Yettel novosti
Preteče me Aleksaboy
Baš sam ja to hteo da kažem. Kako je moguće da na ovoj listi ne bude Telekom, EPS i NIS, a da bude Matijević? Iskreno sumnjam u verodostojnost tabele, tj. kredibiltet onoga ko ju je sastavljao. Odokativna je i paušalna kao i liste gledanosti i slušanosti, gde svaka stanica za sebe kaže da je najgledanija ili najslušanija (osim onih za koje je baš očigleno da nisu).

Baš sam ja to hteo da kažem. Kako je moguće da na ovoj listi ne bude Telekom, EPS i NIS, a da bude Matijević? Iskreno sumnjam u verodostojnost tabele, tj. kredibiltet onoga ko ju je sastavljao. Odokativna je i paušalna kao i liste gledanosti i slušanosti, gde svaka stanica za sebe kaže da je najgledanija ili najslušanija (osim onih za koje je baš očigleno da nisu).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Godisnji profit 6459000000 din
Ako imaju 3000000 korisnika a znam da nemaju toliko aktivnih ali neka bude...
6459000000 din/3000000=2153din zaradjuju u proseku po svakom korisniku godisnje.
2153din / 12 = 179.41 din zaradjuju mesecno, prosecno po svakom korisniku, naravno na nekima zastrsujuce mnogo a na nekima vrlo malo, ali preosecna cifra iznosi oko 180 din/korisnik, mesecno.
Ako imaju 3000000 korisnika a znam da nemaju toliko aktivnih ali neka bude...
6459000000 din/3000000=2153din zaradjuju u proseku po svakom korisniku godisnje.
2153din / 12 = 179.41 din zaradjuju mesecno, prosecno po svakom korisniku, naravno na nekima zastrsujuce mnogo a na nekima vrlo malo, ali preosecna cifra iznosi oko 180 din/korisnik, mesecno.
Ili otprilike, jedna dopuna od 200 din. mesecno po korisniku. Eto zasto operateri preferiraju postpaid, jer si u obavezi da placas mesecnu pretplatu od minimum 250 din +PDV. Kada bi u Srbiji bilo vise korisnika na postpaidu (nego na prepaidu kao sto je slucaj), prosecna mesecna zarada bi bila minimum 250 din po korisniku naspram 180 koliko je inace.
Ipak bih ja rekao da je veca zarada na prepaidu zbog cena, znam gomilu ljudi na prepaidu koji trose i do neloliko hiljada din mesecno, na postpaidu bi im taj saobracaj bio jeftiniji, prilicno, zar ne? A i nesele se prepaidovci svaki dan u drugu mrezu i nebacaju svi kartice, retko ko menja broj, ko kaze da je prepaid nesiguran izvor novca.
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Pa u teksu su lepo napisali da su izostavljena javna preduzeća....gargamel4 napisao:Preteče me Aleksaboy![]()
Baš sam ja to hteo da kažem. Kako je moguće da na ovoj listi ne bude Telekom, EPS i NIS, a da bude Matijević? Iskreno sumnjam u verodostojnost tabele, tj. kredibiltet onoga ko ju je sastavljao.
da nisu Telekom sa 11.573 milijardi sedi sasvim sigurno na 1. mestu....
BTW 2007 godine mt:s je imao 54% udela u profitu ostvarenom u mob telefoniji ove godine su se popravili na 56% što će reći da bar dve trećine Telekomovog profita pravi upravo mt:s onako prijateljski

tehno maniac, imaš na Telenoru onu promociju da nakon 3 poziva u toku dana možeš od 20h do 00h pričaš za 200 minuta pa opomene te pred kraj ako istrošiš poslednji minut sve je normalno
A nakon 8 poruka možeš da pošalješ ( ne znam tačno koliko ) i to je sad kao caka i navlakuša kao što si i rekao
1200 poruka štede budžet ( trenutno ih imam 1520 poruka na mojoj mt:s ) Ti za 200 dinara ne možeš nešto bog zna šta da pošalješ poruke
A nakon 8 poruka možeš da pošalješ ( ne znam tačno koliko ) i to je sad kao caka i navlakuša kao što si i rekao
1200 poruka štede budžet ( trenutno ih imam 1520 poruka na mojoj mt:s ) Ti za 200 dinara ne možeš nešto bog zna šta da pošalješ poruke

