smanjena ponuda

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

darkado, Napadne te neko visok 2 metra i sirok 1,80 prebije i polomi ti mobilni eto jos jednog primera vise sile ;-)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Evo se na logicu niko ne javlja.
A nakon kratkorocne stagnacije, cijana, krenuo je i talas poskupljenja :shock: :o :blinky:

Sad cemo imati jednu skorz novu pojavu , kao posljedicu izbacivanja nekih igraca iz utakmice, cijene ce veoma sporo ici na dolje.
Jer do sada su morali da se takmice, a od danas toga vise nama.
Vjecna japamja za logic. Miss you.
Edit. Evo sam sad primjetio da je dan poceo sa e61 od cijene 180 u pin plusu, a sat kasnije ista radnja 190 evra. Masala.
A tek je pocelo.
Sjecacmo se mi e61 od 155evrica u logicu.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

kefalo,ista stvar vazi i za N82.Kod intercoma pre dve nedelje bio 375,sad 390 evrova.Ne vidim pravi razlog zasto su poskupeli :? .

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Evo je i qtek kod istog prodavca poskupio.
A telekom plus, se sad sa cijenovnikom kao najekskluzivnije radnje. :ohmy:
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Pa ovo je strasno, ja ne vidim razlog zasto je doslo do povecanja cena. Razumem da je ostalo 4 radnje pa mala konkurencija ali kad vidim da je W960 500e a moj M600i 180e zaboli me stomak. Da ne nabrajam 50% telefona je poskupelo a ja ne vidim valjan razlog. Mada su tri zatvorene radnje davale garanciju "visa sila" postoji verovatnoca da ih je mozda neko prijavio za davanje nistavne garancije i onda lock a ne cistka da bi se prodavali originalni telefoni :unsure:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Evo sam bio do logica, i radnja je zatvorena do 3.4. zbog fiskalnog prekrsaja.
E sad me interesuje da li ima neko informacije, kolika je ta kazna.
Pitam da bih mogao procjeniti da li se logicu isplati da vodi dosadasnju politiku, ili ce morati u legalne tokove.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

kefalo, Velicina kazne zavisi od ozbiljnosti fiskalnog prekrsaja. Kada bi finansijska policija konstantno proveravala mobilne radnje (a i razne druge) i naplacivala kazne ne samo da bi im se ta delatnost tesko isplatila nego bi ih verovatno i trajno zatvorili. Inace za kaznu je dovoljno da bilo ko prijavi da je dobio bilo kakvu robu bez fiskalnog racuna. Npr. neko iz konkurencije posalje "kupca" taj kupi telefon, pozove i saceka finansijsku policiju, pokaze im robu i rukom napisan racun (blok) i garanciju. Ako se proverom utvrdi da fiskalni racun zaista nije izdat (nema kopije u fisklanoj kasi) eto fiskalnog prekrsaja. Kazne nisu takve da bi jedna zatvorila radnju ali ...

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

sve je ovo drugari sprdnja....fiskalni prekrsaji ovo ono...ma daj.ovde drzavni vrh krade,svi kradu...drzava hajducija,samo fensi!!!ti momci iz logic shopa verovatno nisu davali dovoljno veliki harac inspektorima kao sto to rade ostale radnje!kada drzavni vrh bude davao dobre primere,pocevsi od sebe,kada se promeni svest kod ljudi onda necu imati nista protiv fiskalnog racuna i bilo koje zakonske procedure...do tada zvizde mi piiiii da placam vise.nije ovo neki moj inat,ja zelim da se kod nas prodaju telefoni kao i u svim normalnim zemljama,cak i po slicnim cenama...ali mi smo ti isuvise neozbiljni za bilo koji legalan cin!...ovde oni dobri ispadaju budale svaki dan
Blackberry 9700

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Vrh,
apsolutno si u pravu.
I to nije pala bilo koja, vec najjaca, sto ukazuje i da su moguce dojave od strane konkurencije, a da budem iskren, vidi se kako i koriste odsustvo logica.
Na svakom aparatu dodatnih 20 evra, malo li je.
Go logic Go....
Fino li je biti inspektor. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vrh, kefalo, Tesko da je Vrh u pravu. Jedini nacin da se ovde srede stvari jeste da svi (i drzavni vrh i oni koji nisu drzavni vrh) postuju pravila. Vrh kako inace mislis da ce se menjati svest ljudi? Ako hoces da menjas svest ljudi uvek podji od sebe - udji u radnju i trazi da ti daju fiskalni racun. Sta mislis zasto Logic i ostali ne izdaju fiskalne racune? Zato sto to neki Robin Hudovi koji se bore za prava sirotinje? Ne vec zato sto na taj nacin povecavaju svoju zaradu.

