K800i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ciscenje k800i(iskljucivo k800i) dzojstika bez otvaranja telefona

Ono sto vam je potrebno za rad:

cackalica(verovatno je svako ima)
telefon
i 2 ruke

Na pocetku da kazem da nisam odgovaran za bilo kakvu stetu nastalu mojim tekstom !!!

Uzmite cackalicu, polako gurnite na mesto koje je prikazano na slici, i krenite da vadite mali deo spustajuci cackalicu na dole(mozda se desi da pukne, ali probajte sa nekoliko)

http://img224.imageshack.us/img224/6936/dsc00017to8.jpg

Polako radite da ne bi ostetili gumu na kojoj se nalazi kapica dzojstika i ostali tasteri, kad konacno skinete mali deo imacete pristup kapici koja je na dzojstiku i moze skinuti prasinu koja je ostala tu.

http://img224.imageshack.us/img224/6863/dsc00018qk1.jpg

Ako zelite da ocistite prasinu iznutra ili mozda tastere, povucite desni deo(ili levi) i gurnite cackalicu u malu rupicu pored LED i lagano izvadite(kao kad ste vadili mali deo koji stiti dzojstik) tada oslobadjate gumu i kapicu dzojstika koja je bila namestena na dzojstik.

http://img224.imageshack.us/img224/9023/dsc00019sd6.jpg

http://img224.imageshack.us/img224/6263/dsc00021ba5.jpg

Kada ocistite prasinu krenite sa vracanjem, predlazem da ne vracate deo koji ste prvi izvadili, vec da radite onako kako ste skidali pa unazad.
Prvo stavite kapicu dzojstika na dzojstik(dok se ne cuje klik i dok ne budete sigurni da je lepo legao), posle toga vratite gumu i tastere sa leve i desne strane od kapice dzojstika, a onda i mali deo koji stiti dzojstik.Prvo ide donji deo koji ima zupce, pa tek onda gornji koji nece leci ako samo malo pritisnete, potrebno je upotrebiti malo vecu silu dok se ne cuje klik, prvo na jednom delu oko kapice dzojstika, pa posle na drugom i to je to.

Samo polako... Ja sam bio malo brz i unistio sam svoju gumu koja drzi kapicu dzojstika  :smutny:
Poslednja izmena od MilančeBGD u Ned, 08. Jun 2008. 00:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 01. Mar 2008. 23:04

Post od steffa54 »

Hvalaa MilančeBGD, Izgleda da je ovde poradila moja bezuspesno otvorena tema :lol: :lol: :lol: :lol:
SE K800i,2 gb sony micro m2,hpm-70
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja sam pricao kako ocistiti bez ikakvog rizika, a to je stapic za usi sa jedne strane malo nakvasen, sa druge strane suv. Prvo upotrebis jedan deo, pa posle drugi i skines prasinu...
Eto ja sam na ovo slucajno naleteo ali nije bilo slika, osim jedne i eto svoju gumu sam unistio radeci ovo da bih pokazao ostalima, ali i da bi ocistio prasinu koja je zapala oko dugmica, jer je moj dzojstik cist ko suza :roll:

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Ok, radije sam za ovaj drugi nacin jer ne bih da cackam oko prvog jer nisam bas pazljiv i nezan sa pipljivim stvarima...Inace da li se to samo meni desava da ne vidim prvu sliku???Probao sam i preko opere i IE 7 i nije uspeo da mi prikaze...

btw.dzaba ti ako si vec pisao jer niko nema zivaca da pregledava 40-50 stranica....
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Meni u operi se sve prikazuju dok u ostalima nema nijedne :unsure:

btw. pa onome kome je vazno nije tesko da prelista 50 stranica, ja kad planiram da uzmem neki telefon ili da nadjem resenje nije mi tesko ni da prevrnem 100 stranica.

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

I zaborawio sam da kazem...Postoji jos jedan nacin da se obrise dzojstik a to je da jednostavno uzmete malo trake selotejpa, preklopite na nelepljivu stranu i jednostavno obrisete dzojstik....Ako vam i dalje koci samo gurnite malo dublje kao sto sam i ja i valjda ce vam raditi normalno. :roll:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Sredjene slike :wink:

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 21:44

Post od kovac »

MilančeBGD, A meni se pomeraju i dugmici koji su levo i desno od dzojstika jer i njih da skinem ili kako

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Pa ta guma drzi te dugmice...Skini pazljivo gumu sa tasterima i prebrises dzojstik.Valjda bi tako trebalo..

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 21:44

Post od kovac »

E evo zavrsio sam sve je dobro proslo i sve sam vratio hvala MilančeBGD,
Znam da ne bih trebao ovde da postavljam pitanje o k750 ali jel moze neko da mi kaze kako kod njega da ocistim kapicu i da skinem masku jer ima mnogo prasine izmedju maske i ekrana

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Pa onda postavi pitanje u temi za k750i... :)

btw.Zna li neko gde ima da se qpe maskice u drugim bojama za ovaj fon??Video sam jedan k800 i u sivoj i bas mi se svidelo pa eto da vas pitam gde ima da se uzme?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

kovac, :wink:

Planirao sam uzeti srebrnu masku iz james bond edicije :) i eto danas kad sam zeznuo dzojstik to je bio jos jedan razlog za kupovinu... Znam jednog clana sa jednog naseg foruma(mislim da je i ovde registrovan) i on prodaje delove za SE.
Ima tu srebrnu masku sa tastaturom, ali meni treba komplet maska sa svim tasterima pa cu morati da jurim negde :smutny:
Mozda ima u SE radnji u DC ali ne smem da pomislim na cenu, verovatno oko 50e je...
Od boja koje je SE izdao postoje: crna, braon i srebrna 007 edicija... Na ebay ima da se kupe narandzasta, plava, crvena i jos neke boje.

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Pa u SE shopu 100% ima ali cena je sigurno tu negde oko 50e kao sto si i rekao...
Pa ovde kod nas u vrscu samo crna obicna je 40e.Bas sam planirao da odem u BG da uzmem ali zato pitam vas gde da uzmem..

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

MilančeBGD, da se nadovežem na pitanje o miksovanju MAIN K810 i FS K800.
1. Ne shvatam šta hoćeš da uradiš i zašto ne flešuješ normalno MAIN+FS+Custom za isti model/verziju (ako ti treba nešto što imam - uploadovaću ti).
2. Ako sam dobro shvatio, pokušao si da ponoviš postupak CUSTOMIZATION. Moje iskustvo mi govori da to NE IDE. Znači ako si posle kompletnog flešovanja UPALIO telefon i on odradio inicijalnu konfiguraciju (uz uobičajeno PLEASE WAIT na početku), posle toga koliko god puta da radiš CUSTOMIZATION - ne vredi, on to ladno ignoriše. Treba obrisati neke fajlove iz FS da bi on skontao da treba da ponovi inicijalnu konfiguraciju, ali ja nisam do sada provalio koji su to tačno fajlovi. Zato FS i CUSTOM uvek radim zajedno.
3. U principu, FS K800 i FS K810 se verovatno ne razlikuju puno (ako se uopšte razlikuju), kao što se među sobom ne razlikuju i FS različitih verzija i moguće je da neke kombinacije (neočekivano) rade (dosta ljudi je flešovalo W810 sa neusaglašenim verzijama MAIN i FS i sve je OK).
4. Ajde reci mi koje si konkretno verzije MAIN, FS i CUSTOM ubacivao pa ću videti šta mogu.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

1.pa k810i MAIN sam ubacio jer sam svoj k800i "ubio" i eto sad njega "nosim" FS ne zelim da ubacim jer nemam vremena za vracanje aplikacija/igrice i svega ostalog.
2.Jeste, pa i ja imam takvo iskustvo ali sam mislio da je ipak nekako moguce uraditi customization opet.
3.Ma ja sam imao k810i full softer dosta puta i sve je ok, osim light efekta koji zezaju ali to se sredi.
4.Imam MAIN od k810i R8BA024 i FS od k800i R8BF003, i custom je od k800i za S_E_Europe, sad imao sam problema sa TrackID koji nije hteo da radi pa sam ja pokusao da ubacim custom od k810i za S_E_Europe i TrackID je proradio(na koju foru nemam pojma)
Ali meni i dalje stoji da je customization za R8BF003 i S_E_Europe, ali ja odkako sam flashovao K810i main ja nemam srpski jezik, imam samo engleski.Probavao sam nekoliko custom, probavao da vratim R8BF003 custom, probavao da naknadno ubacim jezike ali nista :disgust:

Nije ovo veliki problem nego me samo nervira zbog daydis jer on cita dane iz trenutnog jezika, sad koristim logo changer i moje dane koje sam rucno upisao.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

MilančeBGD, da, sigurno može da se reši nekako. I verovatno bismo nešto novo provalili nalazeći rešenje, ali bi na kraju sve oduzelo više vremena nego da ga regularno flešuješ i posle ubaciš sve iznova, tako da nije vredno truda.

Pitanje se svodi na sledeće - kako naterati telefon da se ponovo customizije, a da se ne flešuje ceo FS. Na žalost, moj K800 je još u servisu pa trenutno nemam mogućnosti da bilo šta probam.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

rixxon, pa da, razumem sta hoces da kazes :) Ali sad nemam vremena za vracanje svega, mozda za jedno 20 dana i uradim ako do tad ne nadjem nekakvu resenje...

mAxi021
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 17:10

Post od mAxi021 »

Da li je kvalitet Videa na k810 isti kao i kod k800? :?

Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Postoji razlika ali ona je minorna tj. neprimetljiva :roll:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Nema razlike uopste... Ako je softver isti, i camdriver je isti tako da nema razlike :roll:

Odgovori