A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

0.05*9.6*1024*1.18=580din 8)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Pa rekao sam da nije dobro sracunao a nece da kaze koji fon ima :dry:
nego drugo nesto da vam kazem evo malopre mi od vipa stigla poruka da ako dopunim 200 i dalje cu biti na 1 dinar akciji ako neuradim to do kraja meseca aprila prvog maja se vracam na ono staro tako mi je rekla jedna teta na hot broju 0601234 jao sto smo se izdivanili ima jako prijatan glasic i uplaticu joj 200 dinara :oops: :D :lol: pa neka ide sve dovraga
Ma volem kad mi tako unapred posalje poruku koliko joj kosta taj divan a ne na kraju :D :lol:
JAAAAAAOOOOO stooooo IMAAAAA GLASSSSSS :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :oops:

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Sigi: pod br.
1.Nisam ouopste razmisljao o ceni zato sto ranije nisam skidao tako velike fajlove,ali nisam znao koliko to moze da bude skupo...
2.Filmic koji je bio na mobinom nije se ukocio nego je stao tamo dokle se napunilo a to je ako je trajao 3:58 stao je na 2:56,pa sam mislio da se program zbagovao...Mobilni je N95 a znam da se na kompu moze skinuti moja brzina sa neton je 1536Kb/s tako da to traje par sekundi,ali ja nenosim ceo komp kada sam van kuce,pa mi je mobilni pri ruci a skidao sam spot na youtubu...
3.N95 koristi 3G mrezu tako da je brzina ok...
4.Mesta sam imao na kartici mi se cuvaju ti klipovi a slobodno mi je 756MB prostora

Nisam znao da je toliko skupo,znam da kad asam bio u Nemackoj tamo imas internet preko mobilnog za 20eura mesecno sa neogranicenim prenosom podataka,i ako mi to nemamo mislio sam da nije preskupo kod nas.Kako sam bio neoprezan.

Znaci za 10 MB(zaokruzio sam) to je 1024*0,05= 51,2+18%=60,41=1MB 60,41*10=604din......
Pa to je gore od pljacke to je lopovluk.....

Pa dobro ako smo i dalje ovce za sisanje sto da ne........

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mile500 pa tako ti je to kod svih ne samo kod njih. jedino telekom i ona toki tarifa nude manje i naravno telenorov paketni dodatak nudi manje i to je to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

Neznam vip je dobar operater bolji od Telenora i Mts-a ali sve imam utisak kao da se mreze bave svime i svacime samo ne onim sto stavarno trebaju da se bave.Cilj mreze treba da bude po mom misljenju:

1.Smanjenje tarifiranja poziva ka svim mrezama znaci kao kod VIPA-a sto imamo pakete jedne vrste a ne tonu paketa bespotrebnih...

2.Pristupacnoct internetu i opcijama vezanim za internet bilo to GPRS ili 3G ili UMTS i td naravno i Flat rata na fonu i za lap topove...

A ovo mobilni i neki bakraci to bi sve trebalo da bude za usput a pritom pristupacno za svaciji dzep jer operater je tu da ponudi bolje cene od piratskih telefona a ne da nabija cene...

U Nemackoj n95 sa tarifnom paketom kosta 1eur N95 za paket koji placas 40eur mesecno 14 meseci 40*14=560eur a ovde platis na pocetku 25000 din plus 3000+18% za 24 meseca..
Eto da skrenem paznju koliko smo otisli u aut......

Ali cuo sam da su takve cene jer drzava ima monopol i odredjuje cene pa mi je sve jasno....

