Pimp my phone!!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Nastavi ti da partish shta ja radim :D
A to `necu predpostavke moglo bi ili ne` nije tvoje da pricash. Ako kom moderatoru smeta nek' se javne.

A kako da ti dokazem da sam pricao sa programemorom i da mi je to potvrdio? da snimim razgovor? Okacim zajednicku sliku, ili njega za kompom? A to za procesor ako ne znash ti onda nauci, ne moram ja pocetnicima da stavljam slike.

Ne, necu da drzim prste dalje od tastature

Sory za malu grubost, jer zalaufao si se malo :P
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Leonel,

Vidi da bi ovo licilo na nesto , da bi sajt bio informativno poucan, cemu teze svi clanovi, onda i sama diskusija mora biti argumentovana.
Eto ti kucaj i dalje.
Imas u dnu prozorcic, pa nam svima fino pojansi ono sto na posljednje tri strane pokusavas.

Kako cemo mi pocetnici znati, neke stvari o telefonima, ako nam ti ne pojasnis.
Zato bih volio da na fino natenane, objasnis cjelu proceduru, sta bi od alata trebalo pribaviti, kakve srafcigere, da li je nuzna lemilica, ili je sve po klip klap sistemu.

Da li sa novim komponetama moze biti problema oko napona, da li postoji i procedura kod instalacije softvera, cisto pitam da ne bi netko zeznuo stvar na samom kraju.

Znaci, eto, budi ljubazan, i barem u teoriskom djelu, u kratkim crtama nam pojasni proceduru koju ti je programer rekao.

Mozda se netko i odluci da zrtvuje telefon, po toj recepturi. :)
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Ewo da se jawim,ja sam prwi koji sam zainteresowan za pimpowanje gage-a,znachi swe shto je izwodljiwo ja bih odradio... ajd' okachi sliku twog gage-a da widim oswetljenje (kazes da si promenio) i da widim zwuchnik...

:wink:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

bOOdala,
puno clanova bi do neba bilo zahvalno leonelu, kada bi nas on poducio kako da napravimo zvijeri od svojih fonova.

Ali izgleda da ima problem u komunikaciji, nikako da se otvori 8) , sto nije fino.
Eto poziv nasem clanu Leonel, i dalje stoji, neka odgovori na barem dio gore postavljenih pitanja, kako bi i mi ostali clanovi mogli da uzivamo u blagodetima budzenih telefona ala Leonel,
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

kefalo, ma nema od tog' nishta...Chowek je weliki lazow. On da je neshto uradio,on bi okachio sliku da widimo...

:roll:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Nemojte da ga zovete, ako krene da prica i da pise review telefona, to nece biti dobro :shock:
bOOdala, to stoji naravno :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

samo da obavjestim vas koje niste vjerovali da se zvucnik nece odraditi, da je nabavka zvucnika, zvarshena, napravljeno je postolje, drzac. Sama ugradnja je odlozena za srijedu, a do ponedeljka(onog tamo) bi trebali da vidite slike. Do tada ce paint job biti zavrshen pa da vidite :wink: I molim vas bez glupih komentara, ako neko ne vjeruje neka mi se ruga koliko zeli i hoce pose ponedeljka? Jeli poshteno? Ja mislim da jeste :lol: Ali kada ga vidite... Ovako ce da bude :blinky: :o :blinky: :o

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Leonel,

ja jedva cekam.
ne kazem to iz zajedljivosti, vec da vidim sta drugi rade pa da ih kopiram :) :D

a kako cemo znati , da li to radi, jer glupo je da kopiram necija iskustva, i da imam fon, sa zvucnikom, ali ne zvoni.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

ko ceka taj doceka.

ja bih svima to preporucio, ko je spreman, ali treba naci pogodan fon za to... a N-Gage, je dushu dala za ovakva pimpovanja sa svojom velikom povrshinom pozadi tj. na pozadini

A pokushacu klip da napravim, pa cemo da vidimo.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Znači tebe druže Leonele ne vredi ni komentarisati. Te stvari koje samo ti kažeš da mogu da se odrade, a nikada ih nećemo videti, pričaj svojoj babi. A što se tiče ovoga što ćeš da postaviš slike, jel znaš ti kolika je razlika između dodavanja jednog zvučničića na iste one dve žice koje voze standardni zvučnik, i menjanja OSa telefona da bi mu ugradio nešto kao što je kamera? Jedno je da se neko igra sa SDKem a drugo prčkanje po kernelu. Znaš samo se praviš blesav.

