Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Probao sam juce jos 2 puta i opet mi dodje do 14mb! Danas isto tako! Nece da predje tih 14mb nikako! Lampice ponovo prestanu treperiti tj prestane skidati taj apdejt! Mogu redovno da otvaram sajtove tako da konekcija radi! Iskljucio sam antivirus i spyware programe da ne bi smetali ali sve je isto! Da li imate neki savet sta da radim?

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

IDzO Da probas kod nekog drugara to da uradis? Stvarno nemam pojma sta bi mogao da bude razlog.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

IDzO, dobro je Butters rekao,probaj na drugom racunaru da odradis update .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

ljudi pomoc, stavio sam pre jedno 3 sata da se updateuje prvi put, znaci sa verzije 3.83 na 4.21... da li je moguce da traje toliko ili se nesto s**balo? Sta da mu radim? Hvala :cry:

EDIT: telefon je 6120classic...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

bjela, da li je NSU završio sa skidanjem potrebnih fajlova i krenuo sa flešovanjem? Do kog koraka je stigla procedura? Možda imaš isti problem kao IDzO, mada mislim da bi u tom slučaju posle toliko vremena NSU izbacio grešku prilikom skidanja fajlova, što znači da slobodno možeš da skineš telefon sa kabla. Proveri pre skidanja da li telefon reaguje uopšte na komande, ako reaguje - možeš da ga raskačiš pa probaj ponovo.

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bjela »

Updateovao sam updater, kabl softver i jos nesto, skinuo je sve fajlove i doslo je do dela gde bas pise updating software... Kad je krenuo bas se videlo da radi nesto 10-15 minuta a posle toga samo stoji beo ekran (kao polu-upaljen, nemam pojma..) i nista se nije promenilo vec 3-4 sata... Ne reaguje uopste, a i stoji mi uputstvo da ga nikako ne iskljucujem jer moze da dodje do kvara... Jel je moguce da toliko dugo radi? Ponavljam, nista se uopste ne desava (na oko).
NOKIA 5800

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

bjela, nema razloga da čekaš više jer se sigurno ništa neće desiti. Ceo proces (bez skidanja fajlova) treba da traje maksimalno 10-ak minuta. Skini ga sa kabla i probaj da uključiš telefon. Ako ne može, skini bateriju, sačekaj malo, vrati je i pokušaj ponovo. Ako opet ne bude hteo da se uključi, možeš da probaš da ga resetuješ - pritisneš zelenu slušalicu (dial taster), trojku, zvezdicu i taster za uključenje, i sačekaš malo da se uključi, tražiće ti da izabereš grad. Ako ni ovo ne pomogne, probaj još jednom da ga flešuješ, ali verovatno ćeš morati u servis da bi ga flešovali preko boksa.

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bjela »

skinuo sam ga i odmah se upalio bez ikakvih problema... hvala na savetu, pokusacu sutra ponovo, sad vise nemam zivaca :D hvala na pomoci jos jednom...
NOKIA 5800

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

E i meni se isto dešavalo, pokaže on 15 minuta, dođe on do 13 i prikazuje grešku, a na ekranu je pisalo Test mode, pokušavao sam i ajde sigurno sam sj*bo fon kad ono radi, novi softver, sve OK.
Inače imam 6233
Nokia Lumia 630

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li se otprilike zna kada ce izaci nova verzija SW-a za N82?
Uspeo sam da apdejtujem na 20.0.062 ali i nije isina da su resili bagovitost! :(

Kada se jednom stavi novi sw ne moze se vratiti stari! Jel tako?

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

IDzO napisao:Kada se jednom stavi novi sw ne moze se vratiti stari! Jel tako?
Upravo tako, jedino u servis da ga salješ. A koji bugovi su u pitanju, planiram uskoro da ga uzmem ali sad si me malo uplašio? :blinky:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

@milann,i da ga nosi u servis,nista mu ne bi pomogli jer ni oni ne mogu da vrate softver unazad.Normalno je da ima bagova jer je softver jos uvek svez.@Idzo probaj da odradis format povremeno kad ti mnogo zabaguje,drugog resenja nema.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Kad ga stave na box mogu da mu ubace i onu prvu sa kojom je izašao u prodaju, to je najmanji problem. Svakako da računam da ima bugove, ali se plašim onih najgorih - a to je onaj kad telefon počne sam da se restartuje ili kad se zakuca u mesto pa jedino pomaže vađenje baterije. Zbog toga sam i postavio pitanje o kakvom je bagu reč.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Pa cisto sumnjam da ima tolike bagove,jer je to bila odlika starijih telefona zbog male kolicine Ram-a,ali ovi manji su neizbezni.Jesi siguran da moze preko boxa da se ubaci default softver?

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Na N73 mi se deslio par puta da se restartuje sam od sebe iako je RAM bio oko 80% slobodan (u pitanju je obična verzija).. Što se tiče box-a, možeš preko njega vratiti na bilo koju verziju.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Jedan od bagova je da slike nece da ucita redovno nego ih ostavi kockaste (sporo prilagodjava rezoluciju-nadam se da si me skontao)! Posle jedno minut tek ucita sliku!

Kada ga upalim pojavi se wallpaper, precice, status mreze, baterije ali ih na jedno 10sec "izbrise" tj prikaze pozadinu teme bez precica, statusa mreze, baterije i onda se kao upali da ga mozes koristiti! I odmah posle toga kad udjes u meni nesto mi koci ne mogu brzo da se krecem kroz njega! Kao da mu nesto radi u pozadini nekoliko minuta i onda se moze redovno brzo kretati kroz meni!

Nista od ovoga mi se nije desavalo sa starim SW! Odradio sam bio i format tel i kartice ali sve je isto "bagovito"!

To je za sada sto sam primetio jer sam juce stavio novi SW, a nisam imao vremena da se igram s njim jer imam ispit u ponedeljak pa moram jos da ucim!

Jos cu da cackam pa ako nesto jos otkrijem napisacu!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

IDzO, sve to sto si napisao nije nista cudno.Jedino resenje da sacekas novi sw.Ne brini,azurni su ovi iz Nokie,bice to vrlo brzo :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

E jbg meni je cudno jer nisam imao takvih, a ni slicnih problema ni na jednom telefonu do sada! :) ;)
Nadam se da ce resiti ove problemcice i da ce sw biti dostupan u skorije vreme! :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

To i nije toliko strašno, mi koji prelazimo sa N73 na N82 te bagove gotovo nećemo ni primetiti. :)

pozdrav

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Stvarno bi bio red da izbace novi softver za N82. Ovaj stari je jos od kraja februara.

Evo recimo jos jedan bug (desava se i na drugim modelim).

Kada udjete u Logove, sve ikonice telefona su oznake za mobilni. Bez obzira da li me je neko zvao sa fixnog ili mobilnog, oznaka je mobilni. Milion puta sam pogresio ne gledajuci broj, vec ikonicu.

Evo i slicice (1. i 4. broj su fixni i imaju oznaku fixnog telefona u imeniku).

Slika
iPhone 3G[s] 16GB

Odgovori