HTC Dream (Google Android)

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

HTC Dream (Google Android)

Post od IDzO »

The first Google Android-based handset finally gets an appearance with some relatively good photos spreading around like a forest wildfire. The source of these images is a Chinese forum but they look more than real.

This HTC Dream unit has already been showing up at several Google demonstrations but we always thought it's some sort of a prototype and it won't be seeing the light of day on the market. As it seems however, the huge and ugly handset will be offered in white as T-Mobile G1.

There are no specs revealed, but looking at it, we can't help but lose all interest in any additional info. Still, it should be noted that rumors say the HTC Dream is based on the Qualcomm 7201 platform (528MHz CPU) and features a touchscreen, 128MB RAM, and a 3 megapixel camera.

As far as rumors go, the T-Mobile G1 should be available by October 13th, but should be available for pre-order as soon as September 17th.

SlikaSlikaSlika

Izvor: Android Community, GSMArena

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ružan telefon za medalju,mada ova google android platforma nije loša,ali tek će za jedno godinu zaživati... :)
Nokia C6

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

prelijep telefon! apsolutno savresen... .
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Joj,ne znam za taj Google OS,ili kako se već zove,ali moram reći da sam aparat deluje jeftino,nekako kao igračka,a ni dizajn mi se ne dopada ni malo.Veličina mi i ne smeta....Videćemo,možda me nešto natera da se predomislim,ali za sada mi se jako ne dopada.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Meni se ne svidja, velika najava, a slabi rezultati, nista revolucionarno, a moralo je biti.
Ovako, po meni ne moze da prodje.
Apple, iako novajlija u svijetu mobilne industrije je pruzio mnogo vise.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Opustite se, to je Bog zna vec koji prototip. Video sam skoro Android na s630, OS kao OS nije lose ali vreme ce pokazati.

@tehno maniac: vec je zazivela, i ima SDK tako da...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

igord, mislim u smislu da da je ima na dosta modela,kao symbian.Ali potrudili su se,izbacili i appstore (namerno sam ovako napisao)ali je telefon meni preružan :shock:
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

igord, čisto sumnjam da bi na prototip tek tako stavljali Tmobile logo,kaošto je ovde na slikama....

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

araphel, mozda je neko iz tmobile-a pustio sliku na net :wink:
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

igord
Mobil fan
Mobil fan

Post od igord »

araphel, samo cu reci "Shadow II" :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo spy slicica i video o ovome urejdaju!
Link: http://rizzn.com/blog/2008/09/gphone-sp ... n-wild.php

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

igord, a sta je shadow I ?

igord
Mobil fan
Mobil fan

Post od igord »

Dancsi, smartphone koji pravi HTC specijalno za TMobile, prosli je bio HTC Juno ili ti Shadow I. Prica se da ce uskoro biti i Shadow II ali nista zvanicno. Bile su neke slicice i cak je na eBay je bilo par komada.

Android moze da se testira ako neko ima TyTN II...

Ripper
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 20:01
Kontakt:

Post od Ripper »

Ružan telefon kao ružnoća sama ! ! Izgleda gore od kineske kopije iPhona! ... Mada google je čudo, Android može da napravi boom :)

DrunkDwarf
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 09. Jun 2005. 00:27
Kontakt:

Post od DrunkDwarf »

Upravo traje Press konferencija na kojoj predstavljaju HTC Dream, prvi smartphone zasnovan na Google Android OS-u. Uskoro ce biti dostupan i snimak iste na adresi
http://announcement.t-mobileg1.com/#
Pa mozhete pogledati kako to stvarno izgleda :)

Btw, lepota Androida je shto nije namenjen iskljuchivo smartphone uredjajima, vec se mozhe i prepraviti za jednostavnije uredjaje jednostavnim skidanjem elemenata. Druga dobra stvar je shto prelazi u open-source od danas tako da ce biti potpuno izmenjiv sa podrshkom open-source zajednice (znachi slobodan modding). Naravno postojace i paid apps koji ce se prodavati slichno kao i Appstore za iPhone/iTouch. Druga lepa prednost je shto daje mnogo vecu slobodu programerima da pishu aplikacije jer nema toliko ogranichenja kao iPhone (mirishe VOIP xD).

