Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Neznam sve te promene kod operatera su mi podnosljive ali kada su uveli 60+1 na postpaid, shvatio sam da su neozbiljni i da se igraju sa korisnicima... Nazalost za postpaid je neizvesno sve, jednog dana mogu bez obavestenja da uvedu 60+60 i besmislicama i unistavanju paketa nikad kraja :cry:

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Kompletna informacija:

Prvo se troše minuti i poruke preneti iz prethodnih meseci, pa tek onda besplatni minuti i poruke za tekući mesec. Pošto se na prenete minute i poruke ne primenjuje tarifiranje u realnom vremenu, svaki upit stanja u toku meseca prikazuje stanje samo za minute i poruke koje se odnose na tekući mesec. To znači da pri upitu stanja sistem ne prikazuje minute i poruke prenete iz prethodnih meseci. Sistem će na kraju meseca prilikom izrade računa prvo obračunati prenet saobraćaj, pa nakon toga saobraćaj za tekući mesec. Besplatni minuti i poruke iz tekućeg meseca koji se ne potroše prenose se u naredni mesec.
Skrivenih promena u Prenesi paketima nema, samo je promenjen nacin prikaza obracuna usled tarifiranja u realnom vremenu.

Za krajnjeg korisnika, promena u nacinu i redosledu potrosnje besplatnog saobracaja u Prenesi paketima nije bilo niti je aktuelno.
Poslednja izmena od evolution u Čet, 14. Avg 2008. 21:23, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

djuse ajde ti to sada nama ponovi sve opet ali nemoj da gledas u prethodne postove :D objasnjena telenorovih operatera se razlikuju od smene do smene i od mesta do mesta kao iod foruma do foruma :) zasto se to tako radi
jos jednom za sve koji vode brigu os svom novcu i racunima dobitna kombinacaija
pripejd mts kul
post pejd vip dovoljno je 325 sa neobavezujucim ugovorom i mts pri pejd kul za ostale nekomercijalne sadrzaje
ili obrnuto
mts mix 1000 neobavezujuci i vip pri pejd
i plus poslovni bilo koji paket od mts

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Razlike sam naveo na predhodnoj stranici i nisu tako sitne, a ima objasnjenja na predhodnoj strani, za neupucene, kao i
na drugom forumu koji sam naveo... pa ko voli nek izvoli... :smutny:

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Evo, da se javi i zakleti Telenorac... :D

Jeste, slazem se, upropastili su Prenesi paket, gori je nego sto je bio, ALI I DALJI JE BOLJI OD OBA KONKURENTNA OPERATERA kod kojih UOPSTE nema nikakvog prenosenja neiskoriscenih minuta.

I sada ne vidim zasto je to smak sveta, i zasto bi neko raskidao ugovor i menjao broj, kada ce dobiti ponudu koja je i dalje losija od Telenorove (nema nikakvog prenosenja kod vip i mts)?
Opalili ste po Telenoru kao da je ukinuo besplatne minute i sms...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Postpaid situacija za pakete tel. prenesi, vip, mt:s mix

*telenor prenesi
>>prednosti : prenos min i sms-a, omiljeni broj(prednost u odnosu na vip)

*mt:s mix
>>prednosti : tarifni dodaci (sms,internet,pozivi u mrezi), omiljeni broj (koji nema konkurencija, sa zastrasujuce niskom cenom), mondo web sms (dnevno 5sms-a besplatno preko racunara), provera stanja (koja kasni prilicno)

*vip postpaid
>>prednosti : provera stanja (jako precizna i najpreciznija u Srbiji), najeftiniji razgovori i sms posle iskoriscenih besplatnih min i sms-a, tarifni dodatak (internet)

To je trenutno stanje ako neko ima neku izmenu slobodno recite ali bi trebalo da je to to...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Ispravka, i na Vipu kasni provera stanja, zavisi kako kad. Nekad su zaista azurni, nekad treba i po par dana da se azurira stanje. Znam, devojka mi je na vipu, ne pricam napamet.

I jos jedna ispravka, tarifne dodatke ima i Telenor: sms, internet, vecernji razgovori, omiljeni broj, sve to vazi i za paket Prenesi.

Npr.200 sms za 149 din, 10 MB za 250 din (bez pdv)... detaljnije imate na njihovom sajtu, da ne pisem ovde.

www.telenor.co.yu/?section=private&page=3460

I jos jedna ispravka, Vip nema najpovoljnije cene minuta i sms posle iskoriscenih, na Telenoru cena minuta opada sa visinom pretplate, tako da to zavisi od paketa koji se uzme.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

mt:s ima najpovoljniji dodatak za GPRS 12MB za 150 dinara (+pdv). Dodatak za sms je tu negde sa Telenorovim.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

vuchko987 za prenesi vazi samo tarifni dodatak omiljeni broj !

