Flashovanje Sony Ericsson telefona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

O patchovanju pročitaj OVDE.
Patchovanje ne možeš uraditi preko XS++

Kako da nađeš PATCH za otključavanje telefona?

Ako si ga već flešovao, znači da imaš svoj MAIN firmware file (mbn). Nađi SIMOX-ov auto-patcher koji će ti od tvog MAIN-a napraviti odgovarajući PATCH :wink:

EDIT:

U očekivanju pitanja "a gde da nađem SIMOX-ov autopatcher?" dajem odgovor: OVDE
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

^Gojko^
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 05. Mar 2008. 03:21

Post od ^Gojko^ »

Uradio sam sve to ali on mi izbaci gesku Error in network configuration,a kad obrisem patch izbaci mi insert correct sim card

EDIT: Da li neko moze da mi posalje svoj VKP file za k800i R8BF003 na gojkob@gmail.com posto je izgleda do njega ?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

^Gojko^, proveri email :wink:

Ali i patch koji sam ti poslao je generisan SIMOX-om tako da je verovatno isti kao tvoj. Uporedi ih, ako su isti nemoj ni pokušavati da ga ubaciš!

Predpostavljam da je tvoj telefon CID 52, RED?

^Gojko^
Novajlija
Novajlija

Post od ^Gojko^ »

Hvala na patchu.
Ne vredi nece opet izbacuje tu gresku ;\ da li postoji mozda neki unlock kod preko kog mogu da otkljucam?Kad se ubacuje patch koristi se qa2020 ili mozda db 2020?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

^Gojko^, ako tvoj telefon već ima instalisan QuickAccess patch, onda koristiš qa2020. Ako nema, onda koristiš db2020 da bi ubacio QuickAccess patch. Posle toga koristiš qa2020. Ako ti ovo deluje konfuzno, pogledaj totorijal za pečovanje (link koji sam dao na početku strane).

EDIT:
Unlock Code... Samo u servisu!

^Gojko^
Novajlija
Novajlija

Post od ^Gojko^ »

Ma sve on to lepo patchuje ali pravi kad se upali telefon izbacuje ovo "Configuration error. Please contact your network operator or service centre" da li postoji jos neki patch?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

^Gojko^, do sada si naveo četiri različite poruke o grešci:

Wrong SIM Inserted
Error in network configuration
Insert Correct SIM
Configuration error. Please contact your network operator or service centre

Dakle, koja se pojavljuje?

^Gojko^
Novajlija
Novajlija

Post od ^Gojko^ »

Sad kad sam ubacio patch izbacuje mi ovu "Configuration error. Please contact your network operator or service centre ".

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

^Gojko^, pa to znači da PATCH radi svoj posao, ili ti nisi dobro odradio CUSTOMIZATION prilikom flešovanja. Uđi u servisni meni ako možeš (a trebalo bi da možeš). Tamo ćeš pod SERVICE INFO > SIM LOCK videti da li je telefon otključan (katanci treba da budu otvoreni).

Flešuj ponovo SAMO FS i uradi pravilno CUSTOMIZATION i telefon će raditi!

^Gojko^
Novajlija
Novajlija

Post od ^Gojko^ »

A to CUSTOMIZATION ne znam bas kako da odradim pravilno.Kako to ako ti nije problem da napises?Izvinjavam se ako sam dosadan ali zelim to da odradim :)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Ako koristiš XS++ uradi onako kako je napisano na prvoj strani ove teme (Milanče je lepo objasnio). Znači custompack koji si skinuo raspakuješ u folder own_custpack (koji se nalazi u folderu u kome je i sam XS++). Prilključiš telefon na XS++, pređeš na "Flashing" i tamo čekiraš Flash FileSystem (tu zadaš putanju do svog FS fajla (FBN)) i čekiraš Customize FileSystem. (Flash Main Firmware ne treba da čekiraš).
U grupi opcija "select customization" pod "select phone model" odabereš "own_custpack" i pod "select CDA and region" će se pojaviti isto "own_custpack".
To je sve - klikni na Flash, sačekaj da XS++ odradi i to je to.
Bitno je da kada raspakuješ custompack koji si skinuo sa neta, sačuvaš čitavu strukturu TPA/PRESET/CUSTOM... u okviru foldera own_custpack.

Ako koristiš FAR+JDFlasher ili SETool2Lite javi se pa ći ti objasniti, ali mislim da je XS++ najjednostavniji.

^Gojko^
Novajlija
Novajlija

Post od ^Gojko^ »

Uspeo sam da odradim.Hvala puno za pomoc.Bio sam zeznuo kod ovog own_custpack nisam TPA ubacio vec onaj prvi folder pa zato nije radio.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

^Gojko^, super. Znači, flešovan i otključan pečom i sve radi! Drago mi je da si uspeo, vredelo je kuckanja :wink:

tmedurec
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2006. 13:02

Post od tmedurec »

Bok ljudi.
Jucer sam sjebo stvar. Išo sam na update softwera a mobitel(K800i) sam kupio na crno(znači nisam smio radit update).

Kad sam ga updejto izbaci mi poruku da je telefon zaključan i piše da umetnem odgovarajuću karticu. A prije updejta radio je na sve mreže i sve kartice.

Sad moram flešovati telefon, a s time nemam nimalo iskustva.
Čito sam ovdje na forumu i vidio koje bi korake trebao raditi da to napravim, ali svejedno se bojim da nešt ne sjebem.

Mogu li kaj sjebat na telefonu ako ne uspijem dobro iz prvog pokušaja?
Koji USB kabel trebam za flešovanje? Dal je dobar dcu-60 usb cable?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa prvo ti ga moras otkljucati sa patchom jer je sad zakljucan, a flashovanje tu ne pomaze...
Drugo mozda je sad telefon updateovan na CID53 pa ga neces ni moci otkljucati uopste :|
btw. koristi se DCU60
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Black Fen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Mar 2008. 21:54

Post od Black Fen »

E ako vam telefon radi onda ne razumem sto ga updatujete.I seus nemojte nikad da koristite koliko god vam neko rekao da je dobar.Ako hocete novi sw da ubacite onda skinite xs i najnoviju verziju zeljenog sw-a pa flesujte do mile volje.Imate uputstvo i ja mislim da svako ko zna da cita razume sta treba da radi.

G-Man
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 26. Mar 2008. 05:27

Post od G-Man »

e ljudi treba mi pomoc hitno!!! buraz je kupio k800i (orange mreza) i trazio mi da flashujem, ja uradio sve kao i za moj fon, medjutim kad krenem da ga ukljucim pojavi se sony ericsson splash screen, a potom kada pise ono please wait i u citava ekran treperi...i tako ono loadira i ekran treperi i slider na kraju nestane a ekran i dalje treperi... u cemu je problem? probao sam software za k810, k800 cid 52 red...i uvek isto...
Now that you've arrived,Please stay a while,And I promise I won't keep you long,I'll keep you forever!!!

tmedurec
Novajlija
Novajlija

Post od tmedurec »

Jao problema.
Sta ću sad ako je stvarno update na CID53????

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ljudi to je najveća moguća glupost i nemojte to uopće raditi ako vam telefon radi normalno.

Šta da sad napravim?

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjeno psovanje! Sledeći put brisanje cele poruke a ako se nastavi i naloga!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Prodaj ga i kupi novi(ako je cid53) :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

tmedurec
Novajlija
Novajlija

Post od tmedurec »

A kome cu prodat zakljucan telefon? Dal ne postoji mogućnost da se skroz sve pobriše s njega i stavi novi softwer?

Odgovori