Koji telefon za gledanje filmova?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
tvtv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Avg 2008. 18:48

Koji telefon za gledanje filmova?

Post od tvtv »

Interesuje me koji telefon je najpodesniji za gledanje filmova?

Naime svrljala sam po forumu i vidim da je uobicajeno da se nakon kupovine mobilnog provede silno vreme (i pri tom istrose zivci :wacko:) u dodavanju raznih kodeka, playera, isprobavanju, otkljucavanju, menjanju firmvera, itd, itd

Ima li neki model kod koga je to jednostavnije? Da vec ima pristojan softver i da mogu samo da konvertujem film na PC-u, ubacim u fon i uzivam, kao sto to rade mp4 playeri. Napominjem da mi titlovi nisu vazni, vec da ima dobru sliku i zvuk.

Molim za savet i preporuku, cena oko 400 e.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

tvtv, za filmove je najpogodniji iphone zbog 3,5 inča ekrana ali moraš imati i neki konvertor za filmove,ali samo ukucaš na googlu free ipod video converter i izabereš prvog na listi!

Ili n95 8gb,ako hoćeš nešto konvencionalnije. ;)
Nokia C6

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

Jao bas ste brzi na odgovorima, mnogo hvala!

Za iphone znam, al je mnoogo skup (po oglasima oko 900 e).

A jel kod N95 stvar jednostavna? Cini mi se da sam kod nokijinih modela vidjala ta beskrajna uputstva vezana za razna podesavanja?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ma uzmi qtek 9090 ili pak isto to samo što se kod drugih drugačije zove ima velik ekran ok bateriju i SM je lako nabaviti za njega a uz to ne košta mnogo
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Pa imaš za 400$ u americi (2g) po e-bayu i 500e ovde (2g).Za n95 8gb samo treba da se fideo konvertuje u format koji n95 podržava (i ubaciti titlove po želji!A jeftinije nešto..možda e61(i) ;)
Nokia C6

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

E61 (bez i :)) imam trenutno pozamljen, sa malo memorije pa ne mogu da isprobam kako pusta filmove. Ali znam da zakucava cesto (pri najobicnijem slanju poruka :smutny:), a i mnogo je muskobanjast :roll:.

N95 mi se svidja samo kad bi jos bila sigurna da je dovoljno samo da konvertujem film (ovo je pitanje za nekog ko ima N95)? U kom formatu mora da bude i da li je u tom formatu slika kvalitetna?

O qtek/u nista ne znam, ni gde moze da se kupi ni sta znaci da se kod drugih drugacije zove? :)

A glede iphona, radije bi kupila mob u radnji nego na ulici, da budem sigurnija sta kupujem, da cu da imam servis i sl.
Poslednja izmena od tvtv u Pet, 29. Avg 2008. 21:06, izmenjeno 1 put ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja za ovo kratko vreme koliko koristim WM telefon imam samo reci hvale tako da i plejer koji je u njemu radi sasvim lepo, znaci bez dodatnih podesavanja osim pojacavanja i smanjivanja gasnoce :wink:
Sto se Symbiana tice, stvar je vrlo jednostavna, 1 plejer za telefon i jedan konvertor na kompu. Uz vecinu plejera dolaze i kodeci tako da ne bi trebala da imas nekih znacajnijih problema. I bez obzira za sta da se odlucis titlovi se automatski ucitavaju ako su fajlovi isto nazvani sa naravno razlicitim ekstenzijama.
To bi bilo to ukratko, a na tebi je samo da izaberes telefon s obzirom na velicinu displeja i u okviru budzeta.

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

Azimuthe, hvala ti, al ne rece mi koji telefon koristis?

