Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Jedno pitanje za vlasnike E61i:
Da li displej ima zastitu kao sto recimo ima N82 plastiku na prednjoj masci pa displej nije "go" ili je displej kao na TFT monitorima "go" pa kada se pipne prstom (ili kod telefona ako se ocese od nesto u dzepu) moze ostetiti?

Nadam se da ste me razumeli sta sam hteo pitati? :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

IDzO, koliko sam ja imao priliku kod koleginice da vidim(evo sad ga gledam na stolu prekoputa mene),ima plastiku,tojest nije go ekran. :D

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

araphel,

aaaaaaa , to se zove efektivno radno vrijeme 8) , surfanje netom, za svoje potrebe, i jos da je o trosku firme, pa gdje ces bolje :D
E da jos te i plate na kraju, ma Diznilend :wink:
IDzO, Ma mora imati zastitu, gdje ce bez nje onoliki displej, pa sa tim u dzep jos, nema sanse. Tu je zastitia, samo koliko je ona efektivna, tj. cvrsta ne tu povrsinu, pitanje je.
Pitaj Miodrage, on ima iskustva sa displejom :)

Jel ima iko predstavu, za koliko se para moze sad nabaviti nova E61(i), kod nas naravno.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kefalo, evo sta sam ja procitao pa zato pitam:
"The E61i has a display with a resolution of 320 x 240 pixels and 16.7 million colors. The display has a screen size of 2,8 inches. It is very sharp and readable in almost every situation. You can read it also in very bright places, e.g. on a sunny day outside. The font is small and made nice, so that you can’t recognize pixels while reading. The symbols in the menu are also looking good.

The display seems to be the same as in the N95 8GB, but it is built in athwart. The display isn’t protected by a plastic in front of it. That means if you touch it, it will change the color like the N95s’ display."

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Koliko mene pamcenje sluzi jedini eksperiment nokije tog tipa je bio. sa 6131, ona nije imala nikakvu zastitu, ostali jesu, samo je pitanje bilo koliko je ta zastitna plastika bila jaka, a jacinu, tj cvrstocu je malo teze postici na vecim povrsinama.
odatle ta pojava da kad stisnes ti si stisnuo i sam displej s tim sto je to negdje vise a negdje manje izrazena.mislim na rasipanje boja
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Kefalo, ne znam bas. Mislim da je bilo i modela N73 koji nisu imali tu zastitu. Siguran sam da sam nekima cackao ekran iz dosade. :P
Nokia E71... Elegant, but deadly

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo,kao sto sam i odgovorio čoveku na PP,da kažem i ovde.E61i definitivno ima neku vrstu zaštite,samo se čini da je relativno tanka,ili baš naleže na ekran,pošto kada ga jače pritisnem,ima malo razlivanja boja.

Inače,moguće da danas uzimam sebi povoljno e61,pa hajde nek me neko prosvetli šta da pogledam kod telefona,a i može za kasnije neki savet za softver,posebno nešto što radi bolje od quickoffice.

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

Ma uzimaj E61, to je jedan od najboljih telefona koje sam imao! :D
Jedan od nakvalitetnij uradjenih aparata, Office, WiFi, ekran, baterija...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel gledaj koliko je izakan mada to i nema nikakve veze.ja sam poslao za kratko vreme jedno 8000sms a tastatura je kao nova a ispao mi je nekoliko puta i nista se ne primecuje tako samo uradi update sw i to je to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Vladishah
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 21:31
Kontakt:

Post od Vladishah »

Na mojoj E61i nekad seche zvuk na MobiTubia ( minuscule crtaci ) :?
je l' ima tu neka fora ili...?
nokia e61i + kingston 2gb

