Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

i koje je sad najbolje resenje za NSS kad prijavljuje eror?
ili da probam stavku po stavku pa sta upali............??? :smutny:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa zavisi koji problem imas.Ako ti NSS stalno prijavljuje gresku prilkom menjanja koda,mozda je ista situacija kao kod mene(radi a prijavljuje gresku :lol: :lol: :wacko: ) Koji tel. imas?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

n73 ali mi je NSS proradio kad sam skinu druge drivere za kabal....
v 4.0736.3.2.1 izgleda da ja imam poslednju ver. soft. cim nece da mi updetuje drugi.....
mislim da je na kraju problem svima u driverima za kabal....
E71 je moj trenutni izbor:)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

metak86 ne verujem da je problem u driverima za usb, vise mi to lici na problem sa samim programom, jer sa istim driverima pre je meni hteo da cita telefon, a sada sa tim istim driverima nece da ga cita, a snimio sam novu verziju NSS.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

brkicn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 19:43

Post od brkicn »

aman ljudi vec sam vam napisao kako da resite problem sa NSS i da je sve vreme problem sa driverima a vi lenji da procitate.........hm......... :uhuh:
Chill out!

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Nisam naisao na product code za 7390 za nase trziste,sa srpskim jezikom,da li mi neko moze napisati koji je product code? ako je vec napisano negde please link....hvala

Mandats
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 06. Apr 2008. 23:26

Post od Mandats »

Yuba...Izvadi bateriju iz fona i videces tamo gde ti pise IMEI:................ ,imas ispod pise CODE:...... , tako je barem kod mene na E61i...probaj pa ako bude moglo bice super...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mandats, treba mu product code za balkan... a to sigurno nema posto telefon nije na nashem jeziku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Mandats
Novajlija
Novajlija

Post od Mandats »

E jbg,ja sam hteo da pomognem...Neka proba i ovako mozda nece moci ni sa njegovim product codom da uradi update...

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

Pozz, zanima me kako se radi update kodiranih telefona (konkretno N95 8GB sa Telenora), tj. da li moze/sme/treba da se menja product code ili se radi samo update bez NSS-a?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Extreme, u tvom slucaju nema optrebe da menjas product code jer ti je fon vec sa srpskim menijem.Samo odradis update preko NSU-a.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Mandats
Novajlija
Novajlija

Post od Mandats »

Ljudi u cemu je problem,NSU mi stalno izbacuje ...CONNECTED PHONE WAS NOT RECOGNIZED...Prikacio sam Nokiu E61i,a on i dalje govori da ga ne prepoznaje...probao sam i da reinstaliram pc suite,i drajvere za usb....ali nista

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Mandats skini najnoviju verziju nss koji kao rešava probleme sa e61i a ako i to ne pomogne nadji neki drugi komp kao što sam ja uradio da bih upotrebio nss
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zooma
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Mar 2008. 23:02

Post od zooma »

problem sa nokiom 5700. telefon nece da ucita symbian vec samo izbaci logo nokia 15 sekundi i zatim se restartuje. poslednji put dok je radio prilikom instalacije .sisx aplikacije xplore izbacuje no viewer found. kako resiti problem bez odlaska u servis? hvala :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

zooma, probaj ovako: skines bateriju an jedno saticak vremena, potom je vrnes, drzi zeleno, * i 3 i onda pritisni dugme za paljenje i cekaj (treba jedno 10-ak sec). Trebalo bi da se pojavi meni za formatiranje, i da se fon resetuje sam od sebe. Ako to ne urodi plodom... servis je jedino resenje
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zooma
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Mar 2008. 23:02

Post od zooma »

miodrage hvala na savetu ali vec sam ga poslao u servis posto je pod garanciom. probacu ovu caku cim dodje sa servisa a ako opet crkne poslacu ga u servis ponovo. pozz

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

hahah :D Koristis priliku dok je pod garancijom a? :D:D:D:D zanimljiv fazon... :D:D:D Si instalirao nesto na nju ili se zabola sama od sebe?
Nokia E71... Elegant, but deadly

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ja nikako ne supevam da se snadjem sa NSS programom.....pogotovo sa product kodom.......najverovatnjije sam skinuo noviju verziju ili drugu od one za koju su ovde pisali uputstvo.......jedna smesna stvar mi se desila tokom cackanja sa programom.........naime posto sam vec pisao da mi klipovi kasne (7500 problem sa klipovima) resio sam da za svaki slucaj izvadim mem karticu iz telefona i pokusam...posle nekoliko pokusaja nisam uspeo ali sam resio veci problem :) naime sada mi klipovi savrseno rade bez kasnjenja :D :lol: ne znam dali je to zato sto sam mozda lose stavio mem karticu ili je ipak NSS resio problem ali meni klipovi savrseno sada rade.Mada kad razmislim malo nekoko mi nelogicno deluje da sam karticu stavio lose jer je onda ne bi prihvatio :D :lol: :lol: znaci zbog to g problema sam hteo novi softwer ali sad mi ne treba jer sam ga resio na laksi nacin :wink: pozz svima
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

wesco
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 01:14

Post od wesco »

Moj problem je sledeci: Imam tel. Nokia 6300 koja ima srpski meni tako da nisam imao potrebe da menjam product code i do sada sam dva puta uspesno abdejtovao novije verzije softvera (zadnja v06.01). Medjutim tel. Nokia 5310 koja je za azijsko trziste, nisam uspeo da promenim product code pomocu NSS-a jer je uopste ne vidi i stalno prijavljuje error ali sam probao da abdejtujem novu verziju softvera sa product codom za azijsko trziste ali nisam uspeo i ako je NSU normalno prepoznao fon skinuo softver (oko 30MB) ali pri instalaciji nista se nije desavalo od pocetne pozicije instalacije, cekao sam vise od pola sata i na kraju sam reskirao i diskonektovao telefon nije bilo nikakvih promena. Napominjem da sam oba telefona radio na Visti 32bit. ali sam pokusao na XP-u da promenim product code na 5310 i opet nista error. Veci mi je proble sto ne mogu da abdejtujem 5310 nego promena product coda. Nadam se da ce mi neko od vas pomoci da resim problem . :)

brkicn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 19:43

Post od brkicn »

evo nekih produkt kodova za 7390 pa treba probati koji je sa eventualnim srpskim jezikom..........

7390 / RM-140

0534526 Euro C Latin Black Bronze (deutsch)
0514998 Euro C LatinChrome
0534714 Euro C LatinPowder_Pink
0515004 Euro D Latin Chrome
0515010 Euro G Arabic Chrome
0515006 Euro_F_Israel_Chrome
0534534 Euro_F_Hebrew_Israel_Black_Bronze
0534722 Euro_F_Hebrew_Israel_Powder_Pink
0534725 Euro_G_Farsi_Iran_Powder_Pink
0534525 Euro_B_Latin_Black_Bronze
0515011 Euro_H_Greek_Greece_Chrome

:P :lol:
Chill out!