Dodaci : Internet,sms,vecernji razgovori ne vaze... nikada i nisu vazili.
Izvor:call centar 063/9863 - proveri :wink:

Evo i link dokaz : http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3468
*"Dodaj SMS" tarifni dodatak mogu uključiti korisnici tarifnih paketa: Jedna cena, Moje vreme i Više priče.
*"Dodaj Internet" tarifni dodatak mogu aktivirati korisnici tarifnih paketa: Jedna cena, Moje vreme i Više priče.
*"Dodaj Večernje razgovore" tarifni dodatak mogu aktivirati korisnici tarifnih paketa: Jedna cena, i Više priče.

Telenor je jeftiniji ako placas prenesi najmanje 3000din + pdv u ostalim slucajevima je ista ili veca cena od vip-a. Vip postpaid koriste dve drugarice i kazu da retko imaju problema sa proverom.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Moja greska. Sta da radim, kad su napisali na onoj pocetnoj strani za tarifne dodatke, da vazi i za prenesi. Koji smaraci.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Nije problem Vuchko987, nisi ti kriv. Svi operateri vole te cake i da zavaravaju korisnike, nije telenor jedini... Steta sto nema dodataka za prenesi, bio bi super da ih ima kao mt:s

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

vuchko987 napisao: I jos jedna ispravka, Vip nema najpovoljnije cene minuta i sms posle iskoriscenih, na Telenoru cena minuta opada sa visinom pretplate, tako da to zavisi od paketa koji se uzme.
gresis vip je povoljniji od telenora jer u vipu za 325 dajes 1100 dinara za preplatu i cena minuta je toliko koliko jeste nekih 6 din a da bi to imao na telenoru znaci mora da ides na veci paket od vipovog 325 znaci telenor je tom logikom skuplji a ne jeftiniji od vipa ;) jer preplata izadje vise kao sto i sam kazes

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

sigi, Telenor i dalje ima prenosenje, dok Vip nema.
Ja odavno mislim da tebe treba banovati, a sada cu to svoje misljenje da podelim i sa ostalima.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Telenor je sada na sajtu vratio stari sistem prenosenja !
Izgleda da smo uspeli da objasnimo korisnicima razlike i time su mnogi pripretili da raskinu ugovore.
Imalo je efekta, verovali ili ne a evo i zasto

Nekada :
Dakle, prvo se troše prebačeni minuti i poruke iz najstarijeg meseca, pa tek onda minuti i poruke iz tekućeg.
Predhodnih par dana do danas :
Prvo se troše besplatni minuti i poruke za tekući mesec, a tek nakon utrošene kvote besplatnog saobraćaja se troše preneti minuti i poruke koji se tarifiraju, pa se tek na kraju meseca prilikom izrade računa oduzimaju.
Nadalje :
Prvo se troše minuti i poruke preneti iz prethodnih meseci, pa tek onda besplatni minuti i poruke za tekući mesec.
>>> Nadam se da telenor ne laze, ali bi trebalo da je ponovo po starom...
Videce se na racunu da li lazu...
Do tada asta la glista 8)

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Daj Boze da su vratili sve na staro jer ako nisu ja cu sigurno raskinuti ugovor krajem meseca. Ne pada mi napamet da trpim budalastine i izivljavanje Telenora. A pozivam i ostale korisnike "Prenesi" paketa da se bune i uticu kako mogu na Telenor da promeni svoju odluku.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jel vidite kako se osluškuje tržište, čim je džep u pitanju 8) Ako je ova informacija tačna :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Telenor i Petnica sarađuju

Post od evolution »

Telenor i Petnica sarađuju

BEOGRAD - Strateško partnerstvo Telenor fondacije i Istraživačke stanice Petnica nastaviće se i ove godine podrškom ukupnom obrazovnom radu, programima naučnog obrazovanja i angažovanjem mladih u istraživačkim i razvojnim projektima, saopšteno je danas iz te fondacije.

Program saradnje podrazumeva finansijsku podršku godišnjem programu Petnice, zahvaljujući kojoj su poboljšani uslovi i kvalitet rada u stanici, kao i uključivanje stručnjaka "Telenora" u izvođenju obrazovnih aktivnosti.

