Da li ce svi brojevi nekada postati 7-cifreni??

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Da li ce svi brojevi nekada postati 7-cifreni??

Post od AquaZX »

Sta mislite da li ce nekada pasti odluka da se svim 6cifrenim brojevima doda jos jedna cifra?

Ovo me interesuje zbog toga sto sam presao na 6cifreni broj i mogu reci da je prilicno jednostavnije (malo se xxxx;) )

Dakle, sta mislite?

Izmenio:gameforce:Obrati pažnju na reÄ

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mislim da nema razloga. To se svojevremeno desilo u tadasnjem Mobtelu kad je sestocifrenim brojevima koji su pocinjali sa 7 dodata jos jedna 7 ispred ali samo tada i nikad vise. Ne vidim neki poseban razlog zasto bi sada bila dodata jos jedna brojka ali ko zna sta se sve mota po tim sumanutim glavama...

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Nesto sam citao da je u Grckoj i Ceskoj doslo do prosirivanja opsega, ali se ne secam sta je konkretno bilo..
Navodno u Grckoj su spominjali da su 10cifreni...

Ako neko zna kakva su pravila oko toga u svetu, neka kaze.... :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

neće smeti da diraju 6 prefix jer su dosta glavešina na tom početnom broju i mnogo im se svidjaju svoji brojevi...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Kazes da su u Grckoj navodno 10-cifreni? Nema sanse, pa ko bi to zapamtio. Doduse, zato postoji imenik u mobilnom telefonu, da ne mora da pamtis, ali bre ponekad treba. A sto se tice prelaska na sedmocifrene brojeve, sumnjam da ce do toga doci jer postoji jedan dobar razlog - svi operateri su dobili nove pozivne brojeve tako da ih sada imaju po tri i realno ne postoji potreba za tolikim brojevima.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Opsirnu diskusiju i informacije upravo na ovu temu mozete naci na sledecem linku: http://forum.telenor.rs/viewtopic.php?f=5&t=3236
iPhone 6 Plus

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Pa tamo nema nikakvih informacija u vezi teme, maltene sve je offtopic 8)

Elem, ako se to i bude desilo logicno je da cifru dodaju na pocetak broja a ne na kraj...I to istu cifru kao sto je prva cifra originalnog 6cifrenog broja

Odgovori