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

mile500 napisao:Sigi: pod br.
1.Nisam ouopste razmisljao o ceni zato sto ranije nisam skidao tako velike fajlove,ali nisam znao koliko to moze da bude skupo...
...
Nisam znao da je toliko skupo,znam da kad asam bio u Nemackoj tamo imas internet preko mobilnog za 20eura mesecno ...
Pa druze ovako da ti u ime svih pozelim dobrodoslicu u rodnu grudu :) ,neka si se ti nama vratio ;) to je bitno .
Drugo ovde su se malo stvari izmenile odkada si otisao kada si onomad odlazio nismo imali ni fiksni telefon ali dobismo ga :D :lol: i to je skupo samo da te odma upozorimo :dry: ali je tako
E u zadnjih par godina imamo mi i mobilne ali mi ovde nosimo digitrone i vecito sabiramo i gledamo sta i koliko kosta :D ovde se dogovaramo kako da ih zeznamo ali valjda citaju pa nas preduhitre :lol:
za tih tvojih nemackih 20 eura mi ovde imamo verovao ili ne cak keca na ADSL telekom i to je skupo ali oni kazu da mi imamo para tako da eto
Ako ti nije jasno ovde imamo i dve vrste cena jdne su javne i bez PDV a druge su one koje su i tebe zeznule e te se i racunaju :D
Ako oces nesto ti reci sta ti treba a mi cemo ti sabirati dok se malo nenaviknes ti jesi ovladao redovnom i tacnim racunom ali mi smo ovde usavrsili i ovaj drugi racun :lol: :roll:
Samo ti ovde pitaj odgovorice ti ovde neko uvek i u bilo koje doba
Neka si ti nama ziv i zdrav a sad tih 600 i koji dinar ma videces ti ima i skupljih stvari :roll: kao taj prvi minut ,pa kada saljes svojima u svabiju poruku to ti je 12 dinara ,a i te akcije moras nekoliko puta da proveris u raznim novinama i medijima dali je svugde isto napisano ako jeste onda bi trebalo da je tako :D
Videces lepo je nama ovde ima da ti procveta racun i jedvo ces cekati da se vratis u nemacku da odande zoves i skidas klipove jer je odande jeftinije zvati svoje najmilije nego kad si ovde :D

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

:lol: :lol: :lol: Hala veliko kao prvo nisam bio u Nemackoj toliko dugo samo 20 dana tamo mi je rodbina ovde sam se rodio i odrastao i znam kako se krecu cene ali nisam do sada znao za internet preko mobilnog kako to ide i koja je cena jer nikada nisam pitao niti me je interesovalo za cenu pricam,ali kada sam se vratio otisao sam u Vip,Telenor i Mts i pitao za te Flatrate pakete(a ne za cenu) i evo odgovora kojeg sam dobio:

citat: Molimo vas strpite se mi smo jos mlada mreza sigurno ce biti.... (VIP)
citat: Imamo internet preko mreze takve vrste ali samo kartice za lap topove a za fon ne a kada ce biti to za mobilne neznamo.... (Telenor)
citat: Isto kao sto je ovaj lik rekao u Telenoru...(MTS)

Zakljucak: Bedni smo sto se operatera za mobilne tice.....
Ja se nadam u Vip jer do sada ima veoma povoljan i razuman paket za razgovor mislim na post paid i na preepaid ono za 1 din/min

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mile500 napisao:citat: Molimo vas strpite se mi smo jos mlada mreza sigurno ce biti.... (VIP)
citat: Imamo internet preko mreze takve vrste ali samo kartice za lap topove a za fon ne a kada ce biti to za mobilne neznamo.... (Telenor)
citat: Isto kao sto je ovaj lik rekao u Telenoru...(MTS)
Eh nesam bio tu neko vreme pa odma da uskočim :D
Dakle slagali te pa to ti je, ni jedan od naših operatera nema flatrate za Internet ni u kom obliku (ne ne i ne 5GB nije flat rate :dry: )
Drugo ko tebi brani da karticu sa nekim od surf paketa staviš u telefon :?
I treće ako si na postpejdu najmanje jedan operater nudi data dodatak po povoljnijoj ceni....
Jbga neinformisanost je najskuplja tarifa :roll:

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Vip mobile će dodati Vodafonov logo na sve proizvode i usluge koje bude nudio srpskom tržištu kao rezultat ovog partnerstva.
ovo je već nešto

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Savrseno. Oduvek sam zeleo vristece crveni, potpuno nepotrebni Vodafon logo na svom mobilnom.. :dry:

lakilajn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 05:34

Post od lakilajn »

Da li VIP telefoni(postpaid promo)mogu koristiti kartice ostalih mreza?!
da li vip tel.mogu koristiti kartice ostalih operatera??