Nego obzirom da na prethodno odgovor znam, zanima me jedna druga stvar? Zašto bi iko uopšte radio ovo? Gde da nađeš kameru tih dimenzija, koga ćeš da maltretiraš za taj "softver" i koliko dugo (a ovo vrlo odgovorno tvrdim jer su dva ortaka za neke vrlo specifične potrebe kupili industrijski plejer, menjali AD konvertor, pisali upravljački softver, pravili daljinski koji radi, prepravljali zaglavlja paketa u MP3 kodu koji se šalju na obradu, i tražili tip memorijske kartice koji ima najviše sopstvene elektronike da ne moraju da pišu softver i za taj deo, tako da nije to samo tako malo dobiješ jedan MP3 i malo ga pročitaš - vrlo pojednostavljeno da ali u praksi ima još milion gluposti koje te sačekaju), i šta na kraju dobiješ kao krajnji rezultat - ogroman telefon sa starom (lošijom) rezolucijom i bojama, koji kao može da pravi neke jadne fotografije.

Moj ti je savet da uzmeš da odma budžiš taj iPhone, jer em što ga skoro niko nema, em kad ga neko kod tebe vidi i oduševi se još kad mu pokažeš custom work ima da se upiški od sreće. MOžeš i 3G i GPS podršku da mu dodaš da se ne zezaš sa ovim domaćim lopurdama i sad kupuješ iPhone3G kad već imaš ovaj, ili lepo sa tim programerom pokreneš pogon za prepravku običnih na 3G verziju ili čak i sopstveni brand. Što da ne?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Ugradnja kamere ce ici sigurno, samo je pitanje kada. Vidjecemo kako ce da ispadne, ti to ne mozesh da znash, a ni ja dok se camera ne startuje prvi put.

A iPhone necu da budzim jer za tim nema potrebe, a sem toga prodat` je.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Leonel,

tvoj problem , VELIKI, je sto ti obilazis, ovu stranu i samo dajes najave, te radicu ovo te radicu ono, i to sve u zadnje 4 stranice, u vremenskom razmaku od 4-5 mjeseci.

I za svo to vrijeme, mi nismo vidjeli jos nista, vec imamo komentar,

"ugradnja kamere ce ici sigurno, samo je pitanje kad"

A kad ce to druze Leonel biti. Mislim na kameru, novi OS, i jaci procesor.

Znaci, stvarno je ne ozbiljno to sto radis.

Odradi posao, ako mozes i znas, okaci slike te zvijeri od masine, sa novim OS-om, kamerom, procerosrom itd, itd.

Ali javljati se periodicno, na ovoj temi, sa bombasticnim najavama, a da nikad nista nismo vidjeli, vec samo slusamo, stvarno je besmisleno, u najmanju ruku ne ozbiljno.......

LuCiFeRkO
Banned
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2008. 10:22

Post od LuCiFeRkO »

Mislim, sta reci na sve ove komentare.... :uhuh:
Leonel, ne zelim da te vredjam. Nije to bilo tesko proceniti po tvojim komentarima.
Budzenje telefona ovo ono....kakvi su to izlivi mozga??
Moj savet ti je ipak da se vratis na zemlju i kao sto su neki useri naveli..."ostani pri farbanju maski"
Nemoj brate da preopterecujes nas a i sebe nekim neizvodljivim stvarima.....

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

ok, kako vi kazete, necu vishe komentaristai u ovoj temi .

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

niko ti nishta ne bi rekao da ne mlatish praznu slamu vetj mesecima .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

jel imao neko iskustva sa pastom koja prekriva ogrebotine na masci?Cula sam za to od jednog dechka,pa ako je neko chuo ili je koristio bila bih zahvalna na infromacijama... potrebno mi je tako nesto sto pre ..
Ukoliko u medjuvremenu uspem da je nabavim,recicu vam moje ustiske,koliko je efikasna ;)
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Misliš da je gituješ, pa posle farbaš? Na šta god da si mislila to nije providno nego ima neku boju, tako da kako god, farbanje ti ne gine. S nekim kvalitetnijim autolakom bi mogla da probaš, ali ti rasklapanje ne gine. Raspitaćeu se još malo šta bi mogla, mada mislim da neki konkretnih predloga već ima na stranama ispred.

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

Zar nije laske nabaviti novu masku (sorry, ali to mi zvuci lakse i jeftinije od ovog sto ti imas na umu?) :|

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Lakše je uglavnom, jeftinije - teško, ali ne sećam se da nam je pomenula o kom se modelu radi i da li dotični ima jeftine i lako izmenjive maske ili nešto specifično.

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ne,ne :) dechko mi je reko da je imao jedan telefon koji je imao ogrebotine po ekranu.Ta pasta - krema-sta god da je se nanosi na neku krpicu i onda se dugo trlja to mesto gde je ogrebotina i popuni sve te pukotine jako dobro... Pokusace da mi je nabavi,videcemo. .. ili da kupujem novi ekran i masku,i to mogu samo preko ebay a nemam paypal,moram natji nekog ko ima :D il da ga nosim tako sa ogrebotinama... jbg :j w960 se je u pitanju
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Odgovori