E sad malo imam specificne potrebe. Mora da bude smartphone (uiq, s60, wm...dolazi u obzir) Cena oko 200e, trudicu se da nadjem neki ocuvan polovnjak. Zatim da ima solidnu kameru sa po mogucstvu sa AF. 3.2 mpx bi mi bio optimum ali može i 2mpx. Sobzirom da telefon ne menjam cesto, u proseku 1.5 - 2 godine morao bi da bude iole otporan na udarce i da ne bude neki cesto kvarljiv. Takodje bitno mi je da ima veliki ekran, bar 2.4 incha pa nadalje (mada vecina smartphonova ima velike displeje). Posto telefon koristim kao player bitno mi je da muzika na telefonu bude kvalitetno uradjena...Dobar player da bude, 3.5mm jack nije obavezan..
I to bi bilo otprilike sve (skroman sam zar ne

Neki siri izbor bio bi p1i, p990, n95, n81, n91, tytn I/s200 i ajde recimo n73me.
Ajmo redom..
- Od kada je moguce ubacivanje Walkman player-a i acoustic drivera u p1 i p990 postali su mi izuzetno primamljivi. Uiq nisam dosad koristio, tako da bih bas rado oprobao neki tel sa TS. Stim sto mi je p990 neka jeftinija varijanta ali mi je prilicno ruzan (sa preklopom) i takodje cini mi se da u p1 moze da se ubaci waklman 3.0 player a u p990 ne. Takodje p1 je brzi, nekako kompaktniji i ima bolju kameru. Uz walkman slusalice ovo bi bila extra opcija za mene..Jos veliki TS na oba milina. *Mana skupe memorijske kartice.
- n95 savršen telefon za mene, ali nekako mi je fenserski i statusni telefon. Takodje nije bas vrhusnke zavrsne obrade, pa jos dupli slide + sto bi kupio polovan. Nekako mi je to preveliki rizik, inace telefon ima savrsene karakterstike za mene: gps, 5mpx AF, VEELIKI displej, 3.5mm jack, stereo zvucnici, bruka video. Nije mnogo veliki. Jedino sto se bojim trajnosti i da se ne pokvari a i nije mi bas nesto lep. Kad bih nasao neki do 220e da je jos u garanciji upala bi mi kasika u med! Jos je memorija jeftina 4gb 20 jura..Divota!
- n81 Prelep, PRELEP telefon sa vrhunskim muzickim odeljkom! Nailazio sam na primerke za 170e. E sad jedino sto je ekran malo manji i kamera koja je jedva upotrebljiva. Da ima bar AF sigurno bih ga uzeo...

- n91 takodje shit kamera i budjav display ali cuo sam ovaj telefon, i kvalitet zvuka i HDD me jedino vuku ka njemu..
- n73ME kao poslednja varijanta, pristojna kamera i ok zvuk, prostran display ali mi je malo smor tel, i jos svi živi ga imaju...On mi je poslenja opcija
- Neki PPC, Qtek s200 ili 9600 su mi zanimljivi, cisto malo da oprobam windows mobile + veliki TS. Dosta zanimljivih programa itd. Inace WM mi je odvratan estetski, ali uz neki rom sa TouchFLO ili ako postoji rom sa TouchFLO 3D-om to bi mi se vec jako dopalo. Mada je pitanje kako bi oni radili sobzirom na slabe performanse gore pomenutih modela. Kamere pretpostavljam da su shit (video sam na s200) kao i ostala multimedia na ovim uredjajima. Pretpostavljam da je zvuk nista posebno na ovim uredjajima..Ne znam kakav je player na 6.1 ali media player na wm5 mi se ne dopada nesto..
Sta mi vi predlazete? Neki od ovih ili neka bolja solucija....