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Ne 8)

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pere Ubu »

Ustvari da. Bar u BG, za odredjenu nadoknadu. Inace, nema potrebe da se brise ovaj post, bar ne dok se ne citira clan tog i tog propisa koji zabranjuje otkljucavanje telefona. U suprotnom, brisanje bi moglo lako da se okarakterise kao ugrozavanje slobode izrazavanja ;)

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

lakilajn, odredjeni modeli mogu jer nisu kodirani! 8) 8) 8)
N70, 5310, 6300,6500s!Za ostale ne znam!
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Neće predajnik u komšiluku

VRANJE - Žitelji vranjskih naselja Šaprance i Ogledna stanica već nekoliko dana dežuraju pored stadiona Fudbalskog kluba Dinamo kako bi sprečili da radnici „Vip Mobile“ iz Beograda ne postave mobilni predajnik. Prethodno su njih 400 uputili 27. juna peticiju lokalnim organima i pozvali građevinsku inspekciju koja je obustavila radove jer investitor nije imao građevinsku dozvolu.

Čedomir Pavlović, Diča Anđelković, Boško Ristić i drugi meštani pomenutih naselja uplašeni su i uznemireni zbog moguće radijacije predajnika.
Načelnik inspekcijskih službi u Vranju Časlav Ristić izjavio je da su obustavljeni radovi na fudbalskom stadionu, jer investitor nije imao građevinsku dozvolu.
- Nije nam svejedno, jer primopredajnik može da bude veoma opasan za ljude u pomenutim naseljima, gde se nalazi nekoliko osnovnih škola i dečjih vrtića. Uznemiren sam jer objekat mobilne telefonije treba da bude izgrađen samo nekoliko metara pored moje kuće. Plašimo se moguće radijacije, kojoj će biti izloženi svi oni koji treniraju na Dinamovom stadionu - rekao je Diča Anđelković.
Načelnik Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Miroljub Mitić izjavio je da je firma „Vip Mobile“ iz Beograda dobila akt o urbanističkim uslovima izgradnje takozvanih metalnih ormara sa antenskim stubom. Tek kada se uradi idejni projekat, dobiće odobrenje za izgradnju, koju izdaje pomenuti sekretarijat.

http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=47797

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Ljudi kako stoji VIP sa signalom, naspram telenora i MTS-a. jel strashna razlika :? :? ??

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Joooj kako je ovaj narod neprosvecen to je naprosto strasno. Kakva crna radijacija? Da nece nekome nokti i kosa da pootpadaju... ? SMESNO!!! Na kraju krajeva, ko ih j... nece imati signal i cao. Meni je inache zao sto se na moju zgradu ne postavi jos antena, pa da ubiramo kao zgrada pare od onih koji su postavili antene. Nista to nije za dz.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

pazi sta kazu strucnjaci:

Mobilni telefoni opasniji su po ljudsko zdravlje od pušenja ili azbesta, upozorio je jedan od stručnjaka za kancerogena oboljenja, dr Vini Hurana.

Australijski neurohirurg istakao je da bi trebalo izbegavati korišćenje mobilnih telefona kad god je to moguće i pozvao vlade i industriju mobilne telefonije da smesta preduzmu korake radi smanjenja izloženosti korisnika zračenju aparata.

Njegova studija zasniva se na sve većem broju dokaza da korišćenje mobilnog telefona tokom 10 ili više godina udvostručuje rizik od dobijanja raka mozga, preneli su mediji.

Dr Hurana, koji je izveo dosad najalarmantnije zaključke o upotrebi mobilnih telefona, smatra da rezultati prethodnih istraživanja nisu bili u ovolikoj meri upozoravajući pošto je potrebno najmanje 10 godina da se rak razvije, a malo je ljudi koji imaju toliko dug "staž" u ovoj vrsti komunikacije.

Francuska vlada je početkom godine upozorila na opasnosti od korišćenja mobilnih telefona, naročito kada su u pitanju deca.

Nemačka, takođe, savetuje svojim građanima da ograniče razgovore, a Evropska agencija za prirodnu sredinu zatražila je da se smanji izloženost zračenju aparata.

Profesor Hurana, koji je u proteklih 16 godina osvojio 14 nagrada za naučna dostignuća, objavio je više desetina naučnih studija o posledicama mobilne telefonije.

