Traži se QWERTY šampion

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

araphel, sto se tice symbiana i sertifikovanja i za to ima trajno resenje.Pogledaj u kaficu temu Firmware Hack na symbian telefonima.Inace moja preporuka E61i-kao kuca 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja sam se razmisljao pre kupovine N82 da uzmem E61i + Canon A650is ali rekoh ko ce sve to da nosa po dzepovima i trebala bi mi neka veca torbica!
Ali sada kada si otvorio ovu temu pokrenula se u meni zelja da odradim ovo gore navedeno! :)
E61i i neki manji digitalac i imas BB, a 9300 ostavis u fioku pa kad ti zatreba onda se iskucas na njemu i uzivaj! ;)

E da veliki + za E61i je to sto dobijas fabriki Full Quickoffice! Znaci ne moras da se njakas oko trazenja full verzije po netu nego na ovoj sto dobijes uz telefon mozes da koristis opciju Edit i da pravis nova dokumenta!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Pa da E71 jeste vrlo dobar fon, cak i po cijenu manjeg displeja, nokija se uz odlicnu izradu potrudila da fon bude bas kompletan, od fine kamerice blica, mislim i FM da je tu, mozda grijesim.

Jedina manjkavost, kao i kod modela koje sam ja predlagao je to sto se ne zna datum izlaska i naravno cijena koja ce sigurno biti astronomska.
A tom logikom, kad cekas jedan fon i kad ga docekas, onda se prije toga u najavu pusti nesto trece, i tim putem, nikad kupiti telefon.

E61i, naravno odlican izbor, i jedino sto me kod njega buni, za konacnu ocjenu, je ta cijena po kojoj se prodaje, jer je prije 4 mjeseca E61 kostao 170 evra, tako da ova "i" verzija, meni ne vrijedi vise od 250 evra nova.
Inace, bilo bi fino, da se znalci jave, i da recimo pojasne, bas ovu komparativnu prednost "i" varijante nokije E61 u odnosu na obicnu verziju, a to je veca kolicina slobodnog RAM-a

Konkretno mene interesuje, da li za stabilnost, surfanja,i mogucnost otvaranja vecih fajlova, vecu ulogu igra takt procesora ili ram.
Ja sam nekako vise misljenja da je bintniji ram, i naravno njegova brzina, jer je i on ima.

Eto to bih volio da pojasne znalci.

A ti araphel, polako kreni sa pravljenjem sertifikata, jer si u pola dana skrenuo za 180 stepeni :wink:

Ah ti forumasi na MS-u, neka vrlo ubjedljiva vrsta :wink:

E da za araphel, onaj samsung i780, pogledaj u intercomu, jer sam ja bio i meni su htjeli za divno cudo da upale aparat, sto ce ti sigurno pomoci u konacnoj ocjeni.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koliko sam primetio uz sve HP-ove aparate (a pretpostavljam i uz ostale WM telefoncice) ide full Office tako da to i nije nesto revolucionarno. Nego, ja bih pogledao, kao sto rekoh HP. Jedina "mana" mu je ta rezolucija ekrana koja uopste i nije mana kad pogledas koliko imas aplikacija i ostalih cudesa za njega. Tastatura mi je sasvim prihvatljivih dimenzija, mozda su malo sitniji tasteri ali ja imam ogromnu shaku pa ipak ne gresim dok kuckam, a tu je i TS. Kameru sam svega par puta koristio i to tokom dana a slike su pristojne s obzirom da je svega 1.3mpx-a. Video jos nisam probao al nije problem da sutra napravim par fotki i video pa da nakacim ako nekoga zanima. Baterija je ok, bez GPS-a traje oko 3 dana, bez gasenja aparata. Signal je konstantan, ne varira i, po nekom mom iskustvu, cini mi se da je prijem znatno jaci nego na N80ie koji sam koristio pre HP-a. Imas i onu zastitnu foliju i plasticni poklopac preko celog ekrana tako da nema zime od grebanja. Sto se tice vidljivosti po dnevnom svetlu, kao i kod Nokie, savrseno, maltene da ti ni ne treba pozadinsko osvetljenje. GPS signal se mozda ponekad i izgubi kad si npr. u podrumu ali ga u roku od odmah nadje tako da nije problem. Muziku u principu ne slusam na telefonu tako da nemam sta da dodam na tu temu.. Sve u svemu, moja topla preporuka.
P.S. Cena koja je navedena, mislim da nije realna tako da se moze naci za mnooogo manju cifru od one koja stoji na itsvet-u.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Azimuth,
ja sam od hp-a gledao hp 514, i to u legalnoj radnji, i ja onako ofrlje, posto sam citao o tome na netu, pitam jel mu ispada signal kad prodavac ladno, da , imali smo jednog kupca, dva aparata smo mu promjenili i na kraju vratili pare :o nema sta iskreno.

jel imas ti iskustva koliko se sad krece cijena ove e61i ili hp 614.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kefalo, pojma nemam, imam ovaj iPAQ 6515 i nisam imao nikakvih problema a evo skoro 2 meseca da ga koristim. Za sada sa prezadovoljan s njim. Jedina zackoljica, kad kupujes telefon sa WM OS-om jeste sto ne mozes da provalis da li je koriscen ili nije po call timeru jer se da lako resetovati. Znaci, kupijes samo od nekog u koga si siguran da ti nece uvaliti polovnjaka...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baterija na E90 je njegova najveca boljka. Sa aktivnim koriscenjem nece izgurati od jutra do veceri. Sa nekom prosechnom upotrebom svakodnevno punjenje, a ako ga ne diras mnogo 2 dana (ali cemu onda ovakav fon?).
Araphele: razmisli ipak bolje o E71. Iskreno, ja cu sacekati da dodje XPERIA, i onda cu da donosim odluku sta uzimam :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li su X1 i HTC Touch pro jedan te isti telefon samo malo drugacije upakovan?
Koje su razlike izmedju ova dva telefona i koji pre uzeti?

E71 je odlicna izbor jedino ako ti ne smeta mali displej za poslovnu seriju i malo skucenija tastatura (nema razmaka izmedju tastera kao na E61(i) )!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...valjda će na X1 ekran biti malo veći, inače mislim da je ovakav slide idealan za qwerty. Mada su mi misli (uz ovolike+ ekrane) uvek okrenute ka screen touch tastaturi, bez dugmića ako može... (moje želje :oops: )
edit: u vezi e90, benchmark rezultati su, ono, poražavajući, dobro u gro stvari to nije bitno, zanima me kako izgleda gledanje filmova, klipova itd na takvom ekranu ako neko ima iskustvo...
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Azimuth, Razmisljao sam se o 6915 kad je HP u pitanju.kako je danas petak i ne ocekujem mnogo posla,bas cu baciti oko na neki review na netu.Od devojke moje sestra nosi 6515 kao sluzbeni fon,pa sam imao priliku da razgledam,i zaista nije los,jeste da je malo poveci.Mada,u tom slucaju mi se mnogo vise islati Samsung i780 koji je Kefalo preporucio,jer ima takodje GPS,ima wifi,touchscreen i dobar qwerty,ali 2mpx kameru i 320x320 ekran,a za slicne pare kao 6915.

Nemam pojma,totalno sam zbunjen.Cak sam uhvatio sinoc sebe kako na momenat ozbiljno razmisljam o n95 8gb,ali sam se dozvao pameti i shvatio da bi mi verovatno dosadio jako brzo.

Rekao bih da sam za sada najblizi dvoboju izmedju E61i i Samsunga i780.Oba su bez blica,oba 2mpx,samo je Samsung WM6 i ima vecu rezoluciju ekrana i gps,koji radi i kao agps i kao samostalan,bez ''pomoci'' operatera.E90 je mila majcica,ali polako biva istisnut zbog baterije,a i nekih drugih sitnica,mada nemam pojma....sve je moguce :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

U slucaju da se odlucis za HTC Touch Pro: This product will be in stock on Monday 11 August, 2008. Cena: 689e

http://iteurope.eu/site/product_info.ph ... cts_id=784

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Javlja mi se da će kod nas koštati značajno više :wink:

A da ja lepo odustanem od prvobitnog koncepta,i lepo pojurim nešto što bi bilo multimedijalno perfektno,a lepo nosim 9300 u torbi za kuckanje worda u pokretu? Mislim,šta znam...sad sam već totalno sluđen :wacko:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Sta tebi tacno treba tj. da li ti treba fon koji je vise poslovno orjentisan ili onaj koji je vise okrenut ka multimediji?

