alternativa - da, deru te.
miodrage napisao:i da, ja imam kontrolu nad svojim racunima.
Nemas ti nikakvu kontrolu, to ti samo mislis. Tvoja kontrola se svodi na hipoteticko "ako me zalome ja cu to odma da vidim i necu da uplacujem kredit", koliko sam shvatio lekar si, pretpostavljam ozbiljan covek, ne verujem da bi sebi dopustio da postanes tzv cimac :D jednom za "mislim na tebe", 2x za "pozovi me" :D
I ako se na to doda da bi mesecno placao 0 umesto 180 u tom nekom hipotetickom i nemogucem slucaju, onda je ok, stvarno se "isplati" koristiti prepaid po tim cenama...
miodrage napisao:Ti i ja smo vec polemisali o ovome, i mozemo jos do u nedogled, ocito da se nikad ni u cemu necemo sloziti i to je to. Stoga i necu da ulazim u nova razglabanja sa tobom, jer bi to bilo kontraproduktivno.
Mozemo, i koliko god ti imao slobodu misljenja koja ti dozvoljava da pricas o tome tamo gde mu vreme i mesto nije, toliko je i ja imam da te poklopim kada mi je dosadno i lepo sam raspolozen :D
miodrage napisao:Reci cu samo to, da je postpaid toliko dobar, ne bi vishe od 60% korisnika mobilne telefonije bilo prepaid.
Sa argumentom vecine si me potpuno ubio. I Milosevic je imao tih 60% ako ne i vise.
Ipak povlacim ono gore o ozbiljnosti :D

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

milostrumic, dobro si izanalizirao sta oni hoce, hoce da za cas potrosimo minute ukljucene u pretplatu i da nam vecinu poziva koje smo do sada ostvarivali u okviru tih 50 minuta lepo naplate tako da svi imamo uvecane racune, divota za Telenor i jos su uveli da se zaokruzuju minuti u okviru pretplate :shock: sto su mi potvrdili na Telenorovom forumu (gde se vodi zestoka polemika oko toga) sto je po meni krajnje nekorektno, najkorektnije bi bilo kao sto je na pocetku cele ove frke bilo da paraleno postoje i stari i novi prenesi paketi, pa ko hoce da mu se zaokruzuje naka predje a ko nece ne mora a ne ovako :x

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Vojkane,
ti i ja se ocito oko nekih stvari zestoko ne razumemo. NIKAD, ali zaista nikad, nisam bio cimach, niti cu biti. Otprilike znam ko od mojih drugara ima, a ko nema, i te sto nemaju odmah prekinem, i ja nazovem. Medjutim, meni mobilni telefon sluzi za kratko i brzo prenosenje informacija ne za nasiroko raspredanje pricha, moji razgovori traju do 2 min (bilo da ja zovem, ili da su mene zvali), retko duze; preko 5 min - te razgovore mogu da nabrojim na prste jedne ruke za ovih 8 godina koliko imam mobilni telefon. Ali sa druge strane, imam u proseku 10-15 razgovora dnevno. Mesecno mozda posaljem 50 SMS-ova. Trosim dosta na internet. Placam parkiranje SMS-ovima.
Ove poslednje dve stavke, ne ulaze ni u jednu pretplatu, sto ce reci da bi mi bilo koja pretplata bila uvecana za ovoliko... a to mi se ne placa. Ups, net sad ulazi, ali mi ni to nije bas povoljno.
Trenutno stanje mi odgovara skoro pa savrseno. Na LAKI tarifi sam, mesecno dobijam mislim 600 din i 300 SMS-va (ona promocija, nakupio sam preko 1200 SMS-ova, a do jula dokle mi to vazi imacu preko 2000). 80% kontakata koje zovem su na 064 mrezi.
Vec sam naveo da ne volim nista da mi propadne, odnosno da volim potrosim sve sto sam platio. S druge strane, ne zelim ni da moram da se stiskam i racunam minute, kako ne bih prekoracio limit (ne zelim da placam preko propisane pretplate).
Sve ovo sto sam naveo -> kontrola nad stanjem kakvu zelim da imam.

E ovako: ako ti meni nadjes postpaid paket koji ce sve ove moje potrebe da zadovolji, tacno ovako kako sam ja naveo, ja dajem rech da cu da predjem na postpaid.

P.S. Benzin je otisao gore zbog toga sto je i barel sirove nafte otisao gore u majcinu. Svetska berza nafte je poludela skroz. Poklopio me nisi nigde i ni sa cim. Milosevic je imao i vishe, samo se ti toga ne secas. A i da je imao samo 50+1, to je demokratija i volja vecine.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

miodrage napisao: ....meni mobilni telefon sluzi za kratko i brzo prenosenje informacija ne za nasiroko raspredanje pricha, moji razgovori traju do 2 min (bilo da ja zovem, ili da su mene zvali), retko duze; preko 5 min - te razgovore mogu da nabrojim na prste jedne ruke za ovih 8 godina koliko imam mobilni telefon. Ali sa druge strane, imam u proseku 10-15 razgovora dnevno. Mesecno mozda posaljem 50 SMS-ova. Trosim dosta na internet. Placam parkiranje SMS-ovima.
.....
Dakle bio sam malo dokon pa sam kuckao po digitronu, vrlo jednostavna računica kaže da bi tebe boldovano u citatu na postpejdu koštalo menje do znatno manje nego na pripejdu
Naime mrzelo me je da se smaram sa svim tarifama pa sam uvažavajući tvoju veliku želju da ti ništa ne propadne uzeo u razmatranje samo takve tarife dakle
u Slučaju da uzmeš post pejd i tarifu HELLO (znam da je to suludo i glupo) navedeno bi te izašlo jeftinije za bednih 74.90 din pa i nije neka ušteda ali
u slučaju da se opredeliš za tarifu FRESH 2000 postpejd te izađe manje za nekih 931 din... ovo već nije tako malo
Internet te na postpejdu košta tačno 20% manje nego na tvojoj pripejd tarifi i to bez da uključiš u računicu tarifne dodatke, za pomenutih 900 kinti možeš da uzmeš npr dodaj data 60 (MB) i da ti još preostane.....
Plaćanje parkinga te košta isto i na pripejdu i na post pejdu pa u ovom slučaju slobodno može da se zanemari.....
Neko drugi nek sračuna kolika bi ti bila ušteda ako bi prežalio nešto poruka koje bi ti propadale svakog meseca ali ja sam defintivno siguran da bilo koji operater mobilne telefonije prosto obožava korisnike poput tebe :P

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Zanimljiva vam je ova pričica, mogao bih i ja da kuckam malo po digitronu i da dokažem miodrageu istu ovu stvar koju pominješ, ali zar niste malo promašili temu za to? Aj prebacite se gde treba pa ću i ja da se uključim.

Ima l' šta novo s tim PRENESI-jem?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori