Reklamacije u garantnom roku - Iskustva

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
VitaminC
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Jun 2008. 20:27

Reklamacije u garantnom roku - Iskustva

Post od VitaminC »

Pozdrav svima!!!

Imam problem sa Nokia 6120 Classic kupljenim u ,,Mobis Electronics" (ovlasceni distributer-prodavnica) 14.2.2008. Kada legnem da spavam uvece iskljucim telefon i ujutru kada se probudim, kada ga ukljucim ne promeni datum, vec ostavi onaj od juce i samim tim se desi da me alarm uopste neprobudi ujutru. Sada cu vam opisati na kakve sam sve bezobrazluke naisao prilikom reklamacije:

- Prvi put (07.04.2008.) kada sam otisao da prijavim kvar tamo gde mi je raceno pri kupovini, rekli su mi da trenutno ne rade (to je bilo u periodu radnog vremena) i da dodjem za pola sata jer im je inspektor dosao...vratio sam se kuci jer sam bio u zurbi...
- Drugi put (09.04.2008.) kada sam dosao rekli su mi da je promenjeno mesto za predaju pokvarenih telefona ali da rade kracim radnim vremenom nego prodavnica gde mi je pri kupovini receno da je tu i servis...vratio sam se kuci...
- Treci put (10.04.2008.) kada sam predao telefon receno mi je da ce biti gotov najverovatnije sutra, ali da ne moze da garantuje da ce biti sutra jer nailazi vikend, pa ce biti ponedeljak ili utorak (2-3 radna dana)...
- Cetvrti put (16.04.2008.) sam isao nedelju dana posle predaje da vidim sta se desava jer mi je bilo receno da ce biti gotov za 2-3 radna dana...receno mi je da treba da im stignu telefoni iz ,,WSC’’(ovlasceni Nokia-in servis) i da je mozda u toj turi, a sutradan su ga tek predali u ,,WSC’’!
- Peti put (23.04.2008.) kada sam isao da preuzmem telefon rekli su mi da je zamenjena backup baterija i softver. Folderi u telefonu su od 11.4.2008. 13:18h...sto je period dok je telefon bio u Mobisu. Kada sam dosao kuci video sam na sajtu ,,WSC’’ da za moj telefon pise: „Vas uredjaj nije popravljen i bice Vam vracen“, a telefon stvarno i dalje nije bio popravljen!
- Sesti put (29.04.2008.) kada sam isao u Mobis trazio sam da mi zamene telefon novim posto nisu uspeli da ga poprave uz izvestaj na sajtu ,,WSC’’: „Vas uredjaj nije popravljen i bice Vam vracen“, sto odbili su uz obrazlozenje da to ne mogu da urade. Tada su mi rekli da backup baterija uopste i nije zamenjena nego samo software.
Kada sam trazio da zovu sefa, momak koji radi tu je rekao da nema sefa...pitao sam: „ Da li si ti sef?“...rekao je da je sef necega...rekao sam: „Onda mi zovi tvog sefa“...rekao je da njegov sef meni ne moze da bude dostupan...
Rekao je da su vec nekoliko pokvarenih telefona dobili sa servisa iz WSC za kratko vreme i da im to nije prvi put i da bi trebalo da ja odem tamo i da im, kako je rekao: „Sednem na grbacu“ kako bi mi odmah popravili telefon...pitao sam ga: ,,Zasto bih ja nekome sedao na grbacu i resavao vase probleme?! To je problem izmedju vas, a ja sam platio telefon 30% vise nego po divljim prodavnicama bas zato da bih izbegao ovakve neprijatnosti.’’...rekao je da ako ostavim telefon u Mobis-u oni ce u WSC predati tek za nekoliko dana...
Posto mi je bio neophodan telefon dogovorio sam se da zovu WSC i da se dogovore da odmah uzmu u popravku telefon, a da im ja odnesem, da ne bih cekao kurira nekoliko dana.
- Prvi put (29.04.2008.) sam otisao u WSC, gde su mi rekli da ne umeju da ga poprave odmah i da moraju da posalju mail Nokia-i i da tek kada im odgovore mogu da poprave telefon. Rekao sam da zamene telefon, na sto su rekli da oni to ne rade, nego mogu da zamene kompletnu stampanu plocicu, ali tek kada pokusaju da ga poprave. Trazio sam da telefonom odmah zovu Nokia-u, ali su rekli da im je jedini kontakt sa Nokia-om preko E-mail-a. Posto je serviser sumljao da je u pitanju samo softver da ne bih bio bez telefona (posto su tada nailiazili praznici – Vaskrs, 1 Maj) zamenio je softver u roku od nekoliko sati.
- Drugi put (29.04.2008.) sam otisao u WSC da preuzmem telefon. Telefon je radio dva dana i opet se pokvario. Smucilo mi se i nemam vremena, kupio sam jeftin telefon na drugom mestu...
- Treci put (12.05.2008.) sam otisao u WSC i odneo telefon na popravku...rekli su mi da po zakonu mogu da drze telefon 45 dana, ali da nece toliko da ga drze, nego ce da ga poprave za 2-3 dana i pitali da li mi je to uredu...rekao sam da...
- Cetvrti put posle nedelju dana sam otisao u WSC da pitam o cemu se radi jer mi je bilo receno da ce biti gotov za 2-3 dana... rekli su mi da trenutno nemaju delova i da treba da im stignu delovi, ali su ostali na carini...

6 odlazaka u Mobis + 4 odlazaka u WSC = Kriminal!
Jos uvek cekam...

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Kakwi likowi, da ne werujesh...Ma swi su ista...wc sholja

:lol:

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

VitaminC, jbg. nisi znao sa kakvim dzukcima imas posla... sad znas, i potrudi se da se ne nerviras i cudis, jer je tako u nasoj prekrasnoj otadzbini Srbiji "svuda", nemoj sad pogresno da me shvatis - ali zaista treba da budes srecan sto si se opekao za samo 200 tinak eura.

Mene da neko pita, ja bih sve takve jajare potrpao u neku ludaru, jer zatvor definitvno nije dovoljan, tamo su svi manje-vise sa istim IQ-om, pa je velika verovatnoca da se tamo nista znacajno u svesti kretena nece promeniti.

A ako si bas bas bas iznerviran i uvredjen, preporucio bih ti da izujes od batina tog intelektualca koji ti je rekao "da njegov sef ne moze tebi da bude dostupan". Ja iz te recenice zakljucujem da onda njegov sef nema nikakvu ulogu niti uticaj na njegov rad. Sto znaci da on, kao prodavac ili serviser moze da radi sta hoce i kako hoce, a da nikom ne odgovara(sem musteriji). To se, onda, naucnim jezikom naziva klasicno zajebavanje musterija iliti jos jedan razlog za lomljenje nosa tog nadobudnog maloumnika. Najiskrenije ti ovo preporucujem da uradis, osecaces se bolje, a i tom covekolikom stvorenju nece sledeci put biti svejedno da se jos jednom tako napravi pametan.

Ako ti se u toku tog nezakonitog cina "posreci", videces koliko servisne sluzbe imaju REALNOG POTENCIJALA da budu fleksibilne i dobices novi telefon, makar i o njegovom licnom trosku uz svo postovanje i velicanje tvojih misli, a i osecaj pokornosti prema svakoj tvojoj reci.

Tek da znas za "od sad, pa nadalje i ubuduce", zivis u polupismenom plemenu, nista licno... Zalosno je sto si, i ne samo ti(na primer i ja sam), skoro sve "normalne probleme" primoran da resavas uz pomoc palice, jer skotovi nece da rade posao za koji su placeni, i ne samo sto nece oni da rade, nego ti jos ispadas "LUD" kada imas problem za koji moze jedino da bude odgovorna fabrika ili tehnologija ili verovatnoca... i ko zna sta sve jos, a ti skotovi imaju u opisu radnog mesta "izlazak musteriji u susret" ili sta god. Nadam se da sam bio od pomoci...

p.s. isto je sa lekarima... jebo ih Jack Daniels sve po redu...
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

VitaminC, Ma ne treba se cudit uopste,mnogo sam prica slusao o nasim "ORGINALNIM" radnjama i servisima....ma to je strasno,drago mi je sto mi se nije to kod njih desilo jer sam prosle godine za malo otisao da uzmem tel tamo....
grinskrin, :lol: hahahaha kakav si ti lik,pa nece nista uradit tim sem sto ce da zavrsi u cuzi :),priznajem,mnogo je privlacna ta misao ali ipak pamet u glavu da se nebi odbilo o istu :) neka ih vratice im se to kad tad ... dobro je da se momak nije opeko za mnogo vece pare....
VitaminC, mislim da si dao do znanja svima koji su/ce procitali ovo jer ce 2 put razmislit prije nego sto odu tamo....
.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

josh jedan argument protiv zadrtih legalista, recimo ja nisam imao problema oko reklamacije u jednoj divljoj radnji, u pitanju je bio m65, chak sam i dobio drugi telefon na korishtjenje dok ne poprave taj.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

laki star
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 20:36

Post od laki star »

M, ja nemam pojma gde sam kupio telefon, ne sećam se. Sećam se da je radnja u lominoj u tc zeleni venac. Nije ni bitno.
Nokia N76.

Odneo sam im fon zbog iskidanih kontakata na sim kartici, što se desilo usled česte promene sim kartica.

Stajao je kod njih mesec dana. NAkon toga su konstatovali kvar tek i rekli mi da moram da sačekam nedelju dana da stigne nova ploča, kako bi je namontirali. Njihovih nedelju dana je trajalo dodatnih 3 meseca. Dakle, ukupno 4 meseca.

Nakon što sam ga konačno dobio i platio 50€, shvatio sam da su ga sa tog jednog kvara ''apgrejdovali'' na 3. :x

1. nije bilo konektora za punjač.
2. osvetljenje displeja se gasilo.
3. dugme za Previous na preklopniku nije radilo.
(neću da pominjem da nisu sklopili masku kako treba, jer je manje bitno zaista. ali je ostala klimava)

Vratio sam ga u servis i požalio se na sve te stvari. Dobio sam konektor za punjač nazad istog momenta, a za stvar displeja i dugmeta sam trebao da čekam novih nedelju dana da bi flat kabl stigao. Rekli su mi da će me zvati, kao i svaki prethodni put. Ni jednom nisu, pa ni ovaj put.

Izvisio sam za flat kabl. A pošto su plastični delići na maski gde se flat kabl nalazi bili rasklimani od strane upravo njih, kao što sam već pomenu, sam sam intervenisao na flat kablu i displej je proradio kako treba, dok dugme još uvek ne radi.

Do dana današnjeg ja nisam primio njihov poziv.

Bilo bi mi sasvim jasno da su mi servisirali telefonbesplatno. I ne bi me mrzelo da čekam.

Ali uzimajući u obzir stavku da sam morao da PLATIM svo to čekanje i čekanje za polusređeni telefon je skroz obeshrabrujuće.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Hmmmm lično da je neki moj razgovor tekao ovako
Kada sam trazio da zovu sefa, momak koji radi tu je rekao da nema sefa...pitao sam: „ Da li si ti sef?“...rekao je da je sef necega...rekao sam: „Onda mi zovi tvog sefa“...rekao je da njegov sef meni ne moze da bude dostupan...
...usledilo bi pitanje "A da li je dostupan tržišnoj inspekciji?"

Za ne upućene tražišna inspekcija uvek traži od firme da postupi po pravilu "ono što je povoljnije za kupca" e tu nastaje prava razlika između legalističi kupljene robe i indijanskih radnji*.... kada imaš račun imaš i osnov da zoveš inspekciju, dakle ne da pretiš nego odmah pozoveš i odbiješ u startu bilo kakve "džentlmenske" sporazume...... OK mogu da te zavlače 45 dana koliki je zakonski rok ali ako svi to budu radili u svakom sličnom slučaju .... brzo ćemo ih (pre)vaspitati ;)

VitaminC
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VitaminC »

Kompletan tekst procitan u radio emisiji ZAIR (zakon akcije i reakcije) broj 401. koja sa emituje:
Top FM - Beograd, OK Radio - Vranje, CITY Radio - Niš, Radio Palić - Subotica, Beotel radio - ISP web radio

Vise informacija o terminima na linku:
http://www.modli.co.yu/zair/zair2002/zair_emitori.html

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

VitaminC, to care !

