Telenor - Večeri besplatnih razgovora i poruka

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Telenor - Večeri besplatnih razgovora i poruka

Post od evolution »

Najuzbudljivije stvari se dešavaju kada padne mrak

Počevši od 13. juna, svi novi korisnici Telenor prepaid paketa dobili su specijalnu letnju promociju - besplatne SMS poruke u nacionalnom saobraćaju i besplatne razgovore u mreži od 20h do 24h.

Da bi se korisnik kvalifikovao za SMS promociju potrebno je da u periodu od 08h do 20h pošalje 8 SMS poruka ka bilo kojoj mreži. Ukoliko ispuni uslov, korisnik će dobiti besplatan SMS u nacionalnom saobraćaju od 20h do 24h istog dana. U toku jedne večeri na raspolaganju će mu biti čak 200 SMS poruka.

Za besplatne razgovore u mreži, dovoljno je napraviti 3 odlazna poziva u nacionalnom saobraćaju u periodu od 08h do 20h. Nakon ispunjenog uslova, korisnik će moći besplatno da poziva sve brojeve unutar Telenor mreže, od 20h do 24h, istog dana. 100 minuta besplatnog razgovora za jednu letnju noć.

Svi korisnici mogu da se kvalifikuju za obe promocije u jednom danu. Telenor besplatne večeri traju do 31. avgusta. Dakle, za 80 letnjih noći, korisnik može poslati čak 16000 besplatnih poruka i razgovarati 8000 minuta.

Detaljnije informacije i uslovi: http://www.telenor.rs/?section=private&page=5708
Poslednja izmena od evolution u Pet, 13. Jun 2008. 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

kakva glupost. i naravno, opet cigančenje telenora. :chytry:

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

"za 80 letnjih noći, korisnik može poslati čak 16000 besplatnih poruka i razgovarati 8000 minuta."

Ako pricas 100 minuta u 240 minuta(4 sata, od 8 do 12), ostaje ti 240-100= 140 minuta da ukucas 200 poruka, a to je 140x60sekundi = 8400 sekundi, a 8400/200 = 42 sekunde za poruku, os' ku*ac, pogotovo posle mamurluka zbog sat i po razgovora. Dakle, da Vas citaoce ne bih zamarao previse, samo cu reci da sam uz pomoc svog personalnog Abakusa dosao do zakljucka da ce ova usluga biti u idealnom slucaju iskoriscena do mozda ni 5 %, tako da ce zaista mizerno, skoro neprimetno opteretiti mrezu i usporiti saobracaj.

Ali nema veze. 8 SMS-ova = 24 dinara + 3 poziva = 24 dinara(zbog zaokruzivanja itd.). To je otprilike 50 dinara dnevno, a inace 1500 mesecno, a za 1500 mesecno mozes da uzmes jbni postpaid paket i da ne mislis o tim promocijama i naprednim uslugama, a i malo ko od zaludne dece koja klikcu SMS-ove zaista placa 1500 dinara. Ovo treba da bude "podstrek" da trose vise. Katastrofa. Ja bih ovakvo posredno zaebavanje zakonom zabranio, ali jbg. ovde se ljudi koji te zakone propisuju izdrzavaju od ovoga.
Poslednja izmena od grinskrin u Pet, 13. Jun 2008. 16:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

A sta ti je ovde glupost????? Bas je super :) ,nego mene zanima st aznaci svi novi korisnici pripaida,jel to znaci da moram da kupim novu karticu ili moze i moj stari pripaid broj,koji j e pre god dana proemnjen na pricu...... :D
:)

grinskrin,prvo gledaj to ovako,pa niko te ne bije bas svaki dan to da radis,nego kad se namesti,evo ovako da ti pojasnim ,zamisli ti si na telenorovom pripaidu i bas slucajno posaljes jedan dan osam poruka,pa mislim da je bas lepo da te neko nagradi ovako,a sada jos bolje zamisli da si na istom pomenutom paketu i slucajno napravis tri poziva i neko ti da ovu pogodnost,pa mislim da je to bas lepo!

znaci poenta je nije stvar juriti po svaku cenu,ali ako se slucajno neko prevari da ispuni uslov,sto da ne dobije!!!!!!
Poslednja izmena od Andrijano u Pet, 13. Jun 2008. 16:08, izmenjeno 1 put ukupno.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Verovatno moze i tvoj stari broj, ali isto tako verovatno moras da uplatis 312 dinara + PDV da bi ti "servisno operativni racunar omogucio aktivaciju bazne stanice na podrucju tvog regiona za pruzenu uslugu" ili tako neko birokratsko sr*nje.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sjajno. Znači prvo treba svako veče da obavim po 3 razgovora, i pošaljem po 8 poruka za veče, da bih se kvalifikovao da u narednih možda 3 minuta a možda 2 sata dobijem poruku od kog momenta mi teče taj besplatan period. Odlično.

