Predlog za muzicki smartphone sa kamerom

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Predlog za muzicki smartphone sa kamerom

Post od migi »

Kao sto se da videti iz naslova teme, potreban mi je novi telefon...
E sad malo imam specificne potrebe. Mora da bude smartphone (uiq, s60, wm...dolazi u obzir) Cena oko 200e, trudicu se da nadjem neki ocuvan polovnjak. Zatim da ima solidnu kameru sa po mogucstvu sa AF. 3.2 mpx bi mi bio optimum ali može i 2mpx. Sobzirom da telefon ne menjam cesto, u proseku 1.5 - 2 godine morao bi da bude iole otporan na udarce i da ne bude neki cesto kvarljiv. Takodje bitno mi je da ima veliki ekran, bar 2.4 incha pa nadalje (mada vecina smartphonova ima velike displeje). Posto telefon koristim kao player bitno mi je da muzika na telefonu bude kvalitetno uradjena...Dobar player da bude, 3.5mm jack nije obavezan..
I to bi bilo otprilike sve (skroman sam zar ne :oops: ).

Neki siri izbor bio bi p1i, p990, n95, n81, n91, tytn I/s200 i ajde recimo n73me.

Ajmo redom..
- Od kada je moguce ubacivanje Walkman player-a i acoustic drivera u p1 i p990 postali su mi izuzetno primamljivi. Uiq nisam dosad koristio, tako da bih bas rado oprobao neki tel sa TS. Stim sto mi je p990 neka jeftinija varijanta ali mi je prilicno ruzan (sa preklopom) i takodje cini mi se da u p1 moze da se ubaci waklman 3.0 player a u p990 ne. Takodje p1 je brzi, nekako kompaktniji i ima bolju kameru. Uz walkman slusalice ovo bi bila extra opcija za mene..Jos veliki TS na oba milina. *Mana skupe memorijske kartice.

- n95 savršen telefon za mene, ali nekako mi je fenserski i statusni telefon. Takodje nije bas vrhusnke zavrsne obrade, pa jos dupli slide + sto bi kupio polovan. Nekako mi je to preveliki rizik, inace telefon ima savrsene karakterstike za mene: gps, 5mpx AF, VEELIKI displej, 3.5mm jack, stereo zvucnici, bruka video. Nije mnogo veliki. Jedino sto se bojim trajnosti i da se ne pokvari a i nije mi bas nesto lep. Kad bih nasao neki do 220e da je jos u garanciji upala bi mi kasika u med! Jos je memorija jeftina 4gb 20 jura..Divota!

- n81 Prelep, PRELEP telefon sa vrhunskim muzickim odeljkom! Nailazio sam na primerke za 170e. E sad jedino sto je ekran malo manji i kamera koja je jedva upotrebljiva. Da ima bar AF sigurno bih ga uzeo... :smutny:

- n91 takodje shit kamera i budjav display ali cuo sam ovaj telefon, i kvalitet zvuka i HDD me jedino vuku ka njemu..

- n73ME kao poslednja varijanta, pristojna kamera i ok zvuk, prostran display ali mi je malo smor tel, i jos svi živi ga imaju...On mi je poslenja opcija

- Neki PPC, Qtek s200 ili 9600 su mi zanimljivi, cisto malo da oprobam windows mobile + veliki TS. Dosta zanimljivih programa itd. Inace WM mi je odvratan estetski, ali uz neki rom sa TouchFLO ili ako postoji rom sa TouchFLO 3D-om to bi mi se vec jako dopalo. Mada je pitanje kako bi oni radili sobzirom na slabe performanse gore pomenutih modela. Kamere pretpostavljam da su shit (video sam na s200) kao i ostala multimedia na ovim uredjajima. Pretpostavljam da je zvuk nista posebno na ovim uredjajima..Ne znam kakav je player na 6.1 ali media player na wm5 mi se ne dopada nesto..

Sta mi vi predlazete? Neki od ovih ili neka bolja solucija....

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Hm......

Interesantna dilema.
Moj predlog je ako je kamera bitna, onda P1, sa modovanjem zvuka.
Ono sto ja ne znam, je, kakvi su rezultati, nakon tog modovanja, moze li tako uradjen P1 da se priblizi W960.
P990, bih zaobisao, to je vrhunski telefon, ali drugacije namjene od one koja tebi treba.

N91, avangarda, dobijas individualnost i ekstravagantnost, mana mu je taj displej, ali ga krasi super muzika, neobican dizajn i materijali u izradi.
mana mu je HDD, brzina rada u odnosu na flash memoriju.

N81, bar sto se tice muzike, ne manjka ni po jednom kriterijumu, po meni je i najmoderniji, novi procesor, komotan ram, a manjkavost u odnosu na druge je losija kamera, slajd, nema TS, i po meni mogli su bolje materijale upotrebiti u izradi.

N73 ME bih zaobisao, kao i ove windows uredjaje.
oni su dobri ali ne i za ono sto si rekao da ti je prioritet.

Znaci moj predlog ti zavisi od onog sto moze da u muzickom smislu pruzi P1 nakon tih prepravki softvera.
Onaj ko se igrao sa tim, bi ti trebao dati precizan odgovor.
Znaci, jacina mu ne manjka samo je pitanje kvaliteta, koliko to parira fonovima koji su po difoltu muzicki.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

p1 je moja preporuka. ako hotjesh bash jeftino uzmi n73 i ubaci novi sw, dosta je poboljshan zvuk. wm uredjaje zaobidji, baterija 'ebe vetjinu njih.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

kefalo, pa u tom pravcu sam i ja razmisljao..
Pogledacu temu modovanje UIQ3, ili neko ako ima iskustva nek kaze..
A zasto ste svi zaobisli n95? Sveo bih ovu dilemu na n95 v.s. p1.
p1 mi je zanimljiv zbog walkman 3 i TS i lepsi je ali opet za iste pare cini mi se da n95 nudi mnogo vise, kamere se malo razlikuju verovatno, ali ovamo GPS pa 3.5mm pa smesno jeftina Micro SD...
Jedino sto me brine je izdrzljivost n95ice i kvalitet izrade..

Ajte ljudi dajte jos saveta...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ne namjerno, previd, zato sam zaobisao N95.
fin je dobri zvucnici, 3,5mm jack, kao sto kazes jeftina memorija, ubjedljivo najbolja kamera, vise programa, ali trazi i opreznost jer uzimas polovan, a tu je dupli slajd.

Ja sam slusao mjuzu sa N95 8GB, sa Koss spark plug i mogu da kazem da je sasvim pristojno, ocjena -4 ako ga poredi sa plejerima.
Nisam mu cackao sa podesavanjima, tako da postoji mogucnost da se izvuce jos malo kvaliteta.

po meni treba da razmisljas, ovim redosljedom P1 zbog TS koji je prednost ako ces korititi wifi, ako ne onda na drugom mjestu je N81 koji je ubjedljivo najbolji sto se tice muzickog odjeljka, ali nema TS, i onda N95 koji ima malo veci ekran, jacu kameru, ali i slabiju bateriju, i manje rama od ova dva predhodna.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

migi, to oko tih acoustica i ubaciwanja walkmana ima ubrzo da te smori (ja sam ziw primer)... Shto se tiche slushanja muzike kod SE-a,zaobidji ga (ja na mom k800 ne slusham "ziku)...nerwiraju me owi dzekowi na SE-u,ima fon wec dwa meseca i kabl prekida,zeza,a bash chuwam fon...tako da uzmi fon sa 3.5mm. Nemoj da si u dilemi,uzmi n95 i da te widi Bog. Samo,teshko ces ga naci za 200 jura...

...toliko od budale.

:wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Moja preporuka N73 ME.Druga varijanta N81 ili N91 a N95 ne bi uzimao .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

N95 ima kao manu bateriju... Jeste to malo sredjeno, ali opet... prekratko je! a pored toga, savrsen je tel. N73ME ti nudi sve sto ti treba, al malkice je zastareo vec... Ne znam,N81 je savrsen izbor, ali...kamera. Preporucio bih ti 5610,da ima OS... Ne znam, P1, ili N95.. :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

najbolja je tebi nokia 5700, pazi shta ti kazem. Ima sve shto ti zelish :wink: .
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od bOOdala »

Leonel, el si mogao ruzniji fon da mu preporuchish...???

n81 ili n95 > Ja sam pre za n95,ali ti si rekao da ti se swidja n81,e sad na tebi je da odluchish.

:D

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

meni je n81 ruzhniji od 5700 .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

5700 uhopshte nije ruzan telefon :blinky: Prvi put cujem da to neko kaze .
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od bOOdala »

Swako ima swoj ukus...meni je 5700 jedan od najruznijix Nokia telefona

8)

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

Kao sto rekoh vec, sveo sam uzi izbor na n95 i p1i...
p1 sam nasao u oglasima 220e a n95 230e, da li je ovo OK cena?
Ako neko ima licna iskustva sa ovim telefonima, znacila bi mi licna iskustva da prevagnem..
Rodjendan mi je za 2 dana, a jos ako upadnem na budžet na faksu mozda cu moci da dodam jos parica 8)

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

Leonel napisao:najbolja je tebi nokia 5700, pazi shta ti kazem .
Taj telefon nema ni auto fokus, ni kameru bar od 3.2mp, niti ekran bar od 2.4˝ te m nije jasno kako si dosao do zakljucka da je za njega to najbolji fon?
Nokia E50