Zao mi je sto ne poznajem nikoga ko bi to mogao da ubaci u neke popularne novine ili neki casopis o mobilnim telefonima, pa da ti ga preporucim, jer mislim da bi to bio jos "korisniji"-krupniji korak. Na primer ja nisam ukljucio radio vec 6 godina sigurno.

Bilo kako bilo, svaka ti cast. Nadam se da ce ovaj tvoj gest ohrabriti jos MNOOOOGE ljude koji su imali slicna iskustva, da i oni malo upere prst u smeru prevaranta, khm generalnih importera - stoke lopovske.

p.s. kada te neko potkrada zato sto je inteligentniji od tebe, lakse ti je da to i vidis i sa vise volje to i prihvatis kao takvo, jer znas da je "lopov" u toj nekoj intelektualnoj iliti prirodnoj prednosti nad tobom i jednostavno ti nije u prirodi da "uzvratis".
Ali kada te na takav nacin, kao sto si napisao, krade volina maloumna, nekulturna i nadobudna, koja ni u cemu u odnosu na tebe nije u prednosti, tacnije ne moze ni da sanja tvoje neke kvalitete itd. onda je to zaista nepodnosljivo i za svaku mogucu i nemogucu "ofanzivu".

Problem je taj sto je cinjenica da je taj bilmez iz radnje jedina maloumna, nekulturna i nadobudna volina(koja misli kako on samo krade u ovoj divnoj Srbiji) i ovde je NORMALNO, OCEKIVANO i PODRAZUMEVA SE da si i ti takva psiho-fizicka nakaza, i ako to nisi, onda si KRIMINALAC ! I to ne samo kada se radi o tome da te zajebava neki prodavac papuca i mobilnih telefona pa ti to smeta i ti se kao nekom "nadleznom za zajebanciju" zalis, vec je ta nakaznost prava i jedina sustina samog temelja drzave. Makar ove, jer ovde sam najvise vremena proveo(nazalost.)

Pozdrav.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

VitaminC
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VitaminC »

401. emisija ZAIR:

http://www.beotelradio.net/podcast/Zair%20401.mp3

Tekst je procitan od 61. do 68. minuta.

VitaminC
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VitaminC »

Zvali me juce...bio sam danas po telefon...posto su im "tehnicari" bili na pauzi, bio sam uskracen za sagovornika...
Devojka koja radi za pultom za prijem kaze: "Juce nas je zvao trzisni inspektor!"...pitao sam: "U vezi ovog telefona?"...rekla je totalno uzrujana odjedanput: "Da! Obicno dolaze, a sada su zvali! To mora da vam je neka rodjaka! Verovatno vam je tetka! Pozdravite tetku puno!"...u stilu neuropsihijatra rekao sam: "Da, da, da..."...kaze: "Samo da znate da smo telefon uzeli u popravku pre nego sto su nas zvali!"...ponovio sam: "Da, da, da..."...nasmejao sam se, rekao: "Prijatno" i otisao...(inace 18.06. ih je zvao inspektor, istog dana su poceli popravku, istog dana zavrsili (zamenili celu stampanu plocicu), istog dana me pozvali da preuzmem telefon...gle slucajnosti...hahaha)
Sta ces, mlada, neukusna, prepametna...:)

Videcu da li ce ovaj telefon da radi kako treba...vise nista ne moze da me iznenadi...:)

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

VitaminC napisao: Sta ces, mlada, neukusna, prepametna...:)
...i josh plawusha!!!

:D - ima nas razni,mozda sam i ja nekad bzwzbzzzbz ,pa ne znam,po...pogreshi cowek.

:lol:

Odgovori