Ne kažem da je ovo toliko loše, ali ako već obavim ove razgovore i pošeljm toliko poruka, šta će mi posle te besplatne usluge i to još samo u okviru Telenor mreže? Možda će ovo nekome biti zgodno, ali u 95% slučajeva je potpuno beskorisno. Posebno za ljude koji manje telefoniraju. Ko nema toliki saobraćaj kad i ispuni ove uslove ili neće imati s kim i o čemu da priča ili neće imati koga da zove, jer u poslednje vreme vidim ili prilično masovan prelazak sa Telenora na ostala 2 operatera, ili u startu uzimanje broja kod nekog drugog ukoliko se radi o postpaidu.

Da ovo slikovito predstavim citatom iz poznatog crtaća: "Šefe (dok gricka šargarepu), kud si navro ko mutav na telefon?".

Možda i iskoristim ovo 2-3 puta za celo leto. Ali 90% riba koje sam upoznao imaju 064.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ali ja opet mislim da ovo nije lose,jel ti gledas samo u krugu ljudi u kojim se ti kreces,a to je isto godiste,u tim godinama retko ko je na pripaidu i tako,a ja slucajno zivim pored neke skole osnovne ,pa jel znas koliko ima klinaca koji samo sibaju sa mobilnim telefonima,a svi su na pripaidu,jel su jos neozbiljni za postpaid,mislim da je ovo vecinom za mladje uzraste akcija. A mogao bih samo da konstatujem da svi operateri zive na racun post-paida pa bi mogli i tu malo da uskoce sa nekom akcijom,misim mene bas i briga da li mi je racun 1180din,ili 2000din,nikad nije veci(samo su me na timeout-u pre neki dan odrali toliko za jednu turu pica,he he),ali bi bilo lepo,onako stimulativno! :D
:)

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Andrijano niko tebi ne brani da "se ukljucis u Telenor akciju". Izvoli. Ja sam poceo da mislim da je to prava stvar za tebe. Stvarno.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ma ne,nemoj pogresno da me razumes,ali mrzim kad neko osudjuje,neki ustupak koji su napravili,a uopste to nisu ni morali da rade,poenta je da se to ne juri nego ,ako se desi da se iskoristi,a budimo realni ko koristi pri-paid,samo taj paket,pa sta je problem tri poziva dnevno,ajd ne svaki dan,ali........

a sto se tice mene,mene to i ne zanima bas,ali cisto komenatrisem zbog drugih ljudi,koji su na pri paidu,ja sam na post paidu,prenesi 325,racune mi placaju moji,ne zvanicni limit mi je do 10 hiljada,ali ja ne volim po prirodi da se razbacam,pa kazem ne prelazim 2 xiljade,tako da to mene bas i ne zanima.,ali necu ni da ulazim u neku dublju raspsravu,kao sta je bolje pripaid -post paid,ili ono sto sam cuo razgovor preko iphone nije kvalitetan,a ja ima i sirocco i iphone i nikakvu razliku specijalnu nisam primetio,a na iphonu imam preko 10 dana razgovora,i sad treba da se ubedjujem sa nekim ko ga je video na reklami,i mrzi ga iz dna duse,ipak imam i ja neke godine :unsure:

ponovio bih za ovu akciju,da je super za vec postojece pripaid korisnike,pogotovo za klince!

i jos nesto nisam simpatizer niti jednog operatera,nego naprotiv...,ali podrzavam svaku akciju (za razliku od nekih ovde clanova :disgust: ) koju naprave sva tri operatera!
:D

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

A sto onda jednostavno ne uplacujes mesecno po 4000 dinara, valjda ima kao na Vip-u, 1500 minuta i 1500 sms-ova ?

Iako te ne poznajem, iskreno sumnjam da si tolki divljak prema telefonu i da saljes u proseku 50 poruka dnevno i to svakog dana.

"Razlozi" zbog kojih bih ja tako uradio, su:

1. "Neces imati" taj virtuelni limit od 10 000, jer stvarno fizicki treba da se ozbiljno potrudis da bi potrosio 1500 minuta i 1500 sms-ova mesecno.

2. Uzmi tih preostalih 6 hiljada svakog meseca od keve i caleta i za par meseci kupi jos jedan fensi telefon ili sta god.

3. Neces razmisljati o tome koliko si potrosio, jer ces "uvek" imati preostalih minuta.

4. Ja jos uvek nisam upoznao nikoga kome treba toliko "besplatnih minuta", cak retko ko iskoristi i polovinu.

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Kako se ovo aktivira? Mislim stari korisnici ovih 4 paketa?
A da, na sajtu pise da je potrebno odreci se ostalih promocija da bi ostvario prava na ovu. Ja jos imam onih 150 bonus kredita mesecno na uplate od 300, od akcije Telenor rodjendan. Jel mi se to gubi? Do kada je bese aktivna ta akcija, jel se seca neko?

