Nokia N95 vs Sony Ericsson P1

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
skyliner
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 20:45

Nokia N95 vs Sony Ericsson P1

Post od skyliner »

Imam vec Nokiu N95 i vec mi je malo dosadila, zato jer je bas osjetljiva, onaj slider, mora se paziti ko da je od papira.
Dali se isplati uzeti P1 i mozda 50 eura, jer mi se on cini puno kompaktiji telefon a mislim da ima sve karakteristike kao i N95, osim GPS.

Sta vi mislite o tome.

Pozz

Izmenio:gameforce:Zabranjeno pisanje celog teksta boldovano!Sledeći put brisanje bez upozorenja!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

skyliner, jedna od najvecih razlika izmedju n95 i p1 jeste njihov os,s60 je vise naklonjen,pas i namenjen multimediji,dok je uiq os koji je za ozbiljniju (da ne kazem poslovnu primenu),a ostale razlike su :
losija kamera kod p1,nemanje gps-a,qwerty tastatura,TS.....
Znaci ako zelis da probas nesto novo onda menjaj,ako si pak navikao na s60 platformu,onda ostani na n95 ili je menjaj za n82.....
D500&E71

skyliner
Novajlija
Novajlija

Post od skyliner »

pa jesam navikao sam na symbian klasicni, vec dugo koristim telefone sa tim OS, zanima me dali ima dosta aplikacija za P1 kao za N95, kao sto je npr, skrivanje dolazeceg sms, skrivanje dijela imenika, itd.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ne bas... N95 ima vise aplikacija tog tipa,a i uopsteno... Ja ne bih menjao,al zavisi koliko ti treba to sto N95 nudi... ako ne koristis pola toga,probaj,i promeni...
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako unosis velike kolicene teksta u telefon i ako imas potrebe za poslovan telefon zbog pregleda e-mailoa, office dokumenata... uzmi P1! Ako nemas ovakvih potreba nemoj menjati! A ako bi menjao, slozio bih se sa loki13 da uzmes onda N82!

skyliner
Novajlija
Novajlija

Post od skyliner »

ma najvise me nervira taj slide, pa sam radi toga mislio da zamjenim. , a inace sam zadovoljan.:shock: :o

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

skyliner, uzmi P1 neces se pokajati, pitaj bilo koga ko ima p990i ili P1 na forumu .

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

skyliner evo ja kao korisnik uiq3 telefona (p990) ti mogu reci da je p1 odlican telefon, i da vredi svaku paru, e sad nije ni n95 za zanemariti, tu su dva razlicita telefona po symbian verziji (s60 3rd i uiq3), slajd moze da se sredi da sljaka normalno, najbolje da i jedan i drugi telefon uzmes u ruke i vidis sam prednosti i mane i jednog i drugog telefona.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

P1 definitivno, jako je cvrst kvalitet se odmah oseti pod rukom, nema skriputanja i sl, za aplikacije su ti vec rekli, mada ja se ne bi slozio da P1 nije naklonjen multimediji, uvek mozes dodati Smartmovie i slicne playere za divx itd...
5130+Koss the plug....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iako mrzim N95, P1 mi je jos gori. Znachi ja ne bih menjao. Ali tvoj telefon, tvoje pare, tvoje sve, pa i odluka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

skyliner, programa za UiQ3 ima vrlo malo a u odnosu na s60 premalo.Ja licno ne bih menjao,n95 je masina za to u svakom pogledu a sto se tice slajda postoji fora da se on malo zategne i sljakace bolje.Neki clanovi foruma su to vec radili.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

skyliner
Novajlija
Novajlija

Post od skyliner »

hvala svima na dobro namjernim savjetima, bas mi je drago da postoji ovaj site i ljudi poput vas, koji kazete sve objektivno ! :)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Niposto ne menjaj.Ja sam promenio s60 za UIQ i kajem se.Za symbian telefone je Nokia zakon,pa ljutio se neko ili ne,probao sam sve a trenutno koristim P1,dobro me sluzi ali ipak nije kao Nokia.
LG G2 Black,16GB

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 14:35

Post od Jordan23 »

AnGeL oF LoVe, slazem se... Imao sam oba modela, N95 trenutno koristim, i mnooogo mi se vise svidja... Al jedva cekam neku Nokia-u sa Touchscreen-om, e to ce da bude loodilo!!! Al niposto ne mjenjaj N95...
N97, iPhone 4 on its way!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Jordan23, Pa nokia sa touchscreenom, ako se pojavi i bude na Symbian platformi, neće biti s60 vec UIQ. Za takvu Nokiu bi bilo isto toliko softvera koliko i za SE UIQ modele. A i touchscreen takve nokie bi verovatno patio od problema od koga pati većina touchscreen-ova: slabe vidljivosti na jakom suncu. I sve što ljubitelji nokia S60 telefona zameraju SE UIQ telefonima bi bilo tu. NE vidim zašto bi to bilo "loodilo" :uhuh:

Inače UIQ nokia sa touchscreenom već postoji - vidi Nokia 6708
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Jordan23 »

tomas.hokenberi, znam koji je to tel, i uopste mi se ne svidja, vec sam mislio na neku Nokia-u samo sa Touchscreenom, bez tastature, poput I phonea, jer sam ljubitelj TS-a...A ko je pomenuo da ce Nokia biti platforma S60 ili UIQ??? :? A loodilo ce da bude zbog toga sto obozavam Nokia-e, i Ts-ove!!! 8) :lol: :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Jordan23, Kako da ti kazem meni je "loodilo" ako mi neki model nudi neku kvalitativnu prednost . Nije mi "loodilo" ako imam model koji je manje iste vise isti kao drugi ali se zove npr. Nokia.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Jordan23 »

tomas.hokenberi, ma Nokia nikad nije izdala tel, a da nije bio hit u svojoj klasi, zato mislim da je loodilo... Al jbg, odosmo u off.... 8)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Jordan23,procitaj,evo izlazi Nokia sa TS,i to samo TS-om... i nece imati UIQ(ako sam dobro shvatio) vec S60... al nije skroz TS kao kod Iphone-a...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori