N95 ili N82

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

djolex, a otkad to ngage ne radi na N95? :P
Ja i MirkoBGD smo pricali o tome da li bi ngage radio na samsungu g810, na N95 radi provjereno savrseno, cak i bolje nego na N82 jer ima veci displej ;)
Poslednja izmena od Sensei u Uto, 19. Avg 2008. 20:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Sori, nisam se susretao sa NGage na 95-ci jer sve one osobe koje ja poznajem, a imaju 95-cu služi im samo za pokazivanje. Ja sam iz tog razloga uzeo G600 jer meni telefon ne treba za neke ultra velike stvari :)
Nokia Lumia 630

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

@madness99,ne lupam ja vec ti lupas.Nisam jedini koji ima takvo misljenje o tastaturi na n82.Kao drugo ja ne velicam moj e65 vec sam samo rekao da mu je slajd savrsen i da nema da klimne za razliku od npr n80 ili n95.Procitaj temu o e65 pa ces da vidis sta ja mislim o njemu.Tastatura mi je extra ali je nokia napravila tako da donji deo tastature kod mnogih e65 ne svetli,a dzojstik se ljusti sto je bez veze.I sta ja tu hvalim?!
Note IV N9100 dual

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja znam 5 ljudi koji koriste n82 sto crnu sto sivu i svi su zadovoljni tastaturom,a sto se tice savrsenstva e65 slide po modelima koji stizu kod drugara u servis rekao bih da je bedno i ocajno odradjen koliko se klima posle 6-7 meseci aktivne upotrebe.A sto se tice hvaljenja tebi je "smekerski" telefon koji je star godinu i po i ovako bedno odradjen?e pa svaka cast za ukus al opet svaki ukus je razlicit.Al uopste necu vise da ulazim u diskusiju sa takvima kao sto si ti,i za tvoju informaciju imam mnogoo vise iskustva sigurno od tebe sto se tice mobilnih telefona!
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja sam zadovoljan sa tastaturom na N82 i uopste nije problem sto su dugmad sitnija! Ima dosta razmaka izmedju njih i moze lepo da se kuca na njemu! :wink:

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Sensei napisao:ipod maniac, sve to sto si naveo kao prednosti N82 ima i N95 osim xenon-a ;)
Ja cu da kazem sta je mene navelo na N82(sta je to bolje od N95 po mom misljenju):
- Xenon
- monoblock
- CPU + RAM
Mislim da je ovo dovoljno za odluku...

Prednosti N95(opet moje misljenje):
- 0.2" veci ekran (wtf??? ovo je tako mala razlika da ces da je zanemaris)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

n1tr0, po meni to uopste nije mala razlika ;)
Stavi N95 pored N95 8gb i vidjeces o cemu pricam(razlika je isto 0,2") :)
monoblock je totalno indivudualna stvar, nekom se vise svidja nekom manje. Meni licno je bolji slajder jer je dosta manji kad nije otvoren pa bas fino lezi u futroli.
CPU na N82 prednost? Kako moze procesor u jednom telefonu da bude bolji od potpuno istog takvog u drugom?! :P
Znaci opet sva prednost ostaje u toj ram memoriji i xenon-u...

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

0.2 inca veca ekran nije uopste mala razlika.. meni je naprimer bolji n95 zato sto ima precice za pustanje muzike ... sto mi je jako vazno, posto mob kupujem najvise za muziku.
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Tacno Stelle, potpuno sam zaboravio na dupli slajd i posebne tastere za muziku...eto jos jedne velike prednosti na strani N95 pored veceg displeja i mnogo jacih zvucnika...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Dupli slajd prednost? Nekome se to svidja, a nekome ne ali realno receno je da je tu veca verovatnoca da ce prije doci do nekog kvara na N95 nego na N82 kojem jeste prednost to sto je monoblok. I govoreci da su slajd telefoni dosta manji dok su zatvoreni to stoji, ali u ovom slucaju i nije neka velika razlika u velicini zatvorenog N95 i N82 tako da to sto je nesto manji nije neka velika razlika u velicini. I moj glas ide za N82, xenon je velika prednost, a jos monoblok, malo jaca baterija.... ja se nebi dvoumio da li da uzmem N95 da mi neko hoce pokloni ali kada bi ja kupovao to bi bio N82 bez dvoumljenja. :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