A da je fon ruzhan, ruzhan je, ali za 200$ sa qwerty tastaturom (dodushe i ugovorom = verovatno ce moci da se zaobidje) predstavlja ozbiljnu konkurenciju iPhone-u po cenovnom rangu, ali se ne ochekuje da ce preuzeti iPhone trzhishte. U svakom sluchaju vrlo obecavajuca platforma, ali za sada josh uvek nije najbolji izbor :)

Uff, ako ste doshli do ovde svaka vam chast :)

Pozz

mocnijogurt
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Avg 2008. 17:35

Post od mocnijogurt »

ako ovo bude 200 evra bice bestby... kome josh pada na pamet da daje 800 eur za nesto sto je eventualno 10% korisnije?

plus sto ce ovo imati izuzetnu vezu sa gogle maps...

da li je google omanuo do sada sa svojim projektima vezanimza buducnost?

a ako vam je ovo bas toliko ruzno uskori ce izaci krsh modela razlichitih proizvodjacha

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

Ovo ce stvarno biti super telefon ako bude mogao da se nadje za 200e :)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Dancsi, da da.Ja ću prvi qpiti 5 komada i ako bude bio 200e
Ali,i ne bi bilo loše :D .
Nokia C6

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ajfon je lepši, a džifon praktičniji

Najjača strana ajfona je besprekoran izgled, što ga čini gotovo modnim detaljem, dok je džifon zamišljen kao praktičnija spravica...
Izbacivanjem na tržište svog prvog telefona, simbolično nazvanog „džifon drim”, kompanija Gugl je direktno bacila rukavicu u lice Eplu i njegovom do sada neprikosnovenom mezimčetu „ajfonu”. Ko će izaći kao pobednik?

Slika

RAT - To vam je kao da poredite „mercedes” sa „ferarijem”. U svakom slučaju, i ajfon i džifon imaju svoju publiku - kaže Piter de Klajn iz mobilnog operatera „T-mobile UK”, na čijoj mreži u Engleskoj ekskluzivno radi prvi Guglov mobilni telefon.
De Klajn nije rekao ko je ovde „ferari” a ko „mercedes”, ali se to podrazumeva. Najjača strana ajfona je njegov besprekorni izgled, što ga čini gotovo modnim detaljem, dok je džifon u ovom društvu zamišljen kao „mercedes”, odnosno kao praktičnija spravica.
Zato džifon (gPhone), osim ekrana na dodir, ima i QWERTY tastaturu na izvlačenje, što olakšava kucanje poruka i podsetnika. Takođe, džifon ima „demokratskiji” operativni sistem, jer može da koristi sve aplikacije pisane za njega, dok ajfon (iPhone)može da koristi samo one programe koje je odobrio Epl.
- Džifon je bitan ne samo zato što je Guglov prvi potez na tržištu mobilnih telefona, već i zbog lansiranja „Androida”, koji je potpuno nov operativni sistem za mobilne telefone - kaže Ernest Doku, sa sajta Omio.com koji se bavi poređenjem mobilnih telefona.

Džifon Ajfon
Ekran 3,17 inča 3,5 inča
Boje Crna, bela, braon Crna
Aduti Tastatura na izvlačenje Ekran na dodir
Android operat. sistem
Šta radi Mobilni telefon Mobilni telefon
Internet/imejl Internet/Imejl
Muzika/Video Ajpod
Kamera 3,1 Mpx Kamera 2 Mpx
Cena u Srbiji ? 300 - 600 evra
dekod. 50-60 evra

Izvor: 24sata