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Taj 5700 je kao igracka za decu od 5 godina,ubedljivo najruzniji nokijin telefon .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ozbiljno... A plus,zvuk mu uopste nije bolji od npr N73ME. Veruj mi. Nije 230 mnogo ya N95,ako je u dobrom stanju. Ako ti ne treba qwerty i TS uzmi N95. Kraj :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Nezgodna dilema nema sta.....ja bi licno uzeo P1 pre nego n95, ali vidim da je vecina forumasa na strani n95 tako da.....Ne znam zasto ti je toliko bitna kamera, ali u tom cenovnom rangu ces tesko naci to sto tebi treba tako da bi najbolje bilo da spustis kriterijum za kameru a obratis paznju na zavrsnu izradu tj cvrstinu samog aparata, njegovu kvarljivost(flat, slide itd mehanizmi) vec si rekao da ne menjas fon bas cesto, pa bolje uzmi neki monoblok i odreci se kamere nego da posle sam sebe jedes sto si uzeo fon na kom je riknuo flat a gle cuda kod nas je zamena za doticni model jako skupa i postoji mogucnost da se jos jednom kvar ponovi. U krajnjem slucaju veca je verovatnoca da rikne slide kod n95 nego da pokvaris fast-port kod nekog SE muzickog telefona. Pogledaj i E51 ili 6120c(znam nemaju kamere sa AF i velike ekrane) neces se pokajati a malko ces zakinuti na kameri, ali razliku u ceni mozes opusteno da das na neki digitalac(najjeftiniji BenQ od 80e ce parirati kameri na n95).
5130+Koss the plug....

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 14:35

Post od Jordan23 »

kefalo, moj drug ga je uzeo polovnog prije pola god(mislim na N95), znaci tel je izgledao kao mnajobicnije govno, sav izgreban, razdrndan,m imao preko 200h price.... :unsure: :uhuh: Mislio sam da cer da mu crkne za par dana.... Medjutim i dan danas u istom stanju radi fenomenalno..... Nista se ne primjecuje ni na slide-u(posle zatezanja naravno), a drugih mana nema.....Tako da je po meni najbolji izbor N95, jer imao sam bas mnoooooogo telefona, a N95 mi je jedini koji mi nije dosadio nakon 20 dana koriscenja, jer bukvalno ima sve!!! :D :lol:

N95-moj izbor.... 8)

P. S. sto se kamere tice, svi znamo da se digitalci ne mogu uporedjivati sa kamerama telefona, tako da to nije neki bitan faktor, ali gledajuci svijet telefona, N95, zajedno sa N82 i N95-8gb VLADAJU.... :lol: :D
N97, iPhone 4 on its way!

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Od ovih koje si naveo probao sam N73 ME, N91 i N95 (8gb),

N73 ME i N95 nisu za slusanje muzike zvuk je suvise slab. Pored toga na N95 se mora (u stvari ne mora ali je pozeljno) zatezati slajder u servisu da ne bi "setao". Sa druge strane N95 je dosta brz, ima sjajan ekran, kameru, veliku memoriju, Wifi,GPS itd.
N73 ME moze da primi max memorijsku od 2gb i nije tako brz ali ima dobru kameru i displej.
N91 je perfektan za slusanje muzike, radi brzo, ima Wifi i solidnu kameru, medjutim dosta je tezi od ostalih i nekima smetaju dimenzije. Ekran mu je prosecan i ima malo RAM memorije sto moze smetati ako volis multitasking.

Od ovih ostalih svidja mi se P1 (pa neces valjda kupovati P990 zar to iko danas kupuje) samo sam citao da ima slab procesor i polu/QWERTY tastaturu koja trazi privikavanje.
Pogledaj i neke WM uredjaje mada su jos uvek dosta skupi kod nas. Npr. medju podnosljivijima sto se tice cene je Treo 500 (ima 2,5mm jack, znaci treba ti adapter za kvalitetne slusalice) sa odlicnom 2mp kamerom koji se pojavio u BG za nesto oko 300 eura.
N81-pogledaj ga u nekoj radnji i uzmi u ruke mislim da ces odmah odustati (masni otisci svuda posle 2 sekunde).

Jos jedna opcija je Samsung i550 kojim prema forumima, ima kvalitetan zvuk, valjda ce se uskoro pojaviti i kod nas, samo ne verujem da ce cena biti ispod 300 EUR.
Tu je i Samsung i450 koji je vec bio u prodaji ali je rasprodat, zatim ROKR E6 za koji korisnici tvrde da ima sjajan zvuk (LINUX + touchscreen), nazalost takodje rasprodat

Sve u svemu za tu cenu i potrebe koje si naveo mislim da se trenutno raspolozivi izbor svodi na P1 i N91

Odgovori