Traži se QWERTY šampion
Ja sam sebi porucio Blackberry 8310 i Nokiu N95 8gb :)tj sutra ce biti zvanicno naruceno,ovaj iz call centra mi je rekao da trenutno nemaju na stanju N95 al ce biti za par dana
.Green steta sto te cene nisu npr na Engleskom Ebayu jer bi me odrali da narucim iz Australije ovi sa carine

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
madness99, ovi nasi bi te odrali 100%, ne znam kakva je to procedura kod nas, verovatno ima neki cenovni limit za koji se ne placa carina. Ako i ima, to je onda neka mizerija i telefoni verovatno nisu tu obuhvaceni.
Mozda bi se valjalo raspitati u vezi toga, jer ako carina nije prevelika za neki telefon do, recimo, 400 evra, plus jos najvise 25 evra za postarinu iz Hong Konga, onda bi se nekome sigurno isplatilo.
Mozda bi se valjalo raspitati u vezi toga, jer ako carina nije prevelika za neki telefon do, recimo, 400 evra, plus jos najvise 25 evra za postarinu iz Hong Konga, onda bi se nekome sigurno isplatilo.
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
Evo i ja da se prikljucim u dilemi sam za neki QWERTY uredjaj
.
Mislim da taj Blackberry Curve uopste nije los. Ima odlican displej, dobar QWERTY keypad, 3.5mm jack, solidnu bateriju. A pritom su dimenzije pristojne, nije cigla kao E90 ili Advantage.
Samo ja bih radije uzeo 8320 jer ima Wifi (ali nema GPS kao 8310, medjutim mislim da se mogu instalirati Google mape).
Medjutim SAR value - 1.51 w/kg ??? nije li malo previse...
Po netu se mogu naci jos poneke dodatne aplikacije za BB modele, kao npr. Documents To Go za BB, koji omogucuje edit MS Office formata, kao i Opera Mini, recnici i neki drugi programi neophodni korisnicima smartfona (samo ne znam da li je neko uspeo da instalira). Nisam siguran ni kako sljaka mail aplikacija kod BB, da li mora da se ima pretplata na Blackberry Connect ili moze da se otkljuca za druge mail programe.
Od ovih ostalih mozda s620, samo nazalost kazu da je relativno spor, a i taj prokleti HTC-ov Headset port.
Steta sto Q9h i Treo 500 nemaju Wifi
.
A sto se tice E61i - imao sam ga, stabilan je, kamera nije toliko losa ali je zvuk katastrofalan (zaboravite slusanje muzike). Nesto bolji plejer kod N95 8gb, ali daleko od N91, pa cak slabiji zvuk i od E65. A i nema QWERTY, valjda mu je glavna svrha kamera, displej i GPS

Mislim da taj Blackberry Curve uopste nije los. Ima odlican displej, dobar QWERTY keypad, 3.5mm jack, solidnu bateriju. A pritom su dimenzije pristojne, nije cigla kao E90 ili Advantage.
Samo ja bih radije uzeo 8320 jer ima Wifi (ali nema GPS kao 8310, medjutim mislim da se mogu instalirati Google mape).
Medjutim SAR value - 1.51 w/kg ??? nije li malo previse...

Po netu se mogu naci jos poneke dodatne aplikacije za BB modele, kao npr. Documents To Go za BB, koji omogucuje edit MS Office formata, kao i Opera Mini, recnici i neki drugi programi neophodni korisnicima smartfona (samo ne znam da li je neko uspeo da instalira). Nisam siguran ni kako sljaka mail aplikacija kod BB, da li mora da se ima pretplata na Blackberry Connect ili moze da se otkljuca za druge mail programe.
Od ovih ostalih mozda s620, samo nazalost kazu da je relativno spor, a i taj prokleti HTC-ov Headset port.
Steta sto Q9h i Treo 500 nemaju Wifi