Kazes da smo neozbiljni a prvi zagovaras neozbiljnost. Znas kako zvucis? Kao one dve ribe sto su krale patike za vreme demonstracija pa su se posle branile da to rade zato sto je vlast lopovska i svi drugi kradu. E nije nego.

I ne zaboravite - dobar deo tih firmi nisu nikakve firme "malih ljudi" vec ispostave raznih krimosa i nklanova . Sta mislis kako se kradeni, skidani s mreze i neocarnijeni telefoni masovno "uvoze" u zemlju? Probajte vi da otvorite na iole boljoj lokaciji radnju za prodaju mobilnih telefona i da prodjete bez reketa ili posete finansijske policije.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

tomas.hokenberi,
Jeste kazes moraju da se postuju pravila, i tako ce se uvesti red.
I ti si upravu.
Ali ako neko legalizmom stvori, monopol, a onda izbjegava primjenu prava, o trzisnoj konkurenciji, kako onda da se ne podrzi jedna druga opicja.
Eto imali smo sad jednu kao reakciju vlasti na manje legalne tokove, ali zasto toga nema kod ovog drugog.
A sto je jos zalosnije, vrlo vjerovatno je da mozda i nije tu u pitanju bila nikakva borba za uvodjenem u red, vec je u pitanju bilo kaznjavanju manje poslusnih.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

kefalo, Tacno je to kefalo ali protiv monopola se ne bori podrzavanjem nelegalnih aktivnosti. Nego oni koji su punoletni lepo nek pogledaju koje su stranke (i opozicione i pozicione) podrzane od Miskovica i slicnih pa nek lepo 11.05 gledaju kako ce da glasaju. A sem toga nisu sve "legalne" firme tako skupe zbog monopola. Uostalom zasto bi mi svi morali da menjamo mobilne svakih 4-5-6 meseci? Jel to neka bolest zavisnosti?

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

tomas.hokenberi,
Na ovu vrstu dovijanja ne uticu principi, inat, bezobrazluk, ili zavisnost vec zivot.
Jer kada si ne zasticen, pa te troskovima lupaju sa svih strana kao vola u kupusu, kad platis ovo, platis ono, pa poskupe ovo, poskupe ono, pa ti kazu to je evropska cijena, a placen si kao u ruandi, onda i kad pokusas da se sjetis kako izgleda normalan zivot, da podignes glavu malo,pa pomislis ajde da se pocastim ovom tehnickom novotarijom, onda ti i ne ostaje nizasta drugo vec za telefon takvih prodavaca.
A mnogima ni za takav. :angry:
A ti legalci su skupi zbog marzi.
Eto sto im marza ne bude evropska, pa cu i ja da od onog sto ostane, ispostovati sve namete, i kupiti legalan fon.
Pa da svi budemo evropejci.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Uopšte niste realni, pa kako će neko ko uloži par 100.000e na mobilne (plus prelaz preko grane 10-tak hiljada) da čeka na "obrt" od milionče??? A baš treba da pazari nekretninu na Dedinju, a cene rastu! Stvarno ste bezobzirni...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

tomas.hokenberi,

mozda bi trebalo da te kandidujemo sad za izbore...bilo bi lepo da ima vise ljudi koji razmisljaju kao ti a da se pritom nalaze u parlamentu ne za tastaturom...inace iskustvo nam govori da izbori ne menjaju nista a i da menjaju-nema ko da promeni tako da ti slobodno glasaj i nadaj se...ovo o cemu ti govoris je teorija kako bi trebalo,ipak u praksi je nesto skroz drugo...tacno sam znao da ce se naci neko pametan i dati primer one dve nesrecnice i patika :dry: ....nema veze,necu se uvrediti zbog ovog poredjenja jer ja nikada nisam "zaobisao" zakonsku proceduru niti je opravdavam ali negodujem jer nije fer...sta vise placao sam isuvise i ja sam jedna od onih budala o kojim sam procao...hocemo u evropu?hajde prvo da sredimo svoju kucu od glave do pete a ne da se izivljavamo na ne jakim zbog jakih...cenim da nisi naivan decko,zasto nemoze da se otvori radnja bez reketa i finansijske policija koja ce ti kucati svaki dan zarad konkurencuje?zbog mene i kefala ili zbog drzave hajducije?zar ne treba drzava da zastiti svoje gradjane,da im obezbedi normalno poslovanje? ;) Posten rad drzave je primer koji treba da se da...sve su samo ne posteni
kefalo, je po meni rekao manje vise zasto ovo sto se desava nije u redu...
Blackberry 9700

