Uhhh, ala ste se iznakomentarisali za kratko vreme

Milance me potkopava konstantno

Pa ljudi bre naravno da su slike obradjivane u PS

Sve slike su doradjivane u PS-u doduse minimalno, podesavan je levels, i malo dodavane senke. Jedino prva i druga slika iz zadnjeg seta nisu podesavane, znaci zgrada sa fontanom i ove zgrade sa neonkama nisu obradjvane.
Ali meni nije jasno zasto se uzbudjujete oko toga. Ja kolko vidim vama se slike svidjaju

Meni je bitan krajnji utisak koji fotografija ostavi na mene, a sad dali je ona obradjivana ili ne to mi nije bitno.
Ja na to gledam ovako: k750i kosta polovan izmedju 70 i 90 evra neki ocuvan. Znaci vi u ruci imate uredjaj koji je jeftin, a slike pravi odlicno. Imate uredjaj koji vam daje dovoljno kvalitetnog materijala za dalju obradu. Naravno ako uhvatite perfektnu sliku onda nema potrebe za obradom. Ali zasto pobogu ne iskoristiti znanje i od dobre slike napraviti jos bolju sliku. Mislim mogo sam ja da uzmem aparat i da izadjem da slikam cvece napolje i da okacim u ful rezoluciji i sta??? da bi ste svi vidli kako dobre slike pravi?? pa to vec svi znate. a onda ako kupim skuplji telefon onda ce slike biti jos bolje, sto je i logicno. i dokle tako, u nedogled? Jednostavno, kada budem uhvatio fotografiju koja nije vredna obrade, vec me zadovoljava u startu kvalitetom tj scenom, ja je necu obradjivati. Mislim imam ja takvih slika, ali nisu slikane telefonom vec profi aparatom, mozda zato i obradjujem slike sa telefona jer zelim da budu profi a fali mi telefon sa vecom pixelazom

Zato uzivajte u slikama, kao sto ja uzivam u vasim
kljun, jeste aparat stoji iza mene, vidi se na slici ako se malo bolje zagleda
IDzO,
Njami, Ne nisam iso na nikakav kurs, ali mi je fotografija dugo vremena hobi.
kljun, Hvala. Grad nije mracan i siv, ali je tog dana kada sam ja slikao bilo oblacno, sto je me je i navelo da slike ucinim jos mracnijim, sumornijim, da stare gradjevine dodju do izrazaja. Da je bilo suncano, od tih slika ne bi bilo nista, i ne bi ih ni okacio ovde jer bi bile sasvim obicne.
A evo i slike slikane danas i to u full size, cisto da vidite da znam ja da slikam i bez obrade:)
Edit 03.07.'08.@01:12:
A evo kako to izgleda posle samo nekoliko minuta "cackanja"