A sto se tice E61i - imao sam ga, stabilan je, kamera nije toliko losa ali je zvuk katastrofalan (zaboravite slusanje muzike). Nesto bolji plejer kod N95 8gb, ali daleko od N91, pa cak slabiji zvuk i od E65. A i nema QWERTY, valjda mu je glavna svrha kamera, displej i GPS
Ma BB je super,ali ja niti ga kontam kao svoj fon,niti petljam po njemu mnogo,jer je sluzbeni i ne bih da nesto zeznem.A iskreno,uopste ga ne kontam kao smartphone,vec kao telefon sa opcijom emaila.Ovde u Becu inace ima svacega,ali cene iste ili vise nego kod nas.Naravno pricam o goloj ceni,bez ugovora.
Žao mi je ljudi,malo je kasno za to,već sam na aerodromu i čekam let nazad za BG.Mogu samo reći da je E61i oko 350 eura bez ugovora,a E90 oko 850.To je jedino što sam stigao da zapamtim.
Inače,mali update:izbor je na kraju izmedju SE p1i ili HTC p3600,pošto sam uleteo u neku jeftinu kombinaciju za bilo koji od ova dva.Večeras ih dobijam da pogledam i odlučim.Znam da je ovo skretanje sa teme,možda i ne toliko kad je u itanju p1i,ali ne može se odoleti kad je upola cene
Hajde da čujem mišljenja o sukobu ova dva.
Inače,mali update:izbor je na kraju izmedju SE p1i ili HTC p3600,pošto sam uleteo u neku jeftinu kombinaciju za bilo koji od ova dva.Večeras ih dobijam da pogledam i odlučim.Znam da je ovo skretanje sa teme,možda i ne toliko kad je u itanju p1i,ali ne može se odoleti kad je upola cene

Hajde da čujem mišljenja o sukobu ova dva.
araphel, ja bih licno isao na Se P1i. Na P3600 mi se najvise ne sviđa to sto ima 64mb rama. Mislim da u toj kombinaciji ako se naviknes na tastaturu, mozes slobodno da setas dva telefona:imas sasvim dobru multimediju na P1i (otpada Shljam.), i sasvim je dobar za kucanje tekstova (ako se naviknes na tast. onda leti 9300). To ti je neko moje misljenje...
Pozz
Pozz

Linux&Android
Isto i moj predlog P1, jer ipak kad surfas netom, i kad zabaguje, izbaci poruku low memory, a ne slow processor.
Tako da je tu sto se tice surfa bolji.
Za vidljivost na suncu, ne vjerujem da je bolji puno od m600, ali isto tako ne znam ni kakav je taj HTC.
Takodje i kamera mu je bolja, tu je i blic.
Sad win je bolji , bar po meni od UIQ, ali sta je tu je.
MOzda bih mogao biti precizniji kad bi znao cifru, tj. da li izmedju njih u cijeni ima razlike.
U svako slucaju, mislim da ce ti P1 biti jedno dobro prelazno rjesenje, narocito ako se moze nabaviti za male pare, pa samim tim sto ne probati.
A kasnije, paaaa , ko zna sta ce biti kasnije
Tako da je tu sto se tice surfa bolji.
Za vidljivost na suncu, ne vjerujem da je bolji puno od m600, ali isto tako ne znam ni kakav je taj HTC.
Takodje i kamera mu je bolja, tu je i blic.
Sad win je bolji , bar po meni od UIQ, ali sta je tu je.
MOzda bih mogao biti precizniji kad bi znao cifru, tj. da li izmedju njih u cijeni ima razlike.
U svako slucaju, mislim da ce ti P1 biti jedno dobro prelazno rjesenje, narocito ako se moze nabaviti za male pare, pa samim tim sto ne probati.
A kasnije, paaaa , ko zna sta ce biti kasnije

Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
madness99, ovo ce mi biti peti telefon koji sam narucio preko eBay-a i svaki put sam imao neverovatno pozitivne impresije! Jednom se desilo da malo duze cekam na isporuku, oko 10-ak dana sto je neuobicajeno, ali sve ostalo je bilo ok. Sutra ili prekosutra stize i E71 od jedne druge kompanije i utisak je vise nego odlican.
Najbitnija je komunikacija na relaciji kupac-prodavac, sve se moze dogovoriti...Znam da si skeptik oko narucivanja iz HK, ali kontaktiraj neke prodavce pa vidi, mozes da se veoma prijatno iznenadis. U tvom slucaju trebao bi da posedujes samo kreditnu karticu i PayPal racun. Australijska varijanta eBay-a je malo drugacija, ali coveka nista ne kosta da pokusa.
Evo ti par prodavaca koji te 100% nece zavrnuti: t-dimension, sparohawk, 7272wil, imobilephonex...
Najbolje je narucivati od prodavaca koji poseduju velik izbor modela sa "Buy it Now" opcijom...
Najbitnija je komunikacija na relaciji kupac-prodavac, sve se moze dogovoriti...Znam da si skeptik oko narucivanja iz HK, ali kontaktiraj neke prodavce pa vidi, mozes da se veoma prijatno iznenadis. U tvom slucaju trebao bi da posedujes samo kreditnu karticu i PayPal racun. Australijska varijanta eBay-a je malo drugacija, ali coveka nista ne kosta da pokusa.
Evo ti par prodavaca koji te 100% nece zavrnuti: t-dimension, sparohawk, 7272wil, imobilephonex...
Najbolje je narucivati od prodavaca koji poseduju velik izbor modela sa "Buy it Now" opcijom...
Ovako,na kraju je ispalo da HTC nije p3600,već Pharaoh,koji mi se ne sviđa a i nema wifi koliko ja znam.GPS mi ne igra ulogu,nisam vozač.Uzeo sam P1i,ali imam danas rok da se predomislim pošto ga još ne koristim i nisam još platio.Stoji da je telefon odličan,dobro sklopljen,ima solidne funkcije,dobru kameru,wifi,sve to....a tastatura i UIQ su mi dobro poznati sa M600i.Telefon je donesen spolja,i ne treba dekodiranje,ali pitanje je da li vredi dati 200 evrića za telefon...samo telefon,bez punjača,futrole,kabla....naravno baterija i olovčica su tu.Šta mislite?
araphel, Pretpostavljam da onda nemas ni garanciju, plus sto ce te tri dodatne stavke doci minimum jos 30 evra jer su sluske kod SE iz dva djela. Ako ti pare za te tri stavke nisu problem onda OK.
Ustvari, uzmi ti to, jer ko ne riskira taj,jelte i ne profitira.
A znas i sam kakva je ludnica kod nas sad u prodavnicama.
Telefon sam po sebi je OK samo sto on ne ispunjava tvoje zahtjeve a i nece ti biti neka novina.
Ustvari, uzmi ti to, jer ko ne riskira taj,jelte i ne profitira.
A znas i sam kakva je ludnica kod nas sad u prodavnicama.
Telefon sam po sebi je OK samo sto on ne ispunjava tvoje zahtjeve a i nece ti biti neka novina.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
kefalo, Sluske cu uzeti najverovatnije walkman od kuma kome ne trebaju,futrola nije prioritet,imam ih gomilu raznih
A ni kabl nije hitan,imam čitač kartica.Što se telefona tiče,kamera je jako dobra,meni zadovoljava potrebe,ali za video nisam siguran.Ima wifi,to je ok,može kreirati word dokumente,a mislim da imam i doc to go za uiq,a tastatura je polovično rešenje,mada je bila ugodna(nikako bolja nego pravi qwerty) još na m600i.Nemam pojma.Vidim da su cene po radnjama haotične,a garanciju imam sigurnu jedino ako uzmem u zvaničnoj radnji,a to je onda duplo više nego što bih ga ovako platio.Ma kad bih uspeo g600 da prodam za te parice,pa da budem na nuli,bilo bi savršeno.