Fondacija je i glavni pokrovitelj međunarodnog letnjeg naučnog kampa za srednjoškolce "Petnica Internešnl" koji je u toku u Petnici, kao i konferencije "Korak u nauku 2008" na kojoj će mladi istraživači predstaviti svoje ideje i rezultate projekata u različitim naučnim oblastima.

Strateško partnerstvo Telenor fondacije i jedne od najznačajnijih naučno-istraživačkih centara za mlade u jugoistočnoj Evropi uspostavljeno je tokom prošle godine, kako bi dugoročno doprinelo razvoju ovog istraživačkog centra.

Telenor fondacija je, tom prilikom, postala član Fonda za razvoj naučnog obrazovanja Petnica, koji je osnovan u cilju nezavisnog i stabilnog finansiranja i razvoja obrazovnih aktivnosti Istraživačke stanice Petnica.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/nauka/2008_0 ... _77860.jsp
iPhone 6 Plus

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Kompletna informacija:

Prvo se troše minuti i poruke preneti iz prethodnih meseci, pa tek onda besplatni minuti i poruke za tekući mesec. Pošto se na prenete minute i poruke ne primenjuje tarifiranje u realnom vremenu, svaki upit stanja u toku meseca prikazuje stanje samo za minute i poruke koje se odnose na tekući mesec. To znači da pri upitu stanja sistem ne prikazuje minute i poruke prenete iz prethodnih meseci. Sistem će na kraju meseca prilikom izrade računa prvo obračunati prenet saobraćaj, pa nakon toga saobraćaj za tekući mesec. Besplatni minuti i poruke iz tekućeg meseca koji se ne potroše prenose se u naredni mesec.

Skrivenih promena u Prenesi paketima" nema, samo je promenjen nacin prikaza obracuna usled tarifiranja u realnom vremenu.

Za krajnjeg korisnika, promena u nacinu i redosledu potrosnje besplatnog saobracaja u Prenesi paketima koja je predmet diskusije, nije bilo niti je aktuelno.
iPhone 6 Plus

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

djuice@rs, stajala je promena na sajtu i tome je bilo rasprava na ovom i drugim forumima. Na svu srecu greska je ispravljena na sajtu posle par dana, nadam se da im se to nece ponoviti, korisnici ne vole neprijatna iznenadjenja... :roll:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E ovako,bio sam danas do dva prodajna mesta u Merkatoru i Delta citiju i oba radnika su mi rekla da se prvo trose minuti iz tekuceg meseca,pa onda prebaceni,e sad shvatio sam da nisu bas najbolje obavesteni sto je cista katastrofa,jer toboze toliko su brzo ispravili onu sprdnju sto su stavili na sajt,da ovi nisu ni videli da se vratilo na prethodno,a cudi me da ih niko nije ni obavestio nego sad ljudi daju dezinformacije!

Vec sam bio napisao da ste vi ljudi u Telenoru bas postali ne ozbiljni,lepo je to sto radite sa klupama i kvizovima,ali ajde nesto konkretno,zanima me samo da li neki Norvezani iz Telenora prate ovo sto vi ovde radite,iz nekih bliskih izvora sam cuo da je sve ostalo isto osoblje kao i u vreme mobtela,tako da.......

Morate da shvatite,da postoje ljudi koji to prate,pocetno od mikro-jedne persone ,pa do velikih kompanija-moj primer-pre mesec dana sam izlozio caletu da nastavi sa vama saradnju i u narednom periodu za svoju firmu koja ima preko 40 zaposlenih i trenutno 60 brojeva kod vas, a verujte mi ,posto sam ja zaduzen za te stvari ,veoma lako mogu da okrenem i na drugu stranu,kao sto sam im uveo 069,tako mogu i drugu mrezu i tako direktno gubite samo od mene nekih cirka 300.000 din mesecno,a da ne pricam da imam jos prijatelja cije su firme kod vas ,sa njihovim zaposlenima,a znate u srpskom narodu kako se vesti sire kad te neko "izdigne" tako da.......ima ko prati ovu zajebanciju sa vama u poslednje vreme!

I konacno sam ponosan na ovaj forum i na brdo drugih zbog kojih se verovatno i vratilo sve u predjasnje stanje,kao sto je Gargamel napisao,jer konacno i mi postajemo stabilo trzite i treba samo da budemo slozni i kada neko pocne da nas zeza treba i da se pobunimo,kao sto je Miodrage svojevremeno predlagao,nesto kao ono za gorivo u Spaniji kad je poskupelo,pa je cela zemlja stala i tako to......

:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Odgovori