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

araphel, jedno pitanje: zar nije tebi G600 multimedijalno perfektan? Mislim imas dobru kameru i dobar mp3 plejer. Ne vidim neki dobar razlog zasto bi ga menjao sem ako ne zelis symb. Mada sta ja znam...
Linux&Android

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

araphel,
Ta posljednja kombinacija nije losa, cak sta vise i vrlo razumna. Jer tebi je kamera i recimo mp3 reprodukcija bitna, samim tim tesko da ti nesto od poslovne klase moze da ti bude adekvatno.
Zato je moj predlog sad da pokusas naci 9300i i uzmi od multimedije N95 8gb eventualno N82 jer ipak je mono blok ,a to treba da ti bude trajnije rjesenje.
U suprotnom i780 sa svim onim sta nosi i neki super fensi,mini digitalac.

Toliko od mene necu vise na muke da ti stajem

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

araphel, zavisi za koliko para dobijas 6915 i Samsunga i780 :D Ako bi ga recimo dobio, kao ja sto sam, za 230e pre dva meseca... Ne znam sta da ti kazem, nemas previse opcija, ali sa druge strane ocekuju se neka prilicno zanimljiva resenja u skorije vreme. Da li ti je stvarno toliko frka da u narednih mesec dana trebas to da resis ili mozes da se strpis jos malo... Vidi pa smisli, cisto da ne bacas pare pa da za 2 meseca opet kupujes. Kontam ja da bi ti da nadjes neki All in One ali jbg, nisu ni oni ludi, namerno ustinu na nekim funkcijama da bi ti dali druge tj. da bi mi bacali silne pare jer nam danas treba jedno a sutra ce nesto drugo. I opet smo dokazali da nema savrsenog telefona... Jedino resenje je kombinacija 2-3 aparata, sto ti vec i imas...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Njami, Pa moram priznati da je G600 super po mnogo pitanja.Video zapis mu u većini slučajeva pati od lošeg zvuka,ali šta se može.

Generalno,kao što rekoh,imam ja super kombinaciju sada,ali pošto bi trebalo da uleti neka kinta koju nemam na šta da potrošim,hteo sam da svoja dva telefona integrišem u jedan i prestanem da budem ludak koji šeta 3 telefona svuda(od toga se dva mogu smatrati ciglom...tojest ciglom i ciglicom) :lol:

Ali kako rasprava ide,sve više kontam da se početni trip krivi i pretvara u ''kupi nešto besno i napucano,pa da potraje''.Ono,po sistemu da što više stvari ima u fonu,to će mi teže biti da izmislim nešto zbog čega bih ga zamenio :)

kefalo, Jeste dobra kombinacija,ali opet završavam sa 3 telefona.Doduše,razmišljam se da mi MTS spakuje prepaid i postpaid na jednu karticu,i onda i nemam potrebe za trećim telefonom.Onda bih stvarno kupio neku multimedijalnu zver,a 9300 vadio iz fioke po potrebi,kad planiram da se bavim kuckanjem u pokretu,ili bih pak trpeo olovku i virtualni qwerty,ako se rešim na WM opciju.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

araphel, da da
vidis, mi svi zaboravljamo i pravimo gresku, jer niko ne racuna da se ti ne mozes odovijiti od BB.

tako da je svaki nas predlog koji bi ukljucivao ispunjenje tvojih zahtjeva, a kroz dva fona, besmislen, jer te opet ostavljamo sa 3 fona, sto je pod jedan, a pod dva, ti svi nasi predlozi su nepotpuni, kao takvi, jer niko nije predlozijo i jedno malo torbidze, za svu tu skalameriju :D :D

a reci ti meni, da li tebi, BB moze da ispuni, zahtjeve worda, 9300 ostavi kuci, kao raritet i povremenu zezanciju, i onda kupi neku multimediju.

drugog normalnog rjesenja ja ne vidim.

da se razumijemo, niti jedan trenutno kod nas dostupan fon, ne ispunjava tvoje zahtjeve.
tek ovi htc noviteti koji ce biti papreno skupi, mogu da te zadovolje.