:?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

tvtv, pise u potpisu :wink: HP iPAQ 6515 koristim ali bez obzira na model svi imaju isti fabricki win. media player. Koji god da uzmes telefon, siguran sam da ce se naci dovoljno clanova koji ce ti vrlo rado pomoci da instaliras odredjeni plejer i konvertor pa i nacin na koji da konvertujes film :D tako da to ne treba da te brine.
Sto se tice video formata u koji konvertuje, pa to zavisi prvenstveno od plejera koji koristis. Isto tako i sam kvalitet konvertovanog snimka ce zavisi od rezolucije u koju ga konvertujes a koja ne moze biti veca nego sto je rezolucija samog displeja na telefonu. Valjda sam uspeo koliko toliko da ti suzim izbor i nadam se da nisam uneo pometnju medj' redove :P

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

E ja ne vidim tvoj potpis :unsure:

A mozes li mi jos molim te reci koja je otprilike cena tog telefona i gde moze da se nadje?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

tvtv, mislim da bih mogao da ti nabavim jedan za nekih 230-250e, nov naravno, u kutiji, sa punjacem, bubicama, 512mb karticom na kojoj je navigacija iGO 2006, cradle tj onaj stalak koji mozes da koristis kao usb i punjac i "futrola" tj drzac ako zelis da ga nosis nakacenog o pojasu. E sad, posto sam sve ovo napisao kontam da ce mi neko od moredatora obrisati post pa ti brze bolje odgovaraj ovde ili na PP ako si zainteresovana. Btw. jel znas kako izgleda ovaj telefon uopste? :lol:

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

Malopre sam googlala i vidim da je i on prilicno veeliki, ali svidja mi se sto ima wmp. Usput sam naletela i na rw6815 i taj je vec mnogo manje glomazan. Jel znas nesto o tom modelu?
Jel to sto nabavljas ima kakvu garanciju?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

tvtv, moj komsija radi sa njima a garanciju ti daje naravno. I naravno, nije prodavnica u pitanju sto si verovatno i skontala s obzirom na razliku u cenu koju sam ti rekao i onu koju si videla na netu u prodavnicama kod nas. Sve u svemu, mogu ti dati njegov broj pa da se izdogovaras sa njim ili to preko mene, sve jedno mi je... Odoh da ti pustim PP...

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

Hvala puno. Salji fon, a ja cu jos malo da googlam i kontam, pa ako se resim javicu mu se. :)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Kupis lepo Asus EEE laptop i imas ekran 7" za filmove ubilo se :D

Pogledaj w950 jeste malo stariji ali je isto dobar za filmse, a nije skup.
5130+Koss the plug....

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Najbolje ti je da gledas PDA/smartphone-ove, bilo Symbian, bilo Windows Mobile, i da vidis koji ti se svidja. Na bilo koji mozes da stavis Core Player koji sad postoji za sve smart platforme, a on je neprevazidjen za pustanje videa i ima sve kodeke. Znam da nije resenje out of the box, ali je prilicno jednostavno.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ako te ne mrzi da sacekas malo, Samsung i900 Omnia, 3,2" ekran, WM6.1 pro, DIVX "on the board", savrsen za gledanje filmova i za jos stosta.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Vlada Zem, ma on neće biti ispod 6 glava,mada je telefon savršen,ali skup
Za filmove i dalje iphone!
Nokia C6

tvtv
Novajlija
Novajlija

Post od tvtv »

Puno hvala svima na korisnim savetima! :)

Drzeci se predloga koji je dao grandpa (cini mi se da je dobro sumirao sve sto je receno)
Grandpa napisao:Najbolje ti je da gledas PDA/smartphone-ove, bilo Symbian, bilo Windows Mobile, i da vidis koji ti se svidja. Na bilo koji mozes da stavis Core Player koji sad postoji za sve smart platforme, a on je neprevazidjen za pustanje videa i ima sve kodeke. Znam da nije resenje out of the box, ali je prilicno jednostavno.
dala sam kao kriterijum za izbor smartphone, pogledala sta se uklapa u moj budget i izdvojila ovih par telefona:

Nokia N95
Samsung G810
HTC P3470
HP iPAQ rw6815 (poslednja dva malo odstupaju po cenama)

Molim za pomoc oko izbora :)

p.s.
Iphone nije na ovoj listi iako bi mi najbolje odgovarao i najvise mi se dopada jer ga nema u radnjama. Kupovine preko oglasa se plasim jel sam citala da ima kineskih kopija, a ne znam kako bi ih razlikovala :unsure:

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Primeti se da li je kopija il' ne... 8) Na kopiji je materijal budjav i fontovi su bezveze...primeti se.

Od ovih telefona bih ti preporucio n95,jer je to all in one aparat ,jer ima dovljno RAM-a (memorije za rad) i solidan ekran za gledanje filmova...

WM telefone zaobidji,jer su malo komplikovani za rad...

8)

Odgovori