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vrh, Moze da se otvori radnja i bez reketa i finansijske policije. Mogu telefoni da se uvezu legalno. Problem je u tome sto ako neko otvori radnju sa legalnim telefonima, a nije velika firma koja moze da nametne monopol i koja ce se nametnuti firmama, nema izgleda da se bori sa konkurencijom firmi koje prodaju kradene i skidane sa mreze telefone. Dok ljudi kupuju telefone sumnjivog porekla, bez fiskalnog racuna i stvarne garancije, zato sto su 10-20 evra jeftiniji dotle nece moci da se formira nikakvo trziste legalnih telefona razumne cene. Tehnomobilu i drugima je lako da odrze visoke marze zato sto oni lepo zive od prodaje preskupih (zbog visoke marze) mobilnih onima koji moraju da kupe legalne. A eventualnu konkurenciju koja bi ponudila LEGALNE mobilne po prihvatljivim cenama ne unistavaju oni vec prodavci dekodiranih/kradenih mobilnih. Ovim drugima se uopste ne isplati da uvoze legalne telefone i placaju PDV/carinu itd. dok god postoje ljudi koji kupuju takvu robu bez diskusije.

Tacno je da drzava treba da stiti svoje gradjane i normalno poslovanje - to se i radi zatvaranjem radnji koje ne placaju PDV i prodaju neocarinjenu robu sumnjivog porekla. Nazalost oni to ne rade dovoljno i ne rade svima.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

tomas.hokenberi, ne znam zašto već minimum peti put insistiraš na kradenim i skidanim telefonima. Za kradene se slažem, ali u čemu je problem u telefoina skidanim sa neke mreže? Pa to je javna tajna da se sa nekih mreža skidaju i odjavljuju telefoni i to je legalna mogućnost. Vremenski kraća garancija je kompenzacija za nisku cenu aparata. I nije to domaća izmišljotina. A najbolji je mogući i usput legalan način da možemo koliko-toliko da budemo u toku sa tehnologijama. A uskačeš sebi u usta kad kažeš da su dotični aparati samo 20 evra jeftiniji od originalnih, jer usput kažeš da ne može da se uspostavi realna cena. Kad bi to bilo tako linearno onda bi realna cena bil tih 20 evra više. A nije tako. U tom slučaju niko ne bi gteo da uštedi 20 evra na uštrb normalne garancije, a zarada (što ti reče) "Robinhudova" bi bila mnogo veća nego što u stvari jeste. Ali džabe se raspravljamo oko ovoga, iako se u mnogo toga slažemo. Za sad je stanje stvari da je najjeftinija prodavnica zatvorena, cene rastu, a ako se vrate i tržište će malo da se vrati, ali je sve to na duge staze osuđeno na propast, a mi na gerilu. Konkretno radije ću da zažmurim malo na garanciju, čak možda i iz oglasa da kupim telefon ako je cifra 200 evra, a u prodavnici 500, dok za se za laptop od 1500 već ne bih zezao. Stvar izbora.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

gargamel4, Skidanje sa mreze uopste nije tako legalno. Dekodiranje telefona legalno moze da izvrsi samo originalni kupac, obicno po isteku roka iz ugovora sa operaterom koji je sklopio kada je kupio telefon. Ako je LEGALNO dekodiran telefon on je barem godinu dana koriscen pa tesko da je ok da se prodaje kao nov.

Zarada "robinhudova" uopste nije mala kao sto bi neko pomislio.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Zvao sam logic i rekli su da ce se ponovo poceti reklamirati preko MSa a na moju opasku da su bez njih cijene pocele da divljaju,i pitanje hoce li i oni podivljati,ona djevojka ,znate na koga mislim,se nasmijala i rekla da ce se truditi da ostanu pristupacni ma sta to znacilo.
Bio bi ja i opsirniji ali kuckam sa fona.
good bless queryty

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Inace u celoj prici oko skoka cena (u evrima) ne treba zaboraviti i uticaj inflacije. Kurs evra je znacajno manje skocio (a ovih dana se i vratio na ~82) nego sto su porasle razne cene u dinarima. I "legalni" i "ilegalni" prodavci imaju sada nesto vise troskove pa ce verovatno pokriti deo troskova i povecanjem cene (u evrima).

Odgovori