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Nije ovo loše... OVO JE DNO!!! :disgust:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ma ne nisi ti mene razumeo :D ,ja sam na 325 i meni to odgovara u potpunosti,ja bih uzeo neki veci da mi je potreban,ali mi nije potreban,mesecno posaljem oko 400 poruka i isto toliko minuta,i to je to,a sto se tice tih 10 xiljada to mi je cale rekao da ne pravim vece od toga(tako da ja u stvari i nemam tih virtuelnih 10x,jbg.,vec samo prosledim racun i niko me nista vise ne pita),ali meni ne stize ni vise od 2000,jer mi to ispunjava sve moje prohteve vezane za mobilni,a sa ovim sam hteo samo da napomenem da meni ove akcije uopste nisu potrebne,jer ja sam na post-paidu i uopste se ne tripujem mnogo oko racuna,znaci proverim ga tri puta masecno na *311# i to mu je to :D

e ali u svakom slucaju tnx na analiziranju,ali se nismo bas najbolje razumeli...... :D

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Radi li neko u tom telenoru a da zna za vip i mts akcije i kako to i oko toga ide ovo im je sranje kao i zlatni minut na bronzanom mestu :lol: jel oni mogu smisliti nesto sto je slicno mts ili vipu ili im treba crtati ovo je dno dna znaci telenor je truba za cije duvanje morju njeni korisnici da plate ko svetog petra kajgana ,ali pa da oduvek je telenor bio za burzuje kojima je isto 5 i 15 dinara minut a o call centru necu ni da govorim jer su jedini u evorpi koji naplacuju pomoc necega sto koristis i trosisi znaci vrhunac idiotizma :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, teska budalastina, ali kao sto je vec ovde napisano, za pojedine klince i klinceze... Ili za manijake koji kuckaju poruke ko sumanuti (ok, i sam sam nekada bio u toj grupaciji - umeo sam da spi*im i 400 poruka za noc). Sada sam vec omatorio za tako sta, i sve sto mi treba obavim nekim kratkim razgovorom. Jedino kada treba da obavestim odjednom vishe ljudi, onda posaljem SMS-ove, ili kada zelim nesto da prenesem nekome, a nije bitno kad ce da vidi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ma kakve klince i klinceze, nisu ni oni glupi. Moj bratanac kada je ovo cuo pitao me samo sto jos uvek koristim Telenor kad je MTS bolji. S'obzirom da planiram prelazak na post sigurno cu u isto vreme i preci kod drugog operatera.
Ne moraju oni nista da daju ali nece ni dobiti, vec izgubiti sve korisnike ako ovako nastave :disgust:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Andrijano, mala ispravka. Da bi se kvalifikovao za ovu "promociju", dotične poruke i pozivi treba da su u istom vremenskom periodu kada je i promocija, tj. od 8-12. Ne može to što si ti rekao bilo kad tokom dana pa kao kad god da to ispuniš ti se kvalifikuješ. Ne. Bukvalno treba da juriš taj vremenski period.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Gargamel,ja sam po ovom zakljucio :D

Da bi se korisnik kvalifikovao za SMS promociju potrebno je da u periodu od 08h do 20h pošalje 8 SMS poruka ka bilo kojoj mreži. Ukoliko ispuni uslov, korisnik će dobiti besplatan SMS u nacionalnom saobraćaju od 20h do 24h istog dana. U toku jedne večeri na raspolaganju će mu biti čak 200 SMS poruka.

Za besplatne razgovore u mreži, dovoljno je napraviti 3 odlazna poziva u nacionalnom saobraćaju u periodu od 08h do 20h. Nakon ispunjenog uslova, korisnik će moći besplatno da poziva sve brojeve unutar Telenor mreže, od 20h do 24h, istog dana. 100 minuta besplatnog razgovora za jednu letnju noć.

znaci imas od 8-20h znaci ceo dan i onda ti je vece za dz.,ali stvarno ko koristi samo pri-paid,pa i nije neki cim,bar po meni,sta ga znam..... :unsure:
:D

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Da Andrijano, bas tako. Za kvalifikovanje je od 8h do 20h, za trosenje od 20h do 24h. Neutralan period od 24h do 8h. Tako je i za poruke i za razgovore.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mdenic85 napisao:Neutralan period od 24h do 8h.
Divni su misle na svoje korisniki i na to kada će isti da spavaju :D
Nije mi samo jasno šta misle da postignu sa ovim mislim na koji profil korisnika računaju? Verovatno na ove sveže raspuštene :)

Odgovori