NIje dupli slajd prednost nego posebni tasteri za muziku!
Nisu slabi zvucnici na N82 nego je malo debilno sto su oba na desnoj strani pa to zna nekada da zasmeta!
A sto se tice tih 0.2 inca to je primetno i ekran izgleda "komotnije"!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

janka_88, niko nije rekao da je dupli slajd prednost samo zato sto je dupli ;)
Nego zato sto ima dodatna 4 tastera na drugoj strani slajda 8)
A to je pored pustanja muzike strasno mnogo korisno u igranju ngage igrica jer svaka igrica ima u podesavanjima da se bira koji taster radi sta, ispadne ti telefon kao neka dobra dzepna konzola! :lol:
Kazes nije velika razlika u velicini?! :wacko: :wacko: :wacko:
Otkad je to 112mm isto sto i 99mm?! Vjeruj mi to je O G R O M N A razlika u velicini!
Znaci i to je jos jedna prednost za N95... :D

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Sensei, sad zato što TI imaš n95 ne znači da svi moraju da imaju n95,nekome se više sviđa n82 nekome n95 ali nećemo se sad ovde svađati oko toga.Svi smo se ovde učlanili da bi iznosili različita mišljenja o nama omiljenim stvarčicama a ne da bi nekoga ubeđivali u nešto (da je n95 bolji od n82).Prvo n95 uopšte nije kamera telefon jer nema xenon (kao oni u vipu muzička nokia 5000 sa 11mb memorije) pogledaj šte je samsung uradio sa kamerom od 8mp (nije stavio xenon) pa su slike po mraku sakloni me bože.Drugo n82 se pojavio dosta kasnije kao naslednik n73 a n95 je naslednik n80 i ista se ovakva rasprava događala oko n80 i n73.N82 je tanja i uža od n95 koliko je n95 kraći (kada se sklopi) 13mm na stranu n82 nije ništa,elem taj buđavi rasklimani slajder na telefonu od 400 e je nedopustiv.Treće,RAM memorija je od velikog značaja za rad symbian aparata i mnogobrojnih aplikacija koje mi nabijamo kada imamo symbian,tako da su te dve prednosti ogromne u odosu na buđavi dupli slajd i 0,2" više.Ako su već stavljali veliki ekran trebali su staviti i dobru rezoluciju (n80)znači nokia n82 je usavršeni n95!,slažem se a je glupost to što su na n82 zvučnici na istoj strani,odlično oni zvuče ali zo ih degradira :dry:
Poslednja izmena od tehno maniac u Sre, 20. Avg 2008. 19:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
Nokia C6

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

tehno maniac, JA nikad nisam rekao da svi moraju da imaju N95 zato sto ga JA imam! To sto se ti tripujes da je tako je tvoj problem ;)
Novi si na forumu pa nemas pojma koliko sam ja dugo hvalio N82(i danas tvrdim da je vrhunski telefon), neka ti to kazu stariji clanovi ;)
Ja sam jednostavno izneo cinjenice, sta je bolje kod jednog a sta kod drugog telefona! Pa kome su vaznije prednosti koje ima N82 neka uzme njega, a kome su vaznije prednosti koje ima N95 neka uzme njega, i rjesen slucaj :P

I da, momak koji je zapoceo ovu temu je vec kupio N95, tako da nema dalje potrebe da ga bilo ko od nas ubjedjuje sta mu je bolje da uzme :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mozda i ima, mozda odluci da zameni telefon :lol:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jel uzeo obican n95? :)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

jeste ;)

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

Jedno objektivno pitanje, koji od ova dva telefona ima bolje odrađenu tastaturu,tj. na kom se lakše kucaju poruke npr na N82 ili N95? Pitanje mozda subjektivno i zavisi kako se ko navikne ali recimo na 6220c nisam mogao nikako da se naviknem da njenu užasnu tvrdu tastaturu!
Born to be wild!!!

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Zmaj,по мени ни један телефон нема тако добру и мени прелепу тастатуру као н82.
Што сви трипују око ње,није истина,много је добра за куцање и по мени најлепша тастатура.
А н82 имам и екстра ме служи.

:)
Nokia 6220 Classic

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

ja isto imam n82 i veoma brzo sam se navikao na tastaturu :) . sada koristim 6300 (tacno 8 dana) i nemogu se navici na ovakvu tastaturu :uhuh: . na n82 tacno osetim gde je tipka i da li sam pritisnuo slucajno pogresnu.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Odgovori