GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

kefalo,pa ako su tacni ti podaci koje si pomenuo,to znaci da Asus i Hp imaju dosta osetljiviji cip,koji koristi mnogo vise satelita nego ovi u Nokijinim telefonima,stabilnije radi i uz odgovarajuci softver svakako je bolje resenje od nokijinih telefona.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sale_M, evo iz prve ruke, HP prilicno brzo hvata signal i isto tako je konstantan tj. ne gubi se. Ruku na srce, s vremena na vreme se izgubi ali kad si u podrumu ili u nekom slicnom prostoru. Vidim da se ljudi zale da na displeju pokazuje da idu pored puta i sl., ja tih problema nisam imao. Probao sam i peske i kolima i nisam prmetio takve probleme. Dobro, desi se da omasi u par metara, u mom slucaju desilo se da me odvede najvise 5m blize ili dalje, al to mi je zanemarljivo. Ne znam da li to ima veze i sa mapama ali ja koristim iGO i ne samo sto mi ulicu nadje nego mi pokaze i POI, koji se nalazi u blizini odredista, sa svim podatcima. Jedina zamerka, ali to je do iGO-a, je mala memorija, znaci ako se namesti da memorise odredjena polazista, moze da zapamti svega 10tak i kad se napuni memorija moras da je praznis da bi mogao da koristis navigaciju. Po meni totalno :wacko: al sta da se radi

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Sensei napisao:satelit, N82 i N95 imaju isti gps cip, kao sto oba imaju i agps tj. assisted global positioning system iliti gps uz podrsku gprs-a(radi brzeg hvatanja satelita), sto se naravno naplacuje!
Jel se taj gprs pali samo kad treba naci satelit pa se onda kad nadje satelit ugasi a preuzme gps prijemnik u telefonu?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Mirko BGD, onda taj asistent na tvom faxu ima defektnu N95icu, a na osnovu takvog primerka ne mozes da sudis o svim telefonima ;)

zllaja, mislim da se svo vrijeme koristi gprs, ne samo dok pronadje satelite, nego tokom cijele navigacije, da bi bila stabilnija i preciznija, nokia maps cak i mape skida preko gprs-a ako zelis da gledas neki dio svijeta za koji nemas instalirane mape...
Napominjem da ja stvarno nisam koristio agps (jer nisam htio da trosim kredit bezveze) tako da ne mogu da tvrdim bilo sta...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

zllaja
Mobil fan
Mobil fan

Post od zllaja »

Sensei, u to da Nokia maps skida mape preko gprs i sam sam se uvjerio,s ovim da nisi koristio agprs hoces reci da on nije potreban ukoliko imas instaliranu mapu npr.Srbije? Tj koristis samo gps modul u telefonu s tim da postoji mogucnost gubitka veze

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

zllaja, upravo tako. Ako imas instaliranu mapu npr. Srbije nemas nikakve potrebe za gprs konekcijom, ni kod nokia maps-a, ni garmina, niti bilo kod drugog programa, svi oni mogu da rade samo preko gps prijemnika.

zllaja
Mobil fan
Mobil fan

Post od zllaja »

Thnx Sensei,sad si me prosvijetlio :D ,posto me mnogo zbunjivalo otkud ako telefon ima ugradjen GPS prijemnik da mora koristiti gprs konekciju,al sad mi je sve jasno :)

dzema
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 04:19

Post od dzema »

ljudi gps ne skida kredit , ni nokia maps ne skida kredit takodje(ako se ubaci mapa preko kompa i ako se iskljuci povezivanje sa vebom) znaci NE TROSI SE KREDIT

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

zllaja, nema na cemu ;)

dzema, nista novo sad nisi rekao, sve to smo vec objasnili :)
I da, gps ne trosi kredit, ali agps koji mogu da koriste ovi telefoni trosi ;)

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

Sensei napisao:gps ne trosi kredit, ali agps koji mogu da koriste ovi telefoni trosi ;)
Nisam uspeo da nadjem pretragom da li je neko vec odgovorio na ovo pitanje: koliko se red velicine trosi kredit pri koriscenju a-gpsa (po lokovanju satelita, na sat, ne znam ni sam u kojoj jedinici je najbolje da se da ovaj podatak).

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Sensei, kako tebi radi GPS? kolko ti vremena u proseku treba da uhvati fix? :)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Radi odlicno, kad sam bas na otvorenom prostoru nadje fix za 30 sekundi, a kad sam pored zgrada ili ispod gustog granja treba oko 1 minut ili nesto vise... U samom automobilu dok se krece treba malo vise, 2 do 3 minuta...

walter
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Jul 2008. 20:41

Post od walter »

imam problem, imam nokiu n95 8gb i instalirao sam Garmin Mobile XT 4.20.00 ali nemoze da mi pronadje gps. idem settings>system>remote gps i pise Connection allowed to Garmin GPS devices only. Nema opcije gde mogu da izaberem attached/built-in gps. thx

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

walter, tamo gde si kupio program dobiceš i info kako da aktiviraš internal GPS 8)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

bojanbb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Okt 2006. 09:03

Post od bojanbb »

@walter
Ako si sam instalirao garmin xt, onda nisi ispratio uputstvo kako treba, tj.ako sve uradis dobro, tada dobijes u garminu i opciju za interni gps. Procitaj bolje uputstvo!

Garmin xt 4.20.20. radi na fp2 telefonima, to je potvrda, stavio sam ga kod sebe na 6220c i radi!!!

elektros
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 16:30

Post od elektros »

imam n95 8gb, garminxt navigacija mi radi ok, sada hocu da uradim update softwera telefona, ima li nacin da se sacuva vec instalisan garminxt ili ce morati da ide nova instalacija i njega.
thx

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

elektros, mislim da nema sanse da ga sacuvas kao ni bilo sta drugo sto imas na telefonu. Moraces ponovo da ga instaliras ali to nije toliki problm, 15 minuta posla...

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Не мораш поново да инсталираш, слободно можеш да убациш новију верзију софтвера а не само гармин већ и сви остали програми остаће ти нетакнути.
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

korki, ne bih se slozio. Update-om software-a sve sto je na telefonu se gubi. Ono sto je na flash memoriji, ostaje sacuvano, ali posto se pojedini sistemski fajlovi neophodni za rad aplikacije nalaze na memoriji telefona, oni se gube, i samim tim reinstalacija aplikacije je neophodna. Izuzetak cine JAVA aplikacije koje se mogu sacuvati. Garmin pak ne spada u JAVA app, tako da ce reinstalacija biti neophodna.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

miodrage, ја сам убацио новију верзију на свом телефону Н82 и нисам морао ништа поново да инсталирам, значи ниједна апликација се није изгубила, па ни гармин. Значи ово говорим на основу свог искуства.
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Zaključana tema