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

VeNoM, pa fon bi trebalo po priči da je 4 meseca star,a lik ima i garanciju i papire da to potvrdi,tako da ne verujem da je za to vreme mogao biti nešto mnogo izakan.Pogledaću ga danas posle posla,pa ću videti šta i kako.Povoljna je cena, a čovek daje i usb,giga karticu,futrolu,sluške...sve.Update ću uraditi,to nije frka,samo ako me posluži net kod kuće jer u poslednje vreme nešto prekida.Hajde ako ga uzmem,onda ću se konsultovati sa vama prekaljenim vlasnicima oko verzije softvera i tako to.Samo mi je bitno da telefon radi kako treba,da nije neka mačka u džaku,da prekida,ispada iz mereže ili tako to,ali to nema šanse da proverim na licu mesta...sve je to lutrija.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

araphel,kako si prosao danas,jel pala kupovina? Obavezno instaliraj remind me i tracker,zlatni programi za e61 (kontrola lampice i promena funkcije mail tastera)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Phantom Lord, kupljeno!Osim orange znaka na ledjima i par sitnih tackica,nista mi ne smeta,papiri,usb,nov softver,hs23....sve na svom mestu.A o instaliranim stvarima tipa Garmin xt,i jos brdo programa koji ostadose za covekom,da i ne pricam.Wifi,zasad nisam mnogo probao,jedva hvata ovaj hotspot,ali doduse i komp ga jedva lovi...sto se worda tice,prezadovoljan sam i sa quickoffice,cini mi se bolja verzija nego sto sam imao na m600...a sto se tice tih programcica,hajde posaljite mi nesto :wink:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Sad se hvalis na sva zvona i u svim temama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: salim se malo :) no hard fellings :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

araphel, odlican izbor! :) Neka te dobro sluzi i uzivaj! ;)

szabad
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 11. Jan 2008. 06:43

Post od szabad »

Čestittam araphel, dobro te služio.
Nego, gospodo mene treba vaša pomoć. Može li link sa kojeg mogu skinuti remind me na PP.
Vrlo zahvalan unapred

:D Obavljeno! Nisam mogao obrisati poruku da vas ne zbunjujem; izvinjavam se

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

IDzO napisao:Jedno pitanje za vlasnike E61i:
Da li displej ima zastitu kao sto recimo ima N82 plastiku na prednjoj masci pa displej nije "go" ili je displej kao na TFT monitorima "go" pa kada se pipne prstom (ili kod telefona ako se ocese od nesto u dzepu) moze ostetiti?

Nadam se da ste me razumeli sta sam hteo pitati? :)
Nema zastitunu plastiku,to sto se nekome cini da ima je zastitna folija.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mene nije bilo 10 dana, bilo se malo na zasluzenom odmoru. Elem, sto se zastitne plastike tiche ona POSTOJI na E61, a ako neko dokupi i dodatni crystal case kao ja moze da smatra da ima skoro apsolutnu zastitu za ekran. E sad zasluzuje da se spomene jedan dogadjaj: naime jednom prilikom sam bacio devojci torbicu u kojoj je bio i telefon, visina mozda oko 1m (nije uhvatila) i kad sam pogledao fon ekran puko (polomljen) a crystal case sve ostalo u redu. Da se neko ne zezne da misli da mu je ekran skroz ultra zasticen...
szabad: u Bossu moras da trazis user/pass od konobara, potom ides na www.worldhotspot.net i odatle se ulogujes. Mozes da surfas 20 min, 30, i 60, i da skines respektivno 10, 20 ili 50 MB. U Sax-u jos nisam isprobao.
Elem, interesantan podatak: u Marmarisu gde sam letovao ima gomila WiFi mreza i sve do jedne su zasticene WEP/WPA enkripcijom :(
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

szabad
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 11. Jan 2008. 06:43

Post od szabad »

Hvala za odogovor. U Saxu sam probao i ne traži ništa; samo se nakačiš i cepaš. ( brzina nije bila baš kakva sam očekivao; s obzirom da mi je to prvi put da sam se kačio na hot spot moguće je da sam imao pogrešnu predstavu)
I definitivno ima zaštitna plastika na ekranu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

miodrage, szabad, pitanje je bilo za plastiku preko ekrana na e61i modelu, a ne na standardnom 61. Iygleda da ovaj novij model ima neku tanku plastiku ili samo zastitnu folijicu.

Odgovori