Nokia Lumia 630
Dobro, kako god, nije toliko ni bitno ko je na kojem mestu na listi, niti ko je izostavljen sa liste. Bitno je da se Telenoru isplatio svaki ulozeni evro, da ce narednih godina ceo profit biti cista zarada i da smo prodali vrlo profitabilno preduzece Norvezanima za male pare. Sad ce neko reci: zar je milijarda i po evra mala suma? Pa izgleda da jeste jer su Norvezani te pare vec povratili do sada. A kada se bude zavrsio taj period od deset godina, koliko im traje licenca, oni ce imati u dzepu barem tri puta toliko novca koliko su ulozili. A taj novac nije ne znam ciji, nego nas i mogao je da ostane kod nas.
Obzirom da znam da Telekom zaradjuje drasticno vise, ne bih voleo da se privatizuje i da i te pare odlaze van nase zemlje. Pa ni Telenor nije privatizovan nego je 100% u vlasnistvu drzave, nisu Norvezani ludi.
Obzirom da znam da Telekom zaradjuje drasticno vise, ne bih voleo da se privatizuje i da i te pare odlaze van nase zemlje. Pa ni Telenor nije privatizovan nego je 100% u vlasnistvu drzave, nisu Norvezani ludi.
Kada je reč o privatizovanju, oni mogu da rade sa parama šta god oni žele. Mogu da ih ,,peru" , troše, mogu da se luksuziraju, mogu da učipe još neku mrežu pod svoje okrilje itd. tako da taj profit njima znači ulaganje i oni posle od sveg uloženog dobiju troduplo više. Tako je to u modernom svetu
Nokia Lumia 630
-
- Mobil fan
Ajmo malo emocije i budalaštine tipa "Kupujmo domaće" da ostavimo na stranuAleksaboy napisao:...

The privatisation gave the company NOK 15,6 billion in new capital, the Government of Norway owning 77.7% of the company after the privatisation. By 2006 the governments ownership has been reduced to 53%.
Upravo je Telenorov model ono što ja želim našem Telekomu dakle ne da ga prodaju nekome nego da se privatizuje tako što že postati public kompanija na berzi.....
Glupo je pominjati koliko je zaradio neko ko je uložio grdne pare u kupovinu neke kompanije..... treba jednom i za svagda shvatiti u biznisu je cilj zarada a dobročinstvima se bave humanitarne organizacije koje su neprofitne i nikome nisu ništa preterano dobroga donele na duže staze ...
skeptichni chicha, "Kupujmo domace" nisu nikakve budalastine, vec to ima svoju logiku. Pre svega, da podjemo od toga da ce dobar deo nas u bliskoj buducnosti imati akcije Telekoma u svom dzepu i da ce jacanje doticne kompanije nama doneti profit. A kako drugacije ojacati kompaniju nego davati novac za usluge njoj a ne nekom drugom (u ovom slucaju VIP-u i Telenoru). Dakle, sve ovo je vrlo licno.
Drugo, ako gledamo sire, ukoliko novac dajemo kompanijama koje su drzavne i time ih jacamo, jacacemo i samu drzavu, standard i ulagacemo u bolje sutra. Naravno, ovo vazi samo ako domaci politicari i vlastodrsci ne profuckaju te pare ili prebace na licne ziro racune (kao sto se vec desavalo).
Trece, niko ali bas niko sa strane nam nece pomoci i doneti dobra ako mi sami sebi ne pomognemo. Mislis da strane kompanije brinu za nas? Malo sutra, oni su svi dosli ovde da uloze i visestruko obrnu ulozeno. Dakle, nema poklanjanja, milosti i dobrote. I Telenor i VIP i svi ostali su dosli ovde da nam izvade pare i dusu ako mogu.
Drugo, ako gledamo sire, ukoliko novac dajemo kompanijama koje su drzavne i time ih jacamo, jacacemo i samu drzavu, standard i ulagacemo u bolje sutra. Naravno, ovo vazi samo ako domaci politicari i vlastodrsci ne profuckaju te pare ili prebace na licne ziro racune (kao sto se vec desavalo).
Trece, niko ali bas niko sa strane nam nece pomoci i doneti dobra ako mi sami sebi ne pomognemo. Mislis da strane kompanije brinu za nas? Malo sutra, oni su svi dosli ovde da uloze i visestruko obrnu ulozeno. Dakle, nema poklanjanja, milosti i dobrote. I Telenor i VIP i svi ostali su dosli ovde da nam izvade pare i dusu ako mogu.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Dovoljne su njima nashe pare, dusha ih mnogo ne interesuje, odnosno, dushu vade ako para nemamo
Nazalost to sa Telekomovim akcijama je glupost kakva se retko vidja. Jeste da ce pojedinci, odnosno dobar deo gradjana srbije uzeti tu neku kintu, ali ce akcije kompanije da padnu. I tek nakon 2-3 godine ce oni koji zadrze akcije moci nesto ozbiljnije i da zarade. Znachi kad gradjani krenu da prodaju akcije, njihova vednost ce drasticno da padne. Neki ce to da iskoriste, i te akcije da kupe. E onda da se nadaju da ce akcijama opet u pomenutom vremenskom periodu da skochi vrednost, i tada ce moci da se visestruko zaradi.
Inache "kupujmo domace" je jedna od pametnijih akcija sprovedenih na ovim prostorima. Kao sto je Aleksa rekao, time se jacha domaca privreda. Elem, u Americi ljudi radije kupuju americku nego recimo japansku robu. Ne kazem da se i japansko ne prodaje, ali svaki Amerikanac koji drzi do sebe ce pre da vozi Bjuika, Chevy-a, i sl. nego Toyotu, Hondu, Mazdu...