svemu ostalom, se mogu naci stavke koje te ne zadovoljavaju.

mozda jos treba da porazmislis od e90, prevashodno na nacin da ocjenih koliko si ti heavy user, da li ce ta baterija tebi biti dovoljna bar za jedan dan, sto ja za telefon takvih mogucnosti smatram solidnim.

mada pretpostavljam, da se bi ti windows, najbolje legao :wink: .

araphel,
znas sta je najgori problem, ti si znalac.
u ovakvim temama je ineresantno diskutovati, ali kad imamo nekog sa znanjem kao tvojim, tesko da cemo doci do rjesenja.

e da si ti neki pocetnik, brzo bi mi tebi nasli najbolje rjesenje za tih 600 evra.

ovako 8)

evo pogledaj i temu koju je vincent pokrenuo, isto debata, lome se koplja, a nikako da izvucemo zakljucak.
sad bih ja volio, ako ima neko ko se u to razumije, da nam pojasni, kako ovakve situacije uticu na psihu covjeka, koncentracija mu sigurno u tim momentima nije jaca strana, mogu da se kladim :D .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kefalo, Blackberry nema apsolutno nikakvu word funkcionalnost.Može da prikaže sve attachmente,ali ne radi ništa sa njima,nema editovanja niti kreiranja.Šta znam,što više razmišljam,sve sam bliži tome da odlučujem između N95 8gb i n82,pošto ne vidim bolje za multimediju.Na njih bih spakovao Doc to go ili full Quickoffice,za prvu pomoć,a 9300 bih vadio iz fioke kad baš prigusti.U suštini meni word ne pokriva nikakvu poslovnu potrebu,za sve to je i BB sasvim dovoljan.Ali za sopstvene potrebe se mnogo bavim piskaranjem,a ideje mi najčešće dolaze u pokretu i u prirodi.Mada kontam da za zoliko,možda bih i mogao da se mučim sa standardnom tastaturom. :lol:

Sad ispade da sam pojeo g**no u odnosu na sopstveni naslov,ali više nisam pametan.

Kontam da ću priznati poraz i preimenovati temu u ''najbolji smartphone do 600 eura''

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

araphel,

dobri covjece, nemoj da te grize savjest, to su samo dileme, slatke dileme, koje pokusavamo rjesiti.

posto je BB suzbeni, i pretpostavljam da ga po sluzbenoj duznosti vuces sa soborm, onda ja ili bilo ko drugi, ko zeli da te savjetuje, treba da razmislja i predlozi samo jedan fon, nikako dva u kombinaciji.

ovo o prelasku na klasicnu tastaturu, nadam se da nisi bio ozbiljan, to je suludo rjesenje.

konkretno za hvatanje ideja, ja koristim dikatafon, i on mi je postavljen kao jedna precica, jedino sto izgleda nastrano, je kad ulicom nesto trabunjas u telefon, a nisi ga postavio na nacin da izgleda kao da razgovaras, a narod te gleda :blinky:

meni konkretno bi najkorisniji bio program, gdje bih ja u nekom formatu snimio svoj glas, i dao neki naziv tom fajlu, a onda ga podesio, da mi se oderdjenog datuma, on javi na ekranu npr. active menu, i ja samo kliknem na njega i on pocne da govori ono sto sam ja snimio.
problem je sto za program ove vrste ja nisam cuo niti na jednoj platformi, ali se eto nadam da ce neko od programera, procitati ovo :D pa da mi olaksa zivot.

sad ozbiljno ali bas ozbiljno, u nadi da cu ti pomoci.
porazmisli ti dobrano o E90, ja nisam neki ljubitelj symbiana, ali je to ipak vrlo kompletan fon, nabaci mu memoriju i to je to.
u toj situaciji, sa 9300 radi po slobodnom nahodjenu, prodaja, ili cuvanje, sasvim ne bitno,sa E90 si ga potpuno odmjenio, i vise od toga.
tu ti je kamera, wifi, dobar cpu,komotan ram, dva displeja, super tastatura, i baterija koja ako je bas problem, kupis drugu, i naravno dobre sluske da ti pjeva kad ti plejer nije pri ruci.
a BB ostaje.

to je jedino logicno.

Odgovori