Hvala na patchu.
Ne vredi nece opet izbacuje tu gresku ;\ da li postoji mozda neki unlock kod preko kog mogu da otkljucam?Kad se ubacuje patch koristi se qa2020 ili mozda db 2020?
^Gojko^, ako tvoj telefon već ima instalisan QuickAccess patch, onda koristiš qa2020. Ako nema, onda koristiš db2020 da bi ubacio QuickAccess patch. Posle toga koristiš qa2020. Ako ti ovo deluje konfuzno, pogledaj totorijal za pečovanje (link koji sam dao na početku strane).
Ma sve on to lepo patchuje ali pravi kad se upali telefon izbacuje ovo "Configuration error. Please contact your network operator or service centre" da li postoji jos neki patch?
^Gojko^, pa to znači da PATCH radi svoj posao, ili ti nisi dobro odradio CUSTOMIZATION prilikom flešovanja. Uđi u servisni meni ako možeš (a trebalo bi da možeš). Tamo ćeš pod SERVICE INFO > SIM LOCK videti da li je telefon otključan (katanci treba da budu otvoreni).
Flešuj ponovo SAMO FS i uradi pravilno CUSTOMIZATION i telefon će raditi!
Ako koristiš XS++ uradi onako kako je napisano na prvoj strani ove teme (Milanče je lepo objasnio). Znači custompack koji si skinuo raspakuješ u folder own_custpack (koji se nalazi u folderu u kome je i sam XS++). Prilključiš telefon na XS++, pređeš na "Flashing" i tamo čekiraš Flash FileSystem (tu zadaš putanju do svog FS fajla (FBN)) i čekiraš Customize FileSystem. (Flash Main Firmware ne treba da čekiraš).
U grupi opcija "select customization" pod "select phone model" odabereš "own_custpack" i pod "select CDA and region" će se pojaviti isto "own_custpack".
To je sve - klikni na Flash, sačekaj da XS++ odradi i to je to.
Bitno je da kada raspakuješ custompack koji si skinuo sa neta, sačuvaš čitavu strukturu TPA/PRESET/CUSTOM... u okviru foldera own_custpack.
Ako koristiš FAR+JDFlasher ili SETool2Lite javi se pa ći ti objasniti, ali mislim da je XS++ najjednostavniji.
Bok ljudi.
Jucer sam sjebo stvar. Išo sam na update softwera a mobitel(K800i) sam kupio na crno(znači nisam smio radit update).
Kad sam ga updejto izbaci mi poruku da je telefon zaključan i piše da umetnem odgovarajuću karticu. A prije updejta radio je na sve mreže i sve kartice.
Sad moram flešovati telefon, a s time nemam nimalo iskustva.
Čito sam ovdje na forumu i vidio koje bi korake trebao raditi da to napravim, ali svejedno se bojim da nešt ne sjebem.
Mogu li kaj sjebat na telefonu ako ne uspijem dobro iz prvog pokušaja?
Koji USB kabel trebam za flešovanje? Dal je dobar dcu-60 usb cable?
Pa prvo ti ga moras otkljucati sa patchom jer je sad zakljucan, a flashovanje tu ne pomaze...
Drugo mozda je sad telefon updateovan na CID53 pa ga neces ni moci otkljucati uopste
btw. koristi se DCU60
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
E ako vam telefon radi onda ne razumem sto ga updatujete.I seus nemojte nikad da koristite koliko god vam neko rekao da je dobar.Ako hocete novi sw da ubacite onda skinite xs i najnoviju verziju zeljenog sw-a pa flesujte do mile volje.Imate uputstvo i ja mislim da svako ko zna da cita razume sta treba da radi.
e ljudi treba mi pomoc hitno!!! buraz je kupio k800i (orange mreza) i trazio mi da flashujem, ja uradio sve kao i za moj fon, medjutim kad krenem da ga ukljucim pojavi se sony ericsson splash screen, a potom kada pise ono please wait i u citava ekran treperi...i tako ono loadira i ekran treperi i slider na kraju nestane a ekran i dalje treperi... u cemu je problem? probao sam software za k810, k800 cid 52 red...i uvek isto...
Now that you've arrived,Please stay a while,And I promise I won't keep you long,I'll keep you forever!!!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.