Inache "kupujmo domace" je jedna od pametnijih akcija sprovedenih na ovim prostorima. Kao sto je Aleksa rekao, time se jacha domaca privreda. Elem, u Americi ljudi radije kupuju americku nego recimo japansku robu. Ne kazem da se i japansko ne prodaje, ali svaki Amerikanac koji drzi do sebe ce pre da vozi Bjuika, Chevy-a, i sl. nego Toyotu, Hondu, Mazdu...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Zaboravio sam da kazem da akcija "Kupujmo domace" ne postoji samo kod nas. Video sam potpuno istu stvar na hrvatskim, bugarskim, itd. reklamama. I nema tu toliko patriotizma koliko zdravog razuma da se pomogne domaca privreda, jer je za nas tako bolje. Odoh sad totalno u off, ali morao sam da kazem sta imam.
-
- Mobil fan
Daaa sve zemlje za ugled koje su poznate po svojim robnim markama i kvalitetnim proizvodima.....
Interesantno da se takve akcije sprovode upravo u takvim zemljama.... tamo gde postoje kvalitetni proizvodi nema potrebe za takvim "patriotskim" akcijama... mnogo bi bilo pametnije ulagati pare u pravljenje robnih marki i kvalitetnih poizvoda nego se pozivati na patriotizam
Kad pomenu Amere oni su se bogami opametili i prestali sa time pošto je bilo apsurdnih situacija npr kupe "američki" bager a na deklaraciji piše Made in Japan... ili kada su napravili anketu sa po jednim modelom Forda, Krajslera, Ševroleta i u društvo ubacili Hondu i na kraju samo se Honda poizvodi u Americi
Mislim ajde iskreno ko od vas strogo izbegava da gleda Ligu Šampiona i iskljčivo prati domaći fudbal uz parolu gledajmo domaće
Nego dosta off topica ...
Dakle ja kao korisnik bih izabrao mt:s samo zato što ima bolju ponudu, cene ili šta mi već odgovara a nikako zato što je to domaća firma (iako nije jerbo 20% drže stranci) i to je put koji može da nas izvadi dakle da se takmičimo sa strancima po kvalitetu, uslugama, cenama i sličnom (ako kažem da mt:s to sasvim solidno radi svi će da me pljuju mada je to istina bez obzira što bi to moglo mnooogooo bolje ...Telekom ima verovatno najveći neiskorišten potencijal u ovom delu univerzuma
)
Interesantno da se takve akcije sprovode upravo u takvim zemljama.... tamo gde postoje kvalitetni proizvodi nema potrebe za takvim "patriotskim" akcijama... mnogo bi bilo pametnije ulagati pare u pravljenje robnih marki i kvalitetnih poizvoda nego se pozivati na patriotizam

Kad pomenu Amere oni su se bogami opametili i prestali sa time pošto je bilo apsurdnih situacija npr kupe "američki" bager a na deklaraciji piše Made in Japan... ili kada su napravili anketu sa po jednim modelom Forda, Krajslera, Ševroleta i u društvo ubacili Hondu i na kraju samo se Honda poizvodi u Americi

Mislim ajde iskreno ko od vas strogo izbegava da gleda Ligu Šampiona i iskljčivo prati domaći fudbal uz parolu gledajmo domaće

Nego dosta off topica ...
Dakle ja kao korisnik bih izabrao mt:s samo zato što ima bolju ponudu, cene ili šta mi već odgovara a nikako zato što je to domaća firma (iako nije jerbo 20% drže stranci) i to je put koji može da nas izvadi dakle da se takmičimo sa strancima po kvalitetu, uslugama, cenama i sličnom (ako kažem da mt:s to sasvim solidno radi svi će da me pljuju mada je to istina bez obzira što bi to moglo mnooogooo bolje ...Telekom ima verovatno najveći neiskorišten potencijal u ovom delu univerzuma

Da, Telekom moze mnogo bolje ali ja ne vidim zasto bi se trudio. On se vec izdvaja, kao sto si rekao skeptichni chicha, po cenama, kvalitetu, promocijama itd. od Telenora i VIP-a. Njemu je dovoljno da bude za nijansu bolji i korisnici ce to primetiti i tako i jeste.
Nego, treba reci da Telenor moze i mora mnogo bolje. On, navodno, vazi za inovativnu kompaniju koja osluskuje potrebe korisnika i trudi se da svima ugodi itd. itd. (muka mi je od ove recenice, ne znam zasto).
A o VIP-u bolje da ne govorim. Sa svojom jednom tarifom na prepaidu i jednom na postpaidu, uopste mi nije jasno kako se drzi na nogama. On pa tek treba da se potrudi i to debelo.
Nego, treba reci da Telenor moze i mora mnogo bolje. On, navodno, vazi za inovativnu kompaniju koja osluskuje potrebe korisnika i trudi se da svima ugodi itd. itd. (muka mi je od ove recenice, ne znam zasto).
A o VIP-u bolje da ne govorim. Sa svojom jednom tarifom na prepaidu i jednom na postpaidu, uopste mi nije jasno kako se drzi na nogama. On pa tek treba da se potrudi i to debelo.