Mada priznaje da mobilni telefoni mogu da budu veoma korisni, posebno u hitnim slučajevima, on ipak upozorava na "sve veći broj dokaza koji ukazuju na povezanost korišćenja mobilnih telefona i nekih vrsta raka mozga."

Taj fenomen će, prema njegovim rečima, biti konačno potvrđen u narednoj deceniji.

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo je opasna jer još nismo svesni rizika, rekao je Hurana.

Ukoliko industrija i vlade smesta ne preduzmu odlučne korake, broj obolelih i umrlih od tumora na mozgu drastično će se povećati u narednih 10 godina, upozorio je on.

"Očekuje se da će ova opasnost imati mnogo veće posledice po ljudsko zdravlje od azbesta ili pušenja", naglasio je australijski lekar, podsećajući da širom sveta ima oko tri milijarde korisnika mobilnih telefona, dok je pušača tri puta manje.

Pušenje godišnje ubije oko pet miliona ljudi u svetu.

Azbest u Velikoj Britaniji odnese isto onoliko života koliko saobraćajne nesreće.

Udruženje mobilnih operatera odbacilo je Huraninu studiju kao "neizbalansiranu analizu" dosadašnjih naučnih saznanja, koja je suprotna zaključcima Svetske zdravstvene organizacije i još 30 nezavisnih ekspertskih studija.

Aleksandra Dobrosavljević. Tanjug.

http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=306444

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E ovo su recimo budalastine svoje vrste, i senzacionalisticke vesti. Zaista nigde ni u jednoj studiji nemas dokazanu korelaciju izmedju koriscenja mobilnog telefona i povecane incidence raka mozga. Drugo, zahvaljujuci nashim operaterima, ovako nesto kod nas je u domenu nauchne fantastike... mozda u Japanu, ili SAD... ali kod nas... vrlo tesko.
A i mogu misliti da dotichni Hurana nema dnevno barem sat i po priche. To mi je tek za nevericu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pere Ubu »

Mislim da je krajnje neoprezno nazivati neke cak i polustudije & analize sumnjivih "strucnjaka" budalastinama. Ako se neko seca, 70-ih se smatralo da pusenje i nije tako stetno, pa niste npr. imali film u kome glumci nisu pusili, 80-ih se smatralo da sekundarni pusaci nemaju nikakav rizik od kancerogenih oboljenja, a 90-ih pa nadalje se (nazalost) dokazalo suprotno.
Upravo sredinom 90-ih pocinje komercijalizacija mobilne telefonije, pa i najvecem laiku (kao sto sam ja) nije tesko da zakljuci da ce najkasnije krajem ove dekade neka ozbiljna, releventna institucija izaci sa zvanicnom relacijom izmedju zracenja mobilnih i odredjenih oboljenja. Velika moc, profit i (anti)lobiranje mobilnih giganata, kao nekada ogromna moc duvanskih kolosa, jedan su od bitnih razloga zasto se sa ozbiljnom analizom ne izlazi ranije. Do tada, ja nemam nameru da se kasnije kajem sto nisam bio na vreme upozoren, i nemam nameru da oprostim bezobrazluk SoniEriksonu za nove modele ciji SAR nije ispod 1.35 W/kg pa nadalje, kao ni Nokiji na E71 sa SAR od 1.35 - 1.45 W/kg! Neka je to sve (oficijelno) u okvirima dozvoljenog, ali SAR Nokije N95 i SE K800i od 0,58 W/kg uvek je 3 puta manji od ranije navedenih, a svi su u granicama. Kao sto mi je broj zvezdica na EURO NCAP osnovni motiv za kupovinu ovog ili onog automobila, tako mi je i SAR vrednost osnovni parametar pri opredeljivanju za ovaj ili onaj mobilni.
Naravno, ne ocekujem da velika vecina deli moje misljenje, ali bar ne moze da se kaze da nisu bili upozoreni.
Jedino sto ne znam jeste sta ce ova diskusija ovde, s obzirom da mi se cini da je vec na nekom drugom mestu naceta, pa mozda ne bi bilo lose da se vratimo VIP-u. :wink:

Odgovori