Nokia N93 za i protiv!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
jovanshutic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 15. Feb 2007. 16:09

Nokia N93 za i protiv!

Post od jovanshutic »

Ljudi planiram da uzmem ovaj tel, polovan naravno jer ne znam da li ga igde ima kod nas u radnjama a i da ga ima verovatno bi miu cena bila astronomska.

Interesuju me misljenja ljudi koji su bili u prilici da ga koriste.Baterija, velicina, Wi-Fi ....

Koje su mu prednosti a koje mane?!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Veliki je, živa istina. Doduše, ja volim velike telefone, to mi ne smeta. Nije bio moj, čačkao sam ga, ali evo ti nekih utisaka: displej je odličan - veliki, pregledan, jasna slika, dobro osvjetljenje. Odličan je da se gledaju klipovi, jer ima ono simpatično otvaranje kad je preklopljen - kao portabl DVD. Tastatura je savršena, najbolja i najkvalitetnija koju sam vidio, što je normalno jer je i telefon jedan od najvećih, pa ima gdje da mu stane. :) Kamera je fantastična, tu nema šta da se priča, optički zum 3x, kvalitet odličan, boje prirodne, video kvalitetan... Vjerovatno najkvalitetnije slike kod Nokije. Wi-Fi radi dobro, kao na svim Nokijama. Relativno brz telefon, meni je bio sasvim OK. Naravno, nije super-brz, ipak je smart! Mislim da ga baterija zeza, oko dan i po, dva, tako su mi rekli. Možda može i više, ne drži me tu za riječ! Kvalitet izrade je takođe odličan. Nisam primijetio zakucavanje pri radu sa aplikacijama, dosta dobro se snalazi sa multi-taskingom.

Dakle, sve su ti ovo prednosti, osim veličine, koja je stvarno za uzimanje u obzir, moraš ga pogledati iz ruke da bi znao odgovara li ti.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

jovanshutic
Novajlija
Novajlija

Post od jovanshutic »

Vincent, Hvala na odgovoru!

Video sam se danas sa osobom koja je trbala da mi proda ovaj tel, i velicina mi ne smeta, sve je kako si napisao ali je bio strasno izguljen i nisam mogao da ga uzmem.

Ne znam sta da radim, ne verujem da cu naci ovde kod nas polovan a super ocuvan jer ja sam perfekcionista.

Sta mi jos predlazete polovno do 200 eur a da je symbian?

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

N73,N70... N72...Zavisi sta sve treba da sadrzi... N73 ispunjava sve zahteve,jer ima najslicnije karakteristike sa N93. Osim sto je malo slabijeg kvaliteta... I to je to... Ovi ostali su manje vise zastareli.
Nokia E71... Elegant, but deadly

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

meni jedina prednost jeste kamera, odnostno video klip i CPU koji je 332 mhz dok je n73 220 mhz.. ostalo mislim da je sve beskorisno, znam jer sam planirao da uzmem polovan za 200€.. odistao sam jer mi isplatnije izadje n73 i po gabaritima i ostalom..
mislim da je suvisan onaj ogromni preklop na 2.4" displej

veruj mi biti ce ti interesantan u pocetku a posle ces se samo patit s njim.. nije problem sto je telefon velik ako neki iz E serije ali onaj preklop je uzasan i promasaj (po meni) ..moglo se to dosta bolje spakovat

pogledaj koliko je samo veci od n80

Slika

velicine je kao k800 kada se sklopi

ne znam, ja bih pre n80 (kao sto sam i uzeo) ili n73 ..nema nisat revolucionarno od n73 sem boljeg procesora i video klipa

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Wow, kakva razlika! Nikad ih nisam ovako poredio! Meni se, doduše, sviđaju oba modela, vrlo rado bih oba posjedovao. Ali mislim da je primjetno bolja kamera na N93... Opet, ljepši je dizajn i daleko prihvatljiviji gabariti kod N80. Stvar je ukusa i načina na koji neko nosi telefon, možda ta veličina i nije tako veliki smor. Moj N91 je taman toliko velik (mislim kao kad je N93 zatvoren), malo više možda i ne smeta mi uopšte! Ja bih teško odabrao između ova dva modela, posebno sad kad si mi dao sliku...

Jovane, da li bi možda nekako moglo, nikad nisam probao ali mi je padalo na pamet, da se nekim sprejem ofarba? Mogao bi da se raspitaš malo oko toga ako ogrebotine nisu strašne... Mada, ako to ne može, kao perfekcionista teško da ćeš naći polovni telefon besprekorno očuvan...

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

exkarpisam
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:10

Post od exkarpisam »

napalm death napisao:
ne znam, ja bih pre n80 (kao sto sam i uzeo) ili n73 ..nema nisat revolucionarno od n73 sem boljeg procesora i video klipa

Prvo N73 autofokus sto je velika prednost jer na N80 se cesce javljaju mutne slike a i N73 ima jaci blic

Drugo N73 ima manju rezoluciju displeja i jacu bateriju sto znaci da mu baterija traje 2-3 dana (ja sam svoju bivsu N73 sa Li-polimer baterijom bez problema koristio 3-3.5 dana) N80 ima veoma mali kapacitet baterije i zato svako vece se mora puniti a ako slusas mjuzu tokom dana treba ti i druga baterija da bi docekao vece (znam iz iskustva) a i N73 je elegantniji u odnosu na N80

Imao sam oba telefona sad imam N93 i odusevljen sam sa njom jedino sto je nocni mod slab ali zato danju otkida, kvalitet izrade je fenomenalan pogotovo crna u farbi postoje perlice pa joj daje poseban sjaj, trenutno tragam za N93i jer je malo manja, lepsa i jos kvalitetnija maska.

Ko hoce kvalitet naka uzme N93 ili N93i jer se ne kvari skoro nikako jedino moze biti problema sa optickim zoomom ako ispada cesto, mehanizam preklopa savrsen, flet kabal retko odlazi u odnosu na N95
N93, N97, HTC HD2, HTC Sensation XL

jovanshutic
Novajlija
Novajlija

Post od jovanshutic »

Ljudi hala na odgovorima!!!

Uzeo sam n80, ok sam prosao i sto se cene tice i sto se stanja tice, sad cu ga malo isprobati ovih dana pa cu da odlucim da li ga zadrzavam ili ne.

Inace displej mu je extra ali je baterija jako slaba, izdrzala mi je jedva jedan dan ali sam ga bas dosta opteretio. 8)

Zaključana tema